4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De 7 populairste eilanden van Australië

Australië heeft veel prachtige eilanden, variërend van tropische stranden tot exotische wildernis. De meeste eilanden zijn onderdeel van de Australische staat, maar er zijn ook een aantal eilanden die onder toezicht en beheer staan van andere landen. De belangrijkste eilanden van Australië zijn het eiland Tasmanië, dat het kleinst is, en het eiland Kangaroo, dat het grootste is. Beide eilanden bieden bezoekers een unieke mix van kustlandschap, natuur, cultuur en geschiedenis. Er zijn ook veel kleinere eilanden, variërend van onbewoonde, kleine eilanden met koraalriffen en witte zandstranden tot bewoonde eilanden met rustige dorpjes. De meeste van deze eilanden behoren tot Australië, maar er zijn er ook die toebehoren aan Nieuw-Zeeland, Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea. De Australische eilanden zijn een uitstekende bestemming voor avontuurlijke reizigers die van het buitenleven houden. Er zijn veel outdooractiviteiten, zoals kajakken, wandelen, snorkelen en duiken, waarmee je de prachtige omgeving kunt verkennen. Bekijk hieronder direct de 7 mooiste eilanden van Australië:

1. Tasmanië

Wat zijn de hoogtepunten van het eiland ? Wat is de beste reistijd ? Welke dieren leven er ? Door wie is het eiland ontdekt? Tasmanië is een eiland dat bijna 250 kilometer ten zuidoosten van het Australische vasteland ligt. Het ligt op de kaart van Australië recht onder de stad Melbourne. Het eiland telt ruim 510.00 inwoners. De hoofdstad heet Hobart en ligt aan de zuidkust van het eiland en telt ruim 200.000 inwoners. Het eiland word door de bewoners liefkozend Tassie genoemd. De oppervlakte van het eiland is ruim 68.000 vierkante kilometer en is daarmee even groot als Nederland en België samen. De afstand tussen Hobart en Amsterdam is hemelsbreed ruim 17.000 kilometer. Je vliegt er in ongeveer 24 uur naartoe. Rondom Tasmanië liggen nog tientallen kleinere en grotere eilanden waarvan King Island en Flinders Island de grootste zijn. De maximum temperatuur ligt het gehele jaar door tussen de 15 en 25 graden.

2. Palm Island

Dit tropisch eiland dat gelegen is in het Great Barrier Reef staat ook bekend staat als Great Palm Island en ligt op ongeveer 65 kilometer van het stadje Townsville. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 55 vierkante kilometer en er wonen ongeveer 2000 mensen. Rondom het eiland vind je nog een tiental eilanden waarvan Fantome Island en Orpheus Island de grootste zijn. Het eiland telt één vliegveld, ook is het eiland natuurlijk per boot bereikbaar.

3. Flinders Island

Flinders Island is gelegen ten zuidoosten van Australië. Het eiland heeft een oppervlakte van 1367 vierkante kilometer. Het is het grootste eiland van de Furneaux Group. De Furneaux Group bestaat uit 78 grotere en kleinere eilanden. Het inwonertal bedraagt ongeveer 900. Dit is dus minder dan 1 persoon per vierkante kilometer. Het eiland telt in totaal 3 vliegvelden. De temperatuur schommelt in de Australische zomermaanden doorgaans tussen de 15 en 20 graden.

4. Tiwi Islands

De Tiwi islands zijn een eilandengroep ten noorden van Australië die op ongeveer 80 kilometer van de stad Darwin liggen, ze behoren tot de staat Northern Territory. De eilandengroep bestaat uit 2 grote eilanden, Melville Island, Bathurst Island en 9 kleinere eilanden met een totale oppervlakte van meer dan 8.300 vierkante kilometer. Melville Island is na Tasmanië het grootste eiland van Australië, Bathurst staat op plek 5 van grootste eilanden van Australië. De eilanden worden bewoond door ruim 2.5000 mensen, voor het merendeel door Aboriginals en hebben als moedertaal Tiwi, de tweede taal is het Engels. De eilanden kunnen bezocht worden per vliegtuig of per ferry, de ferry vaart 3 keer per week op en neer van Darwin naar Bathurst.

5. King Island

King island is een eiland dat ten zuidoosten van Australië ligt. Het eiland ligt in de Bass straat en bevind zich ongeveer halverwege het vasteland van Australië en het grotere eiland Tasmanië. De afstand van Melbourne naar het eiland bedraagt ongeveer 250 kilometer. King Island heeft een oppervlakte van ongeveer 1100 vierkante kilometer en telt nog geen 2000 inwoners. Gemiddeld leven er op elke vierkante kilometer dus iets minder dan 2 personen. Er is dus veel ruimte voor de natuur. Het eiland behoort tot de staat Tasmanië en de grootste plaats van het eiland heet Currie. Deze plaats telt ongeveer 750 inwoners en is het administratieve centrum van het eiland. Rondom King Island liggen nog enkele kleinere eilanden waarvan New Years island er één is. Dit eiland heeft een oppervlakte van nog geen 100 ha. Het eiland is alleen te bereiken met een vliegtuig. Deze vliegen vanaf Melbourne en vanaf Tasmanië.

6. Fraser Island

Fraser Island is een eiland dat voor de oostkust van Australië ligt, het heeft een oppervlakte van ruim 1800 vierkante kilometer. De lengte van het eiland is ruim 120 kilometer en de breedte is gemiddeld 20 kilometer. De afstand van Fraser Island naar de dichtstbijzijnde grootste stad van Australië (Brisbane) is ongeveer 200 kilometer. Er wonen slechts een paar honderd mensen op het eiland dat jaarlijks door honderdduizenden toeristen word bezocht uit zowel binnen- en buitenland. Het unieke van Fraser Island is dat je er meerdere soorten landschappen terugvind, zo vind je er o.a tropische regenwouden en duinlandschappen, ook kenmerkt het eiland zich door de mooie kleur van het zeewater. Ook heeft het eiland vele meren en aantal parken zoals het Great Sandy National Park. Fraser Island herbergt vele honderden vogelsoorten zoals zeearenden en slechtvalken, met het aantal soorten (zoog)dieren valt het over het algemeen wel mee, vooral vleermuizen. reptielen en met dingo’s vermengde honden komen er veel voor. Het eiland is vernoemd naar de vrouw van een kapitein die door schipbreuk op het eiland terecht kwam. Sinds 1992 staat het eiland op de lijst van UNESCO.

7. Kangaroo Island

Kangaroo Island ligt voor de zuidkust van Australië op zo’n 110 km van de stad Adelaide en heeft een lengte van 150 km , de breedte van het eiland varieert van 60 tot 90 km. Het is na Tasmanië en Melville Island het derde grootste eiland van Australië met een oppervlakte van ruim 4.400 vierkante km. Kangaroo Island is zeer dunbevolkt, het heeft een populatie van nog geen 5.000 mensen. De naam van het eiland is te danken aan de vele kangoeroes die werden afgemaakt omdat ze als voedsel moesten dienen voor de bemanning van het schip dat het eiland ontdekte. Ooit behoorde het tot het vasteland van Australië maar door de stijgende zeespiegel is het uiteindelijk een eiland geworden.

Plaats een reactie