4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Wat is all-inclusive light?

Bij het zoeken naar een hotel kom je vaak allerlei verschillende soorten verzorgingstypes nodig. Van Ultra-all-inclusive tot aan volpension. De laatste tijd zien we ook steeds vaker hotels en resorts met een zogenaamd “all-inclusive light” arrangement. Een all-inclusive light vakantie is een type vakantie waarbij het verblijf, eten en drinken bij de prijs inbegrepen zijn, maar waarbij de aangeboden faciliteiten en services beperkter zijn dan bij een gewone all-inclusive vakantie. Bij een all-inclusive light vakantie zijn er bijvoorbeeld minder à-la-carte restaurants, minder entertainment en minder sport- en wellnessfaciliteiten inbegrepen.

In het kort

  • Een all-inclusive vakantie omvat verblijf plus eten en drinken, maar heeft minder faciliteiten en services dan een gewone all-inclusive vakantie
  • Je hebt bijvoorbeeld minder restaurants, minder entertainment en minder sport- en wellnessfaciliteiten
  • Ook kan je vaak niet de hele dag door drankjes pakken, maar alleen tijdens het ontbijt, lunch en diner
  • All-inclusive light is doorgaans een stukje goedkoper dan een regulier all-in hotel
  • All-inclusive light is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning maar geen behoefte hebben aan overdreven luxe zoals meerdere restaurants, een groots aquapark of een uitgebreid entertainmentprogramma

Waarom kiezen voor een all-in light arrangement?

Een all-inclusive vakantie is ontzettend populair. Veel Nederlanders vinden het prettig dat je kunt genieten van een onbezorgde vakantie inclusief onbeperkt eten, drinken, entertainment, sporten, activiteiten, wellness en meer. Veel hotels pakkend an ook uit met meerdere zwembaden, restaurants, een groot waterpark, en meer. Vind jij dit wat overbodig, en wil je niet betalen voor faciliteiten die je waarschijnlijk toch niet gebruikt? Dan kan een all-inclusive light vakantie een zeer goede optie zijn voor jou.

De voordelen van all-inclusive light op een rijtje:

  • Goedkoper: all-inclusive light is goedkoper dan een (ultra)-all-in vakantie
  • Je kunt meer ontspannen: er zijn minder faciliteiten en services die je kunt kiezen. Je hebt dus veel minder last van keuzestress en je kunt genieten van een ontspannen vakantie 🙂
  • Perfect voor rustzoekers: hotels met all-inclusive light verzorgingstype zijn vaan een stuk kleinschaliger. Er zijn minder kamers, minder zwembaden, minder restaurants.

Het verschil tussen all-inclusive en all-inclusive light

De belangrijkste verschillen tussen een gewone all-in vakantie en een “light” vakantie hebben we hieronder in de tabel voor jou op een rijtje gezet. Zo heb je een goed beeld wat je van jouw vakantie mag verwachten.

OnderdeelAll-inclusiveAll-inclusive light
OntbijtInbegrepenInbegrepen
LunchInbegrepenInbegrepen
DinerInbegrepenInbegrepen
Drankjes (frisdrank, bier en wijn)InbegrepenInbegrepen, maar alleen tijdens de maaltijden
Sterke dranken (binnenlands en/of buitenlands gedestilleerd) + cocktailsSoms inbegrepenNiet inbegrepen
Avondentertainment InbegrepenVaak niet aanwezig
Kids ClubInbegrepenVaak niet aanwezig
Wellness (sauna en jacuzzi)Meestal inbegrepenVaak Niet inbegrepen
SportactiviteitenSoms inbegrepenNiet inbegrepen
À-la-carterestaurantMeestal inbegrepenNiet aanwezig
Tabel met verschillen tussen all-inclusive en all-inclusive-light

Top-4 Populaire all-inclusive light hotels

Er zijn steeds meer hotels met een “light” verzorgingsniveau. Je geniet dan dus wel van een vakantie inclusief alle maaltijden, drankjes en uitstekende faciliteiten. Maar je hebt dan geen groots waterpark, elke avond entertainment en minder activiteiten en sporten om uit te kiezen. Daarentegen geniet je wel van een heel betaalbare en rustgevende vakantie. Hieronder hebben we onze favoriete all-inclusive light hotels op een rijtje gezet:

  1. Fereniki Holiday Resort & Spa op Kreta
    Een heerlijk kleinschalig hotel in Griekenland vlakbij een fijn zandstrand en een prettig zwembad. Het all-inclusive light arrangement omvat ontbijt, lunch en diner. Hiervoor kan je alleen terecht in de geselecteerde restaurants.
  2. Dassia Holiday Club op Corfu
    Dassia Holiday Club is een uitstekend 3-sterren hotel met all-in light arrangement. Er is een prima zwembad met een apart kinderbad. Het hotel heeft een gunstige ligging ten opzichte van het centrum, Corfu-Stad en de luchthaven. Het resorts is in 2020 volledig gerenoveerd en telt in totaal 140 uitstekende kamers. Met het all-in-light arrangement geniet je van een buffetrestaurant met een heerlijk ontbijt, lunch en diner. Ook kan je tijdens vaste tijden terecht bij de hotelbar
  3. Flamboyan Caribe in Palmanova (Mallorca)
    Flamboyan Caribe is een prachtig 4-sterren strandhotel in Palmanova. Het hotel is in 2020 helemaal gerenoveerd en heeft in totaal ruim 200 kamers. Er is een bescheiden zwembad met een apart kinderbad. Je kunt hier verblijven op basis van een all-inclusive-light arrangement. Dit betekent ontbijt, lunch en diner in het buffetrestaurant en gratis frisdranken tussen 11:00 en 23:00. Snacks, water, bier/wijn, koffie/thee en andere versnaperingen zijn beschikbaar op specifieke servicetijden.
  4. Summer Beach Hotel op Kreta
    Summer Beach is een uitstekend 3-sterren aparthotel in Georgioupolis op het Griekse Kreta. Binnen 2 minuten lopen sta je al op het nabijgelegen strand. Overdag geniet je in de heerlijke tuin inclusief zwembad en voldoende ligstoelen. Het all-inclusive light arrangement omvat ontbijt, lunch en diner in geselecteerde restaurants. Frisdranken worden geserveerd tussen half 11 ‘s ochtends en half 11 ‘s avonds. Bier/wijn, en overige dranken zijn alleen verkrijgbaar tijdens de servicetijden.

Meer weten over dit onderwerp? Lees dan ook onze blog: wat is inbegrepen bij all-inclusive? En de blog: is all-inclusive goedkoper?

FAQ: Veelgestelde vragen over het all-in arrangement

Wat betekent all-inclusive light?

All-inclusive light is een type vakantie waarbij verblijf, eten en drinken zijn inbegrepen, maar met minder inbegrepen faciliteiten en services dan bij een gewone all-inclusive vakantie. Het is een meer budgetvriendelijke optie voor reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie zonder de uitgebreide luxe en entertainment die bij gewone all-inclusive vakanties horen.

Wat zijn de voordelen van een light-vakantie?

De voordelen van all-inclusive light zijn dat het over het algemeen goedkoper is dan gewone all-inclusive vakanties. Je hebt minder faciliteiten, en daar hoef je dus ook niet voor te betalen. Verder heb je minder keuzestress omdat er simpelweg minder te doen is. Voor veel toeristen is dat een voordeel omdat je zo meer bewust kunt genieten van je vakantie. Tenslotte zijn de light-hotels vaak ook wat kleinschaliger en rustiger.

Wat is inbegrepen bij all-inclusive light?

Bij een all-inclusive light arrangement is inbegrepen: ontbijt, lunch, en diner. Frisdranken, bier/wijn, snacks en andere versnaperingen zijn alleen beschikbaar op bepaalde servicetijden en dus niet de hele dag door. Verder is ook het zwembad en een eventuele wellness de hele dag door gratis toegankelijk.

Wat zijn populaire hotels met een all-inclusive light arrangement?

Populaire hotels met een all-inclusive light verzorgingstype zijn Fereniki Holiday Resort & Spa op Kreta, Dassia Holiday Club op Corfu, Flamboyan Caribe in Mallorca, Bonita Beach in Golden Sands, HM Ayron Park in El Arenal, Latchi Family Resort in Lachi en Club Ortano Mare in Rio Marina (Toscane).

Plaats een reactie