4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Tips voor een rondreis op Sardinië

Sardinië is één van de fraaiste vakantiebestemmingen van de Middellandse Zee en wordt jaarlijks door velen bezocht. Niet onterecht, want een vakantie op Sardinië heeft enorm veel te bieden. De stranden, het ongerepte binnenland, de keuken, de goede wijnen, de hartelijke ontvangst en de duizenden impressies die u tijdens uw reis op Sardinië zult opdoen, maken het tot een fantastische vakantiebestemming voor iedereen. U kunt een rondreis op Sardinië maken langs kleinschalige accommodaties of de grotere resorts. Naast rondreizen op Sardinië kan u ook een huis, vakantiewoning of vakantievilla huren. In deze blog bespreken we de mooiste steden en plekken die je tijdens een rondreis op het eiland kunt bezoeken.

Porto Rotondo

Porto Rotondo is een luxe badplaats op Sardinië en is gelegen aan de noordoostelijke kust in de buurt van de berg Ladu en een paar kilometer van Olbia. Porto Rotondo word vooral in de zomermaanden druk bezocht door bekende beroemdheden uit de sportwereld en modewereld. Porto Rotondo dankt zijn naam aan de ronde natuurlijke inham van de Costa Smeralda, die een bijna kaarsrechte cirkel vormt. Het dorp Porto Rotondo is omgeven door een prachtige landschap waarbij je uitkijkt op de mooie smaragdgroene zee. Er is ook een kleine toeristische haven waar je boten in alle soorten en maten kan bewonderen, maar vooral opvallen zijn de grote luxe en kleurrijke villa’s in Porto Rotondo. De Piazzetta San Marco is het centrum van het dorp, en hier bevinden zich veel exclusieve winkels en trendy uitgaansgelegenheden. Vanaf dit punt kan je door alle mooie steegjes heen wandelen in Porto Rotondo. Breng ook eens een bezoekje aan het Amfitheater die volledig gebouwd is in granieten rotsen. Maar ook de prachtige kerk van San Lorenzo is het bezoeken waard. Deze kerk is ontworpen door Andrea Cascella.

Top 3 leuke bezienswaardigheden in Porto Rotondo

  • Sup Sardinia
  • Buenaonda
  • Chiesa San Lorenzo

Top 3 Beste Restaurants Porto Rotondo


Cannigione

Cannigione is een populaire badplaats in Sardinië, en ligt aan het noord oostelijke punt van het eiland in de Golf van Arzachena. Dankzij de strategische ligging van Cannigione kun je gemakkelijk alle toeristische trekpleisters en bezienswaardigheden in de omgeving verkennen. Net als in heel Sardinië, heeft ook Cannigione buitengewoon mooie stranden. Andere steden als Porto Cervo en Porto Rotondo liggen slechts op 15 en 30 kilometer afstand van Cannigione. Degene die een auto huren kunnen alles gemakkelijk bezoeken. Maar er gaan ook genoeg excursies vanaf Cannigione naar bijvoorbeeld de nabijgelegen Maddalena Archipel en de Nuraghe la Prisgiona in Arzachena. Maar je kunt ook een bootexcursie maken naar de prachtige eilandjes Budelli, Spargi en Razzoli. Het centrum van Cannigione ligt pal naast de zee is opgebouwd uit talloze pastelkleurige gebouwen die voor een romantische vakantie sfeer zorgen (tip: ook zeer geschikt voor een huwelijksreis). De haven van Cannigione ligt in het centrum, en je kunt hier dan ook je eigen boot aanleggen, of een rubberbootje huren om de nabije omgeving te verkennen over zee. De uitstekende restaurants bieden typische streek gerechten aan met heerlijke vleesspecialiteiten en verse vis uit de zee. De talloze hotels in Cannigione zorgen voor een ruime keuze in elke prijsklasse.

Mooie stranden in Cannigione

Archeologische opgravingen in Cannigione

  • Er zijn talloze kleine opgravingen in de buurt van Cannigione
  • Li Lolghi – Massagraven
  • Nuraghische Necropolis van Li Muri – Massagraven

Beste Restaurants in Cannigione

  • La Zattera
  • Cafe Coco Loco
  • Lu Jaddu

Orosei

Orosei is een populaire vakantiebestemming in Sardinië. Het is gelegen aan de oost kust van Sardinië en is omringd door mooie stranden en prachtige landschappen, waarbij je alleen maar kan wegdromen. De rotsachtige landschappen maken van Orosei een ideale bestemming voor wandelaars die houden van een stevige uitdaging. Maar ook een bootexcursie is meer dan de moeite waard op Orosei, door de ruige rotspartijen afgewisseld met werkelijk prachtige stranden kijk je je ogen uit naar al dat moois wat Sardinië te bieden heeft. Het enorme aanbod aan toeristische accommodaties zorgt voor een ruime keuze in aanbod. Ook watersport liefhebbers kunnen in Orosei heerlijk zeilen, surfen, duiken en andere watersport activiteiten beoefenen.

Top 3 restaurants in Orosei

  • Trattoria S’hostera
  • Trattoria la Briciola
  • Enoteca Vigne d’Oro

De mooiste stranden in Orosei

  • Oasis Bidderosa
  • Osalla Beach
  • Spiaggia Cala Ginepro e Sa Curcurica

Arzachena

Arzachena is een bekende badplaats op Sardinië waar jaarlijks veel toeristen uit Nederland hun vakantie doorbrengen, om te genieten van de zon, zee en strand. Breng ook eens een bezoek aan de lokale markt van Arzachena waar je veel leuke souvenirs kunt kopen. Maar Arzachena heeft ook prachtige ruïnes en reusachtige historische graven. De mooie stranden en romantische baaien vind je in het noorden, waar je ook de resorts van Cannigione vind. De stranden in de omgeving van Arzachena zijn uitermate geschikt voor zeilen, surfen, duiken en andere watersporten. Wie op vakantie gaat in Arzachena kan door middel van een auto huren gemakkelijk mooie bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters op Sardinië verkennen. Maar ook in de nabije omgeving van Arzachena is genoeg te beleven.

De top 3 mooiste stranden in de omgeving van Arzachena

  • Spiaggia del Principe
  • Spiaggia Capriccioli
  • La Celvia Beach

De leukste bezienswaardigheden van Arzachena

  • Nuraghe la Prisgiona – Overblijfselen van een vroegere nederzetting
  • Vigne Surrau – Wijnproeverij op een prachtige locatie
  • Golfo di Arzachena – Romantische vissershaven

Baunei

Baunei heeft ongeveer 4.000 inwoners en ligt aan de oostelijke kust van Sardinië in de provincie Ogliastra, ongeveer 4 km van de zee. Een kronkelende weg leidt van hier naar het plateau Su Golgo. Een andere bezienswaardigheid is de Perda Longa rots. De regio is vooral beroemd om zijn lang uitgerekte, prachtige zandstranden. De stranden in de omgeving van Baunei zijn de mooiste stranden Italië. En trekt alleen om die reden jaarlijks veel toeristen, maar ook de lokale bevolking gaat graag naar de stranden van Baunei. Er zijn niet veel hotels in Baunei zelf, het merendeel van de accommodaties voor toeristen bestaat uit Bed & Breakfast verblijven. Door de rotsachtige omgeving kun je in Baunei mooie paarden excursies doen, waarin je door smalle bergpaden van de prachtige omgeving kan genieten. Maar je kunt ook een berggrot excursie doen in de bekende Grotta del Fico.

Top 3 restaurants in Baunei

  • Rifugio Cooperativa Goloritze
  • Punto di Ristoro Uttolo
  • Il Golgo

Top 3 van stranden in Baunei

  • Cala Mariolu
  • Cala Goloritze
  • Cala Sisine

San Teodoro

De stad San Teodoro is een populaire bestemming in Sardinië. Je kunt in deze stad namelijk optimaal genieten van de prachtige landschappen, samen met de goede toeristische faciliteiten en accommodaties maakt dit tot een ideale vakantiebestemming. Vanuit Nederland is San Teodoro gemakkelijk te bereiken en is het dan ook een prachtige bestemming voor een ontspannen en leuke vakantie aan zee. De vele mooie standen en de ongerepte natuur zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt. Maar San Teodoro is ook heel sportief, door de prachtige zee en de kiezelwitte stranden kun je hier uitermate goed surfen, zeilen, duiken maar ook golven behoort tot de mogelijkheden.

Mooiste stranden in San Teodoro
Je vind talloze prachtige stranden in de omgeving van San Teodoro maar de mooiste stranden zijn:

  • Lu Impostu Beach
  • La Cinta Beach
  • Spiaggia dell’ Isuledda

Beste restraurants in San Teodoro
In San Teodoro kun je ook genieten van al het lekkers wat de Italiaanse keuken te bieden heeft, 3 hele goede restaurants in San Teodoro zijn:

  • Li Mori
  • Alculiciu
  • Cerica Dolci di Casa Mia

La Maddalena

Dit kleine dorpje is gelegen aan de zuidelijke kust van de La Maddalena eilanden, dit eiland is het grootste van de eilandengroepen die ook dezelfde naam hebben en helemaal uitstrekken naar het begin van de Gallura kustlijn. De eilanden bij Italië maken van La Maddalena een populaire vakantiebestemming. La Maddalena is gesticht in 1770, lange tijd is het een alleen maar een vissersdorp geweest, en al eeuwenlang hebben beroemde leiders iets met La Maddalena. Waarschijnlijk vanwege de strategische ligging tussen Sardinië en het vast land van Italië. De eerste leider die dit inzag was Napoleon Bonaparte, die heeft zonder succes geprobeerd het eiland over te nemen in 1793, gevolgd door Admiraal Nelson, die zijn oorlogsschepen in 1804 naar La Maddalena liet varen voor de strijd van Trafalgar.

La Maddalena is een klein en zonnig dorpje wat elk jaar een enorme vracht aan reizigers aantrekt. Het bewoonde centrum heeft zich ontwikkelt rond de Piazza Garibaldi, omgeven door talloze cafés, restaurants en vele andere kantoren en gebouwen zoals het stadhuis. Vanaf dit punt kun je gemakkelijk naar het historische centrum, welke gegarandeerd betoverend is door de oneffen en kriskras gebouwde trappetjes en kleine steegjes. De inkijk naar de zee, zie je terug in elke hoek van de straat in La Maddalena, mede daardoor is het zo heerlijk wandelen door de middeleeuwse gebouwen en geplaveide steegjes. Tevens is La Maddalena de thuisbasis van één van de meest exclusieve resorts ‘Costa Smeralda’ van Italië met langgerekte witte stranden, kristalhelder water en veel chique dure resorts, zijn ook zeer luxe vakanties op Sardinië mogelijk.

Uitstapjes en Bezienswaardigheden in La Maddalena

  • Watersport – La Maddelena is uitermate geschikt voor watersporters die van de perfecte noord oost wind kunnen genieten, waardoor het uitermate geschikt is voor surfen, zeilen, duiken, snorkelen enzovoorts.
  • Arzachena – Bezoek de prehistorische overblijfselen van Albucciu Nuraghe, en de Tomba di Giganti Coddu Vecchiu en de Li Muri Necropolis, die verspreid zijn over de hele stad.
  • Het binnenland van Gallura – Je kunt te voet of met de auto de prachtige bergen van het binnenland zien, met het ruige landschap en de pittoreske steden en dorpjes.
  • La Maddalena eilanden – Met een boottocht of per auto kun je de werkelijk prachtige stranden van de La Maddalena eilanden goed ontdekken en optimaal genieten van de rustige plekjes op Sardinië.
  • Corsica – Een boottocht naar Corsica is ook een leuk uitstapje, vergeet hierbij ook niet het vestingsdorp Bonifacio te bezoeken.

Porto Cervo

Porto Cervo is de hoofdstad van het zogehete Costa Smeralda, één van de meest geliefde toeristische trekpleisters bij Gallura op de noord westelijke kust van Sardinië. Porto Cervo is een bekende badplaats op Sardinië waar veel Nederlanders op naartoe gaan. Dit komt voornamelijk door de uitstekende resorts zoals Cala Di Volpe, Liscia di Vacca en Baja Sardinia, deze resorts zijn zeer geliefd onder reizigers die naar Sardinië op vakantie gaan. De gebouwen rond de haven van Porto Cervo zijn recentelijk gebouwd in allerlei vrolijke kleurtjes. Waardoor het vooral ‘s avonds erg gezellig aandoet. De nieuwe haven van Porto Cervo is uitgerust met alle moderne technieken en faciliteiten om de enorme toestroom van toeristen op te kunnen vangen in het hoogseizoen. Het enige nadeel als je zelf met de boot wilt aanmeren, is dat de werven en dokken allemaal privé eigendom zijn van Porto Cervo Spa is, en om die reden moet je betalen om je boot daar aan te leggen, en om gebruik te maken van de faciliteiten. De haven is goed te zien vanaf zee, en ‘s avonds is het prachtig om vanaf zee alle lichten van de resorts in de regio te aanschouwen. Ook beschikt Porto Cervo over een Jacht Club genaamd de Costa Smeralda Yacht Club en voor de hele rijken onder ons moet je op je vakantie in Sardinië ook een bezoekje hebben gebracht aan de Billionaire Club Porto Cervo. Hier gaat de jetset vanuit de hele wereld naartoe, en worden de meest exclusieve feesten van heel Sardinië gehouden.

Plaats een reactie