4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 35 wintersportgebieden van Frankrijk

Op zoek naar een pension, chalet of hotel in Frankrijk voor de wintersport? Bij ons heeft u keuze uit vele accommodaties op verschillende plaatsen. Diverse skigebieden in Frankrijk zijn sinds jaar en dag zeer populair onder Nederlandse vakantiegangers. Van november tot april kunt u genieten van de afdalingen die Frankrijk kent. Doordat er talloze pistes zijn is er voor iedereen wat wils, ongeacht het niveau. Daarnaast zijn er in enkele gebieden funparken aanwezig, waar de gevorderde skiër of snowboarder zijn kunsten kan vertonen. Je kunt hier echter terecht voor meer dan alleen de skipistes. Na het skiën of snowboarden is het mogelijk om te gaan eten en drinken in een van de Franse restaurants of bars. U kunt hier onder het genot van een frisje, wijntje of biertje en raclette bijkomen van de geleverde inspanningen. Kortom, een skivakantie in Frankrijk is voor iedereen een aanrader

.

All inclusive wintersportvakantie in Frankrijk

Een all inclusive wintersportvakantie in Frankrijk biedt een heerlijke en onvergetelijke ervaring. U kunt genieten van een prachtig uitzicht op de bergen en het platteland, terwijl u aan het skiën of snowboarden bent. U krijgt toegang tot de beste en nieuwste liften en skipistes in de omgeving. Er zijn vele restaurants, bars, winkels en andere voorzieningen ter plaatse, waardoor uw vakantie een heerlijke ervaring wordt. U kunt genieten van de prachtige Franse cultuur, waaronder de historische steden, heerlijke gerechten en lekkere wijnen. Bovendien zijn er ook vele activiteiten die u kunt ondernemen naast het wintersporten, zoals het bezoeken van musea, kastelen en lokale markten. Kortom, een volledig verzorgde wintersportvakantie in Frankrijk biedt een onvergetelijke ervaring. In deze blog bespreken we de mooiste skigebieden.

Alpe d’Huez

Alpe d’Huez is een groot skigebied met vele mogelijkheden. Het dorp is gelegen op 1860 meter hoogte en is wereldberoemd geworden sinds de Olympische Spelen van 1968. U vindt in dit dorp alles wat u zich maar kunt wensen tijdens uw wintersport vakantie. Bovendien is Alpe d’Huez een zeer zonnig skigebied door de vele zuidhellingen. Alpe d’Huez biedt u, naast uitstekende skimogelijkheden, ook vele andere gezellige activiteiten. Er zijn diverse restaurants, bars en discotheken in het sfeervolle dorp. Verder zijn er ook diverse sportieve mogelijkheden zoals een zwembad, ijsbaan en er is zelfs een multifunctioneel sportcentrum. Verder vindt u op ongeveer 600 meter van het sfeervolle centrum de wijk Les Bergers. In deze wijk vindt u allerlei voorzieningen. Er zijn onder andere een winkelcentrum, diverse bars en diverse restaurants te vinden. Een zeer groot voordeel is dat er zeer veel skiliften zijn, waardoor u nooit ver van uw appartement hoeft te lopen om te gaan skiën.

Aussois

Aussois is een charmant en traditioneel dorp gelegen op een berg aan de voet van La Dent Parrachée. Het gezellig skidorp is gelegen op ongeveer 1500 meter hoogte. Doordat het dorp op de zuidhelling ligt kunt u optimaal genieten van de heerlijke zon. Vlakbij het dorp ligt het prachtige nationale park “Parc National de la Vanoise”. Aussois biedt u een zeer actieve vakantie. U kunt naast het skiën en afdalen van de diverse pistes ook heerlijk langlaufen. Het dorp biedt u maar liefst 35 kilometer aan loipen. Bovendien vindt u vlakbij uw verblijf vele restaurants en barretjes waar u heerlijk kunt genieten van een heerlijk kop warme chocomel. Daarnaast kunt u in dit gezellige skidorp onder andere hondensledetochten maken en paardrijden. Voor de echte waaghalzen is er ook de mogelijkheid om te gaan ijsklimmen. Kortom, Aussois is een zeer goede wintersportvakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar een sprookjesachtig dorp.

Avoriaz

Avoriaz is een sfeervol, modern en gezellig skidorp gelegen in de Franse Alpen. Het dorp is gelegen op 1800 meter hoogte. Dit schitterende en grote wintersportgebied is gelegen tussen de Mont Blanc en het meer van Genève. Het dorp is geheel autovrij en uw bagage word per sneeuwscooter of arrenslee naar het appartement gebracht. Dwars door het dorp lopen de pistes en de liften. Bovendien vindt u op de pistes sfeervolle restaurantjes waar u heerlijk kunt genieten van een lekkere maaltijd. Verder zijn er ook diverse après-ski mogelijkheden, waaronder het populaire The Palace. Ook Shooters is zeker een bezoekje waard. Naast de diverse après-ski mogelijkheden kunt u in Avoriaz ook naar de bioscoop gaan, schaatsen of bowlen. Daarnaast is het dorp zeer geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen. Zo is er bijvoorbeeld een speciaal skidorp voor kinderen waar ze kunnen leren skiën.

Chamonix

In Chamonix in Frankrijk zijn in 1924 de eerste Olympische Winterspelen gehouden. Dit sfeervolle dorp is zeer populair door de typische sfeer en de heerlijke keuken. Daarnaast zijn uiteraard ook de pistes een belangrijke trekpleister voor het toerisme. In de omgeving van het dorp heb je een prachtig uitzicht op de adembenemende toppen van de Mont Blanc! Chamonix is gelegen in het uitstekende skigebied van de Pays du Mont Blanc. In dit skigebied vindt u maar liefst 700 kilometer aan pistes. Daarnaast biedt het dorp ook een eigen kleiner skigebied, genaamd Chamonix Mont Blanc, met een totale lengte van 150 kilometer aan pistes. U kunt zelfs skiën op de grootste berg van Europa, de Mont Blanc! Uiteraard kunt u naast het skiën ook heerlijk genieten van de omgeving en de rust. Er zijn in het centrum diverse winkeltjes, restaurants en barretjes gelegen. Bovendien is het gebied ook uitstekend geschikt om te snowboarden en te langlaufen. Daarnaast kunt u hier ook ijsklimmen, schaatsen en curling.

Chamrousse

Chamrousse is een sneeuwzeker skigebied gelegen in de Franse Alpen. Hier kunt u Olympisch skiën en snowboarden tegen zeer voordelige prijzen. Deze wintersportbestemming ligt op ongeveer 30 kilometer afstand van Grenoble. Deze bestemming biedt u een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Chamrousse bestaat uit 2 moderne skistations, namelijk Le Recoin en Roche Béranger. Deze stations worden ook wel Chamrousse 1650 en Chamrousse 1750 genoemd. Dit komt omdat de dorpen zijn gelegen op ongeveer 1650 meter en 1750 meter hoogte. De dorpen worden met elkaar verbonden door bussen, pistes en skiliften. U vindt in de dorp diverse winkels, restaurants en barretjes. Daarnaast is er een snowpark en een halfpipe van maar liefst 120 meter. Verder vindt u in Chamrousse een ijsbaan, een zwembad en een sportcomplex. Kortom, is Chamrousse is er voor iedereen genoeg te beleven!

Châtel

Châtel is een pittoresk bergdorp gelegen in de prachtige omgeving van de Franse Alpen. Het is een authentiek dorp wat zeer geliefd is bij de Franse bevolking. Een zeer groot voordeel van deze populaire wintersportvakantiebestemming is dat het zeer goed en snel te bereiken is vanaf Nederland. Châtel is gelegen op een hoogte van 1200 meter. Het sfeervolle dorp heeft een zeer levendig, oud centrum. Aan de hoofdstraat vindt u vele gezellige barretje, leuke winkeltjes en sfeervolle restaurants. In dit gezellige skidorp zult u dus zich zeker vermaken. Natuurlijk is er voor de skiliefhebber genoeg te beleven in Châtel. U heeft vanuit het centrum direct toegang tot de pistes. Deze pistes zijn gelegen in zowel Frankrijk als Zwitserland. Er zijn diverse pistes, zowel moeilijk als makkelijk en uiteindelijk kunt u terug naar het dorp skiën via een piste voor beginners.

Courchevel

Op een hoogte van 1300 meter is het gezellige skidorp Courchevel gelegen. Dit dorp is gelegen in het meest bosrijke gedeelte van het Les Trois Vallées skigebied. Het hoogste punt in het dorp reikt tot maar liefst 3300 meter hoogte. Courchevel is opgedeeld in 3 delen: 1550, 1650 en 1850. Courchevel 1850 heeft een reputatie hoog te houden als mondain skioord. De andere 2 delen staan bekend als typische Franse skistations. U treft in elk deel diverse winkeltjes, traditionele restaurantjes en gezellige barretjes aan. Het skigebied Les Trois Vallées, waar Courchevel is gelegen, is zeer overzichtelijk en ideaal voor de beginnende skiër. De rode en de zwarte pistes treft u pas boven de 2000 meter aan. Zowel de beginnende als de gevorderde skiër zal zich in dit skigebied uitstekend vermaken!

Flaine

Flaine is een autovrij skidorp gelegen op ongeveer 1600 meter hoogte. Het dorp is speciaal gebouwd voor de wintersport en wordt gekenmerkt door futuristische, witte gebouwen. In het dorp rijden gratis skibussen voor het vervoer van het appartement naar de skiliften. In dit gezellige en sfeervolle wintersportdorp vindt u vooral vele appartementen, hotels en chalets. In Flaine kunt u naast skiën en snowboarden ook heerlijk genieten van de gerechten in de restaurants. Daarnaast zijn er vele après-ski mogelijkheden, zoals de Nederlandse bar The Flying Dutchman. Verder vindt u in het dorp een overdekt zwembad, een bowlingbaan en een openluchtijsbaan. Kortom een vakantiebestemming geschikt voor iedereen! Flaine is centraal gelegen in het Le Grand Massif skigebied. Met zijn 266 kilometer aan pistes is dit gebied één van de grotere en meest sneeuwzekere wintersportgebieden van Europa. Het gebied zit vol met pistes voor zowel beginnende als gevorderde skiërs. Een aanrader is de schitterende afdaling Les Cascades, met een lengte van maar liefst 14 kilometer. Op 2000 meter hoogte ligt een groot snowpark met diverse pipes en jumps.

La Joue du Loup

La Joue du Loup is een sfeervol en overzichtelijk skidorp, gelegen in een prachtige bosrijke omgeving. Het dorp heeft een zeer gemoedelijke en vriendelijke uitstraling. De gebouwen in La Joue du Loup zijn meestel gebouwd in chaletstijl en niet hoger dan 5 verdiepingen. In Joue du Loup kunt u heerlijk skiën, de pistes gaan namelijk bijna tot aan de deur van uw accommodatie. Er is een goede après-ski in het dorp en bovendien zijn er ook Nederlandse après-ski bars te vinden. Verder treft u naast deze bars ook diverse restaurants en winkels in het centrum aan. La Joue du Loup is gelegen in het skigebied Superdévoluy. Er zijn in dit gebied diverse bergrestaurants te vinden, waar u heerlijk even kunt bijkomen van het skiën. Kortom in dit gezellige dorp kunt u heerlijk skiën, maar ook genieten van de heerlijke après-ski mogelijkheden.

La Plagne

La Plagne is een skidorp, welke vroeger bestond uit 4 verschillende dorpen. Op dit moment bestaat La Plagne uit 11 dorpen gelegen tussen 1250 meter en 2100 meter hoogte. Ieder dorp is verschillend en heeft een eigen karakter, maar daarnaast ook verschillende après-ski mogelijkheden. U vindt er diverse restaurants, kroegen en een buitenzwembad. Een aantal bekende dorpen zijn Plagne Bellecôte waar u een groot snowboard funpark aantreft of het centrum van dit skigebied, het Plagne Centre. Hier vindt u diverse echte Nederlandse après-ski bars. Kortom La Plagne is een geweldige wintersportbestemming voor iedereen! Sinds 2003 zijn de skigebieden La Plagne en Les Arcs samengevoegd tot het mooie skigebied Paradiski. De skigebieden zijn met elkaar verbonden door de Vanoise Express, waarmee u in slechts 4 minuten van het ene gebied naar het andere gebracht wordt. Het Paradiski gebied is een waar paradijs voor elke wintersporter. Het gebied bestaat uit ongeveer 425 kilometer piste en de 2 pieken van het gebied liggen boven de 3000 meter.

La Rosière

La Rosière is een gemoedelijk skidorp gelegen op ongeveer 1850 meter hoogte. Dit gezellige wintersportdorp heeft altijd haar rust en typische Franse sfeer behouden. Maar dit betekend niet dat er hier weinig te doen is. Er zijn voldoende terrasjes, winkels en cafés voor de gezellige après-ski. De vakantieverblijven bestaan voornamelijk uit chalets of appartementen. La Rosière ligt in een prachtig skigebied, l’Espace Bernardo, waar u heerlijk kunt genieten van de rust. Het gebied is omgeven door de prachtige omgeving van de Alpen. Dit gebied is een internationaal skigebied, dit komt door de skiliftverbinding met La Thuile in het prachtige Italië. L’Espace San Bernardo bestaat uit ongeveer 150 kilometer aan pistes. Zowel de beginnende als de gevorderde skiër zal zich hier uitstekend vermaken. De piste variëren van gemakkelijk tot zeer moeilijke afdalingen. Het hoogste punt op de piste ligt op 2641 meter. Ook voor de fanatieke snowboarders is er genoeg te doen, zoals een snowpark.

La Toussuire

La Toussuire is een gezellig en rustig familiedorp gelegen op ongeveer 1800 meter hoogte. Dit prachtige dorp is gelegen in een vallei met de pistes aan 3 kanten. Het sfeervolle wintersportdorp is in 1926 ontstaan. Het dorp is voornamelijk voorzien van moderne appartementen en af en toe wat chalets. Toch hangt hier nog steeds de sfeer van vroeger. Vanuit het dorp heeft u aan alle kanten een schitterend uitzicht. In het skidorp vindt u leuke barretjes voor een gezellige avond après-ski, maar ook kunt u hier heerlijk genieten van de zon op de vele terrasjes. Daarnaast zijn er ook restaurants te vinden of kunt u meegaan op een onvergetelijke sleetocht met husky’s. La Toussuire ligt in het Les Portes du Soleil skigebied. Hier vindt u maar liefst 650 kilometer piste, waardoor het één van de grootste skigebieden ter wereld is. Het gebied bestaat uit meerdere skigedeeltes verdeeld over Frankrijk en Zwitserland. De skipistes zijn gevarieerd van makkelijk tot zeer moeilijk. Voor de echte waaghalzen is er de Mur Suisse afdaling, een legendarische piste met een zeer steile afdaling. Ook vindt u hier maar liefst 5 snowparken.

Le Corbier

Le Corbier is een zeer gezellig en autovrij wintersport dorp, gelegen op ongeveer 1550 meter hoogte. U vindt in dit gezellige dorp voornamelijk hoge appartementencomplex. Door middel van een lange galerij zijn deze appartementencomplexen met elkaar verbonden. Er zijn vele winkels, restaurants en barretjes te vinden in de galerij. De meeste appartementen liggen direct aan de piste. Bovendien zijn er voldoende terrasjes bij de pistes te vinden, waardoor u tussen het skiën door even kunt opwarmen met een warm drankje. Daarnaast zijn er diverse après-ski mogelijkheden in Le Corbier. Kortom, Le Corbier is een zeer goede vakantiebestemming. Zowel voor degene die wil skiën als degene die heerlijk wilt genieten in de après-ski bars. Of allebei, u zult zich hier zeker vermaken is deze geweldige wintersport vakantiebestemming.

Les Arcs

Les Arcs is een zeer populair skidorp wat bestaat uit 4 dorpen. Deze wintersportdorpen zijn Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 en Arc 2000. Alle dorpen zijn gemakkelijk te bereiken via de pistes. Elk dorp heeft zo zijn eigen kenmerken. Arc 1800 is het populairst en beschikt over de meeste après-ski gelegenheden. Arc 1950, ook wel Le Village genoemd, is een autovrij dorp met een prachtige uitstraling. Arc 2000 wordt met de jaren populairder, hier vindt u aan de pistes grote chaletappartementen. Sinds 2003 zijn de skigebieden van Les Arcs en La Plagne samengevoegd in het skigebied Paradiski. Deze skigebieden zijn met elkaar verbonden door de Vanoise Express, waardoor u zeer gemakkelijk in slechts 4 minuten van het ene skigebied naar het andere skigebied kunt komen. In het hele gebied liggen ongeveer 20 dorpjes, verschillend van authentieke tot moderne skidorpjes. Paradiski biedt u maar liefst 425 kilometer piste, een waar paradijs voor wintersporters. Er liggen 3 gletsjers in het gebied, waar u ook in de zomer kunt skiën. De Aiguille Rouge en Dôme de Bellecôte, de 2 pieken, hebben een hoogt van boven de 3000 meter.

Les Deux Alpes

Les Deux Alpes is een langgerekt skidorp wat ontstaan is door de samenvoeging van Le Village du Clos des Fonds en Les Deux Alpes 1600. U vindt in dit dorp vele terrasjes, restaurants en winkels, waardoor er een gezellige drukte heerst. Bovendien zijn er in het dorp verschillende Nederlandse uitgaansgelegenheden zoals de Prins van Oranje après-ski bar en de l’Opera discotheek. Er rijden in Les Deux Alpes gratis bussen die u naar het centrum of de vele skiliften brengen. Bovendien kunt u op vertoon van uw skipas gebruik maken van de verschillende faciliteiten, waaronder het zwembad en de ijsbaan. In Les Deux Alpes bent u het hele seizoen verzekerd van perfecte pistecondities en het bruisende après-ski uitgaansleven. Het hoogste punt van Les Deux Alpes ligt op 3564 meter hoogte op de Dôme de la Lauze gletsjer. Dit maakt Les Deux Alpes tot het hoogste wintersportgebied van Europa. Daarnaast heeft u in dit skidorp de beschikking over maar liefst 220 kilometer piste. Het funpark, dat op 2600 meter hoogte ligt, maakt Les Deux Alpes zeer geliefd en bekend bij snowboarders. Kortom dit prachtige skigebied is een uitdaging voor de gevorderde skiër, maar ook beginners hebben hier genoeg te beleven.

Les Menuires

Les Menuires is een gezellig wintersportdorp met, door het bestaan uit verschillende wijken, de vorm van een hoefijzer. Het dorp ligt op ongeveer 1850 meter hoogte en mede door de vorm van het dorp heeft u vanuit elk terrasje een schitterend uitzicht over de afdalingen in het gebied. Bovendien liggen de terrasjes dichtbij of aan de pistes. In dit gezellige wintersportdorp heeft u genoeg te doen en zult u verzekerd zijn van een fantastische wintersportvakantie. De vakantieverblijven in het dorp bestaan voornamelijk uit hotels, chalets en appartementen. Ook zijn er in het dorp een bioscoop, discotheek, ijsbaan en een zwembad. Verder zijn er uiteraard ook diverse après-ski bars. Les Menuires ligt in het wintersportgebied Les Trois Vallées. Dit gebiedt is het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. U heeft hier de beschikking over maar liefst 600 kilometer aan pistes en 5 gletsjers. De pistes variëren van makkelijk tot zeer moeilijk. Dus of u nu een beginnende of gevorderde skiër bent, in dit geweldige gebied zult u zich zeker vermaken. Bovendien is er voor snowboarders en off-piste liefhebbers een funpark met halfpipes.

Méribel

Het sfeervolle skidorp Méribel is gelegen in het hart van Les Trois Vallées. Dit gezellige dorp is opgedeeld in 3 gedeeltes: Village, Centre en Mottaret. Alle delen van het dorp zijn gebouwd in een schitterende chaletachtige stijl. Tussen de verschillende delen rijdt de Méribus, waarmee u gemakkelijk van het ene naar het andere deel van het dorp kunt. Het skigebied van Méribel is voorzien van ongeveer 150 kilometer aan pistes. De skipistes variëren van gemakkelijk tot moeilijk. Daarnaast is er voor de langlaufer een loipenetwerk met ongeveer 33 kilometer aan langlaufloipes. Verder kunt u in Méribel ook schaatsen, sneeuwscooteren, zwemmen, bowlen en karten op het ijs! In Méribel kunt u heerlijk winkelen of genieten van de après-ski. Verder vindt u hier ook diverse andere barretjes en restaurants. De traditionele restaurants bieden u diverse Franse en regionale specialiteiten waar u elke dag van kunt genieten.

Morillon

Morillon is een gemoedelijk en overzichtelijk dorp gelegen op een hoogte van ongeveer 1100 meter. Het dorp is gelegen tussen de bomen in een prachtige omgeving. Daarnaast is het dorp zeer knus en niet zo heel groot. De meeste appartementen zijn gebouwd in chaletstijl, wat zorgt voor een heerlijk sfeer. Morillon is zeer geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen, die met zijn allen op wintersport willen gaan. Het dorp is namelijk autovrij waardoor het zeer veilig is. Morillon is dus een rustig en kindvriendelijk dorp, maar biedt u wel de beschikking over een groot skigebied. De diverse appartementencomplexen zijn gelegen op korte afstand van de pistes. Het grote skigebied ligt op korte afstand, genaamd het Le Grand Massif. Daarnaast zijn er in het dorp diverse restaurants en barretjes te vinden. Verder is er ook een supermarkt in het dorp.

Morzine

Morzine is een sfeervol dorp met een levendig centrum. Het dorp is gelegen op ongeveer 1100 meter hoogte. In dit dorp vindt u vele terrassen, gelegen aan de piste. U kunt dus altijd tijdens het skiën even uitrusten op een van de terrasjes en daar genieten van een lekkere kop warme chocomel of iets anders. Vanuit Morzine rijdt er een gratis skibus naar de Le Prodains telecabine. Deze cabine brengt u in enkele minuten naar het gezellige Avoriaz, waar u heerlijk een dag kunt skiën. Er zijn diverse pistes zowel voor de beginner als de gevorderde. Iedereen zal zich hier dus vermaken en een fantastische wintersportvakantie beleven. In Morzine zijn bovendien vele gezellige barretjes en discotheken te vinden. U kunt hier genieten van de supergezellige après-ski en tot in de late uurtjes feesten. Een aantal aanraders zijn de Dixie Bar en de Boedha Bar.

Oz en Oisans

Oz en Oisans is een modern en autovrij skidorp gelegen in een prachtige bosrijke omgeving. Het skidorp ligt op ongeveer 1350 meter hoogte en bestaat voornamelijk uit chaletappartementen en chalets. In het dorp zijn diverse barretjes, winkels en restaurants te vinden. Ook is er een supermarkt in het dorp aanwezig. Verder is het dorp voorzien van alle wintersportfaciliteiten. Ook zijn er hier diverse Nederlands après-ski bars te vinden. Het gezellige skidorp is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Bovendien is er bij de skischool ook een kinderopvang. U kunt met de skilift gemakkelijk naar het middenstation, waar u van daaruit door kunt naar de gletsjer Pic Blanc. Deze gletsjer is het hoogste punt van het Alpe d’Huez skigebied. De sneeuw in het gebied blijft het hele seizoen van goede kwaliteit. Het Alpe d’Heuz skigebied biedt u maarliefst 246 kilometer piste. Wat dit skigebied zo anders maakt is dat het een zeer groot aanbod aan pistes heeft voor zowel beginners als gevorderden. Bovendien vindt u hier één van de langste zwarte afdalingen ter wereld, de Sarenne. Deze piste heeft een lengte van maar liefst 16 kilometer met een verval van 1820 meter.

Samoëns

Samoëns is een oud en monumentaal dorp gelegen in de Franse Alpen. Het dorp heeft als enige wintersportbestemming in Frankrijk de stempel van “Monument Historique”. Dit wil zeggen dat het met recht ook het meest authentieke wintersportdorp van Frankrijk is. Samoëns heeft een zeer gemoedelijke en traditionele sfeer. U kunt bijvoorbeeld hier nog tochten maken met een paard. Ook kunt u genieten van diverse Franse specialiteiten in één van de restaurantjes. Deze traditionele restaurants kunt u vinden in het centrum. De appartementen of chalets zijn op ongeveer 1 kilometer afstand gelegen van de Grand Massif Express. Hiermee heeft u een directe verbinding met het grote skigebied Le Grand Massif. Verder zijn er rond Samoëns ongeveer 10 kilometer aan wandelroutes te vinden en ongeveer 50 kilometer aan loipen (voor langlaufen).

St. François Longchamp

St. François Longchamp is een zeer gezellig skigebied gelegen aan de voet van de Col de la Madeleine. Het sfeervolle skidorp bestaat uit twee gedeeltes, namelijk St. François Longchamp 1450 en St. François Longchamp 1650. U vindt diverse winkels, restaurants en gezellige après-ski bars in het centrum van het dorp. De skiliften vervoeren u naar de Col de la Madeleine. De skigebieden St. François Longchamp 1450, St. François Longchamp 1650 en Valmorel vormen samen het skigebied Le Grand Domaine. De pistes in het gebied lopen aan de Col de la Madeleine, bekend van de klim uit de Tour de France. U kunt via de verschillende pistes afdalen naar het centrum van St. François Longchamp of naar Valmorel. Het prachtige Le Grand Domaine skigebied biedt u brede pistes met een totale lengte van 160 kilometer. De skipistes variëren van gemakkelijk tot moeilijk. Bovenin het gebied vindt u enkele zwarte pistes, dit zijn zeer moeilijk en uitdagende pistes. Ook is er een snowpark net boven Valmorel aangelegd voor snowboarders. Freestylers hebben in dit gebied, met natuurlijke obstakels, ook vele uitdagingen.

St. Jean d’Arves

St. Jean d’Arves is en klein en gezellig dorp gelegen op 1600 meter hoogte. Het knusse dorp ligt aan de voet van de Aiguilles d’Arves. Het sfeervolle skidorp krijgt elk jaar meer bekendheid dankzij de laatst gebouwde chaletappartementen. Toch heerst er in dit dorp nog steeds de typische Franse sfeer, waardoor u hier optimaal kunt genieten van rust en een geweldige wintersportvakantie. St. Jean d’Arves is bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen. Er is op korte afstand een oefenweide voor beginners. Ook is het voor kinderen leuk dat je hier kunt sleeën. Verder zijn er in de directe omgeving prachtige wandelroutes en bovendien kun je hier zelfs nachtskiën. St. Jean d’Arves ligt in Les Portes du Soleil, één van ’s werelds grootste skigebieden. Dit imposante skigebied bestaat uit maar liefst 650 kilometer piste zowel in Frankrijk als Zwitserland gelegen. Een aanrader voor de echte waaghalzen is de Mur Suisse afdaling. Bovendien zijn er in Les Portes du Soleil maar liefst 5 snowparken!

St. Martin de Belleville

St. Martin de Belleville is een authentiek en sfeervol skidorp. Het dorp is gelegen op een hoogte van ongeveer 1450 meter. Hoewel het dorp authentiek is, beschikt het wel over de moderne faciliteiten van een echte wintersport vakantie bestemming. U vindt in het dorp diverse gezellige bars en winkeltjes. Daarnaast zijn er ook vele traditionele restaurants waar u kunt genieten van diverse Franse specialiteiten. Bovendien zijn alle faciliteiten die het dorp u biedt op loopafstand te bereiken. St. Martin de Belleville biedt u direct toegang tot de Les Menuires en Meribel skigebieden. De skiliften zijn te vinden aan de rand van het centrum. Mocht u dit te ver vinden, kunt u ook met de skibus er naar toe. Bovendien zit u in een rustige omgeving en heeft u daarnaast toegang tot het Les Trois Vallées skigebied.

St. Sorlin d’Arves

St. Sorlin d’Arves is een gezellige en authentiek skidorp gelegen aan de voet van de Col de la Croix de Fer. Het gezellige dorp is gelegen op een hoogte van ongeveer 1550 meter en wordt omringd door de vele skipistes. St. Sorlin d’Arves heeft een oude dorpskern, wat ook zo gebleven is, en daaromheen zijn de diverse appartementencomplexen gebouwd. De appartementen zijn allen gebouwd in chaletstijl. St. Sorlin d’Arves beschikt daarnaast over een goede aansluiting met het Les Sybelles skigebied. Er zijn in de omgeving diverse pistes te vinden die alleen tot aan het dorp gaan. Verder vindt u in het dorp diverse sfeervolle Franse barretjes en knusse restaurantjes. Kortom, in St. Sorlin d’Arves vindt u alles wat er voor zorgt dat u een succesvolle vakantie zult beleven.

Superdévoluy

Een modern skidorp met alle faciliteiten voor een geweldige wintersportvakantie, dat is Superdévoluy. Het dorp is gelegen in het prachtige Frankrijk op korte afstand van het dorp La Joue du Loup. De omgeving is schitterend en biedt u prachtige wandelmogelijkheden. Uiteraard kunt u hier ook uitstekend skiën. In Superdévoluy zijn bijna alle accommodaties direct aan de piste gelegen. Er zijn zelden lange wachtrijen bij de skiliften, bovendien zijn de pistes breed en relatief rustig. Hierdoor is dit dorp uitstekend geschikt voor beginnende en lichtgevorderde skiërs. Er zijn diverse afdalingen, waaronder een aantal richting het dorp La Joue du Loup. Naast het skiën, kunt u in Superdévoluy ook heerlijk genieten van de omgeving en de zon. Er zijn vele gezellige terrasjes waar u kunt bijkomen van het skiavontuur. Daarnaast zijn er ook winkels, restaurants, barretjes, een bioscoop en een discotheek te vinden. Kortom, een ideale vakantiebestemming voor een geweldige wintersport!

Tignes

Tignes is een zeer bekend wintersportdorp gelegen op ongeveer 2100 meter hoogte. Het skidorp ligt aan een prachtige meer en bestaat uit 4 dorpjes. Tussen de verschillende dorpen rijden gratis skibussen, die bovendien ook nog een gedeelte van de nacht rijden. In de wijken Le Lac en Val Claret vindt u vele winkels, barretjes en restaurants. De meeste hotels, chalets en appartementen zijn gelegen in Val Claret. Alle vakantieverblijven zijn gelegen vlakbij of zelfs aan de pistes. Tignes ligt in het l’Espace Killy skigebied, wat door vele wintersporters wordt omschreven als het mooiste skigebied ter wereld. Het prachtige skigebied is voorzien van ongeveer 300 kilometer piste tot op de een maximale hoogte van 3450 meter. Verder zijn er in het gebied ook 2 gletsjers. Het l’Espace Killy skigebied biedt u vele uiteenlopende afdalingen voor zowel de gevorderde skiër als de beginner. Bovendien zijn er voor de gevorderde skiër uitstekende off-piste mogelijkheden. Ook voor freestylers zijn er in dit gebied kilometers extreme off-piste trajecten. Voor snowboarders zijn er tevens diverse snowparken.

Val Cenis

Val Cenis is een gezellig dorp gelegen op ongeveer 1500 meter hoogte. Het skidorp bestaat uit twee Savoyaardse dorpen, namelijk Lanslebourg en Lanslevillard. Dit gezellige wintersportdorp ligt vlakbij de Italiaanse grens, aan het einde van de Mauriėnne vallei. Val Cenis biedt tot laat in het seizoen sneeuwzekerheid. In Val Cenis is naast het skiėn genoeg te beleven, zoals schaatsen op de ijsbaan of rodelen. Daarnaast vindt u in Lanslevillard een openbaar zwembad, solarium en een sauna. Verder zijn er in het dorp ook nog verschillende restaurants, barretjes en een discotheek te vinden. Kortom Val Cenis biedt alles voor een ideale wintersportvakantie, waar u zich zeker niet zult vervelen. Het skigebied van Val Cenis is sinds 2008 uitgebreid met het skigebied Termignon, waardoor u de beschikking heeft over maar liefst 130 kilometer piste. U heeft hier de keuze uit pistes variėrend van zeer makkelijk tot zeer moeilijk. Het grootste gedeelte van het gebied ligt boven de 2000 meter en het hoogste punt ligt op 2800 meter hoogte, namelijk de L’Ouillon de la Tomba. Voor de snowboarders zijn er 2 snowparken in het skigebied.

Val Thorens

Val Thorens is een uniek skistation gelegen op ongeveer 2300 meter hoogte. Val Thorens heeft een prachtige ligging en is daarnaast het hoogst gelegen en meest sneeuwzekere skidorp van Europa. Er zijn 2 winkelcentra in de directe omgeving, waar u diverse winkels en bars vindt. Ook vindt u hier verschillende restaurants. Er zijn daarnaast gezellige terrassen die direct aan de pistes liggen. Val Thorens biedt u vele après-ski bars waar u zich tot in de late uurtjes kunt vermaken. Ook vindt u in het dorp een sauna en een zwembad. Daarnaast beschikt Val Thorens over een rodelbaan van maar liefst 6 kilometer lang. Dit gezellige skidorp is één van de meest populaire wintersportbestemmingen, mede dankzij de veelzijdigheid van Val Thorens. Val Thorens valt onder het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld, namelijk het Les Trois Vallées skigebied. Dit gebied beschikt over maar liefst 600 kilometer aan pistes variërend van gemakkelijk tot zeer moeilijk. Ook zijn er in het gebied diverse bergrestaurants te vinden. Verder zijn er in het gebied 5 gletsjers en een funpark met halfpipes. Dit gebied is een paradijs voor snowboarders en off-piste liefhebbers.

Valfréjus

Valfréjus is een klein en knus dorp gelegen op ongeveer 1550 meter hoogte. Dit gezellige skidorp is al jaren zeer populair onder de vele wintersporters. Het dorp ligt in een prachtige omgeving, omringd door vele dennenbomen. Het wintersportdorp beschikt daarnaast over een klein centrum en is vooral voorzien van appartementen en chalets. U kunt in dit gezellige skidorp, naast skiën en snowboarden, ook gebruik maken van de ijsbaan en het zwembad. Daarnaast vindt u in het dorp verschillende gezellige kroegen waar u zich heerlijk kunt vermaken. Een aantal aanraders zijn onder andere café Sowau en Moonflower. Het skigebied van Valfréjus ligt halverwege de Mauriënne Vallei. U heeft hier de beschikking over 65 kilometer aan pistes en daarnaast ook een groot aanbod aan off-piste mogelijkheden. Het hoogste punt, Punta Bagna, ligt op ongeveer 2732 meter hoogte. Hiervandaan kunt u via de zwarte piste, voor gevorderde skiërs, naar het middenstation. Verder zijn er hier voldoende mogelijkheden voor zowel de beginnende als gevorderde skiër. Voor de snowboarders is er een snowpark in het skigebied.

Vallandry

Vallandry is een gezellig dorp gelegen in het Peisy-Vallandry skigebied. Het dorp is gelegen op de zuidhelling, waardoor u altijd heerlijk kunt genieten van de zon. Het dorp is klein en rustig, waardoor u kunt genieten van de welverdiende rust, maar ook lekker actief bezig kunt zijn. U vindt in het sfeervolle dorp, gelegen tussen de bosrijke omgeving, diverse winkeltjes. Daarnaast zijn er ook genoeg traditionele restaurantjes te vinden en zijn er ook vele barretjes. Ook al is Vallandry een rustig dorp, u vindt hier toch alle faciliteiten die u verwacht van een groot skigebied. Er zijn diverse pistes in de omgeving te vinden. Zowel de beginnende skiër als de gevorderde skiër zal zich in dit gezellige en traditionele dorp zeker vermaken. Naast het skiën, kunt u in Vallandry onder andere ook ijsklimmen of een sleetocht maken. Kortom, Vallandry biedt voor ieder wat wils!

Valloire

Valloire is een prachtig en sfeervol wintersportdorp gelegen op ongeveer 1430 meter hoogte. Het dorp is gelegen aan de voet van de Col du Galibier wat zeer bekend is geworden door de Tour de France. In dit dorp heerst nog steeds de typisch Franse sfeer en rust. Het gebied bestaat voornamelijk uit chalets en appartementen gebouwd in traditionele stijl. In het gezellige centrum vindt u vele winkels, restaurants en diverse barretjes. U kunt in dit gezellige dorp alles ontdekken door het treintje dat door de omgeving en het dorp rijdt. Ook worden hier diverse evenementen georganiseerd, zoals het internationaal concours van ijssculpturen. Hier wordt dan door ijsbeeldhouwers vanuit de hele wereld blokken ijs van 4 bij 4 meter gevormd tot spectaculaire ijssculpturen. De skigebieden van Valloire en Valmeinier vormen samen het bekende wintersportgebied Mauriënne Vallei. In dit gebied zijn er totaal 150 kilometer aan pistes te vinden. Deze pistes liggen op een hoogte variërend tussen de 1430 en 2600 meter. De langste afdaling in dit skigebied is ongeveer 7 kilometer lang. Het hoogste punt van dit skigebied is Le Gros Crey en ligt op ongeveer 2594 meter hoogte.

Valmeinier

Valmeinier is een speciaal voor de wintersport aangelegd dorp. Het dorp is opgedeeld in 2 wijken, namelijk Valmeinier 1500 en Valmeinier 1800. Het dorp heeft een zeer goede verbinding met Valloire. Daarnaast is het dorp zeer modern, wat mede dus komt doordat het aangelegd is, en overzichtelijk. Valmeinier biedt u maarliefst 150 kilometer aan pistes. Er is voor elk wat wils, zo zijn er verschillende pistes voor beginners. Maar ook gevorderden kunnen hier zeker wel genieten van een heerlijke wintersportvakantie. Bovendien zijn alle appartementen dichtbij of aan de pistes gelegen. Overdag heerst er in Valmeinier een drukke gezelligheid. U vindt in het dorp diverse terrassen, restaurants en winkels. Deze zijn alle direct aan de piste gelegen. Kortom, hier in Valmeinier zult u zich zeker vermaken en heerlijk genieten van een geweldige wintersport vakantie.

Valmorel

Valmorel is een heerlijk skidorp, gelegen aan de oostkant van het Le Grand Domaine skigebied. Valmorel biedt u een autovrij centrum, waardoor dit dorp zeer geschikt is voor gezinnen met kinderen. U kunt hier bovendien, door de ligging, ’s ochtends al genieten van de heerlijke zon. Het gezellige dorp is voorzien van vele appartementen, die allen gebouwd zijn in de stijl van een authentiek chalet. De meeste appartementen zijn direct aan de pistes gelegen. Daarnaast vindt u in de hoofdstraat van dit dorp diverse gezellige winkels, traditionele restaurants en verschillende bars. In Valmorel is de après-ski zeer gezellig. Zo vindt u hier onder andere de populaire cafés Café Jimbo Lolo en Café de la Gare. Verder vindt u in het dorp onder andere een bioscoop, zwembad en een tennishal. U kunt hier dus naast het skiën, ook diverse andere activiteiten doen. U zult zich in Valmorel zeker vermaken.

Vaujany

Vaujany is een klein en compact wintersportdorp. Het dorp is gelegen in het Alpe d’Huez skigebied op een hoogte van ongeveer 1250 meter. Het dorp is gelegen in een prachtige bosrijke omgeving, die uitnodigt om een heerlijke wandeling te maken. Vaujany is zeer populair door de grootste gondel ter wereld. Deze gondel brengt u in 2 etappes naar een hoogte van maar liefst 2800 meter. U kunt vanuit daar een mooie afdaling maken naar de voet van de Pic Blanc. Vanuit daar kunt u met de gondel snel naar de top. U kunt helaas niet afdalen naar Vaujany. Vaujany is een authentiek dorp. In dit dorp vindt u een aantal winkels, restaurants, cafés en discotheken. Er is in dit dorp dus voor iedereen genoeg te doen. Naast het skiën, kunt u heerlijk genieten van de après-ski. Verder kunt u zich ook uitleven in het sportcentrum.

Plaats een reactie