4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Vliegvakantie vanaf vliegveld Schiphol airport

Het grootste en belangrijkste vliegveld van Nederland ligt zo’n tien kilometer buiten Amsterdam. Ook internationaal heeft Schiphol een belangrijke rol. Jaarlijks vliegen er rond de vijftig miljoen passagiers via dit vliegveld. Vergeleken met de ander luchthavens in en rondom Nederland is dit een overweldigend aantal. Schiphol biedt reizigers een breed scala aan bestemmingen en dit is ook één van de sterke punten van dit vliegveld.

Airlines en bestemmingen

De lijst aan airlines die gebruik maakt van luchthaven Schiphol is te lang om op te noemen. Het is de thuisbasis voor maatschappijen als Tui (ArkeFly), Martinair, Corendon, Transavia en natuurlijk KLM, maar het vliegveld wordt gebruikt door alle vliegmaatschappijen die actief zijn in de regio. Het aantal bestemmingen dat je direct vanaf Schiphol kunt bereiken is behoorlijk indrukwekkend. Als je bereidt ben om een tussenstop te maken, dan zijn alle uithoeken van de wereld te bereiken vanaf dit vliegveld. Er zijn een aantal bestemmingen die alleen in het hoogseizoen worden aangeboden door airlines. Dit zijn eigenlijk altijd bestemmingen die onder de populaire vakantiebestemmingen vallen. Elke maand doet KLM tijdens Vijf Dagen Voordeel diverse verre bestemmingen in de aanbieding zoals Mexico en Amerika. Dit maakt deze bestemmingen dus een stuk bereikbaarder.

Bereikbaarheid Amsterdam Airport

De A4 maakt dat Schiphol goed te bereiken is voor de automobilist. Het nadeel van het reizen met de auto zijn de bijkomende parkeerkosten. Hierover later meer. Als alternatief is het mogelijk om naar het vliegveld te reizen met het openbaar vervoer. Zowel met de bus als met de trein is Schiphol goed te bereiken. Vanaf verschillende plaatsen in de buurt van Schiphol rijden er met regelmaat bussen naar het vliegveld. Voor veel reizigers zal de trein een logische optie zijn. Het is zelfs mogelijk om het vliegveld per hogesnelheidstrein te bereiken.

Parkeren op Schiphol

Er zijn verschillende parkeerterreinen en parkeermogelijkheden als je vliegt vanaf Schiphol. Er zijn drie parkeerterreinen (P1, P2, P3) waar gebruik gemaakt kan worden van verschillende diensten. Voor een kort bezoek is er Visitors Parking op P1 en P2. Dit is geschikt voor het afzetten of ophalen van reizigers. Park en Travel 3 is de voordeligste optie voor degene die lang op reis gaan. Smart Parking kan ook erg voordelig zijn. Bij beide parkeer je op P3. Voor leden is er het Privium Parking waarmee op alle drie de parkeerterreinen geparkeerd kan worden. Voor de zakelijke passagier is er Valet Parking. Je kunt je auto voor het vliegveld parkeren en de autosleutels bij de balie achterlaten. Ook zijn er Excellence parkeerplaatsen met extra veel ruimte. Ter vergelijking volgen hier een aantal prijzen voor een gemiddelde zeven daagse parkeerplaats. Bij Smart Parking (P3) ben je hier bijna 50 euro voor kwijt. Met Park en Travel 3 kost dit je 62 euro, maar hiervoor zijn de reserveringen wat soepeler. Voor beide geldt dat je nog 8 minuten met de bus bezig bent voordat je op het vliegveld bent. De prijzen voor P2 beginnen vanaf 100 euro, maar dan parkeer je op loopafstand van de luchthaven.

Voordelen en nadelen vliegen vanaf Schiphol

De mogelijkheden die je hebt als je vanaf Schiphol vliegt zijn enorm. Dit is het grote voordeel van het vliegveld. Je hebt keuze uit een brede selectie aan bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen. Het nadeel is echter dat hier vaak wel een prijskaartje aan hangt. Het is mogelijk om goedkoop te vliegen vanaf dit vliegveld, maar door de hoge vraag naar vliegtickets kunnen de prijzen flink stijgen. Daarbij komen vaak ook nog parkeerkosten en deze zijn vergeleken met andere vliegvelden behoorlijk hoog.

Plaats een reactie