4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Aparthotel: top 10 appartement-hotels in Europa

Een aparthotel, ook wel een appartement-hotel genoemd, is een accommodatie die de faciliteiten en diensten van een hotel combineert met de ruimte en het comfort van een appartement. We hebben in deze blog alle kenmerken voor je op een rijtje gezet. We beantwoorden de veelgestelde vragen over dit accommodatie-type en bieden een overzicht met de top 10 appartementenhotels.

  • Ruimere accommodatie: Aparthotels bieden meestal grotere kamers dan traditionele hotels, met afzonderlijke woon-, slaap- en eetruimtes. Dit kan ideaal zijn voor gezinnen, groepen of reizigers die langere tijd verblijven en meer ruimte nodig hebben.
  • Keukenfaciliteiten: Een belangrijk kenmerk van aparthotels is de aanwezigheid van een volledig uitgeruste keuken of kitchenette. Dit stelt gasten in staat om hun eigen maaltijden te bereiden, wat zowel kostenbesparend als handig kan zijn, vooral voor langere verblijven of diegenen met speciale dieetwensen.
  • Hotelservices: Hoewel aparthotels meer op zelfstandige accommodatie gericht zijn, bieden ze meestal ook een aantal hoteldiensten aan, zoals receptie, dagelijkse of wekelijkse schoonmaak, linnengoed en handdoeken, en soms ook roomservice.
  • Extra faciliteiten: Afhankelijk van het aparthotel kunnen er extra faciliteiten beschikbaar zijn, zoals een zwembad, fitnessruimte, spa, restaurant, bar of wasruimte. Dit kan variëren per locatie, dus het is belangrijk om te controleren welke faciliteiten er bij het gekozen aparthotel zijn inbegrepen.
  • Flexibiliteit: Aparthotels bieden vaak meer flexibiliteit in verblijfsduur, van één nacht tot enkele maanden, waardoor ze geschikt zijn voor zowel korte als langere verblijven.
  • Locatie: Aparthotels zijn te vinden in stedelijke en toeristische gebieden over de hele wereld. Ze zijn vaak gunstig gelegen nabij populaire bezienswaardigheden, openbaar vervoer en eetgelegenheden.

Top 10 aparthotels in Europa

Hieronder vind je de top 10 aparthotels van Europa. Deze zorgvuldig geselecteerde accommodaties bieden het beste van twee werelden: het comfort en de ruimte van een appartement, gecombineerd met de voorzieningen en diensten van een hotel. Ideaal voor gezinnen, groepen en reizigers die op zoek zijn naar een flexibel verblijf. Van historische steden tot adembenemende kustlocaties, deze aparthotels bevinden zich op enkele van de meest gewilde bestemmingen in Europa. We nemen je mee op een rondleiding door deze toplocaties en ontdekken samen wat elk van deze appartementencomplexen met hotelservice uniek en onvergetelijk maakt.

1. Angela Aparthotel (Griekenland – Kos – Kos-Stad)

aparthotel angela vliegvakantie

Het Angela aparthotel ligt nabij het centrum van de stad Kos en biedt een zwembad en een snackbar. Het beschikt over accommodatie met eigen kookgelegenheid en een gemeubileerd balkon. Het pand ligt op 700 meter van het Amfitheater. Het appartementencomplex Agela in Kos-stad staat al vele jaren in ons programma en is een populair, gezellig en zeer bekend appartementencomplex op de Nederlandse markt. Het Angela Hotel is een fantastische keuze voor reizigers in Kos Town. Het biedt een gezinsvriendelijke omgeving en veel nuttige voorzieningen voor tijdens je verblijf.


2. Hotel & Appartementen Dolcestate (Italië – Sicilië – Campofelice di Roccella)

all inclusive Hotel & Appartementen Dolcestate

Hotel & Appartementen Dolcestate is een kleinschalig hotel met ongeveer 60 appartementen. De ruime appartementen beschikken over een woongedeelte met slaapbank, telefoon, tv, airco (tegen betaling), aparte slaapkamer(s), balkon of terras en een badkamer met bad of douche, toilet en föhn. Het hotel ligt in Campofelice di Roccella op het Italiaanse eiland Sicilië en wordt gewaardeerd als nr.4 van 7 hotels in Campofelice di Roccella en geclassificeerd als 4 van 5 bij Tripadvisor.


3. H10 Mediterranean Village (Spanje – Costa Dorada – Salou)

appartementen hotel H10 Mediterranean Village

H10 Mediterranean Village ligt in de Cap de Salou buurt en op slechts enkele meters van het strand Playa En Cap De Salou. Het hotel biedt uitzicht op de Costa Dorada en beschikt over 2 buitenzwembaden en appartementen en kamers met een eigen balkon. Het heeft ook een binnenzwembad, een kinderzwembad, een fitnesscentrum, een Turks bad en een sauna. Er zijn ook hot tubs op het bovenste terras van het hotel te vinden. Het buffetrestaurant Les Oliveres heeft een open keuken en een buffet voor kinderen, en de snackbar La Terraza bevindt zich bij het zwembad. Bij het complex vind je ook de pizzeria Il Forno, het à-la-carterestaurant La Masia, en een supermarkt. Het hotel is voorzien van een animatieprogramma voor kinderen en een speeltuin. Het is 2 km naar het centrum van Salou en 3 km naar het attractiepark Port Aventura.


4. Hotel Soleil Saint Tropez – Grimaud (Frankrijk – Zuid-Frankrijk – Port Grimaud)

Hotel Soleil Saint Tropez – Grimaud ligt in het kustdorp Grimaud, op enkele kilometers afstand van Saint-Tropez, aan de voet van het Maures-gebergte. Het hotel beschikt over een eigen restaurant en ligt in een park van 4 hectare en biedt toegang tot het strand op 300 meter afstand. De kamers zijn ruim en comfortabel en zijn allemaal uitgerust met moderne eigen badkamers en de meeste bieden uitzicht op het zwembad en het park. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd in het restaurant of op het terras. Het hotel heeft een buitenbad en je kunt er gratis privéparkeren. Hotel Soleil Saint Tropez – Grimaud wordt gewaardeerd als nr. 11 van 13 hotels in Grimaud en geclassificeerd als 3 van 5 bij Tripadvisor.


5. Appartementen Buenos Aires (Spanje – Gran Canaria – Playa del Inglés)

Appartementen Buenos Aires ligt in het hart van Playa del Inglés, op Gran Canaria. Het complex beschikt over ongeveer 150 nette 2-kamerappartementen die van alle gemakken zijn voorzien. Elk appartement is voorzien van een kitchenette met magnetron, minibar, koffie- en theezetfaciliteiten, tv, kluisje (tegen betaling), telefoon en gratis WiFi. De badkamer heeft een douche en bad. Er is ook een balkon of terras met zitje. Het complex heeft een mooi zwembad met lekkere ligbedden.


6. Hotel & Appartementen Le Axidie (Italië – Campanië – Vico Equense)

Hotel & Appartementen Le Axidie ligt in Vico Equense, Campanië, Italië. Het complex biedt appartementen met eigen kookgelegenheid, een gratis privéstrand en een wellnesscentrum. Er zijn 2 restaurants, gratis parkeergelegenheid en een gratis pendeldienst naar het centrum en het treinstation van Vico Equense. Het complex heeft een buitenzwembad, tennisbanen en een minivoetbalveld. Het wellnesscentrum beschikt over een sauna, een hot tub en massageruimtes. De appartementen zijn ingericht in een traditionele mediterrane stijl, met tegelvloeren, kleurrijk meubilair en een terras met uitzicht op zee of de tuin. Dagelijks wordt er in de ontbijtruimte een zoet Italiaans ontbijt geserveerd. Het treinstation Seiano op de lijn Circumvesuviana ligt op 2 km afstand.


7. Angela Hotels & Appartementen (Griekenland – Corfu – Gouvia)

Angela Hotel & Apartments wordt door een familie beheerd en ligt buiten het centrum van Gouvia op het eiland Corfu in Griekenland. Het hotel biedt kamers met airconditioning, een koelkastje en een smart televisie. Tot de faciliteiten van Angela Hotel & Apartments behoren onder andere een zwembad met ligbedden en parasols, en een kinderspeelplaats. Het hotel biedt gratis WiFi in de openbare ruimtes en gratis parkeergelegenheid. In de eetruimte wordt dagelijks een continentaal ontbijt verzorgd. Het hotel heeft een restaurant met Griekse en Mediterrane gerechten. Op korte loopafstand van het hotel vindt u een uitstekend aanbod aan bars, restaurants en traditionele tavernes. Vervoer per taxi kan op verzoek geregeld worden.


8. Addaura Hotel Residence Congressi (Italië – Sicilië – Mondello)

Addaura Hotel Residence Congressi is een middenklasse 3-sterren hotel in Mondello, Sicilië. Het hotel ligt in het centrum van de Golf van Mondello en is een milieuvriendelijk en pas gerenoveerd verblijf. Er zijn 2 zwembaden met zeezicht en langs het strand zijn diverse beach clubs. De bus naar Palermo stopt voor de deur, dus je kunt heel veel leuke dagtrips ondernemen. Deze regio staat bekend om de heerlijke traditionele Italiaanse keuken, vriendelijke mensen en mooie omgeving / natuur.


9. Sercotel Hotel Blaumar (Spanje – Costa Dorada – Salou)

Sercotel Hotel Blaumar is een superior 4-sterren hotel in Salou, Costa Dorada. Het hotel ligt in een rustig deel van Salou en biedt uitzicht op het strand Playa de Llevant en de boulevard. Het heeft 2 zwembaden, een gratis spa, een fitnessruimte en een ruimte met spelcomputers. Er is een kinderspeelplaats en het kinderbad heeft een waterglijbaan. Het buffetrestaurant van het Blaumar Hotel biedt authentieke regionale gerechten die bereid zijn met lokale producten, evenals Spaanse specialiteiten en thema-avonden. Het attractiepark PortAventura World bevindt zich op slechts 5 minuten rijden en het levendige centrum van Salou ligt op 500 meter afstand.


10. Familienurlaub Hoch 2 (Oostenrijk – Salzburger Sportwelt – Wagrain)

Familienurlaub Hoch 2 is een hotel en appartementencomplex in Wagrain, Salzburger Sportwelt, Oostenrijk. Het complex garandeert een onvergetelijke actieve vakantie in de Oostenrijkse Alpen! De appartementen en kamers liggen verspreid over de dorpen Wagrain en Kleinarl. Er is een groot aanbod sportieve activiteiten zoals 1x per dag gratis toegang tot het ultramoderne Wasserwelt Wagrain: een zwemparadijs van 900 m².


Wat is een aparthotel?

Een aparthotel is een accommodatie die de faciliteiten en diensten van een hotel combineert met de ruimte en het comfort van een appartement. Het biedt ruimere kamers met afzonderlijke woon-, slaap- en eetruimtes, ideaal voor gezinnen, groepen of langdurige verblijven. Belangrijkste kenmerk is de aanwezigheid van een volledig uitgeruste keuken of kitchenette, wat kostenbesparend en handig is. Aparthotels bieden daarnaast hoteldiensten zoals receptie en schoonmaak, en soms extra faciliteiten zoals een zwembad, fitnessruimte of restaurant. Ze zijn zeer geschikt voor zowel korte als langere verblijven.

Wat zijn de voordelen van dit type accommodatie?

Aparthotels bieden meer leefruimte met aparte woon-, slaap- en eetruimtes, ideaal voor gezinnen, groepen en langdurige verblijven. Ze beschikken over een keuken of kitchenette, wat kostenbesparend is en flexibiliteit biedt voor maaltijden en speciale dieetwensen. Aparthotels combineren zelfstandige accommodatie met hoteldiensten zoals receptie, schoonmaak en soms roomservice. Extra faciliteiten zoals zwembaden, fitnessruimtes of restaurants kunnen beschikbaar zijn. De flexibiliteit in verblijfsduur maakt ze geschikt voor korte en lange verblijven. Ze zijn vaak gunstig gelegen nabij bezienswaardigheden, openbaar vervoer en eetgelegenheden, wat bijdraagt aan een aangenaam verblijf.

Zijn appartementenhotels geschikt voor gezinnen met kinderen?

Een aparthotel kan een uitstekende keuze zijn voor gezinnen met kinderen. De ruimere accommodatie met aparte woon-, slaap- en eetruimtes biedt meer comfort en privacy. De aanwezige keuken of kitchenette maakt het mogelijk om maaltijden te bereiden, wat kostenbesparend is en handig voor gezinnen met speciale dieetwensen of jonge kinderen. Veel aparthotels bieden extra faciliteiten zoals zwembaden en speelruimtes, wat bijdraagt aan een plezierige gezinservaring. Bovendien zijn aparthotels vaak gunstig gelegen, waardoor gezinnen gemakkelijk toegang hebben tot bezienswaardigheden en activiteiten.

Kan je dit soort accommodaties ook all inclusive boeken?

Hoewel appartementenhotels over het algemeen gericht zijn op vakantiegangers die zelf willen koken, is het in sommige gevallen mogelijk om een aparthotel met een all-inclusive arrangement te boeken (of logies en ontbijt & halfpension). Dit hangt af van de specifieke accommodatie en tijd van het jaar (seizoen). Bij een all-inclusive aparthotel zijn maaltijden, drankjes en soms ook activiteiten inbegrepen in de prijs van het verblijf. Als je op zoek bent naar een aparthotel met all-inclusive opties, is het belangrijk om bij het boeken van de accommodatie te controleren welke faciliteiten en diensten er worden aangeboden. Wij raden echter aan om te kiezen voor een normaal hotel indien je een geheel verzorgde reis wilt boeken.

Plaats een reactie