4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken

Vakantie boeken via Duitse reisorganisatie

Sta je op het punt je volgende vakantie te plannen en zoek je iets nieuws? In deze blog ontdek je waarom het boeken via Duitse reisorganisaties zoals Alltours, FTI en ITS Reisen een slimme en voordelige keuze is voor jouw volgende all-inclusive vakantie. Er zijn namelijk tal van voordelen: korte wachtrijen bij het inchecken, goedkoop parkeren, een vernieuwend aanbod van hotels en bestemmingen, én lagere prijzen. Duik in de wereld van Duitse touroperators en ontdek hoe zij het verschil maken voor jou als Nederlandse reiziger.

In het kort:

  • Steeds meer Nederlanders kijken bij het boeken van een (all-inclusive) vakantie ook naar het aanbod van Duitse touroperators
  • De prijzen zijn vaak een stuk lager, je hebt een breder aanbod met all-inclusive hotels en het is dichterbij dan je denkt! Zie hier een overzicht met alle voordelen
  • Je vliegt vaak vanaf Duitse luchthavens zoals Weeze, Düsseldorf die zeer goed bereikbaar zijn en waar je goedkoop kunt parkeren. Bekijk ook onze pagina met alle info over vliegen vanaf Duitsland.
  • Populaire Duitse touroperators waar je als Nederlandse toerist kunt boeken zijn Alltours, FTI, ITS, Bentour en Schauinsland Reisen
  • Sommige websites zijn in het Nederlandse beschikbaar (Alltours en FTI). Andere websites zijn enkel in het Duits beschikbaar. Betalen kan meestal niet met iDeal maar gaat via bankoverschrijving, creditcard of Paypal.

Top-5 touroperators in Duitsland

Een all-inclusive vakantie boeken hoeft helemaal niet perse bij een Nederlandse reisorganisatie. In sommige gevallen is het heel slim en voordelig om te boeken bij een reisbureau uit Duitsland. Hieronder vind je ons overzicht met de top-5 meest populaire Duitse touroperators.

1. Alltours

Exclusief aanbod hotels en all-inclusive resorts
Eigen Allsun hotelketen
Verrassend lage prijzen

Alltours is een van de grootste en bekendste reisorganisaties in Duitsland. Het bedrijf bestaat al meer dan 45 jaar en richt zich vooral op strandvakanties in 4- en 5-sterren accommodaties wereldwijd. Alltours heeft een exclusief aanbod vakanties, perfecte service en verrassend voordelige prijzen Alltours heeft ook zijn eigen hotelketen Allsun hotels, die luxe en comfort bieden aan de gasten. Alltours werkt ook met een dynamische touroperator Alltours-X, die individuele vluchten op basis van dagprijzen opvraagt. Je boekt hier vooral voordelige vakanties naar Zuid-Europese landen waar de Duitsers ook graag komen. Denk aan Mallorca, Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Hurghada, De Turkse Riviera en Griekenland. Betalen kan middels bankoverschrijving of SEPA-incasso.


2. FTI Touristik

Meer dan 120 bestemmingen
Een van de grootste touroperators van Europa
Bagage is altijd inclusief

FTI Touristik is een touroperator uit München, en is de vierde grootste touroperator in Duitsland. FTI Touristik biedt vakanties aan naar meer dan 120 bestemmingen wereldwijd, waaronder zonvakanties, verre reizen, stedentrips, autovakanties en cruises. De touroperator staat bekend om haar klassieke pakketreizen, maar heeft ook een omvangrijk aanbod van “bouwsteen reizen”, waarbij klanten zelf hun vlucht, hotel en extra’s kunnen kiezen. FTI heeft ook eigen hotelmerken, zoals Design Plus Hotels, Kairaba Hotels & Resorts en Labranda Hotels & Resorts. Nederlanders kunnen terecht op FTI.nl. Hier kan je alle bestemmingen en hotels overzichtelijk in de Nederlandse taal bekijken. Betalen kan met bankoverschrijving, creditcard, Klarna SOFORT of Paypal. iDeal is helaas niet mogelijk.


3. ITS Reisen

Sunshine Kids Hotels voor gezinnen
Altijd de beste prijs voor jouw reis
Meer dan 50 jaar ervaring

ITS Reisen is een touroperator uit Keulen, en is een van de grootste touroperators in Duitsland. ITS Reisen biedt veel all-inclusive vakanties aan naar de populairste stranden van Europa, de Caraïben en andere verre bestemmingen. ITS Reisen heeft een speciale focus op familievakanties, met een eigen merk “Sunshine Kids Hotels”, die familievriendelijke hotels met Duitse kinderclubs, animatie en activiteiten aanbieden. ITS Reisen staat voor hoge kwaliteit, gunstige prijzen en comfortabele reizen. De website is helaas alleen beschikbaar in het Duits wat het voor Nederlanders wat lastiger maakt om te boeken. Met behulp van Google Translate is het gelukkig goed te doen! Het grote voordeel is dat je veel (all-in) resorts kunt boeken die je bij het Nederlandse TUI, Corendon of Sunweb niet kunt vinden.


4. Bentour Reisen

99,6% gasttevredenheid
100% garantiefonds
Hoogwaardige vakanties

Bentour Reisen is een touroperator uit Zürich, en is gespecialiseerd in hoogwaardige vakanties naar Turkije. Ze bieden ook reizen aan naar andere populaire bestemmingen, zoals Griekenland, Spanje, Egypte en de Caraïben. De touroperator streeft naar de beste vakanties met een zeer hoge klanttevredenheid (99,6% gasttevredenheid). Je vliegt altijd met een erkende vliegmaatschappij en profiteert van ervaren reisleiding ter plekke. Bentour Reisen heeft ook eigen hotelmerken, zoals Ben Group Hotels, Lagoon Suites en VIP Service.


5. Schauinsland Reisen

Ruim aanbod pakketreizen
Gebruiksvriendelijke zoek- en boekmodule
Klantvriendelijke servicemedewerkers

Schauinsland Reisen is een touroperator uit Duisburg, en is een van de oudste en grootste touroperators in Duitsland. Het bedrijf biedt vakanties aan naar meer dan 60 bestemmingen wereldwijd, waaronder Turkije, Griekenland, Egypte, de Canarische Eilanden en de Malediven. Daarbij heb je een ruime keuze uit hoogstaande all-in hotels. Schauinsland staat voor kwaliteit, service en flexibiliteit, en biedt een breed scala aan reizen: van pakketreizen tot individuele reizen. Ze hebben ook eigen hotelmerken, zoals SunConnect Resorts, Smartline Hotels en Sensimar Hotels. De website is helaas niet beschikbaar in het Nederlands wat het boeken wat ingewikkelder maakt voor Nederlandse toeristen.


Vakantie-boeken-via-Duitse-reisorganisatie

De voordelen van het boeken van een vakantie bij een Duits reisbureau

Het boeken van een vakantie bij een Duitse reisorganisatie lijkt vooraf misschien wat ingewikkeld. Veel sites zijn in het Duits en de klantenservice is voornamelijk ook Duits. Gelukkig zien we dat Duitse reisbureau’s steeds beter zijn ingericht op de Nederlandse toerist met een volledig Nederlandse site en Nederlandse helpdesk. Daarnaast heeft het boeken van een vakantie bij een Duitse organisatie nog veel meer voordelen. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen:

  • Groter aanbod aan hotels: Duitse reisorganisaties hebben vaak een uitgebreider aanbod aan hotels, waardoor je als Nederlander meer keuze hebt en de kans groter is dat je een accommodatie vindt die aan al je wensen voldoet. Je zult hier ook hotels vinden die je niet bij TUI, Corendon, Sunweb of een andere Nederlandse organisatie kunt boeken.
  • Meer bestemmingen en directe vluchten: Duitsland heeft meerdere grote luchthavens, waardoor je als Nederlander kunt kiezen uit een breder scala aan bestemmingen en meer directe vluchten, wat tijd en eventuele overstappen kan besparen.
  • Goedkopere vakanties: Door de grotere concurrentie en andere belastingregels kunnen Duitse reisorganisaties vakanties vaak goedkoper aanbieden dan Nederlandse organisaties.
  • Goedkoper parkeren bij Duitse luchthavens: De parkeertarieven bij Duitse luchthavens zijn over het algemeen lager dan in Nederland. Zo is een weekje parkeren bij Keulen, Hannover, Dortmund, Düsseldorf of Weeze een stuk voordeliger dan parken bij Schiphol.
  • Kortere wachttijden op luchthavens: Duitse luchthavens hebben vaak kortere wachttijden bij de incheckbalies, security en bagageafhandeling, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het wachten op de luchthaven.
  • Dichterbij dan je denkt: Veel Duitse luchthavens liggen dicht bij de Nederlandse grens, waardoor ze snel en gemakkelijk te bereiken zijn, vooral voor mensen die in het oosten en zuiden van Nederland wonen is vliegen vanaf Duitsland eigenlijk geen enkel nadeel
  • Goedkoper reizen tijdens Nederlandse schoolvakanties: De vakantieperiodes in Duitsland zijn anders dan die in Nederland, waardoor je als Nederlander kunt profiteren van lagere prijzen voor reizen en accommodaties tijdens Nederlandse schoolvakanties.

Duitse vakanties boeken via Nederlandse reisbureau’s

Misschien is het je wel eens opgevallen. Bij Nederlandse reisbureau’s zoals Prijsvrij en D-reizen (dit zijn eigenlijk de tussenpersonen die het aanbod van andere reisorganisaties vergelijken) kan je ook boeken bij Duitse reisorganisaties zoals Alltours, FTI, ITS, Jahn Reisen, Der Touristik en Schauinsland. Dit zie je aan de voorkant niet, maar aan de achterkant is het heel goed mogelijk dat je via een Duitse reisorganisatie boekt via een Nederland bedrijf zoals Prijsvrij of D-Reizen. Hier zitten verder geen nadelen aan. De communicatie gaat gewoon in het Nederlands. Wel kan het zo zijn dat je bepaalde reisbescheiden zoals vliegtickets of een transfer- of hotelvoucher in het Duits krijgt. Maar dit is verder geen groot nadeel.

Informatie over het “Reisepreissicherung”, het Duitse garantiefonds

In Duitsland bestaat er inderdaad een garantiefonds voor vakanties, vergelijkbaar met het Nederlandse SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). In Duitsland heet dit fonds “Reisepreissicherung” of “Insolvenzversicherung”. Het is bedoeld om reizigers financiële bescherming te bieden in het geval dat een reisorganisatie failliet gaat of niet aan haar verplichtingen kan voldoen.

De werking van de Duitse Reisepreissicherung is vergelijkbaar met die van het Nederlandse SGR. Wanneer je een reis boekt bij een Duitse reisorganisatie die aangesloten is bij een garantiefonds, wordt je reissom beschermd in het geval de organisatie failliet gaat. Als dat gebeurt, zorgt het garantiefonds ervoor dat je je geld terugkrijgt of, indien mogelijk, dat je reis wordt voortgezet.

Er zijn verschillende garantiefondsen in Duitsland, en sommige reisorganisaties zijn aangesloten bij particuliere verzekeringsmaatschappijen die soortgelijke bescherming bieden. Enkele bekende Duitse garantiefondsen zijn:

  • DRV (Deutscher Reiseverband): Dit is de grootste brancheorganisatie voor reisbureaus en touroperators in Duitsland. Leden van de DRV zijn verplicht om deel te nemen aan een garantiefonds.
  • R+V Versicherung: Dit is een Duitse verzekeringsmaatschappij die insolventieverzekeringen aanbiedt voor reisorganisaties.
  • Zurich Versicherung: Een andere verzekeringsmaatschappij die insolventieverzekeringen aanbiedt voor reisorganisaties.

Het is altijd belangrijk om bij het boeken van een reis bij een Duitse reisorganisatie na te gaan of deze is aangesloten bij een garantiefonds of een soortgelijke regeling heeft.

FAQ: veelgestelde vragen over het boeken van jouw all-inclusive vakantie bij Duitse reisorganisatise

Kan ik als Nederlander ook boeken bij een Duitse reisorganisatie?

Ja, als Nederlander kun je zeker boeken bij een Duitse reisorganisatie. Er zijn geen beperkingen op basis van nationaliteit bij het boeken van een vakantie bij een reisorganisatie in een ander Europees land. Sterker nog, veel Duitse reisorganisaties bieden hun diensten ook aan in het Nederlands en hebben Nederlandstalige medewerkers om je te helpen bij het boeken en eventuele vragen. Het is wel aan te raden om bij het boeken van een reis bij een Duitse reisorganisatie goed te letten op de voorwaarden en eventuele extra kosten die van toepassing kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld betalings- en annuleringsvoorwaarden. Kijk ook of het is aangesloten bij het Duitse ‘Reisepreissicherung’, dat vergelijkbaar is met het Nederlandse SGR.

Wat zijn de voordelen van boeken bij een reisbureau uit Duitsland?

De belangrijkste voordelen zijn dat dat je een grotere keuze hebt in bestemmingen en resorts. Daarnaast zijn soortgelijke vakanties bij Duitse reisorganisaties vaak goedkoper dan bij Nederlandse reisbureau’s. Verder profiteer je van kortere wachttijden op de luchthaven en lagere parkeerkosten. Tenslotte zijn de vakantieperiodes in Duitsland anders. Dit betekent dat je in onze schoolvakanties vaak goedkoper kunt boeken bij een Duitse organisatie.

Hoe moet ik betalen?

Bij Duitse reisorganisaties zijn er meestal verschillende betalingsmogelijkheden beschikbaar. Helaas is iDeal meestal nog geen beschikbare betaaloptie. De meest populaire betaalopties zijn: creditcard, bankoverschrijving, Paypal en SEPA-incasso.

Wat zijn populaire Duitse touroperators waar ik kan boeken?

De meest populaire Duitse touroperators zijn Alltours, FTI, ITS, Bentour en Schauinsland Reisen. Andere populaire reisbureua’s zijn 5for Flug, LMX, Jahn Reisen, Öger Tours, Bucher Reisen, Vtours, Neckermann en Ab in den Urlaub.

Zijn de websites van Duitse reisorganisaties in het Nederlands?

Dat verschilt per reisorganisatie. Alltours, FTI en Bentours hebben een (deels) Nederlandstalige website met Nederlandse klantenservice. Bij andere reisorganisaties zoals Schauinsland en ITS is er helaas nog geen Nederlandse website beschikbaar. Tip: je kunt in Google Chrome met 1 druk op de knop een pagina volledig vertalen naar het Nederlands wat het boeken een stuk eenvoudiger maakt.

Plaats een reactie