4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Vliegvakantie vanaf vliegveld Eindhoven airport

Jaarlijks maken zo’n 3 miljoen passagiers een aankomst op luchthaven Eindhoven Airport, die zeven kilometer buiten de stad zelf ligt. De Luchthaven Eindhoven Airport is het tweede vliegveld van Nederland wat betreft passagiers. Het vliegveld biedt internationale vluchten aan voor scherpe prijzen. De goedkope vliegtickets van hoofdzakelijk Ryanair en Transavia maken dit vliegveld erg populair voor vliegreizen naar de zon. Het vliegveld combineert een redelijk bescheiden aanbod aan bestemmingen met low cost airlines. Daarnaast zijn bijkomende zaken zoals inchecken, duidelijkheid aankomsttijden en parkeren goed geregeld.

Aankomsttijden en Bestemmingen

De airlines die vliegen vanaf het vliegveld Eindhoven Airport verschilt per seizoen. Bij aankomst op de luchthaven Eindhoven zullen vooral de vliegtuigen van Ryanair opvallen. In het hoogseizoen beiden Tui, Corendon, Thomas Cook en Onur Air een aantal vluchten. Ryanair, Transavia en Wizz Air bieden het hele jaar door vluchten aan. Wizz Air biedt veel vluchten aan naar Oost Europa, waar Ryanair en Transavia vooral vliegen naar zonnige bestemmingen in Zuid-Europa zoals Spanje en Portugal. Hieronder vallen ook Londen, Barcelona en Istanbul. In het hoogseizoen bieden Ryanair en Transavia ook een aantal extra bestemmingen zoals vluchten naar de Canarische eilanden, Ibiza en Mallorca. Voor aankomst, bekijk de vertrek- en aankomsttijden op de website van Luchthaven Eindhoven Aiport.

De airlines die vliegen vanaf luchthaven Eindhoven, vallen hoofdzakelijk in de categorie low cost airlines. Dit zijn prijsvechters die op een aantal punten proberen te bezuinigen om zo vliegtickets voor een scherpe prijs aan te kunnen beiden. Dit betekent dat je goedkoop kunt vliegen, indien je er rekening mee houdt dat er voor extra service vaak extra kosten wordt gerekend. Dit verschilt per airline, maar een voorbeeld is bijvoorbeeld de bagage. Hiervoor worden vaak extra kosten gerekend als deze boven een bepaald gewicht of volume zitten. Door je goed in te lezen in deze extra kosten zorg je er voor dat een goedkoop vliegticket achteraf niet een duur ticket wordt en je heerlijk kan genieten van je vliegvakantie.

Bereikbaarheid Luchthaven Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is goed te bereiken met de auto via de A2. Het parkeren is vergeleken met andere vliegveld niet duur. Het is ook mogelijk om het vliegveld met het openbaar vervoer te bereiken. Het nadeel aan het reizen met het openbaar vervoer is dat veel bagage meenemen lastig is. Het voordeel is echter dat je wel bespaart op parkeerkosten.

Parkeren Vliegveld Eindhoven Airport

De luchthaven van Eindhoven biedt vier parkeerplaatsen waar verschillende prijzen voor gelden. De goedkoopste parkeerterreinen liggen het verste van de terminal af. Met een redelijk tempo wandel je binnen 6 minuten naar het vliegveld toe. De prijzen beginnen bij 4 euro per dag voor deze goedkopere parkeergelegenheden. De twee parkeerterreinen liggen een stuk dichter bij de terminal, maar deze kosten een stuk meer. Zeker het parkeerterrein direct voor de terminal kan nogal wat kosten met zich meebrengen. Dit jaar zijn de kosten een volle week parkeren op het goedkoopste parkeerterrein 48 euro. Voor het middensegment betaalde je voor zeven dagen 60 tot 95 euro. Voor 150 euro mocht je zeven dagen lang direct bij de terminal parkeren. Mocht je veel bagage bij je hebben of reizigers die slecht te voet zijn en toch goedkoop willen parkeren, dan is het handig om bij aankomst eerst een deel van het reisgenootschap met bagage bij de terminal af te zetten voordat je een parkeerplaats zoekt.

Voordelen / Nadelen Luchthaven Eindhoven Airport

De luchthaven Eindhoven Airport heeft een aantal grote pluspunten. De service is er goed en het vliegveld is relatief klein. Dit geeft bij aankomst een goed overzicht de luchthaven. Ook de aankomsttijden zijn overzichtelijk. De vliegtickets zijn er goedkoop en het is gemakkelijk te bereiken. De parkeermogelijkheden zijn divers en het is mogelijk om voor weinig geld een lange periode te parkeren. Het nadeel is echter dat het aanbod aan bestemmingen beperkt is. Dit beperkt de mogelijkheden van het vliegveld, maar maakt het uiterst geschikt als startpunt voor een betaalbare vakantie.

Plaats een reactie