4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Vliegvakantie vanaf vliegveld Rotterdam The Hague airport

In Nederland zijn er een aantal vliegvelden die internationale vluchten aanbieden. Naast Schiphol zijn er ook een aantal regionale vliegvelden. Hiervan is Rotterdam The Hague Airport na Eindhoven Airport wat betreft aantal passagiers de tweede regionale luchthaven. Het aantal passagiers is de afgelopen jaren sterk gestegen en zit jaarlijks boven de miljoen passagiers.

Airlines en bestemmingen

Transavia is de luchtvaartmaatschappij die meest gebruik maakt van het vliegveld. Van de 20 vaste bestemmingen die je vanaf Rotterdam Airport kunt bereiken, worden er 17 door Transavia aangeboden. Hieronder bevinden zich onder andere Barcelona, Istanbul en Praag. Zowel in de zomer als in de winter zijn er een aantal seizoensgebonden bestemmingen. In de zomer zijn dit hoofdzakelijk vluchten naar bestemmingen aan de middellandse zee (onder anderen Turkije, Egypte en Griekenland). De bestemmingen die alleen in de winter via Rotterdam per vliegtuig te bereiken zijn liggen allemaal in wintersportgebieden.

Naast de vluchten van Transavia, bieden ook Britisch Airways, CityJet en Lufthansa het hele jaar door vluchten aan naar bijvoorbeeld Londen en München. In de zomer kun je ook vliegen met ArkeFly, Corendon, Onur Air en Jetairfly. Dit betekent dat je in de zomer naar meer dan dertig bestemmingen kunt vliegen. Alle bovengenoemde vliegmaatschappijen bieden goedkope vliegtickets aan. Hierdoor moet je voor extra service vaak extra betalen, als dit al mogelijk is. Deze airlines vliegen ook vaak naar de wat kleinere vliegvelden, die ook verder van de steden afliggen. Dit kan extra kosten met zich mee brengen, wat ook geldt voor bijvoorbeeld het meenemen van extra bagage. De vliegtickets zijn goedkoop te verkrijgen, maar het is goed om ook de extra kosten bij een keuze mee te nemen.

Bereikbaarheid vliegveld Rotterdam

Met zowel de A13 als de A20 vlakbij, is Rotterdam Airport in principe goed met de auto te bereiken. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat de Randstad een redelijk file-gevoelig gebiedt is. Bij veel files de bereikbaarheid met de auto dus tegenvallen. Een alternatief is het reizen met het openbaar vervoer. Vanaf het centraal station is het mogelijk om met de R.E.T. naar vliegveld te reizen. Dit duurt tussen de vijftien en twintig minuten.

Parkeren bij The Hague Airport

Voor het parkeren bij het vliegveld zijn er drie soorten parkeerterreinen aanwezig. De goedkoopste parkeergelegenheid heeft de naam Park & Go gekregen. Voordat je vanaf deze parkeerplaatsen bij de terminal bent, ben je tussen de tien en vijftien minuten verder. Sta je liever wat dichter bij het vliegveld, dan kun je kiezen voor het iets duurdere Comfort parking. Dit betekent dat je zo’n drie minuten van de terminal af parkeert. Het luxe Business parking kost aanzienlijk meer, maar je bent dan wel binnen de minuut bij de terminal. Ter vergelijking hebben we de prijzen voor een week (zeven volle dagen) parkeren op alle drie soorten parkeerterreinen op een rij gezet. Voor een Park & Go parkeerplaats ben je voor een week 55 euro kwijt. De Comfort Parking is met 90 euro voor zeven dagen al een stuk duurder. De 245 euro die je betaalt voor een parkeer plaats in de Business parking is behoorlijk prijzig. Wil je goedkoop parkeren, maar toch niet met alle bagage of met het gehele reisgezelschap tot een kwartier lopen? Dan kan het handig zijn om eerst een deel van de groep bij de terminal af te zetten voordat je een parkeerplaats zoekt.

Voordelen en nadelen van dit vliegveld

Het vliegveld Rotterdam Airport heeft als aantrekkelijkste voordeel de gunstige prijsstelling van de vliegtickets. Als je echt goedkoop wilt vliegen vanaf dit vliegveld, let dan wel op de bijkomende kosten zoals parkeerkosten en extra kosten voor bagage. De luchthaven is klein en daardoor ook overzichtelijk. De parkeermogelijkheden bieden voor ieder type passagier een oplossing, al zijn de prijzen voor het parkeren niet erg goedkoop. Wat ook een nadeel is, is het beperkte aanbod aan bestemmingen. Toch biedt het vliegveld voor veel vakanties voldoende mogelijkheden.

Plaats een reactie