4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Hoe werkt de shuttlebus van hotel naar het strand?

Wil jij genieten van een zorgeloze strandvakantie zonder gedoe? Dan wil je elke dag ook snel en zonder gedoe op het strand kunnen komen. Helaas heeft niet elk hotel een ligging pal aan het strand. Maar we stellen je graag gerust: je hoeft niet elke dag de kilometerslange weg af te leggen vanaf het hotel naar het strand. Bij de meeste all-inclusive hotels in Turkije, Egypte, Spanje en andere bestemmingen profiteer je namelijk van de gratis shuttlebus naar het strand. Deze bus vertrekt meerdere keren per dag. Geen gesjouw met zware tassen of eindeloze wandelingen onder de hete zon – gewoon relaxen en genieten van je welverdiende vakantie! In dit blog lees je er alles over.

 • Een shuttleservice is bedoelt om gasten van het hotel dagelijks van- en naar het strand te brengen
 • De shuttlebus vertrekt meestal ieder uur vanaf ‘s ochtends vroeg (09:00) tot het einde van de middag
 • Dit is een perfecte oplossing als jouw hotel wat verder van het strand af zit, of wanneer je verblijft in een badplaats die niet direct aan het strand ligt zoals het Turkse Dalyan
 • Het grote voordeel is dat je niet hoeft te sjouwen met alle strandspullen in de hete zon. De bus (met airco) brengt je snel en zonder gedoe naar de ingang van het strand!

Voorbeeld van gratis shuttle bus naar strand bij Santa Susanna Resort (foto: santasusanaresort.com)

Gratis met de bus naar de zee en weer terug

Een strand shuttleservice (ook wel pendeldienst genoemd), is een vervoersdienst die op regelmatige tijdstippen heen en weer rijdt tussen het hotel en een nabijgelegen strand. Hotels zetten hun shuttledienst in om gasten gemakkelijk en comfortabel te vervoeren tussen het hotel en een populaire locatie, zoals het strand. Maar het wordt ook ingezet om mensen van hotel naar luchthaven te brengen. Hotels bieden deze service om hun gasten extra gemak en comfort te bieden. Op die manier hopen zij dat jij voor hun hotel kiest, en niet voor een ander resort dat deze dienst niet aanbiedt

Wat zijn de voordelen van een hotel met bus naar het strand?

 • Het is gemakkelijk: Je hoeft geen openbaar vervoer te gebruiken of een auto te huren om naar het strand te gaan. De pendeldienst vertrekt op vaste tijden, waardoor je jouw dag heel concreet kunt inplannen
 • Het is gratis: De service is meestal gratis en daarmee ene perfect alternatief voor een huurauto, taxi of openbaar vervoer.
 • Het is veilig: Je hoeft je niet druk te maken om navigatie, verkeersregels of parkeren in een onbekend gebied. De bus zet jou gewoon bij de ingang van het strand uit. Je hebt dus nergens omkijken naar!
 • Het is duurzaam: De meest duurzame manier om op het strand te komen is natuurlijk door te wandelen. Maar soms ligt het hotel een aantal kilometers verwijderd van het strand waardoor dit lastiger is. Door gebruik te maken van de shuttleservice stoot je minder uit dan door zelf een auto te huren of een taxi te nemen.
 • Het is sociaal: De shuttleservice biedt een informele gelegenheid om andere hotelgasten te ontmoeten. Je raakt aan de praat met andere gasten in het hotel waar je soms dan de rest van de dag mee kunt optrekken.
 • Extra services: Sommige strandbussen bieden extra diensten, zoals het meenemen van strandstoelen, parasols of zelfs een picknickmand, om het strandbezoek nog aangenamer te maken.

🚌 Ben jij op zoek naar een busreis waar je vanuit Nederland met de bus op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje of Italië? Bekijk dan ook ons handige overzicht met compleet verzorgde busreizen.

Andere manieren om van het hotel naar het strand te komen

Naast de shuttlebus zijn er nog allerlei manieren om van het hotel naar het strand te komen. Hieronder hebben wij de belangrijkste 4 alternatieven op een rijtje gezet.

Een wandeling naar het strand

De meest duurzame en misschien ook wel leukste manier om naar het strand te gaan is door het maken van een wandeling. In landen als Turkije, Egypte of de Spaanse Eilanden kan het in het hoogseizoen wel erg warm worden waardoor we dit vooral aanraden vroeg in de ochtend of laat in de middag.

 • Je geniet van de prachtige omgeving terwijl je naar het strand wandelt (zie ook ons overzicht met populaire wandelvakanties)
 • Wandelen is ook nog eens goed voor jouw gezondheid en conditie. Zo kan je het buffet van de vorige dag weer enigszins verbranden 🙂
 • Het is milieuvriendelijk! Je veroorzaakt geen vervuiling of uitstoot
 • Het is (net als pendelbus) natuurlijk helemaal gratis!
 • Houd er rekening mee dat je er een stuk langer over doet en dat het soms zwaar kan zijn met veel spullen die je mee moet nemen

Met de fiets naar het strand

Bij sommige hotels kan je fietsen huren. Hiermee kan je je tijdens jouw vakantie snel en voordelig verplaatsen.

 • Fietshuur is meestal wel tegen betaling, bij sommige (kleinere) hotels is het inbegrepen
 • Net als wandelen is fietsen natuurlijk een heel gezond en duurzaam alternatief voor de shuttlebus!
 • Je bent niet gebonden aan de vertrektijden van de bus, maar je kunt naar het strand gaan wanneer jij wil. Dit geeft je meer flexibiliteit tijdens de vakantie
 • Er is een risico op fietsdiefstal als er geen veilige stalling aanwezig is. Controleer dit dus wel van tevoren!

Naar het strand met het openbaar vervoer

Ga je het liefst met de bus? Dan is de shuttlebus van het hotel de beste optie. Maar soms rijdt deze niet, of maar heel zelden. In dat geval kan je kiezen voor het openbaar vervoer. In veel badplaatsen is er een uitstekend OV-netwerk met bussen (en trams) die mensen van de populaire hotels naar het strand brengen en weer terug

 • Openbaar vervoer is over het algemeen milieuvriendelijker dan individueel vervoer.
 • Geen parkeerproblemen: Je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerplaats bij het strand.
 • Je bent wel afhankelijk van de dienstregeling van het openbaar vervoersbedrijf. Let op: in het buitenland rijden bussen niet altijd zo precies als in Nederland!
 • Kijk vooraf hoe je een buskaartje moet kopen. Meestal kan dit gewoon in de bus bij de chauffeur, maar soms moet je een soort OV-kaart kopen.

Neem een taxi naar het strand

De meest luxe en gemakkelijke manier om van hotel naar het strand te komen is een taxi. Je bent niet gebonden aan vaste tijden, maar je kunt op elk gewenst moment een taxi bellen. In de populaire vakantieplekken zijn vaak veel taxi’s beschikbaar zodat je nooit lang hoeft te wachten

 • Direct op afroep beschikbaar. Je kunt zelf een taxi bellen, maar je kunt ook even bij de receptie vragen. Zij weten vaak wat een goede en betrouwbare taxiservice is
 • De taxi neemt de snelste weg naar het strand, zo ben je er dus razendsnel!
 • Je geniet in de taxi van lekker veel privacy en comfort, en de chauffeur is vaak zo galant om even jouw spullen in de koffer te leggen
 • De Taxi is daarentegen ook veruit de duurste vervoersoptie. Daarbij is het ook minder duurzaam dan de andere alternatieven

Veelgestelde vragen over de pendeldienst

Wat is een strand shuttleservice?

Een strand shuttleservice is een vervoersdienst die je gemakkelijk en comfortabel van je hotel naar het strand brengt en vice versa. Deze pendeldienst rijdt op regelmatige tijden, zodat je zorgeloos kunt genieten van je stranddag zonder je druk te maken over vervoer.

Is de shuttledienst naar het strand gratis?

Ja, de shuttledienst is vrijwel altijd gratis als je verblijft in een all-inclusive hotel. Deze resorts hebben deze shuttledienst juist bedacht om het jou als gast naar je zin te maken tijdens jouw vakantie.

Op welke bestemmingen kan ik gebruik maken van zo’n shuttlebus?

De shuttlebus vindt je eigenlijk terug in alle vakantielanden waar all-inclusive hotels zitten. De meeste hotels zitten in Turkije, Egypte en de Canarische Eilanden. Maar ook in Griekenland, Portugal, Cyprus, Bulgarije, Italië, Malta, Kroatië, Macedonië, Kaapverdië, Curacao en Bali vind je veel hotels met zo’n handige pendelbus.

Tussen welke tijden rijdt de bus?

De diensttijden van shuttlebus verschillen per vakantiebestemming en hotel. Meestal rijdt de bus 7 dagen per week, tussen 9:00 ‘s ochtends en 17:00 ‘s middags. Soms is dit 1 keer per uur, maar op meer toeristische plekken is dit soms zelfs elk half uur! Aan de Turkse Riviera & Lycische kust of Rode Zee in Egypte zien we vaak dat er 1 bus rijdt die meerdere hotels met het strand verbindt.

Kan ik mijn spullen meenemen in de bus?

Ja, je kunt ook jouw parasols, bolderkar, strandstoelen en andere strandspullen meenemen in de bus. Handig: want zo hoef je niet te sjouwen met al je bagage!

Plaats een reactie