4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Vliegvakantie vanaf vliegveld Maastricht Aachen Airport

Het vliegveld Maastricht Aachen Airport biedt een interessante combinatie van populaire bestemmingen en goedkope vliegtickets. Dit lijkt de afgelopen jaren een succes gezien het vliegveld steeds populairder wordt onder reizigers.

Airlines en Bestemmingen

Vanaf het vliegveld vliegen verschillende vliegmaatschappijen. De meeste bestemmingen worden aangeboden door Ryanair. De standaard bestemmingen van Ryanair zijn Alicante, Bergamo, Dublon, Girona, London, Pisa, Tenerife en Venetië. Daarbij komen in de zomer nog Bari, Brive, Faro, Malaga, Mallorca, Porto en Trapani. Vooral dus Spaanse en Italiaanse bestemmingen (en Canarische eilanden). Daarnaast bieden Corendon en Transavia in de zomer nog een aantal vluchten aan naar Antalya, Dalaman en Kreta. Het totaal aantal bestemmingen blijft hiermee onder de twintig. Dit beperkte aanbod aan bestemmingen heeft ook zijn voordelen. Hierdoor kunnen de luchtvaartmaatschappijen namelijk de prijs van de vliegtickets laag houden. Dit betekent dat je goedkoop kunt vliegen naar een aantal topbestemmingen vanaf Maastricht. De populariteit en bekendheid van het vliegveld is in de afgelopen jaren toegenomen en daarom wordt het vliegveld langzaam uitgebreid. Dit kan ik de toekomst betekenen dat het aantal bestemmingen wordt uitgebreid.

Bereikbaarheid

Maastricht Aachen Airport ligt niet ver van de A2 en is daardoor goed te bereiken met de auto. De ligging van Maastricht ten opzichte van de rest van Nederland zal er in veel gevallen voor zorgen dat er toch een behoorlijke reis met de auto gemaakt zal moeten worden. Dit maakt het vliegveld vooral geschikt voor passagiers uit de regio. Door de voordelige vliegtickets kan het in sommige gevallen toch interessant zijn om vanaf Maastricht te vliegen. Er rijden ook bussen naar het vliegveld, vanuit Sittard, Maastricht en Aken. Ook voor Vlaamse reizigers is het vliegveld erg interessant. Vooral de passagiers die in het Noorden of Oosten van Vlaanderen wonen.

Parkeren bij vliegveld Maastricht Aachen

Als je bij het vliegveld van Maastricht wilt parkeren, zijn er twee mogelijkheden. P1 en P2 zijn de twee parkeerterreinen die beschikbaar zijn. P1 ligt tegen de terminal aan en binnen een minuut ben je in de vertrekhal. Dit parkeerterrein is vooral gericht op zakelijke reizigers, maar doordat de prijzen niet bijzonder hoog liggen is het voor veel vakantiegangers ook een prima optie. De kosten voor de eerste drie dagen zijn het hoogst, daarna komt er 10 euro per dag bij. De kosten voor een volle week parkeren op P1 zijn 105 euro. Vergeleken met de andere vliegvelden is die erg goedkoop voor een parkeerplaats aan de terminal. Op P2 parkeren is het mogelijk om voor een lager tarief te parkeren. Dit parkeerterrein ligt wat verder van het vliegveld verwijderd en het voordeel is vooral groot als je langer dan een week wilt parkeren. De prijs voor een parkeerplek voor zeven dagen ligt rond de 60 euro. Voor iedere extra dag betaal je 3.50 euro. Hiermee zijn de goedkoopste parkeerplaatsen behoorlijk duur, vergeleken met andere vliegvelden.

Voordelen en nadelen

De luchthaven Maastricht Aachen Airport biedt goedkope vluchten aan voor een beperkt aantal bestemmingen. Onder deze bestemmingen bevinden zich een aantal populaire vakantiebestemmingen en hierdoor is het vliegveld interessant voor veel reizigers. De parkeermogelijkheden zijn beperkt en vooral budget parkeren is er niet goedkoop. Daarnaast ligt voor veel Nederlanders Maastricht niet bepaald om de hoek, wat extra reiskosten met zich mee brengt. Toch is de besparing op het vliegticket vaak zo groot dat deze extra kosten vaak voor lief genomen worden.

Plaats een reactie