4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Vliegvakantie vanaf vliegveld Dusseldorf International Airport

Het vliegveld Dusseldorf International ligt niet ver van de grens met Nederland. Hierdoor is het voor veel Nederlandse reizigers een prima vliegveld voor een zakenreis of een vakantie.

Airlines en Bestemmingen

Na het vliegveld van Frankfurt en dat van München is Dusseldorf Airport het op twee na grootste vliegveld van Duitsland. In passagiersaantallen betekent dit dat er jaarlijks rond de 18 miljoen passagiers van de luchthaven gebruik maken. Het biedt in totaal zo’n 180 bestemmingen aan en je hebt ook een zeer ruime keuze uit luchtvaartmaatschappijen. Hiervan zijn Air Berlin en Lufthansa de grootste aanbieders. Veel specifieke bestemmingen worden door gerelateerde maatschappijen aangeboden. Zo vlieg je bijvoorbeeld met Turkisch Airlines naar Ankara (Turkije), met Czech Airlines naar Praag (Tsjechië) en met de KLM naar Amsterdam Schiphol. Vergeleken met de alternatieven in Nederland biedt Dusseldorf Airport een erg brede selectie aan vluchten. Dit brede aanbod zorgt er voor dat in elke prijsklasse wel een maatschappij te vinden is. Voor zeer exclusieve bestemmingen zal vaak wel een wat meer voor het vliegticket betaald moeten worden.

Bereikbaarheid

Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is het vliegveld goed te bereiken. Voor reizigers die met de auto komen zijn er natuurlijk extra parkeerkosten. De autosnelweg A44 ligt naast de luchthaven en hierdoor valt de reistijd vanuit het grootste deel van Nederland erg mee. Je kunt er ook voor kiezen om met de trein te komen. Dit heeft als grote voordeel dat je de kosten voor het parkeren ontloopt, maar veel bagage meenemen kan onhandig zijn. Daarnaast zal het reizen met de trein iets meer tijd in beslag nemen. Dusseldorf Airport heeft een eigen trein station waar met grote regelmaat treinen vanuit Nederland aankomen.

Parkeren Dusseldorf Airport

Het parkeren bij de luchthaven kun je opdelen in drie soorten parkeerterreinen. Het eerste type parkeerterrein ligt tegen de terminal aan. Hier wordt een hoger tarief gevraagd, zeker als je er langer dan een week parkeert. De parkeerterreinen die onder dit eerste type vallen zijn P1, P2, P3, P7 en P8. Het tweede type is gericht op reizigers die hooguit enkele dagen op het terrein willen parkeren. Hieronder vallen P4, P5 en P22. Het derde type ligt wat verder van de terminal verwijderd en richt zich vooral op langparkeerders. Het heeft een zeer aantrekkelijk tarief als je langer dan vijf dagen op een parkeerplaats wilt staan. Hieronder vallen P23 tot en met P26. Ter vergelijking hebben we de prijzen van een parkeerplek voor zeven dagen op een rij gezet. Dit levert voor de terreinen aan de terminal tussen de 215 en 170 euro aan parkeerkosten op. Voor de tussen categorie kost een parkeerplaats aanzienlijk minder met 74 euro. De langparkeerplaatsen zijn echter nog goedkoper met 44 euro voor zeven dagen.

Voordelen en nadelen

Eén van de grootste voordelen dat het vliegveld Dusseldorf International Airport heeft ten opzichte van de vliegvelden in Nederland, is het grote aanbod aan bestemmingen. Schiphol komt als enige in de buurt. De concurrentie zorgt ervoor dat er een breed aanbod is in bestemmingen en vliegmaatschappijen. Parkeren is er redelijk goedkoop en ook het reizen met de trein is erg betaalbaar. Het nadeel voor veel Nederlanders zal zijn dat er een aantal vliegvelden zijn die dichter in de buurt liggen. Het brede aanbod in alle prijsklassen maakt dat het ook voor deze mensen interessant is om vanaf Dusseldorf Airport te vliegen.

Plaats een reactie