4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Handdoekenservice: Dagelijks schone zwembadhanddoeken en strandlakens in het hotel

Als je een all inclusive hotel boekt hoef je naast kleding maar weinig eigen spullen mee te nemen. In de hotelkamer vind je elke dag nieuwe handdoeken, wordt je bed (lakens) verschoond en hoef je niet zelf schoon te maken. Er is daarnaast vaak ook een handdoekenservice in all-inclusive resorts, speciaal voor zwembadhanddoeken en stranddoeken/strandlakens. Deze service is een belangrijk onderdeel van de meeste hotels, omdat het gasten in staat stelt om zonder zorgen van hun vakantie te genieten. In deze blog geven we antwoord op veelgestelde vragen rondom de handdoekenservice.

  • Het gebruik van de handdoekenservice biedt gasten het gemak van het niet hoeven meenemen van hun eigen handdoeken. Hierdoor bespaar je ruimte in de (ruim)bagage voor andere essentiële items, zoals kleding, schoenen, spelletjes en andere persoonlijke spullen.
  • Hotels zorgen ervoor dat alle handdoeken regelmatig (dagelijks) worden gewassen en vervangen. Dit garandeert dat gasten altijd kunnen genieten van schone, frisse handdoeken zonder zich zorgen te hoeven maken over het wassen of drogen ervan tijdens hun verblijf.
  • Handdoeken die specifiek zijn bestemd voor het zwembad en het strand zijn vaak groter en van een ander materiaal gemaakt dan de handdoeken die je normaal in de badkamer gebruikt. Ze zijn ontworpen om beter bestand te zijn tegen zand, zonnebrandcrème en chloor. Door de handdoekenservice te gebruiken, hoef je je geen zorgen te maken over het beschadigen van je eigen handdoeken tijdens het zwemmen of zonnebaden.

Service voor handdoeken op het resort

Bij all-inclusive hotels hebben gasten meestal de mogelijkheid om speciale zwembadhanddoeken te gebruiken. In plaats van dat je je eigen handdoeken vanuit huis moet meenemen, biedt het resort deze handdoeken aan bij het zwembad. Vaak is er een speciaal “Towel House” of loket waar je dit kunt ophalen Het belangrijkste voordeel hiervan is dat je je eigen handdoeken niet hoeft mee te nemen of je zorgen hoeft te maken over het wassen of drogen ervan.

Hoe werkt de handdoekenservice?

In de meeste gevallen werkt de zwembadhanddoekenservice op basis van een handdoekenkaart of -polsbandje. Bij het inchecken krijg je meestal een speciale handdoekenkaart of polsbandje die je kunt gebruiken om de handdoeken op te halen. Met deze kaart of bandje kun je bij de aangewezen locatie (meestal bij het zwembad of aan het strand) een schone handdoek krijgen in ruil voor je kaart of bandje. Wanneer je de handdoek niet meer nodig hebt, kun je hem weer inruilen voor je kaart of bandje. Op deze manier is het resort in staat om het gebruik van de handdoeken bij te houden en ervoor te zorgen dat er altijd voldoende beschikbaar zijn voor alle gasten. Let wel altijd goed op de openingstijden. Vaak kunnen tussen 09:00 en 19:00 de doeken wisselen/ruilen of inleveren.

Beleid en richtlijnen

Hoewel de specifieke regels en richtlijnen kunnen variëren tussen verschillende all-inclusive hotels, zijn er enkele veelvoorkomende beleidsmaatregelen met betrekking tot de handdoekenservice. Hier zijn een paar voorbeelden:

  1. Aantal handdoeken: Meestal is er een maximum aantal handdoeken dat je per persoon kunt krijgen. Dit is bedoeld om te voorkomen dat gasten onnodig veel handdoeken meenemen en ervoor te zorgen dat er genoeg beschikbaar zijn voor iedereen. Tevens heeft dit natuurlijk een positief effect op de duurzaamheid & het milieu.
  2. Verlies of beschadiging: Als je je handdoekenkaart of -polsbandje kwijtraakt of als je de handdoek beschadigt, kan het resort mogelijk kosten in rekening brengen. Het is belangrijk om voorzichtig met de handdoeken om te gaan en ze niet te verliezen. Indicatie +/- €5 tot €10.
  3. Openingstijden: De zwembadhanddoekenservice heeft meestal specifieke openingstijden. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze tijden, zodat je op het juiste moment je handdoeken kunt ophalen en terugbrengen.

Stranddoeken / Strandlakens

Naast de zwembadhanddoeken bieden veel all-inclusive hotels ook stranddoeken of strandlakens aan. Deze handdoeken zijn bedoeld om te worden gebruikt tijdens je strandbezoeken en zijn soms groter van formaat dan de zwembadhanddoeken (vaak zijn het echter precies dezelfde handdoeken). Het proces van het verkrijgen en retourneren van stranddoeken is vergelijkbaar met dat van de zwembadhanddoeken.


Kan ik altijd gratis de handdoekenservice gebruiken?

In all-inclusive hotels is het gebruikelijk dat gasten gratis toegang hebben tot handdoeken, zowel voor het zwembad / het strand als op de hotelkamer. Deze handdoeken zijn beschikbaar via een serviceloket (soms in het zwembad of de spa), waarbij gasten hun handdoeken kunnen ophalen en retourneren op basis van een borg (speciaal pasje of bandje). Op deze manier hoef je zelf niks mee te nemen van huis, en kun je meer persoonlijke bagage meenemen in je koffer.

Worden de doeken elke dag gewassen?

Ja, in all-inclusive resorts worden handdoeken doorgaans elke dag gewassen na gebruik (na het inleveren / wisselen). Het exacte wasbeleid kan echter verschillen per hotel. Over het algemeen wassen hotels alles in bulk (in grote aantallen). Dit zorgt ervoor dat gasten elk dag kunnen genieten van schone en frisse handdoeken tijdens het verblijf. Accommodaties hebben procedures en richtlijnen voor de hygiëne en volgen strikte reinigingsprotocollen om ervoor te zorgen dat de handdoeken schoon en hygiënisch zijn voor gebruik (vrij van geuren en resten van bijv. zand, zonnebrand en andere stoffen).

Krijgen de kinderen ook eigen handdoeken?

Ook kinderen krijgen hun eigen handdoeken (zelfs baby’s). Hotels begrijpen dat kinderen speciale behoeften hebben en zorgen ervoor dat ze kunnen genieten van aangepaste voorzieningen (soms zijn er zelfs speciale kleinere doeken). Bij de handdoekenservice kunnen kinderen dezelfde service gebruiken als volwassenen, waarbij ze hun eigen handdoekenkaart of polsbandje ontvangen om in te wisselen voor kinderhanddoeken. Dit zorgt ervoor dat ze comfortabel kunnen zwemmen, spelen en ontspannen met hun eigen passende en schone handdoeken tijdens hun verblijf.

Zijn het dezelfde handdoeken als die in de hotelkamer?

De handdoeken die beschikbaar zijn bij de handdoekenservice zijn anders dan de handdoeken die in de hotelkamer worden verstrekt. De handdoeken in de hotelkamer zijn bedoeld voor gebruik in de badkamer en zijn over het algemeen kleiner van formaat en hebben een andere kleur. Doorgaans zijn ze wit, terwijl stranddoeken of zwembaddoeken vaak bruin, blauw of grijs zijn.

Plaats een reactie