4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Eenoudervakanties: reizen voor alleenstaande ouder met kinderen

Stel je eens voor: jij alleen, jij en je kinderen op pad. Eenoudervakanties bieden een heleboel voordelen voor jou als alleenstaande ouder. Of het nu is om even uit de drukte te ontsnappen, of om een leuke vakantie met je kinderen te beleven: een all inclusive vakantie kan een geweldige ervaring zijn voor het hele gezin. Maar waar moet je op letten bij hotelkamers voor 1 volwassene met kinderen? In deze blog vertellen we je er alles over.

  • Voordelen: Een eenouder vakantie is een geweldige manier om je kinderen een leuke tijd te bezorgen. Door het plannen, boeken en uitvoeren van een gezinsreis krijg je de kans om je verantwoordelijkheden als ouder te vergroten en de band met de kinderen te verbeteren of nog verder te versterken.
  • Kosten: Er zijn goedkope hotel en luxe resorts. Op basis van je budget kies je een geschikte (familie)kamer en accommodatie voor alle reizigers. Bij dit type reizen gaat er 1 betalende volwassene mee en minimaal 1 kind.
  • Bestemmingen: Afhankelijk van het seizoen kun je in de zomer kiezen voor een strandvakantie en een wintersport/winterzonreis in de winter. Blijf je dicht bij huis of wil je een verre reis maken met je kinderen? Alles is mogelijk.

Eenoudergezinnen op vakantie

Als je op een vakantie boekt, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je de juiste reisbestemming en accommodatie kiest. Selecteer een vakantiebestemming die geschikt is voor jou en je kinderen. Kies bijvoorbeeld een regio waar je leuke activiteiten kunt doen, zoals zwemmen, wandelen of naar het strand kunt gaan. Als je kiest voor een all inclusive resort, kies dan een hotelkamer die geschikt is voor het aantal personen dat meegaat (zoals een familiekamer, suite of bungalow met meerdere slaapkamers). Het vermaak is voor kinderen in een all inclusive hotel heel eenvoudig. Er zijn kidsclubs, er worden excursies georganiseerd en er is ook in de avond entertainment aanwezig. Zo hoef jij als ouder minder druk bezig te zijn met het vermaken van de kleintjes en kun je zelf ook uitrusten. Bekijk hieronder de mooiste eilanden en kustgebieden voor jouw volgende reis. Tip: zie ook onze blog over reisorganisaties met de hoogste kinderkorting. En bekijk ook onze toplijstjes voor moeder-dochter vakanties en de mooiste bestemmingen voor een vader-zoon vakantie.

Focus op een goede voorbereiding
Omdat je er als volwassene alleen voorstaat (als alleenstaande vader of alleenstaande moeder) komt de voorbereiding volledig bij jou te liggen. Het is belangrijk om een goede planning te maken. Je moet erachter komen hoe je je vakantie gaat invullen en wat je gaat doen. Maak een lijst van activiteiten die je tijdens je vakantie wil doen, en houd ook rekening met tijd voor ontspanning. Vooral bij vliegvakanties is het prettig om de kinderen goed voor te bereiden op de vliegreis (hoe werkt een vliegveld, inchecken, bagage, de vlucht zelf etc). Zo kan iedereen ontspannen reizen.

Top 10 all inclusive eenoudervakanties juni 2024

Als je gaat zoeken naar Single Parent Reizen kun je de keuze maken uit heel veel bestemmingen. Wij hebben hieronder 10 mooie hotels op een rij gezet in Europa en daarbuiten. Kies afhankelijk van je budget een geschikte accommodatie en verras je kinderen met een geweldige reis. Let er bij het boeken op dat je het reisgezelschap goed selecteert. Je boekt een reis met één betalende ouder. Dat kan effect hebben op de prijs. Kinderen betalen doorgaans een lager tarief voor een all inclusief concept. Een reizende volwassene met kinderen daarnaast in sommige hotels rekening houden met een extra toeslag (op basis van 2 volwassenen).


Waarom kiezen voor een all inclusive strandvakantie?

All inclusive zonvakanties en strandvakanties voor eenoudergezinnen kunnen een geweldige manier zijn om samen tijd door te brengen. Deze verzorgde gezinsvakanties zijn vaak goedkoper dan andere vormen van vakanties, omdat alle kosten inbegrepen zijn. Er zijn veel accommodatie-opties, van eenvoudige appartementen tot luxe resorts. Er worden veel activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden, van het sporten en zwembadspellen tot strandactiviteiten en watersporten. All-inclusive vakanties kunnen ook een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van een ontspannen vakantie met je kinderen.

Alleen met de kinderen op wintersport?

Een wintersportvakantie voor een alleenstaande ouder met kinderen kan een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat de kinderen een onvergetelijke ervaring opdoen. Er zijn veel accommodaties die speciaal zijn ontworpen om een ouder met kinderen te huisvesten. In de wintersportgebieden zijn ook veel activiteiten voor alleenstaande ouders met kinderen, waaronder het bezoeken van een lokale ijsbaan, dagjes skiën of snowboarden, een dagtocht naar een ander skigebied, een zwembad en leuke restaurants. Afhankelijk van waar je naartoe gaat, zijn er vaak goede skischolen en snowboard-lessen zodat het hele gezin goed kan leren skiën.

Mag ik overal heenreizen met mijn kinderen?

Ja, in principe kun je met kinderen overal naartoe op vakantie. Als je als vader of moeder zonder partner reist is het wel belangrijk dat je toestemming van de andere ouder/voogd hebt. Je moet namelijk bij de grenscontrole / Duane kunnen aantonen dat je toestemming hebt van de andere ouder. De Koninklijke Marechaussee let extra goed op minderjarige kinderen.

Kan ik reizen buiten de schoolvakanties?

Nee, kinderen zijn leerplichtig. Als ouder moet jij je dus houden aan de regels van school en rijksoverheid. Uitsluitend ondernemers kunnen speciale vakantiedagen aanvragen om met hun gezin & kinderen buiten de schoolvakantieperiodes zoals de zomervakantie of herfstvakantie te reizen. De inspectie controleert hierop en als ouder kun je een boete krijgen.

Plaats een reactie