4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-italie-denemarken
Denemarken is verrassend dichtbij en goed met de auto te doen
De mooiste vakantiehuizen en luxe hotels
Prachtig landschap mee strand, duinen, bergen en fjorden

All inclusive Denemarken

Duizend jaar geleden hebben Vikingen hun stempel gedrukt op het land Denemarken. De Denen zijn hier trots op en daarom vind je overal in het land sporen van de oude Vikingcultuur. Maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden die je niet mag missen. Wist je bijvoorbeeld dat Denemarken het geboorteland is van het populairste speelgoed ter wereld? We hebben het natuurlijk over Lego. Denemarkten herbergt een ontzettend gevarieerd landschap met prachtige bergtoppen, fjorden en bossen. Daarnaast geniet je hier van kilometerslange stranden en heel erg veel rust. In Denemarken zijn er tal van heerlijke vakantiehuizen te vinden. Er is ook een select aanbod met luxe all-inclusive resorts, maar hiervoor moet je wel wat beter zoeken.

  • Geniet van een rustgevend land dichtbij Nederland
  • Geweldige stranden en natuurgebieden
  • Een bijzonder kindvriendelijk land vol leuke uitjes en activiteiten
LandDenemarken
Populaire all-in bestemmingenKopenhagen, Aarhus en Odense
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)1,5 tot 2 uur
Prijsniveau all-in resorts€€€
BetaalmiddelEuro (EUR)
TaalDeens
TijdsverschilGeen
Bijgewerkt doorHans
Laatst bijgewerkt22 juli 2024

Het weer in Denemarken

Wat is er allemaal te doen en te zien in Denemarken?

Natuur

Voordat we het over de vele bezienswaardigheden gaan hebben, lichten we eerst de Deense natuur even uit. Kenmerkend voor Denemarken is de kustlijn van maar liefst 7.300 kilometer lang. Langs deze kustlijn vind je fjorden en stranden in overvloed. Er worden dan ook flink wat pakketreizen deze kant op georganiseerd. Deze gebieden zijn ideaal voor watersporten zoals kanoën, surfen, kiten en zeilen. Denemarken bestaat voor het grootste deel uit het schiereiland Jutland. Dit schiereiland grenst aan Duitsland. Het landschap is vlak, met lage heuvels en veengronden en daardoor is dit landschap vergelijkbaar met die van Nederland. Grote natuurgebieden worden afgewisseld door steden en authentieke dorpjes.

In Nederland hebben we een aantal Waddeneilanden. Wat niet veel mensen weten is dat deze eilandengroep zich helemaal uitstrekt tot aan Denemarken. Langs de Deense kust vind je echter iets meer eilanden dan langs de Nederlands kust. Ruim vijfhonderd kleine en grote eilanden om precies te zijn. Deze prachtige eilanden behoren tot de Deense Archipel en trekken veel bezoekers. Dit komt door de wonderschone natuurverschijnselen die je hier aantreft. De populairste kleine eilanden zijn Møns Klint, Rømø, Fanø en Mandø. Het grootste eiland is Seeland.

Je vindt op deze website ook tips voor jouw reis naar Cyprus en Canarische eilanden.

Cultuur

De Deense cultuur kent een rijke historie en de Vikingen spelen hier een hele grote rol in. Overal in het land vind je musea die zijn gewijd aan de Noormannen. De stad Roskilde diende in de middeleeuwen als handelsstad voor de Vikingen. In deze stad kun je zelfs een stukje meevaren met een echt Vikingschip. Niet alleen in Roskilde vind je sporen van de Vikingen. Jutland is namelijk bedekt met oude Vikingmonumenten. In het plaatsje Jelling vind je bijvoorbeeld duizend-jaar-oude runenstenen. Deze bouwwerken zijn ooit neergezet door Vikingkoningen en staan tevens op de UNESCO werelderfgoedlijst. Maar genoeg over Vikingen, want Denemarken heeft nog veel meer te bieden. Zo zijn er meerdere grote steden waar je je de Deense cultuur van tegenwoordig kunt proeven. De grootste steden zijn Esbjerg, Odense, Aalborg, Aarhus en natuurlijk de hoofdstad Kopenhagen.

Bezienswaardigheden

Naast de Vikingen, de steden en het mooie landschap heeft Denemarken nog meer te bieden. Bij het plaatsje Billund vind je één van de leukste pretparken ter wereld, namelijk Legoland. Het Deense pretpark is letterlijk een land van Lego waar de hele familie zijn ogen uitkijkt. Want zeg nou zelf: wie heeft er nou niet gespeeld met de kleurrijke Legoblokjes? Legoland is echter niet het enige park waar je je ogen uitkijkt. Naast de verschillende dierentuinen en attractieparken vind je in Denemarken namelijk ook het grootste aquarium van Noord-Europa. Het Nordømuseum in Hirtshals kun je zien als Dolfinarium 2.0. Je kunt hier zeesterren aaien en genieten van verschillende topshows. Alles bij elkaar maakt Denemarken het ideale vakantieland voor jong en oud. Het land beschikt over natuur, cultuur en unieke bezienswaardigheden.