4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

All-inclusive pakketreis

Houd jij van een luxe en onbezorgde vakantie? Maar heb je geen zin om je hele reis zelf samen te stellen? Dan is een pakketreis de ideale oplossing! Bij een pakketreis regelt de touroperator namelijk alle onderdelen van de vakantie. Je kunt dan denken aan de vliegreis, het transfer van de luchthaven naar het resort, de hotelovernachtingen en soms ook nog excursies. Dat is pas echt boeken zonder zorgen! Een pakketreis heeft daarnaast nog een aantal voordelen. Tijdens jouw gehele reis heb je één aanspreekpunt. Voor al jouw vragen of klachten kan je terecht bij 1 en dezelfde contactpersoon. Daarnaast kan je gemakkelijk een reis wijzigen en ben je beter verzekerd. Mocht de reisorganisatie waar jij hebt geboekt plots failliet gaat dan krijg jij de meeste gevallen alsnog je geld terug. Een laatste belangrijk voordeel is dat je vooraf duidelijkheid hebt over de kosten. En bij een all-inclusive pakketreis is dat helemáál het geval. Je weet precies wat je kwijt bent tijdens jouw gehele vakantie, van vertrek vanuit huis tot aankomst terug.

  • Een pakketreis is een vakantie die bestaat uit verschillende onderdelen die je boekt bij één reisaanbieder.
  • Een samengestelde all-in pakketreis heeft diverse voordelen: je boekt alles in één keer, je hebt 1 contactpersoon tijdens je vakantie, je kunt eenvoudig een wijziging doorvoeren, jouw vakantie is uitstekend verzekerd en je hebt na het boeken direct duidelijkheid over de kosten.
  • Populaire aanbieders van pakketreizen in Nederland zijn Tui, Alltours, D-Reizen, Prijsvrij en De Jong Intra.
  • Pakketreizen zijn met name populair naar zon-, zee-, en strandbestemmingen zoals Griekenland, Spanje, Turkije Egypte en Frankrijk. Het zijn vaak vakanties inclusief een vlucht, transfer en hotel. Op locatie kan je er dan ook nog excursies bijboeken.

De 5 Voordelen Van Een Pakketreis

Voor veel reizigers heeft het boeken van een complete all-in pakketreis veel voordelen. Hieronder sommen we de belangrijkste voordelen voor je op. Tip: bekijk ook ons overzicht met tips voor het boeken van een kindvriendelijke vakantie of jongerenreis.

  1. Gemak: soms wil je niet alles zelf gaan uitspitten om hopelijk een paar euro’s uit te sparen op je reis. Bij een touroperator heb je namelijk één prijs en één aanspreekpunt, waardoor alles meteen zeer duidelijk is.
  2. Ook het transfer is geregeld: Je reisorganisator boekt meestal ook vervoer van de luchthaven naar je hotel. Vaak vergeet je dit zelf te boeken, waardoor deze kosten al snel kunnen oplopen tot vijftig euro.
  3. Het is vaak goedkoper: Touroperators kopen steeds in grote aantallen hotelkamers en vliegtuigzitjes aan bij het begin van het hoogseizoen. Deze aankoop in grote aantallen geeft hun uiteraard een zeer groot schaalvoordeel. Een hotel zal al vlug korting geven als er op één jaar 100 kamers geboekt en betaald worden door een touroperator. Het is dus vaak goedkoper dan zelf een vlucht en hotel boeken
  4. Je hebt 1 contactpersoon: tijdens jouw reis kan je eenvoudig contact leggen met de touroperator. Vaak is er iemand op locatie aanwezig voor vragen en support. Ook klachten kan je indienden bij dezelfde organisatie. Zo voorkom je dat 2 verschillende reisaanbieders naar elkaar gaan wijzen
  5. Meer garanties: De meeste aanbieders van pakketreizen zijn aangesloten Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Mocht het reisbureau onverhoopt failliet gaan, dan krijg jij alsnog je geld terug. Dit geeft een stukje extra rust in aanloop naar jouw vakantie. Daarnaast is de aanbieder van de pakketreis verantwoordelijk voor de uitvoering van jouw reis. Heb je een huurauto in jouw pakket geboekt, en is deze niet beschikbaar? Dan is dit het probleem van de touroperator en kan je hen hier op aanspreken.

Veelgestelde vragen over all-inclusive pakketreizen

Wat is een pakketreis?

Pakketreizen zijn reizen die aangeboden worden door een reisorganisator. Deze bevatten altijd minstens twee diensten, bijvoorbeeld een busreis en een verblijf in een B&B. Er kunnen ook vliegtuigreizen, excursies, hotels of rondreizen in uw pakket zitten. Daarnaast moet een pakketreis minimum 24 uur duren, waarin een rustige overnachting inbegrepen is. Wanneer dit niet het geval is, spreekt men van een dagtrip.

Wat is geen pakketreis?

Als je bijvoorbeeld een klein hotelletje boekt aan de Spaanse kust en er met de auto heen rijdt, spreekt men niet van een pakketreis, maar van een afzonderlijke reis. Ook als je een hotel boekt bij een touroperator, maar zelf de vlucht en het transfer regelt is er geen sprake van een pakketreis.

Wat kost een pakketreis?

De prijs van bijvoorbeeld een vlucht en een hotel in één, is niet vooraf te bepalen. Deze is namelijk van verschillende zaken afhankelijk zoals waar je heen vliegt, hoe lang je blijft, hoe luxueus het hotel is, welke periode je op vakantie vertrekt. De zomerperiode is namelijk veel duurder dan de winterperiode. All-inclusive pakketreizen zijn er al vanaf €350,00 p.p. inclusief vlucht en hotel.

Kan ik een pakketreis zomaar annuleren?

Wanneer je een pakketreis annuleert, moet je bewust zijn van het feit dat de reisorganisatie een schadevergoeding kan aanrekenen. Die vergoeding varieert per reisorganisatie. Om misverstanden te voorkomen kan u zich best eerst informeren bij de organisatie naar keuze. Het kan voorkomen dat wegens bepaalde omstandigheden, waar je niets aan kan doen, je niet op jouw pakketreis kan vertrekken. Dan mag je vaak de reis kosteloos annuleren. Wanneer er omstandigheden voorkomen zoals het vliegtuig dat plots geannuleerd wordt, kan het zijn dat de reis gewijzigd wordt. Het is verstandig om ook na te denken over een annuleringsverzekering. Deze keert een bedrag uit als jouw reis niet kan doorgaan vanwege bijvoorbeeld ziekte.