4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Transfer van luchthaven naar hotel

Bij all-inclusive pakketreizen zijn transfers van de luchthaven naar het hotel, en weer terug, meestal inbegrepen in de prijs van de vakantie. Er zijn verschillende soorten transfers beschikbaar, afhankelijk van de reisorganisatie, de bestemming en de wensen van de reizigers. In deze blog vertellen we je hier alles over. Als je aankomt op de luchthaven wil je natuurlijk zo snel mogelijk naar je hotel toe en geen tijd verliezen in het verkeer of wachten op een chauffeur. Als je de transfer vooraf via een Nederlandse reisorganisatie boekt kun je er vanuit gaan dat alles ter plaatse goed wordt geregeld. Tip: zie ook onze blog over de shuttleservice van hotel naar strand!

 • Vooraf je transfer regelen zodat je na de landing direct kunt vertrekken.
 • Bij veel pakketreizen is het vervoer van en naar het hotel inbegrepen.
 • Er zijn diverse soorten diensten en vervoersmiddelen (auto, bus, trein, taxi etc).
 • NL reisorganisaties werken altijd samen met betrouwbare vervoersmaatschappijen.

Verschillende soorten transferopties vergelijken

 • Gedeelde shuttlebus: Dit is een van de meest gebruikelijke en kosteneffectieve manieren om tussen de luchthaven en het hotel te reizen. Een shuttlebus biedt plaats aan meerdere reizigers en stopt bij verschillende hotels onderweg. De reistijd kan langer zijn dan bij andere opties, maar het is vaak een betaalbare en comfortabele manier om te reizen.
 • Privétransfer: Bij een privétransfer wordt een voertuig exclusief voor jou en je reisgezelschap gereserveerd. Dit kan een auto, minibus of busje zijn, afhankelijk van de grootte van de groep. Privétransfers bieden snellere en directe reistijden naar het hotel, maar kunnen duurder zijn dan gedeelde transfers.
 • Groepstransfer: Dit type transfer is vergelijkbaar met een privétransfer, maar wordt georganiseerd voor een grotere groep reizigers die samen reizen, bijvoorbeeld voor een bedrijfsuitje of een familiereünie. Groepstransfers kunnen worden aangepast aan de behoeften van de groep, inclusief het gebruik van grotere voertuigen zoals bussen.
 • Taxi: Hoewel niet specifiek onderdeel van een all-inclusive pakket, kunnen reizigers ervoor kiezen om een taxi te nemen van de luchthaven naar het hotel. Dit kan handig zijn als er geen andere transfers beschikbaar zijn of als de reiziger meer flexibiliteit wil. Houd er rekening mee dat de kosten van een taxi kunnen variëren en het is belangrijk om vooraf een prijs af te spreken of een betrouwbare taxidienst te gebruiken.
 • Openbaar vervoer: Op sommige bestemmingen is het openbaar vervoer een optie voor reizigers om van de luchthaven naar het hotel te komen. Dit kan een goedkope optie zijn, maar het kan ook minder comfortabel en tijdrovend zijn, vooral als je met veel bagage reist.
 • Autoverhuur: Sommige reizigers geven de voorkeur aan het huren van een auto bij aankomst op de luchthaven. Hoewel dit meestal niet is inbegrepen in een all-inclusive pakket, kan het een handige manier zijn om zelfstandig de omgeving te verkennen. Zorg ervoor dat je vertrouwd bent met de lokale verkeersregels en de vereisten voor het huren van een auto.

Wil je weten hoe het transfer werkt op de Malediven? In deze blog hebben we alle vervoersopties op de Malediven op een rijtje gezet!

Reisinformatie & vertreklocaties

Om te weten waar je moet zijn voor je transfer naar het hotel op een buitenlandse luchthaven kun je een aantal bronnen raadplegen. Controleer altijd eerst je reisdocumenten, zoals je boekingsbevestiging of reisschema, waar meestal informatie over de transfer wordt vermeld. Reisorganisaties geven vaak details over de ontmoetingsplaats, contactpersonen en eventuele instructies voor het regelen van de transfer. Soms sturen reisbureau’s ook e-mails met gedetailleerde instructies over het vinden van de transfer op de luchthaven. Zorg ervoor dat je deze e-mails controleert en de informatie noteert.

 1. Bij aankomst op de luchthaven: Volg de borden naar de aankomsthal of het bagageclaimgebied. Hier vind je vaak vertegenwoordigers van reisorganisaties die wachten op hun passagiers. Ze kunnen een bord met de naam van het reisbureau, hotel of je eigen naam vasthouden. Aarzel niet om hen te benaderen en je transfer te bevestigen.
 2. Informatiebalies en helpdesks: Als je problemen ondervindt bij het vinden van je transfer of de lokale reisgids of vertegenwoordiger, zoek dan naar informatiebalies of helpdesks op de luchthaven. Luchthavenpersoneel kan je vaak helpen bij het vinden van de juiste transfer of je in contact brengen met het reisbureau.
 3. Contact opnemen met het reisbureau: Als je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met je reisbureau of de aanbieder van de transfer. Zorg ervoor dat je hun contactgegevens bij de hand hebt voordat je op reis gaat. Het kan handig zijn om een vertaalapp bij de hand te houden in verband met taal barriëres.
 4. Wees voorbereid: Het is altijd een goed idee om een ​​kaart of navigatie-app op je smartphone te hebben om je te helpen de weg te vinden op de luchthaven. Zorg ervoor dat je je telefoon oplaadt voordat je vertrekt en overweeg een draagbare oplader mee te nemen voor noodgevallen. Bekijk ook onze blog met de meest ideale vertrekmomenten en vliegtijden.

Is de transfer naar het hotel altijd inbegrepen?

De transfer naar het hotel is niet altijd inbegrepen bij een vliegvakantie. Het hangt af van het type pakket dat je boekt en de voorwaarden van de reisorganisatie. Bij all-inclusive pakketreizen zijn transfers meestal inbegrepen, omdat deze vakanties bedoeld zijn om het hele reisproces te stroomlijnen en het gemakkelijker te maken voor de reiziger. Echter, bij het boeken van losse vliegtickets en accommodaties is het mogelijk dat transfers niet inbegrepen zijn. In dit geval ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van je vervoer van de luchthaven naar het resort.
Als je niet zeker weet of de transfer naar het hotel is inbegrepen bij je vliegvakantie, controleer dan de reisdetails in je boekingsbevestiging of neem contact op met de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij voor meer informatie.

Hoe laat wordt ik opgehaald bij het hotel?

Controleer je reisdocumenten, zoals je boekingsbevestiging of reisschema, waar mogelijk informatie over je terugreis en ophaaltijden wordt vermeld. Soms ontvang je voor vertrek een gedetailleerd reisplan met alle benodigde informatie, inclusief ophaaltijden. Reisorganisaties zoals Tui of Corendon sturen soms e-mails met informatie over ophaaltijden voor de terugvlucht. Controleer je e-mail inbox en zorg ervoor dat je de informatie noteert. Er wordt soms ook gewerkt met een whatsapp of facebook messenger service (online webcare). Terwijl je op vakantie bent, ontvangt het resort ook vaak informatie over de ophaaltijden voor de terugvlucht van de reisorganisatie of transferdienst. Deze informatie wordt meestal 24-48 uur voor vertrek verstrekt en is beschikbaar bij de receptie of op een speciaal prikbord in het hotel.

Waar kan ik zelf een luchthaventransfer boeken?

Voordat je luchthavenvervoer boekt, onderzoek je eerst de beschikbare opties op je bestemming. Dit kan gedeelde shuttles, privétransfers, taxi’s, openbaar vervoer of autoverhuur omvatten. Houd rekening met je budget, comfortniveau en het aantal reizigers in je groep. Zoek naar betrouwbare luchthavenshuttleservices of boekingsplatforms met goede recensies en ervaringen van andere reizigers. Je kunt websites zoals TripAdvisor, Google Reviews en sociale media gebruiken om de reputatie van een bedrijf te controleren. Vergelijk vooraf ook altijd goed de prijzen. Boek vooraf per telefoon, mail of online. Je ontvangt dan een bevesting per email met daarin alle instructies. Controleer ook altijd goed de boekingswaarden en annuleringsmogelijkheden.

Plaats een reactie