4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

5 populaire bezienswaardigheden voor een rondreis in Maleisië

Het is het hele jaar warm en vochtig in Maleisië. De beste tijd om een rondreis te maken ligt tussen maart en juli, wanneer het regenseizoen ten einde is. Om de belangrijkste bezienswaardigheden van Maleisië aan te doen, heeft u 16 tot 22 dagen nodig. Maleisië is één van de rijkste, moderne landen van Zuidoost-Azië en goed bereisbaar met kinderen, als groep, maar ook op individuele basis. De wegen zijn in Maleisië over het algemeen in goede staat en er zijn reisorganisaties die fly & drive vakanties aanbieden. Er wordt overigens links gereden. De binnenlandse vluchten zijn relatief goedkoop en het busvervoer is comfortabel en veelal met airconditioning. Een combinatie van vliegen, openbaar vervoer en huurauto is een goed middel voor een vakantie in Maleisië. Hieronder vind je de top 5 populairste bestemmingen in Maleisië voor jouw rondreis:

1. Kuala Lumpur

De hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur, is veelal het beginpunt van uw rondreis door het land. U treft er een mengelmoes van historie gebouwen en moderne kantoren en wolkenkrabbers. U kunt er eindeloos winkelen in de vele winkelcentra en eeuwenoude hindoetempels bewonderen. Oud en nieuw, modern en ouderwets maken van Kuala Lumpur een bijzondere belevenis. Voor een dosis historische architectuur tijdens uw rondreis brengt u een bezoek aan het Onafhankelijkheidsplein met onder meer een in Moorse stijl gebouwd treinstation. De meest bekende gebouwen van de hoofdstad van Maleisië zijn de Petronas Twin Towers, ooit de hoogste gebouwen ter wereld. De torens zijn met elkaar verbonden door een luchtbrug tussen de 41e en 42e verdieping die u kunt betreden als u een kaartje weet te bemachtigen.

2. Taman Negara

Taman Negara is het grootste nationale park van Maleisië en bestaat uit het oudste regenwoud ter wereld (ca. 130 miljoen jaar oud). Neemt u een bezoek aan Taman Negara niet in uw rondreis op in de hoop olifanten, neushoorns of tijgers te spotten. Door de uitgestrektheid en dichtheid van het park is de kans groot wild tegen het lijf te lopen uitermate klein. Wel treft u er kleine uitkijkposten van waaruit u misschien vliegende honden, wilde zwijnen en civetkatten kunt ontdekken. Voor een bijzondere ervaring gedurende uw rondreis door Maleisië maakt u in dit park een ´capony walk´, een wandeling door de toppen van bomen door middel van hangbruggen. Of u maakt een nachtsafari onder leiding van een gids.

3. Cameron Highlands

De Cameron Highlands is een uitgestrekte hoogvlakte met een koel klimaat. Dit koele klimaat maakt het gebied uitermate geschikt voor theeplantages en fruitgaarden. U kunt de theeplantages bezoeken tijdens uw rondreis of de lokale markt aandoen voor vers fruit en groente. De Cameron Highlands lenen zich goed voor het maken van wandelingen langs hellingen bezaaid met orchideeën, watervalletjes en omgeven door bergtoppen. Ook is het mogelijk een vlindertuin te bezichtigen en een insectenfarm. In de Cameron Highlands vindt u op diverse plaatsen nog de sfeer van het Britse koloniale verleden. Het is zelfs mogelijk om tijdens uw rondreis door Maleisië hier te overnachten in 19e eeuwse bungalows van Britse families.

4. Penang

De ´Parel van de Orient´, zoals het eiland Penang ook wel wordt genoemd, betreedt u via de langste brug van Zuidoost-Azië (13 km). Penang neemt u op in uw rondreis door Maleisië voor een mix van cultuur, ontspanning aan de kust en bijzondere uitstapjes. In de Wat Chayamangkalaram Tempel kunt u een liggende Boeddha van 32 meter lengte bewonderen. Het 19e eeuwse Britse fort Cornwallis behoort tot één van de oudste koloniale overblijfselen en bevat historische kanonnen. Wie durft kan tijdens zijn rondreis op dit eiland de Slangentempel bezoeken. De tempel is de verblijfplaats van vele levende, ongevaarlijke slangen. Van een geheel andere orde is de Vlinderboerderij waar duizenden vlinders van ruim honderd verschillende soorten rondfladderen.

5. Bako Nationaal Park

Compact, overzichtelijk en divers, dat is Bako Nationaal Park (in Sarawak) met zijn oppervlakte van 27 km2. Het landschap bestaat onder mee uit regenwoud, mangrovebossen, steile rotsen, watervallen en zandbaaien. Houdt u van wandelen, dan moet u dit park zeker opnemen in uw rondreis door Maleisië. Er zijn zestien gemarkeerde wandelroutes uitgezet van verschillende lengte. U maakt er kans om er onder meer de neushoornvogel te spotten, maar ook apen, varanen, herten en wilde katten.

3 bonustips voor jouw rondreis in Maleisië

  1. Pangkor Island: Wie zijn rondreis door Maleisië wil afsluiten met enkele dagen ontspannen aan het strand, reist naar Pangkor Island. De hotels beschikken er veelal over privéstranden met palmbomen en er worden veel vormen van watersport aangeboden.
  2. Putrajaya: Geheel nieuwe stad ten zuiden van Kuala Lumpur met veel bijzondere architectuur. De stad is het bestuurlijke centrum van het land.
  3. Nationaal Park Niah: Het Nationaal Park Niah (in Sarawak) is vooral bekend van de kalksteengrotten die al in de prehistorie bewoond werden door mensen. Momenteel huisvesten de grotten duizenden gierzwaluwen, waarvan de nestjes een lekkernij zijn in China.

Plaats een reactie