4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Wat zijn de 3 mooiste meren van Italië?

Het gebied met de Italiaanse meren strekt zich uit van Piemonte naar Lombardije. Oude Romeinse schrijvers, onder wie Plinius de Jongere, behoorden tot de eersten om het gebied te gebruiken als vakantiebestemming. Ze schreven lyrisch over schaduwrijke platanen en bloemrijke oevers. Vandaag heeft het gebied van de Italiaanse meren nog steeds een legendarische reputatie. Beroemdheden als George Clooney en Richard Branson hebben villa’s aan het Comomeer en Lago Maggiore. In deze blog bespreken we de 3 mooiste vakantiemeren van dit land. Enthousiast geworden? Boek dan direct een vakantie naar Italië en geniet van alles wat dit prachtige land te bieden heeft.

1. Het Gardameer

Het Gardarmeer is het grootste meer van Italië en is omzoomd door citroenbomen, olijfbomen en wijngaarden. Watersporters als zeilers en windsurfers kunnen hier prima terecht, terwijl fijnproevers de bekroonde olijfolie en Bardolino en Valpolicella wijnen kunnen proberen. Op de oostelijke oever ligt een cluster van kleine dorpen (San Felice del Benaco, Gargnano) met prachtige Romeinse ruïnes. Het Gardameer of ‘Benaco’ is het grootste binnenwater van Italië. Haar bredere deel naar het zuiden wordt omringd door heuvels, terwijl het smalle noordelijke deel wordt omsloten door de bergen en inhammen die doen denken aan fjorden. Deze omgeving zorgen voor een zeer mild mediterraan klimaat rondom het Gardameer. Let op: het weer kan ook ineens omslaan en daarbij kunnen veel harde & grote hagelbuien ontstaan (bron: KNMI).

Het Gardameer heeft een zeer groene omgeving, een gematigde klimaat en een bloeiende vegetatie: olijfbomen, citroenbomen, palmen, cipressen, oleanders en sinaasappelbomen komen er het meeste voor. Naast het schitterende landschap van het Gardameer vind je er ook veel historische resten in de nabije omgeving. Het Gardameer is daarom een uitstekende uitvalsbasis voor een fly drive vakantie. Het water van het Gardameer is intens blauw en zeer helder. Het is een unieke plek in Noord-Italië waar je heerlijk kunt ontspannen. Of je nu van watersport houdt of cultuur: een vakantie aan het Gardameer biedt voor iedereen wel iets.

🏖️ All inclusive hotels rondom het Gardameer:


2. Het Comomeer

Ondanks het hoge celeb-gehalte belichaamt het Comomeer nog steeds een rijke traditie. De lange westelijke kustlijn loopt van de kleine jachthaven van Cernobbio door het slaperige Laglio naar Menaggio. Op de oostelijke oever ligt het chique bergdorpje Bellagio, met zijn regenboogkleurige villa’s; de oude stenen vissersdorpjes van Como, Bellano en Varenna zijn vooral populair onder cultuurliefhebbers.

Het Comomeer (Lago di Como in het Italiaans) is een meer gelegen in het Noorden van Italië, in de regio Lombardije. Het is een van de meest populaire toeristische bestemmingen van het land en is bekend om zijn prachtige landschap en historische steden. Het is een meer met een Y-vormige vorm, met de stad Como aan de zuidkant en de stad Lecco aan de noordkant. De diepte van het meer varieert tussen de 370 en de 510 meter. De oevers van het meer zijn bezaaid met prachtige villa’s, tuinen en promenades. Er zijn veel wandelingen, fietspaden en boottochten beschikbaar, waardoor het Comomeer een populaire bestemming is voor toeristen. De omgeving is ook rijk aan flora en fauna, waaronder een aantal zeldzame planten en dieren.


3. Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is het op een na grootste meer van Italië en tevens de drukste. De oostelijke, Lombardische kant wordt gekenmerkt door wilde bossen, maar de meeste reizigers gaan naar de westkant, naar het dorp Stresa. Dichtbij de grens met Zwitserland vind je het stadje Cannobio; een doolhof van geplaveide straten, middeleeuwse palazzi en restaurants aan het water.

Lago Maggiore is een meer in het noorden van Italië, gelegen tussen de Piemonte en Lombardije. Het meer heeft een oppervlakte van bijna 212 vierkante kilometer en is het tweede grootste meer in Italië. Het meer wordt omringd door de Italiaanse Alpen en heeft een prachtig uitzicht. De meest populaire activiteiten op het meer zijn boottochten, wandelen, mountainbiken, watersporten en meer. Er zijn ook veel culturele bezienswaardigheden in de omgeving, waaronder paleizen, kastelen, kerken en musea. Het meer is ook een favoriete bestemming voor toeristen om te genieten van de schoonheid van het landschap en de vele restaurants, winkels en bars.

Plaats een reactie