4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Vliegvakantie vanaf vliegveld Groningen Airport Eelde

Het vliegveld in het noorden van ons land is voor veel mensen een aantrekkelijk alternatief. Dit kom aan de een kant door de korte afstand tot het vliegveld. Aan de andere kant spelen de goedkope vliegtickets ook een belangrijke rol. Het vliegveld heeft een beperkt aanbod aan bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen, maar is voor veel reizigers toch interessant. Jaarlijks maken ongeveer 200.000 passagiers gebruik van het vliegveld en de verwachting is dat dit alleen maar gaat toenemen. De luchthaven in de buurt van Eelde ligt 9 kilometer ten zuiden van Groningen. Er worden vooral vluchten aangeboden naar vakantiebestemmingen in Spanje, Griekenland en Turkije, maar daarnaast wordt het vliegveld ook voor vrachttransport gebruikt.

Airlines en Bestemmingen

Vanaf Groningen Airport Eelde kun je vliegen met drie verschillende airlines. Dit zijn Ryanair, Transavia en Corendon Airlines. Dit zijn maatschappijen die goedkope vliegtickets aanbieden naar populaire bestemmingen. Vanaf Groningen zijn de voor Ryanair Girona, Mallorca en Bergamo. Als je met Corendon vliegt is er maar één bestemming mogelijk en dat is Antalya. Het grootste aanta bestemmingen wordt aangeboden door Transavia. Dit zijn Kreta, Kos, Salzburg, Innsbruck, Antalya, Dalaman, Mallorca, Gran Canaria, Malaga, Tenerife en Faro. Een aantal van deze bestemmingen maken nog een tussenstop in Rotterdam, Maastricht of Eindhoven. De prijzen voor de vliegtickets liggen over het algemeen laag vergeleken met grotere vliegvelden. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat er extra kosten bij kunnen komen door bijvoorbeeld extra bagagekosten. Houd er daarom goed rekening mee dat je niet tegen extra kosten aanloopt.

Bereikbaarheid Groningen Airport Eelde

Met het openbaar vervoer is het vliegveld Groningen Airport Eelde te bereiken vanaf de stations in Assen en Groningen. Deze bussen rijden aansluiten op aankomst en vertrektijden. Ook met de auto is het vliegveld gemakkelijk te bereiken via de A28. Een eigen auto meebrengen levert wel extra parkeerkosten met zich mee. Hierover later meer. Op het vliegveld zijn ook bedrijven aanwezig waar auto’s verhuurt worden.

Parkeren bij vliegveld Groningen

Er zijn drie parkeerterreinen beschikbaar voor passagiers. De P1 en P2 parkeerterreinen liggen tegen de terminal aan. Er zijn op P1 parkeerterreinen voor minder validen aanwezige. P1 is vooral gericht op kort parkeren. P2 is zowel voor een kort als lang verblijf geschikt. P4 is gericht op langparkeerders en ligt ook iets verder de terminal. Dit parkeerterrein wordt afgesloten, dus staat je wagen extra veilig. De kosten voor alle parkeerplaatsen zijn hetzelfde. Voor drie dagen parkeren ben je dertig euro kwijt. Als je zeven dagen parkeert kost dat je vijftig euro. Het maximumtarief is 66 euro en dat bereik je al je langer dan twee weken parkeert. Deze prijzen zijn behoorlijk goedkoop vergeleken met andere vliegvelden, al zijn er weinig luxe opties.

Voordelen en Nadelen

Het voordeel van het vliegveld bij Eelde zit hem vooral in de prijs en de bereikbaarheid voor Noord-Nederland. De vliegtickets zijn er goedkoop en de parkeerkosten kun je er gemakkelijk laag houden. Het aantal bestemmingen is wel een beperkende factor, maar toch kun je een aanzienlijk aantal vakantiebestemmingen bereiken vanaf Groningen Airport Eelde. Voor het deel van de reizigers waarvoor andere vliegvelden net iets te ver weg liggen, is vliegveld Groningen Airport Eelde een mooie start van een vakantie.

Plaats een reactie