4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 8 wintersportgebieden in Duitsland

Duitsland, het ideale vakantieland voor de wintersporter die graag wat dichter bij huis blijft. Dit land is geliefd om onder andere de fraaie steden en de natuur. Wij bieden u een overzicht met mooie wintersportplaatsen. Deze plaatsen bevinden zich onder andere in het bekende wintersportgebied Sauerland en de Duitse Alpen. Hier zijn prima ski–, snowboard- en langlauffaciliteiten voorhanden. In de totaal 16 deelstaten telt de Bondsrepubliek Duitsland maar liefst 83+ miljoen inwoners. Hiermee heeft het de grootste bevolking van alle landen uit de Europese Unie. Toch zijn de skigebieden over het algemeen niet te druk en kun je hier als winter-toerist prima vertoeven.

All inclusive wintersportvakantie in Duitsland

Een all inclusive wintersportvakantie in Zuid-Duitsland is een geweldige manier om de winter te verkennen. De Duitse Alpen, de Harz en de Sauerland bieden een prachtige omgeving voor wintersport. Er zijn veel resorts met verschillende faciliteiten voor een onvergetelijke wintersportvakantie. De resorts zijn vaak voorzien van accommodatie, ski- en snowboardlessen, diverse restaurants, bars en winkels. Sommige hotels bieden zelfs een spa en wellnesscentrum. Bovendien zijn er veel activiteiten om in de winter te doen, zoals langlaufen, rodelen, winterwandelen, klimmen en nog veel meer. Met een all inclusive wintersportvakantie in Duitsland kun je alle genoemde activiteiten beleven en nog veel meer, zonder je zorgen te hoeven maken om de kosten: de ultieme wintersportvakantie dus!

Winklmoosalm-Steinplatte

Het Duitse wintersportgebied Winklmoosalm-Steinplatte ligt in de deelstaat Beieren, in het Beierse Alpenland, en is een populaire bestemming voor skiërs en snowboarders. Het gebied heeft een totale skigebied van meer dan 1.000 hectare, waarvan ongeveer 500 hectare voor skiën en snowboarden gebruikt wordt. Er zijn meer dan 15 liften in het gebied, waaronder een zespersoons stoeltjeslift, twee vierpersoons stoeltjesliften, vier sleepliften en vier kinderliften. Er zijn ook veel andere faciliteiten in het gebied, zoals restaurants, skiliften, skioplooproutes, een snowpark, een snowtubing-baan, een ijsbaan en een skischule. Winklmoosalm-Steinplatte is een gebied dat is ontworpen voor zowel beginners als gevorderden. Totaal kun je in dit gebied genieten van meer dan 50km aan piste!

Garmisch Partenkirchen

In de Duitse deelstaat Bayern bevindt zich het middelgrote wintersportgebied Garmisch Partenkirchen. Het skigebied hoort bij het gelijknamige dorp, dat ligt aan de voet van de Zugspitze. Deze berg is met een hoogte van 2962 meter de hoogste van Duitsland. Het dorp is met zo’n 27.000 inwoners en tientallen horeca-gelegenheden een wintersportbestemming bij uitstek. Het oord is omringd door vier skigebieden die gezamenlijk goed zijn voor honderden kilometers piste. Op het plateau van de Zugspitsplatt bevindt zich een gletsjergebied waar u tot midden mei uitstekend kunt skiën. Op de Alpspitz, het Eckbaure skigebied en het gebied Wank is het ook heerlijk wintersporten. Om even terug de geschiedenis in te gaan, vroeger waren Garmisch en Partenkirchen twee zelfstandige steden. In 1935 zijn beide steden door de toenmalige leider Adolf Hitler samengevoegd om hier de Olypmische Winterspelen in 1936 te kunnen organiseren. Door deze Winterspelen en het jaarlijks terugkerende schansspringen is Garmisch Partenkirchen uitgegroeid tot misschien wel de bekendste wintersportplaats van Duitsland.

Bayrischzell

Bayrischzell is een traditioneel wintersportgebied gelegen in het Bundesland van Beieren, in het zuidoosten van Duitsland. Het is een populair gebied onder wintersporters van over de hele wereld, met een ruim aanbod aan wintersportactiviteiten. Er zijn verschillende skipistes in het gebied, variërend van gemakkelijke beginnerspistes tot meer uitdagende routes. Er is ook een schaatsbaan, een skischule, een snowtub. Er zijn 17 verschillende liften aanwezig die je de pistes op kunnen brengen. Vervolgens kun je kiezen voor blauwe, rode en zwarte afdalingen. Totaal is meer dan 42 kilometer aan verse skipiste beschikbaar!

Winterberg

Het toeristische skiplaatsje Winterberg is het hoogste punt van het Duitse Sauerland. Het skigebied beschikt over 32 afdalingen, voornamelijk blauwe en rode pistes, waarvan er een aantal drie keer per week ’s avonds verlicht open blijven. Daarnaast beschikt het wintersportgebied over een funpark, een groot ‘speelwei’ voor kinderen, twee rodelbanen en routes voor langlaufers en wandelaars. Winterberg ligt op 314 kilometer afstand van Utrecht en heeft een ruim aanbod betaalbare accommodaties. Het wintersportseizoen loopt in dit gebied van half december tot half maart. De gemiddelde sneeuwhoogte is tijdens dit seizoen tussen de 20 en 50 centimeter. De 66 sneeuwkanonnen, kosten 4 miljoen, bedienen 15 afdalingen en maken het mogelijk om bijna onafgebroken over de pistes te glijden.

Oberjoch-Unterjoch

Oberjoch-Unterjoch is een prachtig skigebied in de Allgäu-regio van Duitsland. Het skigebied ligt op een hoogte tussen de 850 en 1450 meter, waardoor het een perfecte plek is voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn in totaal 30+ kilometer aan pistes, met verschillende moeilijkheidsgraden, waaronder veel brede blauwe en rode pistes. Er is ook een aantal steile zwarte pistes. Het skigebied is ideaal voor gezinnen, dankzij de talrijke faciliteiten zoals een kinderopvang, skischool, snowboardpark, nieuwe skiliften en een verscheidenheid aan toegankelijke restaurants. Het skigebied Oberjoch-Unterjoch staat bekend om zijn prachtige, oude dorpjes met charmante huizen, die een nostalgische sfeer uitstralen. Het is een perfecte bestemming voor een ontspannen wintersportvakantie in een van de meest populaire skigebieden in Duitsland.

Willingen

Willingen is een gezellig dorp, gelegen in de streek Sauerland, in het altijd gezellige Duitsland. Het dorp is gelegen in het midden van Duitsland op een hoogte van ongeveer 650 meter. Het hoogste punt in de plaats is gelegen op een hoogte van ongeveer 838 meter. Voor de beginnende skiër is Willingen een uitstekende wintersport vakantiebestemming. Er zijn diverse makkelijke pistes waardoor u hier goed kunt leren skiën. Verder zijn er ook verschillende moeilijke tot zeer moeilijk pistes. Er zijn bovendien voldoende langlaufmogelijkheden, maar liefst 80 kilometer aan loipes, en daarnaast kunt u in de omgeving uitstekende wandelingen maken. Daarnaast biedt Willingen ook voor na het skiën diverse mogelijkheden. Zo zijn er in het centrum vele winkeltjes te vinden. Daarnaast zijn er diverse barretjes en restaurants. Verder beschikt het dorp over een bioscoop, een openbaar zwembad, een bowlingbaan, een kunstijsbaan en nog veel meer. Kortom, in Willingen is er genoeg te doen voor zowel jong als oud!

Oberstdorf-Kleinwalsertal

Oberstdorf-Kleinwalsertal is een populaire wintersportbestemming in het Duitse deel van de Alpen. Het gebied bestaat uit twee steden, Oberstdorf en Kleinwalsertal, die beide een rijke skigeschiedenis hebben. Oberstdorf is een populair toeristencentrum met een levendige apres-ski scene en veel hotels, winkels en restaurants. Kleinwalsertal is een rustiger alpenmeerwijk met prachtige bergweiden, beekjes en bossen. Beide steden bieden een uitgebreide keuze aan skigebieden, met meer dan 120 kilometer aan pistes. Er zijn verschillende skigebieden met verschillende uitdagingen, waaronder een beginnerspiste, een kinderpiste en een snowboardpark. Er zijn ook verschillende wellness-faciliteiten in Oberstdorf, waaronder spa’s, sauna’s en andere luxueuze voorzieningen.

Feldberg

Het Duitse wintersportgebied Feldberg is gelegen in het zuiden van het land, in de deelstaat Baden-Württemberg. Het bevindt zich op het hoogste punt van de Schwarzwald, de Zwarte Woud. Hier vind je meer dan 35 kilometer aan skipistes, variërend van beginners tot gevorderden. Er is ook een vrijetijdspark waar je kunt skiën, snowboarden, rodelen en schaatsen. In de winter kun je er ook genieten van winterwandelingen en winterretreats. In de zomer heb je de mogelijkheid om te wandelen, mountainbiken en paardrijden. De 14 aanwezige skiliften zijn modern. De afstand tot Nederland valt heel erg mee. Dit maakt het daarom tot een zeer kindvriendelijke skivakantie.

Plaats een reactie