4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 18 wintersportgebieden van Italië

Italië is al tientallen jaren een zeer geliefde bestemming om je vakantie door te brengen. Zowel voor de zonvakanties als ook voor andere periodes. Voor wintersport ben je in Italië goed. Er zijn prima skipistes te vinden en deze zijn zeker niet stampvol met wintersporters. Al met al kun je verschillende kanten op met een wintersportreis naar Italië. Het land is met de auto / caravan of het vliegtuig prima te bereiken en is dus zowel tijdens de zomer- als winterperiode een geschikte locatie. In deze blog bespreken we een aantal populaire wintersportgebieden.

All inclusive wintersport vakantie in Italië

Een all inclusive wintersport vakantie in Italië is een geweldige manier om de kou van de winter te ontvluchten. Er zijn veel skigebieden in Italië, zoals de Dolomieten en het Aostadal, die een geweldige locatie voor wintersport bieden. Er zijn veel skigebieden die moeiteloos kunnen worden bereikt met behulp van de vele openbaar vervoer mogelijkheden. Er zijn veel skischolen beschikbaar, waar je kunt leren hoe je kunt skiën of snowboarden. Er zijn ook veel activiteiten te doen zoals snowtubing, ijsvissen, wandelingen, sneeuwsafari’s en klimmen. Tijdens een all inclusive wintersportvakantie in Italië kun je ook genieten van authentieke Italiaanse specialiteiten en luxe accommodaties. Veel hotels bieden een spa met een breed scala aan behandelingen, waaronder sauna, massages, facials, manicures en pedicures. Er zijn ook veel restaurants waar je kunt genieten van heerlijke Italiaanse gerechten. Hieronder bespreken we de 18 meest populaire gebieden.

Andalo

Andalo is een levendig stadje gelegen op een hoogte van ongeveer 1050 meter. Het plaatsje ligt ten noorden van Molveno en is gelegen aan de voet van de adembenemende Dolomiti di Brenta en de Paganella. Dit dorp is herkenbaar door de vele hotels, waartussen je af en toe een huisje vindt. De afdaling van de piste naar Andalo is zeker een uitdaging, ook voor de gevorderden. Maar uiteraard zijn er ook diverse andere pistes, zowel voor de beginnende skiër als voor de gevorderde. Verder vindt u in het dorp ook een rodelbaan en een langlaufstation. Kortom, genoeg om te beleven. Na het skieën zit u in Andalo ook goed, er is hier altijd voldoende te beleven. Er zijn diverse bars en cafés te vinden in het centrum. Maar daarnaast biedt het dorp u ook een sporthal en een zwembad.

Arabba

Arabba is een charismatisch plaatsje gelegen in het midden van de Italiaanse Dolomieten. Het typisch Italiaanse dorp wordt omringt door skigebieden. In totaal ligt er een duizelingwekkende 1220 km aan pistes in de directe omgeving. Door het brede aanbod aan technische afdalingen en lange tochten is de omgeving uitermate geschikt voor ervaren skiërs. In de nabije omgeving van Arabba zijn tientallen spectaculaire afdalingen tot een lengte van vier kilometer te vinden. Een absolute attractie voor lichtgevorderde is daarnaast de ‘Sella Ronda’. Dit is een tocht van bijna (inclusief liften) veertig kilometer langs Campolongo, Gardena, Sella en Pordoi. De ronde bestaat uit 13,5 km skiliften en 23,1 km aan pistes en duurt ongeveer vijf uur. Er is overigens ook voor beginners voldoende te beleven. Arabba ligt op 1604 meter hoogte en is vrij sneeuwzeker tussen november en maart.

Bormio

Bormio is een charmante en gezellig dorp gelegen in het prachtige Italië. Het dorp beschikt over een sfeervol en pittoresk centrum. In het centrum vermaakt u zich zeker in één van de winkeltjes, barretjes of u gaat genieten van een heerlijke maaltijd in de traditionele restaurantjes. Bormio is gelegen op een hoogte van ongeveer 1225 meter in de streek Alta Valtellina. De hotels zijn verspreid over het dorp en liggen ongeveer 10 minuten van het centrum vandaan. Het centrum is opgebouwd met nauwe steegjes, waardoor het één van de charmantste plaatsen in Italië is. Bovendien kunt u zich in Bormio uitstekend vermaken met de après-ski. Vooral in het oude centrum van Bormio is dit zeer gezellig. Het dorp straalt een gezellige en familiaire sfeer uit, waardoor het zeker een goede vakantiebestemming is voor gezinnen met kinderen.

Campitello

Campitello is een leuk wintersportstadje gelegen op ongeveer 1448 meter hoogte. Het stadje ligt op ongeveer 2 kilometer afstand van Canazei. De stad biedt u een zeer levendig centrum met een uitstekend nachtleven. Daarnaast zijn er in het kleine centrum ook diverse gezellige restaurantjes te vinden. Het skigebied Col Rodella ligt ongeveer 1000 meter boven Campitello. Dit gezellige wintersportgebied is uitstekend geschikt voor de beginnende skiër. Maar uiteraard kunnen ook de gevorderde skiërs en snowboarders zich hier ook zeker vermaken. Daarnaast is er een afdaling van maar liefst 26 kilometer lang. Helaas is er vanuit het prachtige skigebied geen afdaling naar Campitello. Echter kunt u wel via de gezellige Lupo Bianco berghut afdalen naar het naastgelegen plaatsje Canazei. Hier kunt u de gratis skibus nemen die u terugbrengt naar Campitello. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Canazei

Canazei is een bruisend en gezellig dorpje gelegen op een hoogte van ongeveer 1460 meter. Hoewel het dorp gelegen is in Italië, straalt het toch de Oostenrijkse gezelligheid uit. Het dorp is centraal gelegen in het schitterend Fassa dal. Bovendien is het dorp centraal gelegen in het skigebied. Canazei is gelegen bij het Belvedere skigebied, waar u kunt komen door middel van de gondel of de cabinelift. U heeft vanuit dit geweldige skigebied toegang tot de vele pistes rond het Sella Ronda massief. Bovendien is er in Belvedere een halfpipe gebouwd voor de snowboarders. Daarnaast zijn er genoeg andere dingen te doen in Canazei. Voor de allerkleinsten is er een heus kinderspeelpark, genaamd Kinderland. Bovendien kunnen de volwassenen genieten in de restaurants of de skihutten van een heerlijk verwarmend drankje en een traditionele maaltijd.

Fai della Paganella

Fai della Paganella is een rustig en sfeervol dorp gelegen op een hoogte van ongeveer 1030 meter. Het is een authentiek wintersport dorp, mede door de oude dorpskern en de prachtige kerk. U vindt u dit dorp alle faciliteiten die u van een volwaardig skidorp kunt verwachten. Op het gezellige dorpsplein vindt u diverse restaurantjes en barretjes. Hier kunt u genieten van een lekker drankje of één van de overheerlijke Italiaanse pasta’s. Uiteraard zijn er hier ook diverse winkeltjes te vinden. In het skigebied liggen gezellige berghutten, voorzien van terrasjes. Hier kunt u tussen het skiën of wandelen door even uitrusten met een heerlijk warm drankje. Bovendien kunt u via de piste (rode piste) weer gemakkelijk terug naar het centrum van Fai della Paganella.

Livigno

Livigno is een zeer populaire wintersport vakantiebestemming dat ook wel Little Tibet genoemd wordt. Dit komt omdat het dorp zeer winterse temperaturen biedt, waardoor het uiteraard zeer geschikt is voor een geweldige wintersportvakantie. Bovendien is dit dorpje een belastingvrij skiparadijs. Livigno is uitgestrekt gelegen in een breed dal. Het dorp ligt op een hoogte van ongeveer 1816 meter, hierdoor is deze bestemming zeer sneeuwzeker. Het dorp is vooral de laatste jaren steeds populairder geworden en uitgegroeid tot een zeer moderne wintersport vakantiebestemming. Daarnaast heeft Livigno een autovrij centrum, dus ook zeer geschikt voor gezinnen. Het is een belastingvrije zone, waardoor u zich hier kunt uitleven in het taxfree shoppen. Daarnaast zijn er ook vele uitgaansmogelijkheden en kunt u hier ook genieten van de traditionele Italiaanse keuken.

Madonna di Campiglio

Madonna di Campiglio is een luxe wintersportdorp gelegen op ongeveer 1550 meter hoogte. Het dorp bestaat uit 2 doorgaande straten en is voorzien van gezellige pleintjes. In dit sfeervolle en traditionele skidorp kunt u werkelijk genieten op zijn Italiaans. In het centrum van Madonna di Campiglio vindt u vele winkels, bars en restaurants. U kunt in de restaurants uitgebreid genieten van de regionale specialiteiten zoals pasta’s en pizza’s. Bovendien zijn er ook op de diverse pistes vele goede restaurantjes te vinden waar u heerlijk kunt eten. Madonna di Campiglio is gelegen in een uitgebreid skigebied waar u diverse makkelijke tot zeer moeilijke pistes zult vinden. Het dorp staat daarnaast bekend om het bruisende uitgaansleven en de après-ski is hier zeker een aanrader.

Moena

Moena is een zeer gezellig stadje gelegen in Italië. Het wintersportdorp is authentiek en heeft een Tiroler sfeer. Echter heeft dit dorp wel de flair van een Italiaans bergdorp. Het dorpje is gelegen op een hoogte van ongeveer 1200 meter en biedt u een prachtig uitzicht over de schitterende omgeving. U kunt vanuit Moena met de skibus naar de naast gelegen skigebieden gaan. Zo ligt het Dolomiti Superski gebied dichtbij, maar ligt het dorp zelf in het Tre Valli skigebied. Deze gebieden zijn ideaal voor de beginnende skiër en de licht gevorderde skiër. Uiteraard kunnen gevorderde skiërs hier zich ook prima vermaken. Naast het skiën, kunt u in zich in Moena prima vermaken is het traditionele centrum. Er zijn vele gezellige oude straatjes waar u diverse winkels en barretjes vindt. Ook zijn er vele restaurants waar u kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Bovendien beschikt Moena ook over een ijsbaan.

Molveno

Molveno is een fantastische wintersport vakantiebestemming gelegen op een hoogte van ongeveer 864 meter. Het dorp is gelegen aan het prachtige meer “Lago di Molveno”. Het dorp is tegen een berg aan gebouwd, waardoor u een prachtig uitzicht heeft over de schitterende omgeving. Molveno is daarnaast een authentiek Italiaans familiedorp waar u prachtige wandelingen kunt maken. U kunt vanuit het dorp met een lift naar Montanara gaan, gelegen op 1528 meter hoogte. Hier kunt u een heerlijke wandeling maken, van ongeveer 5 kilometer, terug naar het dorp. Daarnaast zijn er in Molveno diverse skimogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld gratis met het skibusje naar het skigebied van Paganella. Vanuit daar kunt u via een afdaling naar het gezellige plaatsje Andalo. Met de gratis skibus kunt u dan vanuit Andalo weer terug naar Molveno.

Ortisei

Ortisei is het wintersportcentrum van Val Gardena. Het dorp is gelegen tussen de Raschoetz hellingen en de beboste hellingen van de bekende Sieserberg. Op een hoogte van 1300 meter heeft u een schitterend uitzicht op het adembenemende rotsengebied van de Dolemieten. U kunt in het prachtige gebied heerlijk wandelen. Daarnaast is er een afdaling van maar liefst 9 kilometer lang tot aan Ortisei. U kunt dus vanaf de piste terugskiën tot aan het dorp. U kunt hier naast het skiën ook tal aan van andere activiteiten deelnemen. Het dorp is een ware hemel op aarde zowel voor liefhebbers van skiën als van de après-ski. Het centrum bestaat uit vele nachtclubs en discotheken. Deze worden afgewisseld met vele gezellige kroegen en traditionele restaurants. Het centrum is geheel autovrij en beschikt over authentieke huizen, prachtige winkels en daarnaast ook een sfeervolle markt. Kortom, Ortisei staat garant voor een geweldige vakantie.

Pinzolo

Het bruisende Italiaanse wintersportdorp Pinzolo is gelegen op een hoogte van ongeveer 780 meter. Dit dorp is een zeer goed alternatief voor Madonna di Campiglio, wat voor vele mensen een te dure vakantiebestemming is. Daarnaast ligt dit dorp slechts 15 kilometer van Madonna di Campiglio. Pinzolo is gelegen naast de diverse pistes. Zodat u op korte afstand van uw verblijf heerlijk kunt gaan skiën. Bovendien kunt u met de skibus naar het grote skigebied van Madonna di Campiglio, waar u vele pistes vindt voor zowel de beginnende skiër als voor de gevorderde skiër. Wilt u een keer iets anders dan skiën, dan kunt u hier ook mountainbiken of schaatsen op de ijsbaan. Daarnaast is er ook een 3 kilometer lange loipe te vinden, waar u ook ’s nachts overheen kunt. Bovendien zijn er ook diverse goede en gezellige restaurantjes. Verder kunt u in dit dorp ook heerlijk winkelen.

Pozza di Fassa

Pozza di Fassa is een authentiek wintersportdorp gelegen in het schitterende Fassa dal. Het dorp is aan het begin van het dal gelegen op een hoogte van ongeveer 1325 meter. Het is een klein en rustig dorp, maar u kunt hier prima skiën en genieten van een welverdiende wintersportvakantie. Pozza di Fassa is gelegen onder het Buffaure skigebied. Bovendien vertrekken de diverse skiliften vanuit het centrum van het dorp, waardoor u zeer gemakkelijk bij de pistes kunt komen. Daarnaast heeft u een prachtig uitzicht over het gebied vanuit de Karerpas, een plateau gelegen in het skigebied. Tevens kunt u hier perfect skiën. Bovendien is er vanuit het Buffaure skigebied een liftverbinding met Elba, waardoor u gemakkelijk naar het skigebied van het populaire plaatsje Canazei kunt skiën. Naast het skiën kunt u in het dorp gezellig winkelen, of genieten van een traditionele maaltijd in één van de gezellige restaurantjes.

Santa Caterina

Santa Caterina is een rustig dorpje gelegen in de prachtige Italiaanse bergen. Het dorpje is niet erg groot, maar daardoor is er ook weinig verkeer in en om het centrum. Hierdoor is Santa Caterina zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Santa Caterina is gelegen in een schitterende omgeving. De omgeving maakt deel uit van een beschermd gebied. Daarnaast heeft u vanuit het dorp een prachtig uitzicht over de omgeving. Ook kunt u hier goed skiën en zijn er professionele skipistes en liften te vinden. Verder vindt u hier ook enkele langlaufloipes. U kunt in Santa Caterina naast het skiën nog vele andere dingen beleven. In dit leuke en kleine dorp kunt u heerlijk eten in één van de restaurants, maar u kunt ook actief gaan schaatsen op de openlucht ijsbaan. Santa Caterina staat garant voor een onvergetelijk wintersportvakantie!

Santa Cristina

Santa Cristina is een centraal gelegen dorp in het schitterend Val Gardena dal. Het dorp is gelegen op een hoogte van 1428 meter en aan de zonnige kant van het dal. Daarnaast beschikt het dorp over zeer goede skibusverbindingen met de andere plaatsjes zoals Ortisei en Selva. Santa Cristina biedt u direct toegang tot het skigebied. Maar u kunt ook met de skibus naar de liften gelegen aan de rand van het dorp, zoals de Monte Pana en de Col Raiser liften. Vanuit daar kunt u direct met de skiliften naar het Val Gardena skigebied. Dit skigebied is zeer mooi en zowel voor de beginnende als de gevorderde skiër een waar paradijs. Naast het skiën, kunt u zich ook uitstekend vermaken in het sfeervolle centrum van Santa Cristina. U vindt hier diverse gezellige barretjes en uiteraard ook restaurants waar u heerlijk kunt genieten van een hapje of een drankje. Kortom in dit gezellige skidorp vindt u alles voor een ideale wintersportvakantie.

Sauze d’Oulx

In het noordwesten van Italië is het sfeervolle dorp Sauze d’Oulx gelegen. Dit dorp is het gezelligste dorp van het Via Lattea skigebied. Het dorp ligt op ongeveer 1050 kilometer afstand van Breda en is goed bereikbaar met de auto. Uiteraard is dit dorp ook gemakkelijk met het vliegtuig te bereiken. U landt dan in Turijn. Sauze d’Oulx beschikt over een historisch centrum. In het centrum zijn vele pubs en restaurants gelegen. Deze zijn verspreid over de vele smalle straatjes, wat zeer typisch is voor Italië. U kunt hier ook genieten van het bruisende uitgaansleven. Daarnaast is er in het dorp ook een wellnesscentrum te vinden. Sauze d’Oulx is gelegen in het Via Lattea skigebied. U heeft vanuit het dorp direct toegang tot dit skigebied. Het skigebied is voorzien van vele pistes met een totale lengte van 400 kilometer. De meeste pistes zijn bovendien gelegen aan de zonnige kant van het dorp. In dit gezellige dorp zult u zich zeker nooit vervelen en een geweldige wintersportvakantie beleven!

Selva

Selva is een zeer gezellig en sfeervol dorp gelegen in het dal. Het dorp is centraal gelegen op een hoogte van ongeveer 1563 meter. Dit dorp is het kleinste van de 3 dorpen gelegen in het Val Gardena skigebied. Het dorp staat ook wel bekend onder de naam “Wolkenstein”. Door de hoogte waar Selva is gelegen kunt u vaak, mede door de vele sneeuwkanonnen, tot aan de deur van uw verblijf skiën. U kunt met een gondelbaan naar de top van de Dantercepies, gelegen op een hoogte van 2300 meter, vanwaar u via lange afdaling weer terug kunt. Aan de andere kant van het dorp kunt u richting de berg Ciampinio, gelegen op 2254 meter hoogte. Ook al is Selva een klein dorp, de après-ski is hier geweldig. In het centrum is het aan het einde van de middag feest in de vele barretjes en discotheken. U zult zich dus zeker vermaken in deze gezellige wintersport vakantiebestemming, zowel de après-skiliefhebber als de actieve skiër.

Sestrière

Sestrière, gelegen op een hoogte van 2035 meter, vlakbij de Franse Alpen. Deze vakantieplaats is sneeuwzeker in de periode van november tot mei, wanneer er geen natuurlijke sneeuw ligt wordt zullen de kunstsneeuwinstallaties het overnemen. Sestrière is te verdelen in 3 skigebieden, ‘Banchetta’, ‘Sises’ en ‘Fraitève’. Dit is een populair gebied onder de wintersporters, waar het hele wintersportseizoen een gemoedelijke sfeer heerst. U kunt in de directe omgeving ook diverse tochten maken. Buiten het skiën om kunt u zich prima vermaken in het gezellige centrum van Sestrière. Er zijn hier een aantal winkeltjes te vinden, ook kunt u zich prima vermaken aan de barretjes en een heerlijk hapje eten in de diverse restaurants. De restaurants zijn in allerlei prijsklassen te vinden, dus voor ieder wat wils.

Plaats een reactie