4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Vliegvakantie vanaf vliegveld Weeze Airport

Het vliegveld Weeze Airport ligt vlak over de grens met Duitsland. De afstand vanaf Nijmegen is zo’n 40 kilometer, vanaf Venlo is het 30 kilometer. Een aantal jaar geleden werd deze luchthaven erg populair onder de Nederlandse reiziger. Door dat het vliegveld net buiten Nederland lag, was het een simpele manier om de vliegtaks te ontwijken. Zelfs nu deze vliegtaks geen voordeel meer biedt, zijn de prijzen erg aantrekkelijk . Het aantal Nederlanders dat vanaf dit vliegveld aan een vakantie begint blijft ieder jaar toenemen.

Airlines en bestemmingen

Vliegen vanaf Weeze Airport wordt vooral gedaan door Ryanair. In de zomer is het ook mogelijk om met bijvoorbeeld Air Berlin en Transavia te vliegen. Hiermee ligt het aantal bestemmingen dat direct vanaf de luchthaven te bereiken is tegen de vijftig aan. Hieronder bevinden zich veel Zuid-Europese bestemmingen zoals Kroatië, Italië en Portugal (Rome, Alicante, Gran Canaria en Sevilla) en Oost-Europese bestemmingen (Warschau, Riga en Vilnius). Daarnaast is bijvoorbeeld ook Londen te bereiken vanaf Weeze. Je vliegt dan naar het vliegveld Londen-Stansted. De samenstelling van het aantal bestemmingen verandert regelmatig. Hiermee probeert het vliegveld in te springen op vraag naar populaire bestemmingen. De bestemmingen die te bereiken zijn vanaf Weeze zijn vaak kleinere vliegvelden die wat verder van een stad afliggen. Hierdoor kunnen de vliegtickets goedkoop worden aangeboden, maar dit kan wel extra kosten met zich mee brengen.

Bereikbaarheid luchthaven

Zeker voor reizigers uit het zuiden en het oosten van het land is Weeze Airport redelijk snel te bereiken. Hierdoor is het een goed alternatief voor andere vliegvelden. Ook de overzichtelijkheid en de relaxte sfeer trekt veel mensen aan. Het vliegveld is ook met het openbaar vervoer te bereiken. Er vertrekken zelfs enkele bussen vanaf Nederlandse bodem (Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Venlo) naar het vliegveld. Vanaf Venlo kun je ook met de trein naar Weeze Airport reizen. Vaak is het echter een stuk handiger om met de auto te reizen. Het parkeren is namelijk relatief goedkoop.

Parkeren vliegveld Weeze

Bij het vliegveld bevinden zich twee parkeerterreinen (P1 en P2). Het parkeerterrein P1 ligt aan de terminal en dit betekend dat je niet lang hoeft te lopen voordat je in de aankomsthal bent. P2 ligt een stukje verder. Hier geldt dat je binnen vijf minuten wandelen bij de terminal bent. De prijzen voor het parkeren zijn niet bijzonder prijzig. Voor zeven dagen parkeren op P2 betaal je 45 euro. Als je een week je auto parkeert op P1 kost je dat 70 euro. Mocht je veel bagage bij je hebben en met meerder personen reizen, dan kan het handig zijn om een deel van de groep met bagage op bij de terminal af te zetten. Zeker bij slecht weer is dit aan te raden.

Voordelen en Nadelen

Ondanks dat het vliegveld Weeze Airport in Duitsland ligt, zijn er veel Nederlandse werknemers en ook een groot deel van de passagiers komt uit Nederland. Het vliegveld is erg overzichtelijk en het heeft een minder gehaaste sfeer vergeleken met andere vliegvelden. De vliegtickets zijn er over het algemeen erg goedkoop. Je moet er wel rekening mee houden dat er extra kosten bij kunnen komen voor bijvoorbeeld het meenemen van extra bagage. Deze extra kosten zijn vervelend omdat ze een onverwachte tegenvaller kunnen zijn aan het begin van een vakantie. Zorg er daarom voor goed geïnformeerd bij het vliegveld aan te komen.

Op het moment dat je de extra kosten onder controle kunt houden, dan kun je erg goedkoop vliegen naar vele top bestemmingen. Het vliegveld blijft zijn beperkingen houden door een klein aanbod aan maatschappijen en bestemmingen, maar is voor veel passagiers de ideale start van een vakantie.

Plaats een reactie