4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-tsjechie
Ontdek prachtige en cultuurrijke steden
Voor zomervakantie én de wintersport
Verrassend betaalbare bestemming

All inclusive vakantie Tsjechië

Tot 1993 vormde Tsjechië het westelijke deel van het voormalige Tsjecho-Slowakije. Tegenwoordig is het een zelfstandig land met talloze bezienswaardigheden. Sindsdien is er veel veranderd in Tsjechië, maar er zijn nog wel veel sporen van het communistische regime. Momenteel is het één van de populairste vakantiebestemmingen in Oost-Europa. Niet alleen dankzij de mooie natuur en de rijke historie, maar ook door de relatief lage prijzen. Veel mensen kiezen voor Tsjechië voor een korte stedentrip. Steden als Praag en Brno zijn perfect voor een lang weekend. Maar ook de wintersport is in opkomst hier. Voor de zomervakantie gaan veel Nederlanders naar het Tsjechische Reuzengebergte, de Bohemen (bij het Lipnomeer) en het Ertsgebergte. Je geniet hier van heel betaalbare hotels en pensions. Een all-inclusive arrangement is in sommige gevallen mogelijk. Maar verwacht geen resorts met luxe buffetten en een uitgebreid aquapark voor de kids.

  • Genieten van betaalbare luxe in prachtige steden als Praag en Brno
  • Prachtige hotels en resorts gelegen aan het Lipnomeer
  • Ook een uitstekende keuze voor een all-in wintersport!
LandTsjechië
Populaire all-in bestemmingenReuzengebergte, Praag, Lipnomeer
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)1,5 uur (Praag)
Prijsniveau all-in resorts
BetaalmiddelTsjechische kroon (CZK)
TaalTsjechisch
TijdsverschilGeen
Bijgewerkt doorHans
Laatst bijgewerkt18 juni 2024

Het weer in Tsjechië

Wat is er allemaal te zien en te doen in Tsjechië?

Natuur

Verspreid door het land vind je verschillende natuurparken waar je heerlijk kunt vertoeven. Het Reuzengebergte in het noorden van Tsjechië is het populairst, vooral onder wandelaars. Er zijn talloze wandelroutes en daarnaast telt het gebied twintig pistes. Hier kunnen wintersportliefhebbers hun lol op. Zie ook: Top 6 wintersportgebieden in Tsjechië. Als je toch in deze regio bent, breng dan ook een bezoekje aan de bijzondere rotsen van Adršpach. Verder is het landschap erg wisselend. Je ziet bergen, vlaktes, bossen, maar ook meren. Het populairste meer vind je in het zuiden en heet het Lipnomeer. Rond dit meer vind je diverse campings en bungalowparken. ’s Zomers is deze regio geschikt voor watersport én ’s winters voor wintersport (vergeet niet je wintersportdekking aan te zetten)

Cultuur

In Tsjechië zijn er veel steden waar je terug in de tijd gaat. Zoals bijvoorbeeld dichtbij het Lipnomeer in de stad Český Krumlov. Sommigen vinden deze eeuwenoude stad het mooiste plekje van het land. De stad heeft zijn plekje op de werelderfgoedlijst te danken aan het kasteel en de overige historische gebouwen. Andere vergelijkbare steden zijn Vyšší Brod, Česke Budějovice en Kutná Hora. In de genoemde Tsjechische steden kom je ook zogenaamde pestzuilen tegen. Deze prachtige zuilen staan symbool voor de tijd van de pest. Deze verschrikkelijke ziekte staat ook wel bekend als de Zwarte Dood. De hoofdstad Praag is veruit de grootste stad van Tsjechië. Deze stad wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa en het historische centrum staat zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst. Wanneer je in Tsjechië bent, is het dus zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan deze voormalige hoofdstad van Tsjecho-Slowakije.

Je vindt op deze website ook tips voor jouw reis naar Spanje en Slowakije.

Bezienswaardigheden

Tsjechië heeft een hele rijke geschiedenis en dat zie je ook terug wanneer je door het land rijdt. Alles ziet er namelijk anders uit dan wat wij gewend zijn. Het is een hele andere cultuur en hier en daar zie je nog wat communistische invloeden van de Sovjet-Unie. Daarnaast is het land gevuld met eeuwenoude kastelen. In Praag vind je zelfs het grootste burchtgebied ter wereld. Deze Praagse Burcht werd gebouwd in de negende eeuw en alleen de voorzijde is al een halve kilometer lang. Tot slot gaan we het hebben over bier. De Tsjechen worden namelijk gezien als de grootste bierdrinkers ter wereld en er zijn ook verschillende brouwerijen te vinden in het land. Wist je bijvoorbeeld dat ‘pils’ geboren is in Tsjechië? Dit smakelijke drankje heeft zijn naam te danken aan de stad Pilsen. Het populairste biermerk van Tsjechië is Budweiser Budvar. Deze moet je niet verwarren met het Amerikaanse Budweiser bier. De twee biermerken vechten al jaren over het recht van de naam. De brouwerij van de Tsjechische variant vind je in het stadje Česke Budějovice. Een andere grote brouwerij – van het merk Samson bier – vind je in Krušovice. Deze koninklijke brouwerij is overgenomen door ons ‘eigen’ Heineken.