4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
All inclusive vakantie Slowakije
9 prachtige nationale parken
Ontdek hoofdstad Bratislava
Hiken in het Tatra-gebergte

All inclusive vakantie Slowakije

Slowakije is misschien niet het eerste land wat je te binnen schiet bij een vakantiebestemming in Europa. Toch is Slowakije geliefder dan je misschien op voorhand denkt. Veel toeristen worden heel positief verrast door het land. Je kunt hier namelijk mooie wandelingen maken door het Tatra-gebergte, het beroemde Spiss Castle bezoeken en de vele authentieke Slowaakse dorpjes en stadjes bezoeken. Stadjes zoals Levoča zijn heerlijke stadjes om te bezoeken tijdens jouw vakantie. Het centrum van Levoča staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarnaast heb je natuurlijk nog hoofdstad Bratislava met een unieke combinatie van stad en natuur. Slowakije is niet persé een bestemming voor een luxe all-inclusive vakantie. Toch vind je in Bratislava, rond het Tatra park en ik Košice veel prachtige hotels die heel betaalbaar zijn!

 • Bezoek authentiek dorpjes. spa’s, kuuroorden, kastelen, oude ruïnes en meer
 • Maak de mooiste wandelingen door het Tatra-gebergte
 • Een verrassend voordelig en veelzijdig vakantieland. Een absolute tip voor de zomervakantie van 2024
LandSlowakije
Populaire all-in bestemmingenBratislava, Košice
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)2 tot 3 uur
Prijsniveau all-in resorts
BetaalmiddelEuro (Eur)
TaalSlowaaks
TijdsverschilGeen
Bijgewerkt doorMichiel
Laatst bijgewerkt18 mei 2024

Het weer in Slowakije

De mooiste dingen om te zien en te doen in Slowakije

Slowakije is een geliefd vakantieland. Niet alleen voor stellen maar zeker ook voor georganiseerde single reizen. Het heeft een aangenaam klimaat met warme zomers, een schitterend landschap en het is nog heel authentiek. Dat zie je terug in de rijke geschiedenis en cultuur van het land. Slowakije heeft indrukwekkende bergen, bossen en schitterende oude steden. Hieronder vind je onze top-10 voor een vakantie in Slowakije.

 1. Een bezoekje aan de hoofdstad, Bratislava en zijn mensen.
 2. De Hoge Tatra’s, met meer dan 25 bergtoppen hoger dan 2500 meter.
 3. Het Slowaakse Paradijs, heerlijke wandelen in dit Unesco beschermd natuurgebied.
 4. Spis kasteel, een van Europa’s grootste en oudste kastelen.
 5. Het middeleeuwse Levoca en de Sint Jacobs kerk.
 6. Banska Stiavnica, de oude zilverstad. Kan het nog meer authentiek?
 7. Trencin, met Fatima en Omar.
 8. De Lage Tatra’s en zijn prachtige grotten.
 9. De traditionele houten huisjes zoals Cicmany en Vlkolinec.
 10. Kosice, de Europese hoofdstad van cultuur in 2013.

De beste hotels in Slowakije

Bratislava – Top 3 budget hotels.

 1. Hotel Nivy
 2. Old City Hotel
 3. Penzion Berg

Bratislava – Top 3 middenklasse hotels.

 1. Hotel Michalska Branka
 2. Hotel Set
 3. Ibis Bratislava Centrum

Bratislava – Top 3 Luxe hotels.

 1. Marolls Boutique Hotel Bratislava
 2. Tulip House Hotel
 3. Mamaison Residence Sulekova Bratislava

Kosice – Top-3 hotels

 1. Double Tree by Hilton Kosice – luxe
 2. City Recidence Apartment Hotel – middenklasse
 3. Hotel Yasmin Kosice – budget

Trencin – Top-3 hotels

 1. Hotel Elizabeth – luxe
 2. Hotel Pod Hradom – middenklasse
 3. Penzion Pri Parku – budget

Nitrca – Top-3 hotels

 1. Hotel Zlaty Klucic – luxe
 2. Hotel Mikado – middenklasse
 3. Hotel Centrum Nitra – budget

Banská Bystrica – top 3 hotels

 1. Hotel Pension Kuria – middenklasse
 2. Hotel Narodny Dom – middenklasse
 3. Hotel Sachtika – middenklasse

Geschiedenis van Slowakije in het kort.

De pre-historie
Het Slowakije zoals u het nu kent is al ca 6000 jaar bewoond. Reeds 4000 v. Chr. waren de Kelten er al te vinden. Na de Kelten kwamen de Germaanse stammen gevolgd door de de Romeinen en later de Avaren. De Avaren zijn een volk uit het oosten van het Kaukasus gebergte. De oudste ” Slovaak”, een Neanderthaler, is gevonden in Ganovce, in het oosten van Slowakije.
In feite was Slowakije de meest noordelijke grens van het Romeinse Rijk.

Groot Moravie
In de 5de en 6 de eeuw arriveerden de zogenaamde Slaven of het Slavische volk en werd het rijk van Samo een feit. Je zou het Groot-Moravische Rijk voor het Slavische volk de eerste echte politieke samenwerking kunnen noemen. Hierbij was ook het huidige Tsjechie reeds van de partij. In de 9de eeuw was het huidige Slowakije erg welvaren binnen dit rijk met zijn gotische kathedralen en zijn verdedigingswerken rondom rijke Slowaakse steden. Vooral de goud, koper en zilver mijnen brachten veel geld op. Het Groot Moravische Rijk hield op met bestaan aan het einde van de 9de eeuw.

Middeleeuws Hongarije
De zogenaamde Magyaars nemen het over van de Slaven voor de nu volgende 1100 jaar tot ver in de 20ste eeuw. De overheid van dit Hongaarse Rijk word gevestigd in het huidige Bratislava. Bratislava werd toen nog Presburg genoemd. Voor Bratislava betekend dit een gouden eeuw. In de 16de eeuw werd Bratislava onderdeel van het Koninkrijk der Habsburgers en word het een Koninklijke hoofdstad.

Eerste wereldoorlog
Het Oostenrijks-Hongaarse Rijk word in wereld oorlog 1 volledig vernietigd. De Slowaken krijgen een nieuw land. Tjechie-Slowakije genoemd. De Amerikaanse president Woodrow Wilson speelt een belangrijke rol bij de uiteindelijke vorm van Tsjechie en Slowakije.

Tweede wereldoorlog
Ook Tsjechie-Slowakije nam deel aan wereld oorlog twee en was met zijn fascistische regime geen tegenstander van Adolf Hitler maar eerder een satelliet staat binnen het Grote Duitse Rijk. Tsjechie – Slowakije staat bekend om zijn transport kampen naar concentratie kampen elders in Europa. De Joodse bevolking in Tsjechie-Slowakije wordt bijna volledig uitgemoord. De Slowaken zijn trots op Slovak National Uprising, een militaire opstand tegen de Duitsers in 1944. Deze opstand duurde van 29 augustus tot en met 28 oktober 1944. Het doel van deze opstand was de weg vrij te maken voor het rode leger via Slowakije naar Wenen. De dag van de Slovak National Uprising is heden ten dage een nationale feestdag in Slowakije.

Tip: bekijk ook de mooiste resorts in Slovenië en Schotland.

Het communisme
Na wereld oorlog twee komt Slowakije in handen van de Sovjet Unie en werd het communistisch. Dit communistische regime blijft zitten tot 1989. Er ontstaan veel protesten tegen het communistische bewind in Praag wat leidt tot de zogenaamde fluwelen revolutie. De val van het communisme is een feit. Na deze val word ook pijnlijk duidelijk dat Tsjechie en Slowakije zelf ook niet op een lijn blijken te zitten.

Onafhankelijk Slowakije
Na de fluwelen revolutie vind er een fluwelen scheiding plaats. In 1992 werd er besloten dat Tjechie en Slowakije apart verder gingen. Vanaf 1 januari 1993 in Slowakije officieel een onafhankelijk land en word ook zo erkend. Momenteel in Slowakije lid van de Europese Unie en van de NAVO.