4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Wat kost een weekje naar de Malediven?

Denk je erover om een reis naar de Malediven te plannen, maar vraag je je af of het de kosten waard is? Dan ben je niet de enige! De Malediven staan bekend als een luxueuze bestemming, maar is het echt zo duur als je denkt? Wij hebben precies uitgerekend wat een weekje Malediven kost. In dit rekenvoorbeeld krijg je een idee van de kosten die je kunt verwachten. Van losse vluchten, resorts tot eten en activiteiten.

In het kort

  • De Malediven is een eilandengroep in de Indische Oceaan en is een van de meest exclusieve vakantiebestemmingen ter wereld
  • De Malediven staan bekend om de prachtige blauwe zee, de witte stranden en de exclusieve waterbungalows waar je verblijft
  • Een weekje all-in naar de Malediven kan vanaf ongeveer €1.700 p.p. en loopt op tot al snel €3.000 bij een meer luxe waterbungalow
  • Houd ook rekening met overige kosten van excursies en activiteiten zoals snorkelen, een eilandsafari of een dolfijncruise

Is een all-inclusive vakantie naar de Malediven duur?

Over het algemeen wordt een vakantie naar de Malediven als duur beschouwd, vooral in vergelijking met andere populaire toeristische bestemmingen. Dit komt grotendeels door de geografische ligging van de Malediven. Omdat het een afgelegen eilandengroep is moeten alle producten geïmporteerd worden. Dit heeft als gevolg dat eten en drinken een stuk duurder is dan je gewend bent. Bovendien is het grootste deel van de accommodatie op de Malediven gericht op luxe reizigers, met waterbungalows en andere exclusieve faciliteiten. Dit geeft de Malediven ook een heel exclusief imago wat ook weer resulteert in hogere prijzen

Rekenvoorbeeld: dit ben je kwijt voor een weekje Malediven

Een weekje naar de Malediven? Je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Dat klinkt natuurlijk wat gemakkelijk. In de tabel hieronder hebben we de geschatte kosten van een gemiddelde accommodatie op een rij gezet. De kosten zijn op basis van een verblijf van 8 dagen (7 nachten)

Type verblijf (8 dagen)Geschatte kosten (8 dagen)
Guest House met ontbijtVanaf €1.350 per persoon
4-sterren all-inclusive hotelVanaf €1.700 per persoon
Luxe waterbungalowVanaf €2.800 per persoon

Overige kosten tijdens je verblijf

Tijdens jouw vakantie op de Malediven kan je natuurlijk ook de nodige activiteiten ondernemen. Denk aan uit eten, een drankje doen op een terras of een excursie of (water)activiteit. Hieronder hebben we de gemiddelde kosten van een aantal van deze zaken op een rijtje gezet.

Type verblijfGeschatte kosten
Goedkope avondmaaltijd€10,00 p.p.
3-gangen diner in luxe restaurant€50,00 p.p.
Bier of wijn op terras€4,50 per drankje
Snorkeltrip€40,00 per persoon
Dolfijncruise€60,00 per persoon
Eilandsafari€70,00 per persoon
Trip naar resorteiland€100,00 per persoon


Is het voordeliger om alles los te boeken?

Je kunt er ook voor kiezen om jouw vakantie naar de Malediven zelf samen te stellen en te boeken. Je kunt zelf een vlucht boeken, en zelf een verblijf boeken via bijvoorbeeld Booking.com of rechtstreeks bij een resort. Een gemiddeld retourticket naar de Malediven kost ongeveer €750,00. Een luxe 4-sterren hotel kost ongeveer €200,00 (halfpension) tot €350,00 per nacht. Het Transfer naar jouw hotel op de Malediven is dan meestal inbegrepen. In de praktijk is zelf je reis naar de Malediven boeken eigenlijk altijd duurder dan wanneer je kiest voor een samengestelde pakketreis van bijvoorbeeld TUI. In een enkel geval bij een heel gunstige vlucht en een heel voordelig hotelaanbieding kan het los boeken van de onderdelen voordeliger zijn. Je moet het dan wel leuk en uitdagend vinden om dit zelf uit te zoeken. Het grote voordeel van een pakketreis is dat je nergens omkijken naar hebt en dat al het contact loopt via de reisorganisatie.

Tip: bekijk ook onze blog met 5 toffe resorts voor een huwelijksreis op de Malediven!


Bespaartip: wat zijn de goedkoopste eilanden op de Malediven?

De Malediven zijn niet de goedkoopste bestemming ter wereld, maar er zijn wel enkele eilanden die betaalbaarder zijn dan andere. Dit zijn meestal lokale eilanden waar Maldiviërs wonen en waar je gasthuizen, hotels of surfkampen kunt vinden voor een redelijke prijs. Sommige van deze eilanden bieden ook activiteiten aan zoals watersporten, duiken, snorkelen en zandbankexcursies.

  • Maafushi: Dit is een van de populairste en meest ontwikkelde lokale eilanden op de Malediven. Het ligt in de Kaafu Atol, op ongeveer 30 minuten varen met een speedboot vanaf de luchthaven van Malé. Het eiland heeft meer dan 50 gasthuizen, hotels en resorts, waar je een kamer kunt vinden voor minder dan €50 per nacht. Het eiland heeft ook drie bikini-stranden (dit zijn stranden waar vrouwen in bikini mogen zonnen), een waterpark, een duikschool en verschillende restaurants en cafés. Je kunt ook dagtochten maken naar nabijgelegen resorts of zandbanken.
  • Thoddoo: Dit is een landbouweiland dat bekend staat om zijn zoete watermeloenen en papaja’s. Het ligt in de Alifu Atol, op ongeveer 70 minuten varen met een speedboot vanaf de luchthaven van Malé. Het eiland heeft ongeveer 20 gasthuizen en hotels, waar je een kamer kunt vinden voor ongeveer €60 per nacht. Het eiland heeft ook een groot bikini-strand, een duikschool en een paar restaurants en winkels. Je kunt ook fietsen huren om het eiland te verkennen of snorkelen met schildpadden en roggen.
  • Dhiffushi: Dit is een klein vissersdorpje dat omringd is door een prachtige lagune. Het ligt in de Kaafu Atol, op ongeveer 45 minuten varen met een speedboot vanaf de luchthaven van Malé. Het eiland heeft ongeveer 15 gasthuizen en hotels, waar je een kamer kunt vinden voor ongeveer $40 per nacht. Het eiland heeft ook een bikini-strand, een watersportcentrum en een paar restaurants en cafés. Je kunt ook dagtochten maken naar nabijgelegen resorts of zandbanken.

FAQ: veelgestelde vragen over de kosten van een reis naar de Malediven

Is het eten en drinken duur op de Malediven?

Ja, het eten en drinken op de Malediven is duurder dan je gewend bent op andere toeristische plekken. Dat komt omdat het een afgelegen eiland is waar zelf niet veel geproduceerd wordt. Al het eten en drinken moet geïmporteerd worden wat zorgt voor hogere prijzen. Je hebt wel fast-food ketens op de Malediven waar je voor €10,00 een goedkope avondmaaltijd kunt scoren.

Hoe kom je op de Malediven?

Om naar de Malediven te komen, moet je eerst een vlucht boeken naar de hoofdstad Malé, waar de internationale luchthaven Velana zich bevindt. Er zijn geen directe vluchten vanuit Nederland naar de Malediven, dus je zult een tussenstop moeten maken in een ander land, zoals Qatar, Turkije of de Verenigde Arabische Emiraten. De totale reistijd kan variëren van 12 tot 18 uur, afhankelijk van je vertrekpunt en je overstap Als je eenmaal op de luchthaven van Malé bent aangekomen, moet je een transfer regelen naar je eindbestemming. De Malediven bestaan uit meer dan 1000 eilanden, waarvan er ongeveer 200 bewoond zijn. Sommige resorts bieden transfers aan per speedboot of watervliegtuig, maar dit kan extra kosten met zich meebrengen. Je kunt ook gebruik maken van de openbare veerboten of binnenlandse vluchten om tussen de eilanden te reizen

Wat kost een vlucht naar de Malediven?

Een retourtje vanaf Amsterdam (AMS anar Malé (MLE) kost – afhankelijk van de gekozen periode – tussen de €750 tot €1.200 per persoon. Je maakt sowieso een tussenstop. Je kunt vliegen met onder andere Emirates, Turkish Airlines, KLM en Etihad Airways.

Moet ik ook een visum regelen?

Je hebt geen visum nodig om naar de Malediven te reizen als je verblijf niet langer dan 30 dagen duurt. Je hebt wel een geldig paspoort nodig dat minstens zes maanden na je vertrekdatum geldig is. Je moet ook een bewijs van accommodatie en een retourticket kunnen tonen bij aankomst.

Worden er ook all-inclusive pakketreizen aangeboden naar de Malediven?

Ja, je kunt ook kiezen voor het gemak van een all-inclusive pakketreis. De vlucht, het transfer (met watervliegtuig of bood) en het hotel zitten dan bij de prijs inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je direct overzicht hebt en grip hebt op de kosten. Je kunt ook kiezen voor een all-inclusive resort waardoor je ook ongeveer al weet wat je kwijt bent aan eten en drinken.

Wat is het duurste eiland op de Malediven?

De Malediven bestaan uit honderden verschillende eilanden. Maar er zijn een aantal van deze eilandjes die extra populair en toeristisch zijn. Dit zijn Inhuru, Nalaguraidhoo, Kuredu, de Veligandu eilanden en Cocoa eiland. Deze eilanden hebben de allermooiste stranden en de mooiste zee. Het is daadwerkelijk een paradijs op aarde. Dit zijn ook de eilanden waar veel beroemde mensen graag naartoe gaan. Het gevolg is dat je hier de meest exclusieve resorts vindt die ontzettend duur zijn (soms wel €1.000 voor een nacht).

Plaats een reactie