4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Vakantie met kinderkorting, hoe werkt dat?

Willen jullie als gezin een betaalbare vakantie boeken? Dankzij de speciale kinderkorting voor all-inclusive vakanties kan je heel voordelig op vakantie met jonge kinderen. In deze blog duiken we dieper in de wereld van all-inclusive reizen met kinderkorting. We leggen je stap voor stap uit hoe je optimaal kunt profiteren van deze geweldige kortingen, zodat jij en je gezin zonder zorgen kunnen genieten van die welverdiende vakantie. Wat is kinderkorting, hoe boek ik mijn vakantie met kids extra voordelig en bij welke reisorganisaties krijg ik de beste deals?

In het kort

  • Kinderkorting is een speciale korting voor gezinnen die op vakantie gaan met jonge kinderen
  • Er is een speciale korting voor baby’s (0 – 1 jaar) en kinderen (2 – 17 jaar)
  • De hoogte van de korting verschilt per accommodatie en hangt af van de leeftijd van het kind
  • Bij een gemiddelde all-inclusive reis ligt de korting voor baby’s t/m 1 jaar rond de €800 en de korting voor kinderen t/m 17 jaar rond de €350,00
  • In het reisoverzicht (de kassabon) zie je bij sommige reisorganisaties staan hoeveel je betaalt voor kinderen en hoeveel voor volwassenen. Dit gebeurt helaas niet altijd
  • Uit ons onderzoek blijkt dat TUI en Sunweb het meest duidelijk aangeven hoe hoog de korting voor kids is

Hoe boek ik een all-inclusive vakantie met kinderkorting?

Het boeken van een all-inclusive vakantie met kinderkorting is eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer jij jouw reis samenstelt bij een reisorganisatie zoals TUI, Corendon of de Vakantiediscounter dan wordt de korting automatisch toegepast in de totaalprijs. Hierbij is het wel belangrijk dat je de leeftijd / geboortejaren van de reizigers direct doorgeeft. Geef indien mogelijk ook alvast aan of je met het hele gezin op 1 kamer wil, of dat je dit wil verdelen over meerdere kamers of appartementen. Op die manier krijg je alle juiste prijzen te zien voor jouw reisgezelschap inclusief de korting voor kinderen en baby’s.

Rekenvoorbeeld: hoeveel korting kan ik krijgen met kinderen?

Hoe kinderkorting precies werkt kunnen we het beste even uitleggen aan de hand van een rekenvoorbeeld. In ons voorbeeld hebben we een kindvriendelijke all-inclusive vakantie genomen bij TUI met vertrek in het hoogseizoen. Bij de ene reis zijn we uitgegaan van 3 volwassenen (18 jaar of ouder), en bij andere reizen zijn we uitgegaan van 2 volwassenen en 1 kind (4 jaar) en 1 volwassene en 2 kinderen (4 jaar en 6 jaar). Op die manier krijg je een beeld van het verschil in prijs. We hebben voor ons voorbeeld voor de volgende reis gekozen:

ReisgezelschapType reisKamerTotale kosten*Verschil
3 volwassenen 8 dagen Bull Eugenia Victoria & Spa all-inJunior Suite, 2-4 pers€2.683,00
2 volwassenen + 1 kind van 4 jaar8 dagen Bull Eugenia Victoria & Spa all-inJunior Suite, 2-4 pers€2.291,00– €392,00
1 volwassenen + 2 kinderen (4 en 6 jaar)8 dagen Bull Eugenia Victoria & Spa all-inJunior Suite, 2-4 pers€2.165,00– €518,00
* Prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting, boekingskosten, vliegbelasting en calamiteitenfonds

De hoogte van de kinderkorting is afhankelijk van de leeftijd van jouw kind

Let op: De hoogte van het kindervoordeel is afhankelijk van de leeftijd van het kind. In ons voorbeeld loopt de reissom op naarmate je een hogere leeftijd kiest. Voor een baby van 0 jaar betaal je een heel minimale bijdrage van €60,00 terwijl je voor een kind van 16 jaar bijna het normale tarief betaalt:

  • Baby 0 jaar: €60,00
  • Kind 2 jaar: €463,00
  • Kind 8 jaar: €730,00
  • Kind 16 jaar: €966,00

Hoe werkt de kinderkorting bij de Nederlandse reisorganisaties?

Bij alle Nederlandse reisorganisaties krijg je korting op jouw all-inclusive vakantie wanneer je reist met (jonge) kinderen. En dat is ook logisch: kinderen eten en drinken een stuk minder en zijn dus ook veel goedkoper voor het hotel. Daarnaast kunnen kinderen gewoon bij de ouders op de kamer. Elke reisorganisatie gaat hier weer net op een andere manier mee om. hieronder vind je de policy van enkele bekende touroperators Tui, Vakantiediscounter, Prijsvrij, D-Reizen, Sunweb en Corendon

Kinderkorting bij TUI

Bij TUI wordt de kinderkorting automatisch toegepast zodra je de juiste leeftijden van het reisgezelschap hebt ingevuld. Kies de leeftijden van de kinderen en kies in het prijsoverzicht een datum. Je ziet dan direct een kassabon met de prijs per persoon. Hier worden volwassenen en de kinderen uitgesplitst. Je ziet dan direct hoeveel voordeel je krijgt. De korting neemt af naarmate je een hogere leeftijd van het kind kiest. De korting geldt alleen als het kind bij minimaal 1 volbetalende volwassenere op de kamer verblijft. Eventuele kosten voor kinderbedjes zijn exclusief. Zie ook het boekingsoverzicht hieronder ter illustratie

Voorbeeld van korting voor kind (4 jaar) en baby (1 jaar) bij Tui

Kinderkorting bij Vakantiediscounter

Ook bij de Vakantiediscounter krijg je een voordeligere reissom wanneer je reist met kinderen. Helaas kan je de hoogte van deze korting niet direct terugvinden op de kassabon.. De korting wordt op de achtergrond verwerkt door de totale reissom te delen door het aantal reizigers. Zo lijkt het alsof kinderen evenveel betalen als volwassenen, maar de korting zit al in de totaalprijs. Bijvoorbeeld: twee volwassenen à €600 en één kind à €400, totaal €1600. De prijs per persoon wordt €533,00. De korting zit dus wel bij de prijs in, maar je kan het niet 1-op-1 terugvinden.

Kinderkorting bij Prijsvrij

Boek je bij Prijsvrij? Vul dan eerst even de details van jouw reisgezelschap in. Geef per persoon de geboortedatum door. Op die manier kan Prijsvrij automatisch eventuele kinderkortingen of seniorenkortingen doorvoeren. Je ziet hier dus ook niet staan wat de prijs van een volwassene en de prijs van een kind is. Je krijgt alleen een totaalprijs te zien. Dit maakt het wel een stuk minder transparant.

Kinderkorting bij D-Reizen

Ga je op vakantie met kinderen? Dan is het belangrijk dat je vóóraf al de leeftijd van de meereizende kinderen invult. D-Reizen berekent dan automatisch jouw korting door. De getoonde prijzen zijn p.p. en dus ook inclusief de kinderen. De speciale kinderprijs is alleen van toepassing als het kind slaapt in een kamer met ten minste 2 volbetalende volwassenen. Eventueel kunnen er nog kosten bijkomen voor een kinderbedje of extra maaltijden.

Kinderkorting bij Sunweb

Sunweb is net als TUI heel transparant over de hoogte van kortingen voor kinderen. Selecteer jouw favoriete all-inclusive hotel en kies het reisgezelschap plus het aantal kamers. Je kunt hier heel eenvoudig aangeven hoeveel kinderen van 2 t/m 16 jaar en hoeveel baby’s van 0 t/m 1 jaar meereizen. Na het kiezen van een vertrekdag en vlucht zie je heel specifiek de kosten per volwassene, kind en baby. Ook hier geldt dat de kinderkorting alleen geldt als er minimaal 2 volwassenen in de kamer verblijven. Zie ook de foto hieronder ter verduidelijking

Voorbeeld van toegepaste kinderkorting bij Sunweb

Kinderkorting bij Corendon

Kinderkorting bij Corendon is van toepassing als een kind met twee volbetalende volwassenen in één kamer verblijft. De hoogte van deze korting is per resort weer anders, maar zit altijd automatisch in de kamerprijs van familiekamers en quadrooms verwerkt. Hoewel de kortingen niet apart worden vermeld, zijn ze wel in de totale reissom verwerkt, die wordt gedeeld door het aantal reizigers, ongeacht de leeftijd.


FAQ: Veelgestelde vragen over goedkoop op vakantie met kids

Wat is kinderkorting?

Kinderkorting is een speciale korting voor gezinnen die op vakantie gaan met kinderen. Dit maakt vakanties voor gezinnen voordeliger. De korting is vaak alleen van toepassing wanneer kinderen in dezelfde kamer verblijven als volledig-betalende volwassenen en kan per accommodatie of reisorganisatie verschillen.

Hoeveel kinderkorting kan ik krijgen?

De hoogte van de kinderkorting hangt af van het gekozen hotel en de gekozen vlucht. Een gemiddelde all-inclusive vakantie met een reissom van €850,00 p.p voor volwassenen betalen kinderen ongeveer €500,00. Dat komt neer op €350,00 korting. Baby’s t/m 1 jaar betalen ongeveer €60,00. Dat komt neer op €790,00 korting.

Wat betaal ik voor het meenemen van een baby van 0 jaar?

Bij een all-inclusive vakantie betaal je voor een baby gemiddeld ongeveer €60,00. Eventuele extra’s zoals een babybedje zijn niet inbegrepen bij de prijs.

Zijn de kosten van een kinderbedje inbegrepen?

Nee, de kosten van kinderbedjes zijn niet standaard inbegrepen. Bij familiekamers zijn soms babybedjes en kinderbedes inbegrepen. Maar voor reguliere hotelkamers moet je vaak extra betalen voor zulke bijzetbedden. Het is belangrijk om hier vooraf goed te informeren naar de kosten hiervan.

Kunnen kinderen gratis vliegen?

Kinderen kunnen in sommige gevallen gratis vliegen, maar dit is over het algemeen vrij zeldzaam. Luchtvaartmaatschappijen bieden meestal gereduceerde tarieven voor kinderen in plaats van gratis vliegtickets. Kinderen onder de 2 jaar die op schoot van een ouder reizen, betalen meestal een klein percentage van het volwassenentarief, terwijl kinderen tussen 2 en 11 jaar vaak een lagere prijs betalen dan volwassenen. Het beleid varieert echter per luchtvaartmaatschappij, dus het is belangrijk om dit vooraf te controleren. Bij pakketreizen is dit overigens niet relevant. Vlucht, hotel en transfer zit allemaal in één prijs.

Plaats een reactie