4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Calamiteitenfonds

Ga jij een all inclusive vakantie boeken? Via allinclusivekoning.nl zoek je eenvoudig naar mooie hotels en betrouwbare reisorganisaties. Onze partners zijn doorgaans allemaal aangesloten bij dit Nederlandse reis-calamiteitenfonds. Op dit manier kun je zorgeloos op vakantie. Op deze pagina leggen we alles uit over dit reisfonds.

Tip: ga je verre reis maken, kies dan een reispolis met ongevallendekking en zet werelddekking aan.

Wat is het Calamiteitenfonds?

Het Calamiteitenfonds Reizen is een stichting die reizigers beschermt bij financiële schade als gevolg van een onvoorziene gebeurtenis die de reis of het verblijf van de reiziger beïnvloedt, zoals een faillissement van de reisorganisatie of een gebrek aan overmacht. Het fonds biedt financiële compensatie aan reizigers die geconfronteerd worden met een onvoorziene gebeurtenis die aanzienlijke financiële schade veroorzaakt. Het Calamiteitenfonds Reizen is opgericht in 1969 en is een samenwerking tussen Nederlandse reisorganisaties, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels, cruisemaatschappijen en andere partijen uit de reisbranche. Het fonds is gevestigd in Den Haag en wordt bestuurd door een Raad van Bestuur.

Rechten en plichten

Het Calamiteitenfonds Reizen is verplicht om alle reizigers die geconfronteerd worden met een calamiteit te vergoeden. Er is een vergoeding mogelijk van maximaal de totale reissom. De compensatie is een percentage van het betaalde bedrag en de vergoedingen worden betaald uit de reserves van het fonds. Het Calamiteitenfonds Reizen maakt deel uit van de Nederlandse Reisbond (NRB), de belangenvereniging voor reizigers. Er is ook een geschillencommissie die klachten van reizigers kan behandelen. De NRB en het Calamiteitenfonds Reizen werken samen om reizigers te beschermen en hun rechten te waarborgen.

Voordelen

  • Garanties voor calamiteiten die tijdens de reis plaatsvinden.
  • Onverwachte extra kosten tijdens de reis worden vergoed.
  • Niet genoten reisdagen worden gecompenseerd.
  • Schade claimen tot 1 maand na terugkomst.
  • Online database met alle aangesloten bedrijven.

Disclaimer: Lees hier meer over het Calamiteitenfonds.


Wat dekt het Calamiteitenfonds Reizen?

Het Calamiteitenfonds reizen dekt schade die je lijdt als gevolg van onvoorziene gebeurtenissen tijdens je reis. Bijvoorbeeld door grote natuurrampen of volksgezondheid-problemen (zoals tijdens Corona). Het fonds dekt de kosten die je maakt als gevolg van deze onverwachte gebeurtenissen, zodat je de reis kunt voortzetten of naar huis kunt terugkeren.

Wat zijn de kosten / financiële bijdrage per reisgenoot?

De kosten voor het Calamiteitenfonds zijn €2,50 per deelnemer. Er geldt een maximum van 9 betalende reizigers per boeking.

Hoe dien je een claim in bij het Calamiteitenfonds reizen?

Om een claim in te dienen bij het Calamiteitenfonds Reizen, moet je een aantal stappen volgen. Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij met wie je de reis hebt gemaakt. Vraag of zij een claim voor je indienen bij het Calamiteitenfonds. Maak een bewijs van je reis. Dit kan een ticket, een factuur of een ander document zijn dat aantoont dat je de reis hebt gemaakt. Verzamel documentatie als bewijs dat je schade hebt geleden als gevolg van de reis, bijvoorbeeld medische nota’s als je ziek bent geworden of een kopie van een verzekeringspolis. Download het formulier voor het indienen van een claim van de website van het Calamiteitenfonds. Vul alle vereiste informatie in en verzend het formulier samen met de benodigde documentatie naar het Calamiteitenfonds. Verzend een kopie van je formulier en documentatie naar de luchtvaartmaatschappij met wie je de reis hebt gemaakt. Wacht op een reactie van het Calamiteitenfonds. Zij zullen je meestal binnen een paar weken contacteren met meer informatie over je claim.

Welke reisorganisaties zijn aangesloten bij het fonds?

Aan dit reisfonds nemen heel veel touroperators deel. Via de site kun je zoeken naar de aangesloten / deelnemende reisorganisaties. Tijdens het boeken kun je hierover ook informatie vinden en opvragen. In principe wordt het altijd duidelijk vermeld (soms middels het tonen van het logo).