4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Top 6 wintersportgebieden in Tsjechië

Tsjechië, officieel de Tsjechische Republiek geheten is een land in centraal Europa welke nog niet zo lang een zelfstandig land is. Sinds 1993 is het voormalige Tsjechië-Slowakije opgesplitst en zijn beide gebieden een onafhankelijk land geworden. Met ruim 10 miljoen inwoners heeft dit land redelijk wat inwoners, hiervan is 95% echt Tsjech, de overige 5% bestaan uit andere bevolkingsgroepen zoals Moraviërs, Duitsers en Roma. Misschien is dit land niet het eerste waaraan u denkt als u op vakantie (wintersport) wilt, echter biedt het toch voldoende mogelijkheden. De naastgelegen landen Oostenrijk en Duitsland bieden ook voldoende mogelijkheden om te skiën, dit geldt dan dus ook voor Tsjechië. Het klimaat in Tsjechië is per gebied redelijk variërend. Zo hebben streken in de dalen van de Bohemen gebied een zeer laag neerslagcijfer en hebben andere delen hiervan hetzelfde klimaat als dat hier in Nederland is. De sneeuw blijft gewoonlijk tot april – mei liggen, er kan dan ook een redelijk lang wintersportseizoen geboden worden.

All inclusive wintersport vakantie in Tsjechië

Een all inclusive wintersport vakantie in Tsjechië is een geweldige manier om een ​​uitstekende wintersportervaring te beleven, zonder al te veel geld uit te geven. De Tsjechische Republiek heeft een aantal van de beste skigebieden ter wereld en het is een uitstekende bestemming voor liefhebbers van wintersport. Er is een breed scala aan skipistes, van beginners tot gevorderden, en de meeste resorts bieden een aantal extra’s, zoals een spa, een fitnessruimte, een restaurant en een bar. Veel van de resorts bieden ook een all inclusive-pakket, waardoor uw verblijf nog voordeliger wordt. U kunt genieten van een verscheidenheid aan faciliteiten en activiteiten, waaronder skiverhuur, skilessen, ski-tours en nog veel meer. Het is een geweldige manier om een ​​leuke, ontspannen vakantie te beleven, terwijl u tegelijkertijd geniet van een aantal van de beste skigebieden ter wereld.


Harrachov

Ten westen van het Reuzengebergte in Tsjechië is het gezellige dorp Harrachov gelegen. Deze plaats is één van de populairste wintersport vakantiebestemmingen gelegen op een hoogte van ongeveer 650 meter. Het hoogste punt in dit sfeervolle dorp is gelegen op ongeveer 1020 meter hoogte. In Harrachov heeft u diverse skimogelijkheden, welke ideaal zijn om het skiën onder de knie te krijgen. Voor de gevorderde skiërs zijn er wat minder mogelijkheden maar toch genoeg uitdagingen. Bovendien beschikt dit dorp over maar liefst 110 kilometer aan langlaufloipes. Voor de snowboarders is er een funpark in het dorp. Harrachov biedt u verder naast het skiën ook vele andere mogelijkheden en activiteiten. U kunt in de omgeving onder andere wandelen, parasailing, tennissen en zwemmen. Daarnaast zijn er in het centrum vele winkeltjes en restaurants te vinden. Ook zijn er enkele bars, waaronder een gezellige cocktailbar.

Janske Lazne

Janske Lazne is een sfeervol dorp gelegen in het noorden van Tsjechië. Het dorp is gelegen op een hoogte van ongeveer 694 meter en het hoogste punt in het dorp is gelegen op 1260 meter hoogte. Het dorp is zeer kindvriendelijk en er zijn diverse faciliteiten en voorzieningen voor kinderen. In Janske Lazne zijn diverse skischolen voor mensen en kinderen die willen leren skiën. Daarnaast zijn er diverse pistes, variërend van makkelijke tot moeilijke pistes. Verder zijn er volop mogelijkheden om te gaan langlaufen. Er is namelijk een loipenetwerk van ongeveer 53 kilometer lang, variërend in lengte en moeilijkheid. Voor wat ontspanning naast het skiën, zit u in Janske Lazne zeker goed. Er zijn diverse goede restaurants en bars. Daarnaast zijn er ook sportwinkels en is er een bioscoop in het dorp. Kortom, voor een geweldige wintersportvakantie is Janske Lazne zeker een aanrader!

Pec Pod Snezkou

In het oosten van het Krkonose, ook wel het Reuzengebergte genoemd, is het gezellige Tsjechische dorp Pec pod Snezkou gelegen. Door de verschillende soorten pistes is deze wintersport vakantiebestemming erg populair bij gezinnen met kinderen. De plaats is gelegen op 750 meter hoogte en het hoogste punt van de plaats is gelegen op een hoogte van 1594 meter. Pec pod Snezkou is gelegen is het grootste skigebied van Tsjechië. Voornamelijk de beginnende skiër en de iets gevorderde skiër kunnen hier hun hart ophalen. Er zijn bovendien ook verlichte pistes, waardoor u ook ’s avonds nog kunt skiën. Daarnaast is er ook een funpark voor snowboarders die het hele seizoen geopend is. Verder kunt u in Pec pod Snezkou ook gaan langlaufen, er zijn namelijk ongeveer 40 kilometer aan loipen. Daarnaast kunt u prachtige wandelingen maken in de fantastische omgeving. In het centrum van het dorp zijn diverse winkeltjes, restaurants en enkele bars gelegen. Ook is er een disco en een rockcafé.

Rokytnice Nad Jizerou

In het noorden van Tsjechië, in het Reuzengebergte, is het sfeervolle plaatsje Rokytnice nad Jizerou gelegen. Het dorp biedt u ideale omstandigheden voor een geweldige wintersport vakantie waar u nog jaren van zult nagenieten. Het hoogste punt in het dorp is gelegen op 1344 meter hoogte. Er zijn in Rokytnice nad Jizerou diverse mogelijkheden om te skiën. In de directe omgeving ligt bovendien ook het skigebied van Harrachov. U heeft dus de beschikking over verschillende pistes, variërend van makkelijk tot zeer moeilijk. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om te gaan langlaufen. In het centrum van Rokytnice nad Jizerou zijn vele faciliteiten gelegen. Zo is er een sauna en een bowlingbaan. Daarnaast kunt u ook gaan paardrijden en paragliding, iets wat u zeker een keer mee moet hebben gemaakt. Ook zijn er arreslee-tochten zodat u optimaal kunt genieten van de schitterende omgeving.

Spindleruv Mlyn

Spindleruv Mlyn is de grootste wintersportplaats van Tsjechië. Deze plaats is gelegen in het Reuzengebergte in het Noorden van Tsjechië. Het dorp ligt op een hoogte van ongeveer 700 meter en het hoogste punt in het dorp reikt tot ongeveer 1235 meter hoogte. Spindleruv Mlyn biedt u aantrekkelijke skimogelijkheden en ideale omstandigheden voor een geweldige wintersportvakantie. Zowel beginners als gevorderde skiërs kunnen hier hun hart ophalen. Bovendien is er een netwerk van 80 kilometer aan loipen. Daarnaast is het dorp ook een waar paradijs voor snowboarders met 2 funparks en een halfpipe. Naast het skiën, biedt Spindleruv Mlyn u een modern centrum waar u heerlijk kunt genieten van diverse Tsjechische specialiteiten. ’s Avonds kunt u in het dorp ook de levendige après-ski beleven. Verder kunt u in de schitterende omgeving heerlijk wandelen en zijn er nog tal van andere mogelijkheden, zoals zwemmen en snowtubing.

Zelezna Ruda

Zelezna Ruda is een geweldige wintersport vakantiebestemming in de Zuid Bohemen in Tsjechië. De Zuid Bohemen is zeer bekend en populair door de prachtige bergen, rivierdalen en bossen. Het dorp is gelegen op een hoogte van 900 meter en het hoogste punt in het dorp ligt op 1200 meter hoogte. Zelezna Ruda is gelegen in het Spicak skigebied en wordt beschouwd als het wintersportcentrum van het Boheemse Woud. Er zijn verschillende pistes en een loipennetwerk van ongeveer 60 kilometer lang. Bovendien is er ook een funpark waar de snowboarders onder u hun hart kunnen ophalen. U kunt naast het skiën ook schitterende wandelingen maken op de uitgestippelde routes door de prachtige omgeving. Bovendien ligt het Lipnomeer op korte afstand van het dorp en is ook het Kramolin skigebied slechts enkele minuten verwijderd van uw vakantiebestemming.

Plaats een reactie