4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Verre all inclusive reizen

Ben jij toe aan iets anders? Wil je geen verzorgde reis naar Egypte, Turkije of Griekenland boeken, maar eens echt ver weg? Dan is er gelukkig heel veel mogelijk. Nederlandse touroperators bieden een groot aanbod aan hotels & accommodaties in de hele wereld. Zo kun je zorgeloos reizen naar een andere continent. De reisorganisatie neemt al het regelwerk uit handen. Je kunt zelfs complete pakketreizen boeken inclusief excursies die vanaf het hotel worden georganiseerd. Er zijn diverse soorten verre reizen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor avontuurlijke groepsreizen (ook voor senioren), of een relaxte zonvakantie vol cultuur, zon, zee en strand. Op deze pagina lees je alle mogelijkheden en delen wij de beste tips. Zie ook ons overzicht met handige tips om een jetlag te voorkomen.

Waarom kiezen voor een verre reisbestemming?

  • Je verblijft echt in een totaal andere omgeving en sfeer.
  • Ontdek onbekende culturen, natuur, dieren en tradities.
  • Bezoek bijzonder plekken en unieke bezienswaardigheden.
  • Mooie all inclusive resorts met een eigentijdse stijl en inrichting.
  • Geniet van prachtige stranden, heerlijk eten en goede service.

Top 10 verre vakantiebestemmingen

Hieronder vind je een overzicht van de mooiste bestemmingen die kunt bezoeken in maart 2024. In deze landen vind je zowel mooie kustgebieden met prachtige stranden, als ook veelzijdige binnenlanden, mooie culturele bezienswaardigheden en bovenal: lekkere regionale keukens. Ontdek de lokale tradities en ervaar tijdens excursies / dagtrips alles wat deze mooie verre reisbestemmingen te bieden hebben.

1. Malediven

De Malediven is de bestemming voor iedereen die van strand, luieren en een luxe vakantie houdt. Waan je voor even de koning van je eigen kleine paradijsje. De ideale bestemming voor een huwelijksreis en rustzoekers die houden van luieren en van de zee. De Malediven is een archipel in de Indische oceaan. Deze eilandengroep bestaat uit zo’n 1200 eilanden en bevinden zich voor de kust van India. De Malediven staat bekent om haar prachtige standen en bijzonder kleurrijke onderwaterwereld. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar de Malediven. Indien je naar de Malediven reist vindt er een overstap plaats in Dubai. ook kun je gecombineerde reizen boeken met bijvoorbeeld Sri Lanka of Dubai. De vliegtijd inclusief tussenstop bedraagt ongeveer 11,5 uur. De temperatuur op de Malediven is gedurende het gehele jaar constant en ligt rond de 30 graden. Ideaal voor strandvakanties. De Malediven kunnen het gehele jaar door uitstekend bezocht worden. De beste periode om te reizen is van januari tot en met mei, omdat er dan de minste neerslag valt. Op de Malediven vindt je per eilandje vaak één of twee resorts. Belangrijk is dus om de juiste bestemming te kiezen. Het zijn over het algemeen allemaal luxe resorts met 4 sterren of zelfs 5 sterren.


2. Seychellen

De Seychellen is wellicht de meest exclusieve bestemming voor een luxe vakantie. Hier vindt je geen massatoerisme, maar kleinschalige paradijselijke plekjes! Ideaal voor rustzoekers, honeymooners en mensen die willen genieten van de natuur in al haar schoonheid. De Seychellen is een archipel in de Indische oceaan. Deze eilandengroep bestaat uit 115 eilanden en bevinden zich op zo’n 1600 km van de oostkust van het Afrikaanse vasteland. De Seychellen staat bekent om haar prachtige standen en flora en fauna. Denk daarbij aan schildpadden, exotische vogels en het onbeschrijflijke onderwaterleven. Doordat de eilandengroep redelijk afgelegen ligt kom je hier plantensoorten en diersoorten tegen die je nergens anders ter wereld vindt! Denk bijvoorbeeld aan de reuzenschildpad en de coco de mer. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar de Seychellen. Indien je naar de Seychellen reist vindt er een overstap plaats in Dubai. De vliegtijd inclusief tussenstop bedraagt ongeveer 13,5 uur. De temperatuur op de Seychellen is gedurende het gehele jaar constant en varieert tussen de 25 en 30 graden. De Seychellen kunnen het gehele jaar door uitstekend bezocht worden, alleen in januari en februari valt de meeste regen. Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met de passaatwinden. Op de Seychellen vindt je geen grote resorts of massatoerisme, maar uitsluitend kleine exclusieve accommodaties. 


3. Mexico

Mexico is de bestemming voor iedereen die van zon, zee, strand en een luxe vakantie houdt. Voordeel van Mexico is de uitstekende prijs kwaliteitverhouding voor een relatief luxe vakantie. Geniet van het weer en de heerlijke zee. Mexico is gelegen in Noord-Amerika. Het land grens aan de Verenigde Staten, met aan het oosten de golf van Mexico en aan het westen de Grote Oceaan. Het land staat bekent om haar zeer diverse natuur (tropisch regenwoud), de oude Maya-cultuur en de Mexicaanse keuken. Met name aan de oostkust op het schiereiland Yucatan zijn veel resorts gelegen waar het heerlijk en veilig vakantie vieren is. Er vliegen rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar Mexico. De vliegtijd naar Yucatan of Cancun bedraagt ongeveer 10 uur. De temperatuur in Mexico varieert per regio,  maar aan de oostkust is over het gemiddeld tussen de 28 en 32 graden. De beste reistijd is van december tot en met maart, omdat er dan de minste neerslag valt. Je ontloopt dan de orkanen die in augustus en september voorkomen. Omdat Mexico een tropisch klimaat kent, valt er in de periode april tot en met november behoorlijk wat regen. Op Mexico vindt je aan de oostkust veel luxe resorts. 


4. Mauritius

Voor iedereen die op zoek is naar het ultieme tropische eilandgevoel is een verre vakantie naar Mauritius een uitstekende keuze. Laat je heerlijk in de watten leggen in een van de luxe resorts die dit eiland rijk is en ontdek wat dit eiland allemaal te bieden heeft. Mauritius is een eiland in de Indische oceaan. Het eiland bevindt zich aan de oostkust van Madagascar. Mauritius staat vooral bekent als honeymoonbestemming, maar is ook zeer geschikt voor een heerlijk luxe vakantie. Het eiland is vernoemt naar Prins Maurits en gold vroeger als tussenstop voor de Nederlandse zeereizen naar het oosten. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar Mauritius. Indien je naar Mauritius reist kun je het beste een rechtstreekse vlucht vanaf Parijs nemen. De vliegtijd naar Mauritius bedraagt ongeveer 11 uur. De temperatuur op Mauritius is gedurende het gehele jaar constant en varieert tussen de 25 en 30 graden. Mauritius kan het beste tijdens de droge periode bezocht worden. Deze periode loopt van juli tot en met november. Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met de wind. Afhankelijk van de periode kan het aan de oostkust van het eiland flink waaien. Op Mauritius vindt je prachtige resorts waar je heerlijk kunt genieten van alle geweldige faciliteiten.


5. Frans Polynesië

Voor iedereen die op zoek is naar het luxe tropische eilandleven is een verre reis naar Frans Polynesië een uitstekende keuze. Laat je heerlijk in de watten leggen in een van de luxe resorts die de vele eilanden rijk zijn en ontdek wat dit land allemaal te bieden heeft. Frans Polynesië is een eilandengroep in de Stille oceaan. De eilandengroep bevindt zich midden in de stille oceaan ten oosten van Australië. Frans Polynesië staat vooral bekent als tropische bestemming en is zeer geschikt voor een heerlijk luxe en exclusieve vakantie. De eilandengroep bestaat uit 118 eilanden. Hiervan zijn er 67 bewoond. De eilandengroep is onderverdeeld in 5 archipels, te weten Tuamotu, de Markiezen, Australes, Gambier en de genootschapseilanden. Voor de meeste mensen is Frans Polynesië een onbekende bestemming, maar hebben ze wel eens gehoord van het hoofdeiland, namelijk Tahiti. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar Frans Polynesië  Indien je naar Frans Polynesië reist kun je zowel via Amerika als Nieuw Zeeland vliegen. De meeste vluchten gaan dan via Auckland (Nieuw Zeeland) of Los Angeles (Amerika) De reistijd bedraagt ongeveer 19,5 uur. De temperatuur op Frans Polynesië is gedurende het gehele jaar constant en varieert tussen de 25 en 30 graden. Frans Polynesië kan het beste tijdens de winter bezocht worden. Deze periode loopt van mei tot en met oktober. Er valt gedurende deze periode weinig regen. In de zomer, die loopt van november tot en met april in het warmer, maar valt er ook meer regen. Op Frans Polynesië vindt je prachtige resorts waar je heerlijk kunt genieten van alle geweldige faciliteiten.


6. Bali

De verre vakantiestemming Bali laat je genieten van al het moois dat Azië te bieden heeft. Laat je heerlijk in de watten leggen in een van de luxe resorts die dit eiland rijk is en ontdek wat dit eiland allemaal te bieden heeft. Bali is een Indonesisch eiland gelegen tussen de Indische oceaan en de Java zee. Het eiland bevindt zich aan de oostkant van Java. Bali staat vooral bekent om haar prachtige stranden, mooie natuur en de rijstvelden. Ook vindt u unieke monumenten en vele tempels op het eiland. Er zijn rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar Bali. De reistijd naar Bali bedraagt ongeveer 15 uur. De temperatuur op Bali is gedurende het gehele jaar constant en varieert tussen de 28 en 30 graden. Gedurende het hele jaar kan er op Bali een tropische bui vallen. Van November tot Maart is de regenval het hevigst. Gaat u voor de mooie natuur, dan kunt u het beste tijdens deze regenperiode gaan, omdat de natuur dan op haar mooist is. Gaat u voor de prachtige stranden, dan kunt u het beste voor de drogere periode kiezen.


7. Thailand

Een exclusieve vakantie in Thailand is een uitstekende keuze voor iedereen die van zon, zee en strand houdt. Voordeel van Thailand is de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding voor een relatief luxe vakantie. Geniet van de Thaise keuken en de prachtige stranden. Thailand is gelegen in het zuidoosten van Azië. Het land grens aan de Indische oceaan en heeft als buurlanden Maleisië, Myanmar, Laos en Cambodja. Het land staat bekent om haar zeer diverse natuurgebieden, prachtige stranden, vriendelijke en gastvrije bevolking en haar tempels. Er vliegen rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar Thailand. De reistijd naar Bangkok bedraagt ongeveer 10 uur. De temperatuur in Thailand varieert per regio,  maar aan de kust is over het gemiddeld tussen de 28 en 32 graden. De beste reistijd is van november tot en met maart, omdat er dan de minste neerslag valt. Ook is het dan niet al te warm. Omdat Thailand een tropisch klimaat kent, valt er in de periode april tot en met november behoorlijk wat neerslag. Op Thailand vindt je veel mogelijkheden voor backpackers, maar zeker ook een aantal luxe resorts.


8. Hawaii

Ook Hawaii is een echte verre droombestemming. Laat je heerlijk in de watten leggen in een van de luxe resorts die het eiland rijk is en ontdek wat dit prachtige eiland allemaal te bieden heeft. Hawaii is een eiland in de Stille oceaan. Het eiland bevindt zich midden in de stille oceaan ten westen van de Verenigde Staten en ten oosten van Japan. Hawaii staat vooral bekent als tropische bestemming en is zeer geschikt voor een heerlijk luxe en exclusieve vakantie. Hawaii is het grootste eiland van de gelijknamige eilandengroep die bestaat uit 137 eilanden. De belangrijkste eilanden worden gevormd door de Hawaiiaanse eilanden, een archipel bestaande uit 19 eilanden. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar Hawaii. Indien je naar Hawaii reist kun je via Amerika vliegen. De reistijd bedraagt ongeveer 15 uur exclusief overstaptijd. De temperatuur op Hawaii is gedurende het gehele jaar constant en varieert tussen de 24 en 31 graden. Hawaii kan het beste tijdens de zomer bezocht worden. Deze periode loopt van mei tot en met september. Er valt gedurende deze periode de minste neerslag.


9. Maleisië

Het prachtige verre land Maleisië is een goede bestemming voor iedereen die van ongerepte natuur en zon, zee en strand houdt. Op Maleisië vind je prachtige plaatsen voor een luxe vakantie. Geniet van al het moois dat Maleisië te bieden heeft. Maleisië is gelegen in het zuidoosten van Azië. Het land grens aan de Indische oceaan en heeft als buurlanden Thailand, Singapore, Indonesië en Brunei. Maleisië bestaat uit twee delen die worden gescheiden door de zuid Chinese zee. Het land staat bekent om haar zeer diverse steden, bezienswaardigheden en de prachtige stranden. Er vliegen rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar Maleisië. De vliegtijd naar Kuala Lumpur bedraagt ongeveer 11.45 uur. De temperatuur in Maleisië varieert per regio, maar aan de kust is over het gemiddeld tussen de 25 en 35 graden. De beste reistijd is van december tot en met maart, omdat er dan de minste neerslag valt. Ook is het dan niet al te warm. Omdat Thailand een tropisch klimaat kent, valt er in de periode april tot en met november behoorlijk wat neerslag.


10. Dominicaanse Republiek

Een luxe reis naar de Dominicaanse Republiek is de bestemming voor strandliefhebbers. Hier vind je werkelijk de mooiste stranden! Hou je van zon, zee en strand? Kies dan voor een vakantie naar de Dominicaanse Republiek en geniet van alle luxe en de heerlijke zee. De Dominicaanse Republiek is een eiland gelegen in het Caribisch gebied. Het eiland wordt gedeeld door twee landen waardoor de Dominicaanse Republiek één buurland heeft, namelijk Haiti. Het land staat bekent om haar zeer diverse regio’s, natuurgebieden (tropisch regenwoud), watervallen en de prachtige stranden. Met name aan de oostkust zijn veel resorts gelegen waar het heerlijk en veilig vakantie vieren is. Er vliegen rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar de Dominicaanse Republiek. De vliegtijd naar Puerto Plata of Punta Cana bedraagt ongeveer 10 uur. De temperatuur in de Dominicaanse Republiek is gemiddeld tussen de 28 en 32 graden. De beste reistijd is van eind november tot en met maart, omdat er dan de minste neerslag valt. Je ontloopt dan tevens de orkanen die in augustus en september voorkomen. Omdat de Dominicaanse Republiek een tropisch klimaat kent, valt er in de periode april tot en met oktober behoorlijk wat regen. Het aantal uren zon zal overigens in december net iets lager liggen dan in de andere maanden.


Wat is een verre bestemming?

Een verre reis is een vakantie naar een bestemming die zich ver weg bevindt van de plaats waar jij woont. Dit kan een andere regio, land of continent zijn. Het idee van wat als “ver” wordt beschouwd, kan variëren afhankelijk van waar je woont en wat je gewend bent, maar over het algemeen worden bestemmingen als verre reis geclassificeerd wanneer het reizen er naartoe meer dan een paar uur per vliegen is. Verre vakanties bieden vaak de mogelijkheid om nieuwe culturen te ontdekken, andere talen te ontdekken, onbekende keukens/smaken te proeven en andere ervaringen op te doen die je thuis misschien niet zou tegenkomen. Populaire verre vakantiebestemmingen bevinden zich in bijvoorbeeld Azië, Australië, Afrika en Zuid-Amerika.

Is een verre vakantie duur?

De kosten van een verre reis kunnen sterk variëren, afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de bestemming, de duur van de reis, het niveau/sterren van accommodatie en transfer, de tijd van het jaar en de activiteiten die je wil ondernemen. Over het algemeen is een verre reis doorgaans duurder zijn dan een vakantie naar een bestemming in de buurt (Europa) vanwege de kosten van transport. Vliegtickets zijn vaak het duurste onderdeel van een lange reis, vooral als je naar een populaire bestemming vliegt. Hotelkosten variëren behoorlijk per land. Afhankelijk van je budget, kun je ervoor kiezen om een all-inclusive pakket te boeken bij een reisbureau, waarbij alle kosten voor vliegtickets, accommodatie en soms maaltijden en activiteiten zijn inbegrepen (zo heb je grip op de totale reiskosten). Het is echter belangrijk om te onthouden dat de kosten van een verre trip zeer uiteenlopend kunnen zijn en afhankelijk zijn van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Het is daarom raadzaam om vooraf een budget te bepalen waarbij je ook rekening houdt met o.a. excursies die je wilt doen.

Wat zijn populaire regio’s & locaties om te bezoeken?

Wie denkt aan een verre reis denkt al snel aan een mooie rondreis. Maar juist ook veel mensen kiezen voor een luxe zonvakantie aan het strand. Zoek dan een mooi all inclusive hotel aan zee waarbij je kunt genieten van de prachtige kustgebieden. Anderzijds is er ook een groep toeristen die juist de binnenlanden wil ontdekken. Je kunt er dan voor kiezen om een resort te boeken dat centraal in het land gelegen is. Vanuit het hotel kun je dan dagtrips maken naar mooie bezienswaardigheden. Zo kun je de lokale cultuur van het verre land pas echt goed beleven.

Hoe comfortabel is een lange vlucht (vluchttijd / vliegduur)?

Lange vluchten kunnen vermoeiend en uitdagend zijn, maar het kan ook een kans zijn om te ontspannen, te slapen, te lezen, te genieten van entertainment of om voor te bereiden op je bestemming. Er zijn enkele goede tips om een lange vluchttijd een stukje aangenamer te maken: Kies een stoel met meer beenruimte of upgrade naar een stoel met extra comfort. Dit kan helpen om vermoeidheid te verminderen en comfortabeler te zijn tijdens de lange vlucht. Draag comfortabele kleding en neem extra laagjes mee voor als het koud wordt in het vliegtuig. Neem oordopjes of noise-cancelling hoofdtelefoons mee om het geluid van de motoren en andere passagiers te verminderen. Beweeg regelmatig door het vliegtuig te lopen, oefeningen te doen in je stoel of te stretchen om de bloedcirculatie te bevorderen en spierstijfheid te verminderen. Drink voldoende water tijdens de reis. Neem entertainment mee, zoals boeken, tijdschriften, muziek of films om jezelf bezig te houden tijdens de vlucht (veel grote vliegtuigen beschikken over on flight entertainment. Probeer te slapen op de vlucht door het gebruik van oogmaskers, kussens, of dekens. Slaap kan helpen om de tijd sneller te laten gaan en je energie te behouden voor de activiteiten bij aankomst.

Heb ik visums & vaccinaties nodig?

Met name in landen buiten Europa heb je doorgaans een visum nodig. Bij veel landen kun je dit gewoon voor vooraf online regelen/aanvragen of ter plaatse op de luchthaven aanschaffen. Reis je naar gebieden met veel natuur of ontwikkelingslanden / onderontwikkelde gebieden dan is de kans op een besmetting met virussen doorgaans wat groter. Op de site van de GGD kun je meer informatie over reisvaccinaties vinden voor elke reisbestemmingen in de wereld. Tevens kun je op de website van de rijksoverheid ook info vinden over reisadviezen en tips over veilig reizen.