4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 17 wintersportgebieden in Zwitserland

Zwitserland is zeker één van de eerste landen waar u aan denkt als het gaat om wintersport. Dit is ook niet gek als u bedenkt dat Zwitserland voor ruim 60% bestaat uit de ruige bergen van de Alpen. Met 200 wintersportplaatsen is er voor ieder wat wils. U heeft dus een ruime keuze, of u nu gaat skiën, langlaufen of snowboarden, in dit land kan het allemaal. Voor degene die eens wat anders wil ontdekken vindt u er mogelijkheden voor rodelen, ijshockey, schansspringen en curling. Maar de kinderen met de slee van de berg laten glijden kan natuurlijk ook gewoon. Voor degene die wel een lekkere borrel lusten na een dag in de kou zijn er voldoende après ski gelegenheden te vinden. Zwitserland valt niet onder de Europese Unie dus vergeet vooral niet om uw Euro’s om te wisselen voor Zwitserse Franken. Onderweg heeft u deze namelijk al nodig indien u één van de regelmatig voorkomende tolwegen tegenkomt. De ruim 7,5 miljoen inwoners van Zwitserland spreken voornamelijk Duits (ruim 63%). Echter is ook Italiaans en Frans een veel gesproken taal onder de bevolking. Een taal die u minder vaak zult horen is het Reto-Romaans, welke slechts 35. 000 sprekers kent.

All inclusive wintersport vakantie in Zwitserland

Een all inclusive wintersport vakantie in Zwitserland is een unieke ervaring voor zowel beginners als gevorderden. Bij de all inclusive optie heb je toegang tot een breed scala aan skigebieden, variërend van de populaire Zwitserse Alpen tot de minder bekende skigebieden zoals die in Graubünden. Bovendien huur je alle benodigde spullen, zoals skischoenen, skistokken, skibrillen en skikleding. Accommodatie is ook inbegrepen in de prijs, je kunt kiezen uit een aantal luxe hotels, chalets en appartementen. Verder zijn er ook verschillende restaurants, cafés, bars en wellnessfaciliteiten. Als je houdt van avontuur, zijn er ook veel activiteiten te doen zoals sleeën, klimmen, snowboarden en nog veel meer. Als je eenmaal klaar bent met skiën, kun je genieten van een heerlijke après-ski om de dag af te sluiten. Een all inclusive wintersport vakantie in Zwitserland is een geweldige manier om je wintersportvakantie te verrijken en te genieten van de geweldige sneeuw en outdooractiviteiten. Bekijk hieronder die 17 prachtige wintersportgebieden.

Adelboden

Adelboden is een zeer levendig skidorp gelegen in de provincie Berner-Oberland, ten zuidwesten van Interlaken in Zwitserland. Het dorp is gelegen in het Adelboden-Frutigen-Lenk skigebied. Het is een zeer goede wintersport vakantiebestemming voor zowel jong als oud. Adelboden is één van de grootste en aantrekkelijkste wintersportbestemmingen van Zwitserland. Adelboden is ideaal voor skiërs van elk niveau. Er is namelijk ongeveer 200 kilometer aan pistes, variërend van gemakkelijk tot moeilijk. Daarnaast beschikt het skigebied over ruim 50 skiliften. Ook snowboarders kunnen hier hun hart ophalen, er zijn namelijk verschillende halfpipes en onder andere een funpark. Verder zijn er ook ongeveer 63 kilometer aan langlaufloipes. Als u naast het skiën ook wat ontspanning zoekt, kunt u heerlijk genieten van diverse traditionele maaltijden in de restaurants. Daarnaast zijn er ook diverse winkels en barretjes. U kunt in de omgeving ook heerlijk wandelen en genieten van het prachtige gebied. Verder vindt u in het dorp een openbaar zwembad, sauna’s en een ijsbaan.

Arosa

De Zwitserse klassieker betreft het wintersport is absoluut Arosa. Deze vakantieplaats is gelegen in een breed dal, wat absoluut een ideaal is. In dit dorp komt namelijk geen doortrekkend vakantieverkeer, iets wat in veel andere vakantiegebieden vaak wel het geval is. Met 70 kilometer aan skipistes, welke bestaan uit rode en blauwe pistes, kunt u zich in Arosa prima vermaken. Of u nou gaat skiën, snowboarden, langlaufen over liever lekker gaat wandelen, Arosa is de ideale vakantiebestemming! Daarnaast zijn er vele restaurantjes te vinden waar u prima kunt eten, is er een funpark en zijn de mogelijkheden voor kinderen (in alle leeftijden) zeer goed te noemen.

Davos

Davos is een zeer goede wintersport vakantie bestemming met oneindig veel mogelijkheden. Dit dorp is van oorsprong een mijnzoekers dorp, maar is uitgegroeid tot een zeer goede wintersport bestemming met internationale ambiance. In dit plaatsje heerst een sympathieke sfeer. Davos is bovendien de hoogst gelegen stad van Europa. De hellingen variëren van ongeveer 1560 meter tot 2844 meter. Deze skistad biedt u maar liefst 6 verschillende skigebieden. In deze skigebieden vindt u vele blauwe, rode en zwarte pistes. Davos is dus ideaal voor zowel de beginner als de gevorderde. Davos is een waar paradijs voor wandelaars, schaatsers, snowboarders en langlaufers. Bovendien vindt u maar liefst 5 bobsleebanen, variërend van 2,5 kilometer tot 8,6 kilometer lang. Daarnaast kunt u ook winkelen in de diverse boetiekjes en zijn er diverse bars, cafés, discotheken en zelfs een casino. Kortom, u zult zich zeker vermaken in deze geweldige wintersport bestemming.

Engelberg

Engelberg is gelegen in Zwitserland op een hoogte van ongeveer 1000 meter. Het dorp is van oudsher een kloosterdorp, maar is inmiddels door de jaren heen uitgegroeid tot een moderne wintersport vakantiebestemming. Het beeld van het dorp wordt bepaald door het indrukwekkende klooster. Het dorp wordt omgeven door een schitterend bergpanorama. Daarnaast zijn er verschillende afdalingen, waaronder een afdaling van maar liefst 12 kilometer. Verder zijn er aan beide kanten van Engelberg ongeveer 30 afdalingen. Verder beschikt het dorp over meer dan 20 kabelbalen en skiliften, waardoor u altijd gemakkelijk overal kunt komen. Daarnaast kunt u ook prima wandelen in dit gebied, er is namelijk een netwerk van ongeveer 36 kilometer winterwandelpaden. Verder zijn er vele gezellige en gevarieerde après-ski mogelijkheden, zoals de diverse bergrestaurants en uitgaansgelegenheden. Ook voor kinderen is dit dorp uitstekend, er worden namelijk diverse activiteiten georganiseerd!

Fiesch

Fiesch is een gezellig dorp gelegen in de provincie Wallis, in het zuidwesten van Zwitserland, ten noordoosten van de plaats Brig. Het dorp is gelegen op een hoogte van ruim 1000 meter en het hoogste punt van het dorp is gelegen op 2869 meter. Fiesch heeft een levendig centrum, wat bestaat uit 2 delen. Deze 2 delen worden gescheiden door een rivier. Echter zijn de winkels, bars en restaurants verspreid over het dorp. U vindt hier onder andere souvenirwinkels, kledingwinkels, sportwinkels en levensmiddelenwinkels. Verder vindt u in het dorp onder andere een openbaar zwembad, sauna, kegelbaan en een rodelbaan. In de directe omgeving en het skigebied van Fiesch zijn vele mogelijkheden voor skiërs. Er zijn diverse pistes zowel voor de beginnende skiër als voor de gevorderde skiër. Daarnaast zijn er ook diverse langlaufloipes te vinden. Naast het skiën, kunt u in de prachtige omgeving ook heerlijk wandelen en zijn er diverse wandelroutes.

Flims-Waldhaus

Flims-Waldhaus is een gezellige en levendig dorp gelegen in de provincie Graubünden in Zwitserland. Dit dorp is gelegen op een prachtige locatie op een hoogte van ongeveer 1100 meter. Het hoogste punt in dit sfeervolle dorp ligt maar liefst op een hoogte van ruim 3000 meter. Het gezellige centrum van Flims-Waldhaus biedt u vele mogelijkheden voor après-ski. Daarnaast kunt u heerlijk genieten van diverse Italiaanse en Chinese maaltijden in de restaurants. Ook kunt u in het dorp heerlijk winkelen en zijn er onder andere diverse kledingwinkels, souvenirwinkels, sportwinkels en een juwelier te vinden. Skiën in Flims-Waldhaus en de directe omgeving is een ware belevenis. In de prachtige omgeving zijn uitstekende omstandigheden en vele pistes te vinden voor zowel de beginnende skiër als de wat gevorderde skiër. Er zijn bovendien ook uitstekende snowboardmogelijkheden. Kortom, in Flims-Waldhaus is er voor iedereen van het gezin wat te doen en is dit een ideale vakantiebestemming!

Grindelwald

Grindelwald is een pittoresk dorpje gelegen in de provincie Berner Oberland, in het zuiden van Zwitserland, ten zuiden van de plaats Interlaken. Dit sfeervolle dorp is gelegen op een hoogte van ruime 1050 meter. Het hoogste punt van het dorp is maar liefst 1,5 kilometer hoger. Het dorp is bovendien kindvriendelijk. Het centrum van Grindelwald bestaat uit een doorgaande lange weg. Deze weg begint bij de spoortunnel en eindigt bij de kerk. Aan de weg zijn diverse restaurants en winkels gelegen. Bovendien is de Grindelwald-First gondellift naar het skigebied gelegen in het centrum. Het skigebied is voornamelijk voor gevorderde skiërs, maar ook beginnende skiërs kunnen hier uitstekend leren skiën. Er zijn voldoende mogelijkheden om te snowboarden en diverse mogelijkheden om een wandeling te maken door de schitterende omgeving. In het centrum vindt u bovendien voldoende faciliteiten om te ontspannen. Er is onder andere een zwembad, een sauna, een bowlingbaan en een kunstijsbaan te vinden.

Klosters

In de provincie Graubünden in het pittoreske Zwitserland is het levendige dorp Klosters gelegen. Dit gezellige dorpje is gelegen op een hoogte van circa 1100 meter en het hoogste punt in het dorp ligt op ongeveer 1200 meter hoogte. Bovendien is Klosters voorzien van meerdere centra. In de directe omgeving van Klosters kunt u uitstekend skiën. Er zijn vele pistes voor gevorderde skiërs, maar ook voor de beginnende skiërs zijn er genoeg pistes. Bovendien zijn er vele mogelijkheden voor snowboarders en zijn er ook diverse langlaufmogelijkheden. Uiteraard kunt u in de omgeving ook prima wandelen. Verder vindt u in Klosters vele barretjes en winkels om naast het skiën wat anders te doen. Daarnaast zijn er vele restaurants waar onder andere lokale, Italiaanse en Chinese gerechten geserveerd worden. Bovendien is er in het dorp ook onder andere een bioscoop, een sauna, een zwembad en een kegelbaan te vinden. Kortom, in Klosters is er voor iedereen wat wils en beleeft u een fantastische wintersportvakantie!

Laax

Laax is een levendige plaats gelegen ten westen van de plaats Chur, in de provincie Graubünden, in het zuidoosten van Zwitserland. Het dorp is gelegen aan de voet van de piste van het grootste skigebied van Zwitserland! Laax is gelegen op 1016 meter hoogte en het hoogste punt ligt op maar liefst 3 kilometer. Laax is gelegen in een prachtig skigebied met een totale lengte van maar liefst 220 kilometer aan pistes. Zowel de beginnende skiër (63 kilometer aan pistes) als de gevorderde skiër (86 kilometer aan pistes) kunnen hier hun hart ophalen. Voor de net niet-gevorderde skiër is er nog een netwerk van ongeveer 71 kilometer aan pistes. Voor de langlaufers zijn er maar liefst 60 kilometer aan loipen. In de omgeving van Laax kunt u bovendien ook heerlijk wandelen, er zijn ongeveer 60 kilometer aan wandelroutes. Daarnaast kunt u in het dorp ook schaatsen en rodelen. Verder zijn er goede après-ski mogelijkheden en is er een amusementhal. Ook zijn er in het centrum vele restaurants, winkels en bars te vinden.

Ovronnaz

Ovronnaz is een gezellig dorp gelegen in de provincie Wallis, in het zuiden van Zwitserland, ten noordwesten van Sion. Het sfeervolle dorp is gelegen op een hoogte van circa 1350 meter. Het hoogste punt in het skigebied van Ovronnaz is gelegen op 2500 meter hoogte. Ovronnaz is gelegen in een prachtig skigebied met variërende afdalingen voor zowel de beginnende skiër als de gevorderde skiër. Daarnaast kunt u hier ook schitterende wandelingen maken in het prachtige gebied, er zijn namelijk ongeveer 20 kilometer aan wandelroutes. Voor de langlaufers is er een loipenetwerk met een lengte van ongeveer 25 kilometer. Ovronnaz heeft een gezellig centrum waar u enkele winkeltjes en barretjes vindt. Daarnaast is er een grote supermarkt en zijn er uiteraard ook restaurants te vinden. Naast het skiën biedt het dorp u ook andere faciliteiten waaronder een openbaar zwembad, een sauna en een wellnesscentrum.

Saas Fee, Saas Grund en Saas Balen

De plaatsen Saas Fee, Saas Grund en Saas Balen zijn gelegen in het Saasdal in het zuiden van Zwitserland. De plaatsen zijn dichtbij elkaar gelegen op een hoogte van respectievelijk 1800, 1559 en 1483 meter. De plaatsen, voornamelijk Saas Fee, worden de parel van de Alpen genoemd. Er zijn bovendien diverse busverbindingen tussen de dorpen. In het Saas gebied beleeft u een zeer actieve vakantie, tenminste als u dat wilt. Het skigebied loopt op tot een hoogte van maar liefst 3600 meter. Er zijn diverse afdalingen met een totale lengte van ongeveer 125 kilometer. Deze afdalingen zijn uitstekend geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Daarnaast is er in het gebied ongeveer 26 kilometer aan langlaufloipen en diverse snowboardmogelijkheden, waaronder diverse halfpipes en diverse jumps voor de freestylers. In de diverse centra van Saas Fee, Saas Grund en Saas Balen kunt u zeer heerlijk ontspannen na het skiën. Er zijn talloze restaurants, barretjes en winkeltjes te vinden. Daarnaast zijn de après-skimogelijkheden zeer goed en zijn er enkele nachtclubs en discotheken in het centrum. Verder kunt u vooral in Saas Fee heerlijk winkelen! Ook zijn er nog onder andere een bioscoop, een ijsbaan en een zwembad te vinden.

Savognin

Savognin is gelegen op een hoogte van 1207 meter. Het dorp ligt, in het Rheto-Romaanse deel van de provincie Graubünden, in het zuidoosten van Zwitserland. Het dorp wordt ’s winters overheerst door een heldere lucht, perfecte sneeuw, prachtige dennenbomen en bevroren ijspegels. Het dorp is gelegen in een schitterende omgeving met adembenemende bergtoppen. Savognin biedt u bovendien heeft eerste en het grootste natuurpark van Zwitserland. Daarnaast is dit dorp een absolute aanrader door de vele zonne-uren en de centrale ligging. Het dorp biedt u daarnaast ongeveer 80 kilometer aan pistes, waarvan 32 kilometer makkelijk, 38 kilometer redelijk en 10 kilometer moeilijk pistes. Bovendien ligt er ook een netwerk aan loipen van ongeveer 32 kilometer lang. Savognin heeft een centrum welke gelegen is aan de hoofdstraat van het dorp. In het centrum vindt u diverse restaurants en enkele winkels. Daarnaast is er een sportcentrum van het Cresta hotel waar u onder andere een zwembad, een sauna en een klimwand kunt vinden. Verder kunt u hier ook squashen, paragliding en snowbiken. Dit dorp biedt u zeker perfecte ligging met vele faciliteiten voor een ideale wintersportvakantie.

St. Moritz en Celerina

St. Moritz en Celerina zijn gelegen in de provincie Graubünden, ten zuidoosten van Zürich, in het zuidoosten van Zwitserland. Celerina is een wat kleiner dorp en is gelegen op 3 kilometer ten noordoosten van St. Moritz. Het dorp is gelegen op een hoogte van 1856 meter en het hoogste punt van de plaats is ruim 3000 meter hoog. Voor skiërs en langlaufers is St. Moritz een waar paradijs. Er zijn maar liefst 181 kilometer aan pistes waar zowel de beginnende skiër tot de gevorderde skiër hun hart kunnen ophalen. Daarnaast is er een netwerk aan langlaufloipes met een totale lengte van maar liefst 180 kilometer. Voor de snowboarders zijn er diverse funparks en halfpipes. St. Moritz en Celerina zijn sportieve dorpen met daarnaast veel après-skimogelijkheden. Er zijn vele bars, nachtclubs, cafés en gezellige restaurants te vinden in St. Moritz. Verder zijn er vele andere mogelijkheden zoals een schietbaan, een zwembad en een sauna. Als u eenmaal in dit dorp bent geweest, zult u hier vaker op wintersportvakantie willen!

Veysonnaz

Veysonnaz is een sfeervol dorp gelegen tegen een berghelling, in de provincie Wallis, in het zuidwesten van Zwitserland. Het dorp is gelegen boven Sion op een hoogte van ongeveer 1400 meter. Bovendien heeft u vanuit het dorp een schitterend uitzicht over de Rhône-vallei. Veysonnaz is gelegen in het Les Quatre Vallées skigebied en biedt u een pistenetwerk met een totale lengte van maar liefst 410 kilometer! Bovendien is het skigebied uitstekend geschikt voor zowel de beginnende skiër als de gevorderde skiër. Daarnaast beschikt het skigebied over een totaal aan 94 liften! Er zijn 2 funparks en vele hindernissen in het snowpark voor de snowboarders. Naast het skiën, vindt u in het dorp onder andere een openbaar zwembad en sauna. U kunt met een gids adembenemende bergwandelingen maken. Er is ook een nachtclub en discotheek in het dorp. Daarnaast zijn er een aantal restaurants waar u onder andere lokaal en Italiaans kunt eten. Verder zijn er verspreid over het dorp diverse winkels te vinden, waaronder kledingwinkels en sportwinkels.

Wengen en Lauterbrunnen

Wengen en Lauterbrunnen zijn gelegen ten zuiden van Interlaken, in de provincie Berner-Oberland, in Zwitserland. De plaatsen zijn gelegen op een hoogte tussen de 750 meter en de 1275 meter. Wengen is beschikt over een autovrij centrum waardoor het dorp zeer kindvriendelijk is. U kunt de auto parkeren in Lauterbrunnen en dan gemakkelijk met de kabelbaan naar Wengen. Lauterbrunnen beschikt over een kleinschalig centrum met aan de hoofdweg enkele winkels en restaurants. Verder is er in dit dorp 1 bar. Wengen daarentegen biedt u een levendig centrum met vele bars, winkels en restaurants. Deze vindt u voornamelijk in de hoofdstraat en bij de skilift en het station. In het skigebied heeft u de beschikking over maar liefst 223 kilometer aan pistes. Deze pistes zijn variërend van gemakkelijk tot moeilijk, waardoor zowel de beginnende als de gevorderde skiër hier hun hart kunnen ophalen. Daarnaast is er voor snowboarders een funpark, een snorbaard valley en diverse halfpipes. Ook langlaufers hebben hier de beschikking over 60 kilometer aan loipen!

Wildhaus

In het oosten van Zwitserland is de sfeervolle plaats Wildhaus gelegen. Het dorp is gelegen aan de voet van een adembenemende bergketen. Daarnaast is het dorp zeer geschikt als uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de schitterende omgeving. In dit dorp kom je helemaal tot je welverdiende rust. U kunt vanuit Wildhaus gemakkelijk via de diverse skiliften naar het skigebied gaan, gelegen op een hoogte van ongeveer 2262 meter. Er zijn vele skimogelijkheden en snowboardmogelijkheden. Er zijn daar wel meer dan 50 pistes met een totale lengte van ongeveer 60 kilometer. Naast het skiën kunt u hier heerlijk wandelen, er is namelijk ongeveer 35 kilometer aan wandelpaden. Ook langlaufers kunnen hier hun hart ophalen met maar liefst 50 kilometer aan loipen. Kortom, Wildhaus is een ideaal gebied voor gezinnen met kinderen en staat garant voor een geweldige wintersportvakantie!

Zermatt

Zermatt is een levendige plaats gelegen in het zuiden van Zwitserland in de provincie Wallis. Het dorp is gelegen op een hoogte van ongeveer 1600 meter en het hoogste punt reikt tot maar liefst 3883 meter om precies te zijn. Het centrum van Zermatt is autovrij, maar daardoor ook zeer veilig voor kleine kinderen. Zermatt telt maar liefst 138 kilometer aan pistes, verspreid over 3 skigebieden. Dit zijn de Klein Matterhorn, Stockhorn-Gornergrat-Riffleberg en Sunnega-Blauherd-Rothorn skigebieden. U kunt de auto in het naastgelegen dorp Täsch parkeren en vanuit daar gemakkelijk naar Zermatt. Täsch biedt bovendien vele schitterend wandelroutes. Het centrum van Zermatt is zeer levendig en gezellig. In het centrum vindt u vele restaurants waar u kunt genieten van lokale en Italiaanse specialiteiten. Daarnaast zijn er diverse après-skigelegenheden een redelijk wat bars. U kunt uiteraard ook winkelen in dit sfeervolle dorp. Kortom, of u nu een actieve vakantie of een ontspanningsvakantie zoekt, Zermatt biedt het u allemaal!

Plaats een reactie