4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

All-inclusive reisorganisaties vergelijken

Ben jij toe aan vakantie en wil jij je reis boeken? Dan kun je naar een lokaal reisbureau gaan in de stad, of online je vakantie boeken bij een geschikte reiswebsite. De meeste mensen reserveren tegenwoordig hun hotel gewoon zelf via internet. Dat kan bij een online reisbureau of rechtstreeks bij de reisorganisatie. Tegenwoordig zit daar ook weinig verschil meer tussen. Op deze pagina vind je een overzicht met de beste vakantiebedrijven in Nederland. Stuk voor stuk partners van allinclusivekoning.nl. Je kunt doorklikken om meer informatie over deze travelorganisaties te bekijken of direct de actuele aanbiedingen bekijken.

Beste reisbureau’s van juni 2024

Er zijn in Nederland tientallen goede bedrijven waar jij een vakantie kunt boeken. Wij hebben zelf een groot aantal van de populaire travel-ondernemingen uit Nederland geslecteerd en bieden all inclusive aanbiedingen aan op onze website. Elke reisorganisatie heeft eigen voordelen en nadelen. Denk bijvoorbeeld aan prijs, service, aanbod etc. Met name het aanbod is verschillend. Er zijn specialisten voor de Europese markt maar ook aanbieders die juist volledig focussen op verre reizen. Klik hieronder direct op een van de merken om meer details te lezen.


Wat is een reisbureau?

Een reisbureau is een vakantiebedrijf dat reis-gerelateerde diensten aanbiedt aan klanten. Dit kan bestaan uit het boeken van vluchten, accommodaties, transfers en activiteiten voor individuele reizigers, gezinnen of groepen. Een reisbureau kan verschillende soorten reizen aanbieden, zoals zakenreizen, vliegvakanties, cruises, avontuurlijke reizen, huwelijksreizen, groepsreizen en meer. Ze kunnen ook advies geven over reisbestemmingen en helpen bij het oplossen van eventuele problemen die tijdens de reis kunnen optreden (wanneer je de trip ook daar geboekt hebt). Traditionele bureaus hebben fysieke kantoren waar klanten kunnen langskomen en persoonlijk met reisadviseurs kunnen spreken. Tegenwoordig zijn er echter ook veel online reisbureaus die hun diensten via het internet aanbieden. Dit geeft klanten de mogelijkheid om hun reisplannen te boeken en te beheren vanuit het comfort van hun eigen huis. Deze bedrijven verdienen meestal geld door commissies van luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere reisgerelateerde bedrijven voor de boekingen die ze namens hun klanten maken.

Wat is een reisorganisatie of touroperator?

Een reisorganisatie of touroperator is een bedrijf dat complete reispakketten samenstelt en verkoopt aan klanten, inclusief vervoer, accommodatie, excursies en andere diensten. In tegenstelling tot een reisbureau, dat meestal alleen de boeking van afzonderlijke onderdelen van een reis regelt, biedt een touroperator complete pakketten aan die alles omvatten wat de klant nodig heeft om op reis te gaan (pakketreizen). Reisorganisaties werken vaak nauw samen met luchtvaartmaatschappijen, hotels, transportbedrijven en andere reisdienstverleners om de beste deals en prijzen te kunnen bieden. Ze kunnen reizen aanbieden naar verschillende bestemmingen over de hele wereld, zoals strandvakanties, stedentrips, rondreizen, cruises en nog veel meer. Een ander verschil tussen reisbureaus en touroperators is dat ze meestal georganiseerde groepsreizen aanbieden, terwijl reisbureaus individuele of op maat gemaakte reizen aanbieden. Ze bieden vaak ook de mogelijkheid om met een reisleider te reizen, die de groep tijdens de reis begeleidt en zorgt voor alles wat nodig is.

Hoe weet ik of een reisorganisatie of reisbureau betrouwbaar is?

Als je een reisorganisatie overweegt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze betrouwbaar is voordat je je geld uitgeeft en je vakantie boekt. Je kunt daarvoor kijken naar verschillende dingen. Controleer of de reisorganisatie is aangesloten bij een erkende brancheorganisatie zoals ANVR, SGR of het Calamiteitenfonds. Deze organisaties stellen eisen aan hun leden op het gebied van financiële zekerheid, kwaliteit en klachtenafhandeling. Controleer ook of de vakantie-organisatie reviews heeft op betrouwbare websites zoals Trustpilot, TripAdvisor en Zoover. Lees de reviews van andere klanten om een idee te krijgen van de ervaringen die zij hebben gehad met de reisorganisatie. Bekijk ook altijd de website en onderzoek de klantenservice, bereikbaarheid en de beschikbaarheid van een eventuele hulplijn op reis.

Kan ik ook boeken bij een buitenlandse touroperator?

Ja dat is mogelijk. Er zijn elk jaar duizenden mensen die hun vakantie boeken bij bijvoorbeeld Belgische en Duitse touroperators Doorgaans vlieg je dan ook vanaf vliegvelden in Duitsland en België, maar het kan ook voorkomen dan je vanuit Nederland vliegt (Schiphol Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Groningen etc). Let bij je boeking altijd goed op de garanties en aanvullende voorwaarden. Zeker wanneer je losse boekingen maakt i.p.v. een pakketreis. In Europa zijn de regels rondom pakketreizen (vlucht en hotel) goed geregeld, ook wanneer je bij een buitenlands reisbureau boekt.