4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-senegal
Bezoek het Niokolo-Koba Nationaal Park
Laat je verbazen door het beroemde Roze Meer
De mooiste resorts vind je Saly en Somone

All inclusive vakantie senegal

Senegal is een land in West-Afrika dat grenst aan Mauritanië, Mali, Guinee, Guinea-Bissau en Gambia. Het heeft een kustlijn aan de Atlantische Oceaan en heeft een grote en groeiende toerismesector. Senegal is een multiculturele samenleving, met mensen uit verschillende etnische, culturele en religieuze achtergronden, waaronder Wolof, Fula, Serer, Jola en Mandinka. Het land heeft een gevarieerde flora en fauna, waaronder bossen, savannes, velden, rivieren, meren, mangrovemoerassen en verschillende soorten dieren. Het land is ook bekend om zijn kunst, muziek, dans, literatuur en architectuur. Er zijn verschillende toeristische attracties, waaronder het historische Saly-strand, het nationale park van Niokolo-Koba en het Nationaal Museum van Senegal.

  • Senegal is een bestemming die ontzettend in opkomst is. Het aanbod is uitstekend en de prijzen zijn relatief laag
  • Het is ongeveer 6,5 uur vliegen, een ideale winterzonbestemming
  • Ervaar de luxe van moderne all-inclusive resorts in Saly en Somone.
LandSenegal
Populaire all-in bestemmingenSaly en Somone
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)6,5 uur
Prijsniveau all-in resorts
BetaalmiddelWest Afrikaanse Frank (XOF)
TaalFrans
Tijdsverschil1 tot 2 uur vroeger
Bijgewerkt doorMichiel
Laatst bijgewerkt24 april 2024

Het weer in Senegal

Prachtige resorts aan de Senegalese kust

Regio’s

Plaatsen

All-inclusive hotels en resorts aan de kust van Senegal zijn een perfecte manier om te genieten van de prachtige stranden en het warme klimaat. Er zijn veel verschillende all-inclusive resorts beschikbaar, waaronder resorts met luxe faciliteiten zoals luxe spa’s, fitnesscentra, kindvriendelijke faciliteiten en meer. Deze resorts bieden vaak ook verschillende leuke activiteiten, zoals watersporten, wandelen, duiken en meer. De meeste resorts hebben ook restaurants met een breed scala aan gerechten die zijn gemaakt met de beste lokale ingrediënten. Er is ook een grote verscheidenheid aan bars en clubs om uit te kiezen, waar u kunt genieten van live entertainment, een drankje of twee of gewoon een ontspannen avond. Kortom, all-inclusive hotels en resorts aan de kust van Senegal bieden een geweldige kans om te genieten van de prachtige omgeving, de ontspannen sfeer en de vele activiteiten die beschikbaar zijn.

Populaire steden & plekken

Senegal is een Afrikaans land dat bekend staat om zijn prachtige steden. Toeristen kunnen genieten van de prachtige architectuur, de levendige cultuur en de verscheidenheid aan bezienswaardigheden die Senegal te bieden heeft. De hoofdstad Dakar is een van de meest fascinerende steden in het land, met een bruisend nachtleven, een heerlijk klimaat en kilometerslange stranden die uitnodigen tot ontspanning. De stad heeft ook een aantal culturele en historische bezienswaardigheden, waaronder het imposante Monument van de Afrikaanse Eenheid. Verder zijn er tal van andere steden in Senegal die de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals Saint-Louis, Tambacounda en Kaolack. Elk van deze steden heeft een bijzondere geschiedenis en een indrukwekkend cultureel erfgoed, waardoor ze een onvergetelijke ervaring bieden aan toeristen. Hieronder vind je enkele populaire bezienswaardigheden:

  • Dakar en slaveneiland Goree: De hoofdstad Dakar is bij iedereen bekend als eindpunt van de beroemde rally vanuit Parijs. De stad kent nog veel koloniale gebouwen in het centrum, waar de moderne stad omheen is gebouwd. Dakar is een bruisende stad, met terrasjes, winkels, maar ook markten, musea en een goed nachtleven. Je kunt er ook kiezen voor een wandeling langs de oceaan of lekker luisteren naar de typische West Afrikaanse Djembe muziek. Voor de kust bij Dakar ligt het slaveneiland Goree. Dit was het belangrijkste centrum van de slavenhandel in West Afrika. Nu staat het op de UNESCO monumentenlijst. Naast de slavenkelders en forten kun je hier ook de typische koloniale gebouwen bezichtigen.
  • De stranden van de Petite Cote: De Costa del Sol van Senegal is Petit Cote genaamd, en ligt ten zuiden van Dakar. Hier vind je de resorts bij mooie stranden. Maar pas op waar je terecht komt, er zijn ook vele vervallen plekken, waar prostitutie en drugs de bovenhand voeren. Langs Petit Cote, of net ten zuiden daarvan, vind je ook nog mooie vissersdorpjes, en plekjes en stranden waar nog weinig toeristen komen. Hier kun je heerlijk relaxen van zon, zee, strand, en het gewone Senegalese leven in de dorpen.
  • Noord Senegal: zandduinen, vogels, en een roze meer: Noord Senegal heeft veel mooie natuurgebieden. Vanuit Dakar kom je eerst bij Lac Rose, het roze meer. Door de vele mineralen is dit meer prachtig rose. Hier wordt ook zout gewonnen, en de omgeving is prachtig met zandduinen en daarachter het strand. Verder noordwaarts bevinden zich diverse natuurparken. Zo is het Djoudj nationaal park een must voor vogelliefhebbers. In het waterrijke gebied (met zijarmen van de Senegal rivier) strijken jaarlijks 3 miljoen trekvogels neer, waaronder vele zeldzame soorten. Een ander mooi gebied langs de kust is het Langue Berbarie Nationaal Park, waar schildpadden hun broedgebied hebben.
  • Muzikaal St. Louis: Aan de monding van de Senegal rivier bevindt zich de interessante stad St. Louis. Ook wel het New Orleans van Afrika genoemd vanwege zijn koloniale gebouwen, de culturele rijkdom, en de muzikale sfeer. St. Louis is een heerlijke stad om enkele dagen in te vertoeven. Behalve de overlanders die vanuit Mauretanie hier neerstrijken wordt de stad nog niet door veel toeristen bezocht, maar dat is onterecht. Kom je naar West-Afrika voor de drums en de muziek, dan moet je zeker in St. Louis zijn geweest.
  • Centraal Senegal: Landinwaarts begint de savanne, en daarachter de Sahel. Dorre gebieden, die nauwelijks bewoond zijn. De begroeiing bestaat uit af en toe een baobab boom, en bij de nederzettingen met lemen hutjes komen de kinderen je zwaaiend tegemoet. Hier kom je ook de belangrijkste inkomstenbron van Senegal tegen: de pinda-industrie. Afhankelijk van het seizoen zie je de teelt, de oogst, of het transport van de vele pinda’s.
  • Nationaal park Nikola Koba: Richting het zuid-oosten verandert het landschap geleidelijk naar meer groen. Totdat je aankomt in Nikola Koba Nationaal Park. Dit is een savanne gebied waar de Gambia rivier veel wild aantrekt. Hier kun je dus op safari met een jeep of per boot en kano. Uiteraard geen garanties over welk wild je zult zien. Maar hoewel het geen Big Five park genoemd kan worden, zijn leeuwen geen uitzondering en komen er ook luipaarden voor. Reken echter meer op wilde zwijnen, apen, diverse antilopen, en bij de rivier nijlpaarden en krokodillen.
  • De groene Casamance regio: De strook Senegal onder de rivier Gambia en het land met dezelfde naam heet de Casamance. Dit deel van Senegal is vanwege de rivieren veel groener dan de rest, en ook de sfeer is er anders. In Casamance wonen vooral Diola’s. Deze stam heeft zich altijd verzet tegen overheersing van buitenaf. Het is ook pas sinds enige jaren dat de strijd tussen rebellen en het leger hier is gestopt. Nu is de Casamance dus weer een prachtige regio om te bezoeken. Stukjes regenwoud, de dorpjes langs de rivieren, en de vissersdorpjes langs de kust. Je zult je hier niet snel vervelen.

Flora & Fauna

Senegal heeft een prachtige natuur. De verschillende landschappen die het land te bieden heeft, variëren van wuivende savannes, woestijnachtige droge graslanden, lappen tropisch regenwoud, mangroves, heuvels, rivieren, meren en kilometerslange stranden. De natuur maakt het land een prachtige bestemming voor toeristen en avonturiers. De wilde dieren die in Senegal leven, variëren van olifanten, leeuwen, zebra’s, gazellen, bavianen, chimpansees, mandrilapen, neushoorns, leguanen, krokodillen, flamingo’s en vele andere. Er zijn ook vele soorten vogels, waaronder pelikanen, arenden, steltlopers, toekans, ibissen, struisvogels, flamingo’s, pelikanen en vele andere. De rivieren en meren bevatten ook een rijke diversiteit aan vissoorten, waaronder snoekbaarzen, baars, snoek, karper, tilapia, sardines en meer. De regio heeft ook de meest biodiverse mangrovebossen in de wereld. Deze bossen zijn een kritieke habitat voor veel zeldzame diersoorten, waaronder vogels, krokodillen, leguanen en vele andere. De mangrovebossen zijn ook belangrijk als voedselbron voor vele inheemse bewoners. De prachtige natuur van Senegal heeft zowel toeristen als inheemse bewoners veel te bieden. Het land is een unieke bestemming voor iedereen die van de natuur houdt.

Bekijk ook onze tips en aanbiedingen voor Qatar en Oman.

Cultuur & tradities

Senegal is een land met een rijke cultuur en tradities. De Senegalese cultuur is een mix van Afrikaanse, Arabische en Franse invloeden. De meeste Senegalese mensen zijn geboren en getogen in een familie die sterk gericht is op traditie, waaronder het respect voor ouderen, samenwerken binnen de gemeenschap en het onderhouden van sterke culturele banden met andere Afrikaanse landen. De meeste lokale volkeren hebben een sterke verbondenheid met hun Afrikaanse wortels, met veel mensen die hun cultuur en tradities doorgeven aan de volgende generaties. Er zijn veel verschillende culturele evenementen en festivals, waaronder de Tabaski festival, waar mensen samenkomen om offerdieren te offeren, en het Grand Magal van Touba, een jaarlijks religieus evenement dat duizenden mensen naar de heilige stad touba trekt. Er zijn ook vele verschillende muziekstijlen, waaronder rap en hip-hop, die onder jongeren populair zijn. De meest populaire traditionele muziek is Sabar, die vaak gebruikt wordt bij ceremonies, waaronder bruiloften.


Wat voor klimaat heeft Senegal?

Senegal heeft een tropisch klimaat met twee jaargetijden: een natseizoen van juni tot oktober en een droge seizoen van november tot mei. Het land heeft een hete en vochtige lucht. In het warme seizoen liggen de temperaturen meestal tussen de 30 en 40 graden Celsius. In het koele seizoen liggen de temperaturen meestal tussen de 15 en 25 graden Celsius. De luchtvochtigheid ligt meestal tussen de 70 en 80 procent.

Welke (inter)nationale luchthavens zijn er?

Senegal heeft twee internationale luchthavens: Luchthaven Blaise Diagne in Dakar en Luchthaven Ziguinchor in de stad Ziguinchor. Luchthaven Blaise Diagne is de grootste luchthaven van Senegal en de belangrijkste hub voor de nationale luchtvaartmaatschappij Air Senegal. Het is de thuisbasis van meerdere regionale luchtvaartmaatschappijen en er zijn internationale vluchten naar Afrika, Europa, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Luchthaven Ziguinchor is een kleinere luchthaven die voornamelijk regionale vluchten biedt. Er worden ook enkele internationale vluchten aangeboden naar andere Afrikaanse steden.