4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

All-inclusive kerstvakantie

Wil jij dit jaar kerst vieren in de zon? Kies dan voor een van de aantrekkelijke all-inclusive kerstvakantie arrangementen! Hiermee geniet je van een heerlijk luxe resort met een zwembad, buffet en onbeperkte drankjes en snacks. Binnen en buiten Europa zijn er geweldig mooie plekjes waar je kunt verblijven tijdens jouw volledig-verzorgde reis. In Europa is de keuze wel iets minder. Op bijvoorbeeld Gran Canaria en Fuerteventura is het nog wel een aangename 21 graden. In het zuiden van Portugal is het rond de 18 graden. Opzich geen verkeerde temperaturen, maar als je echt de winterzon zoekt wil je het vermoedelijk wel iets warmer hebben. Je kunt dan bijvoorbeeld kijken naar een van de ABC-eilanden (30 graden), de Dominicaanse Republiek, Phuket op Thailand of Mexico (een aangename 28 graden). Op deze pagina vind je handige tips voor het boeken van een goedkope en warme all-inclusive vakantie in de kerstvakantie van 2024.

  • De kerstvakantie (23 december t/m 7 januari 2024) is een populaire periode voor een all-inclusive vakantie
  • Wil je binnen Europa blijven? Dan kom je al gauw uit op een van de Canarische Eilanden. Hier is het dan circa 21 graden
  • Veel Nederlanders kiezen voor een bestemming buiten Europa. Denk aan Marokko, Turkije, Gambia, Kaapverdië, Dubai, Curaçao, Tanzania, Sri Lanka of de Malediven.
  • Kerst en oud en nieuwe vieren in de zon is een unieke belevenis wat je eigenlijk gewoon eens mee moet maken!
VakantieKerstvakantie
Periode(23 december t/m 7 januari 2024)
Temperatuur Zuid-Europa20 ℃
Populaire bestemmingen EuropaBalearen, Canarische Eilanden, Portugal, Turkije
Populaire bestemmingen buiten EuropaAruba, Curaçao, Gambia en Mexico

Top-5 bestemmingen all-in Kerstvakantie april 2024

Kerst vieren in de zon? Waar doe ik dat? Wij hebben voor jou de mooiste kerstvakantie zonbestemmingen uitgezocht. Hieronder vind je per bestemming meer informatie zoals de vliegtijd, populaire kustplaatsen en bezienswaardigheden.

1. Gambia (vliegtijd: 6 uur)

In december is het in Gambia heerlijk warm. De temperaturen schommelen tussen de 24 en 31 graden Celsius. Het is dan ook een perfect moment om te genieten van het mooie strand en de exotische omgeving. Er zijn tal van activiteiten die je kunt ondernemen tijdens de kerstdagen, zoals boottochten, wilde dieren spotten in de nationale parken prachtige Gambiaanse steden bezoeken zoals hoofdstad Banjul. Tip: ga voor een all-inclusive herfstvakantie. Dit is goedkoper, en het is minder toeristisch.

  • Kololi is één van de populairste badplaatsen aan de kust van Gambia. Het ligt op zo’n 10 kilometer van de hoofdstad Banjul. Hier vind je zowel een prachtig strand als verschillende hotels. Je kunt er terecht voor watersportactiviteiten, zoals jetskiën, parasailing en kajakken. Er worden ook regelmatig excursies georganiseerd naar de mangrovebossen. Een bezoek aan het Kachikaly Crocodile Pool is ook de moeite waard.
  • Kotu ligt op slechts enkele kilometers van Kololi. Hier kun je heerlijk relaxen aan het strand en genieten van het uitzicht op de zee. Er zijn verschillende resorts waar je kunt overnachten. Verder zijn er ook enkele interessante bezienswaardigheden, zoals de National Monument of July 22nd. Ook kun je hier een leuke markt vinden waar je souvenirs kunt kopen.
  • Bijilo is een klein dorpje dat bekend staat om het prachtige strand. Je kunt hier heerlijk zwemmen, vissen en duiken. Het is ook een van de beste plekken om te surfen in Gambia. Als je de omgeving wilt verkennen, kun je langs de mangrovebossen lopen of de imposante watervallen bezoeken.
  • Banjul is de hoofdstad van Gambia. Het is een drukke stad met veel verschillende bezienswaardigheden. Je kunt hier een bezoek brengen aan de beroemde Albert Market en het Arch 22. Verder kun je ook een kijkje nemen bij de prachtige moskeeën en tempels. Wil je de stad op een andere manier ontdekken? Huur dan een fiets en verken de omgeving.

2. Kaapverdië (vliegtijd: 6 uur)

December is een populaire maand om naar Kaapverdië op vakantie te gaan. Het klimaat is prachtig in deze maand, met aangename temperaturen rond de 25 graden Celsius overdag en koeler ‘s nachts. De zon schijnt volop en er is weinig kans op regen. Tijdens de kerstdagen kan je dus ideaal genieten van de vele mooie stranden en kustplaatsen die Kaapverdië te bieden heeft.

  • Santiago is het grootste eiland van Kaapverdië. Het is beroemd om zijn prachtige landschap. Er zijn verschillende berghellingen, watervallen en kleine dorpjes die er te bezichtigen zijn. De hoofdstad Praia is een leuke stad om doorheen te wandelen. Bezoek hier ook het historische fort en het Nationaal Archeologisch Museum.
  • Boa Vista is een andere interessante bestemming van Kaapverdië. Het is een mooi rustig eiland met een verscheidenheid aan landschappen. Het is ideaal om te wandelen en te genieten van het strand. Er zijn verschillende stranden om te bezoeken, zoals de Praia de Santa Monica en de Praia de Chaves.
  • Santa Maria is een van de populairste bestemmingen in Kaapverdië. Het eiland heeft een mooi wit zandstrand, waar je heerlijk kunt zwemmen en genieten van de zon. Er zijn ook verschillende winkels, restaurants en bars om te bezoeken.
  • Sal is een van de kleinere eilanden van Kaapverdië. Het is een populaire bestemming voor surfers en andere watersporters. Er zijn verschillende stranden om te bezoeken, waaronder de Praia dos Estudantes. Ook zijn er prachtige natuurparken die je kunt verkennen.
  • Kap Verde is het hoofdeiland van Kaapverdië. Hier zijn verschillende steden, zoals de hoofdstad Praia. Er zijn ook prachtige stranden, kliffen, watervallen, musea en historische plaatsen die je kunt bezoeken. Een bezoek aan de botanische tuin is ook zeker de moeite waard.

3. Miami (vliegtijd: 13 uur)

In december is het hier heerlijk warm met temperaturen die meestal rond de 23-30 graden Celsius liggen. De luchtvochtigheid is ook meestal hoger dan gemiddeld, waardoor het een ideale omgeving creëert om te genieten van het strand en het zwembad. De zonsondergangen in Miami zijn prachtig en er zijn veel geweldige outdoor activiteiten die je kunt doen. Er zijn ook veel optredens, concerten en andere evenementen die plaatsvinden in de stad in december die in het teken staan van kerst. Tip: reserveer op tijd in een van de restaurants voor het kerstdiner!

  • Als je van plan bent naar Florida te reizen, is Bayfront Park een absolute must. Deze park ligt in het hart van Miami en biedt een prachtig uitzicht op de skyline. In het park vind je talloze bezienswaardigheden en activiteiten, zoals het kunstmuseum, de joggingpaden en het openluchttheater. Verder worden er maandelijks leuke evenementen georganiseerd, zoals markten en festivals.
  • Een andere mooie bestemming in Miami is het Fairchild Tropical Botanic Garden. Dit park is een paradijs voor liefhebbers van de natuur. Je kunt hier genieten van de diverse tropische planten, waaronder exotische bloemen, orchideeën en bomen. Er zijn ook veel wandelpaden, waardoor je heerlijk kunt struinen en genieten van het uitzicht.
  • Tot slot is de Freedom Tower een must-see in Miami. Dit is een koloniale toren uit 1925, gelegen aan de rivieroever van de stad. De toren is een icoon van de stad en biedt een prachtig uitzicht op de skyline. In het gebouw is een museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de stad.
  • Wist je dat op het Miami International Autodrome in Miami jaarlijks de Grand Prix van Miami wordt verreden? Zie ook ons overzicht met all-in formule 1 reizen.

4. Egypte (vliegtijd: 5 uur)

Het klimaat in Egypte in de maand december is meestal erg mild. Gemiddelde temperaturen variëren van 8 tot 17 graden Celsius, met koele nachten. Er is meestal weinig regen in de maand december, waardoor het een perfecte tijd is om te genieten van de prachtige stranden en de uitgestrekte woestijnen. De temperaturen in kustplaatsen als Marsa Alam liggen wat hoger rond de kerstperiode. Hieronder lees je meer informatie over de meest populaire plekken aan de zee.

  • Waar je ook heen gaat, Egypte biedt veel mooie bestemmingen. Als je wat meer naar het zuiden reist, dan kom je al snel in Marsa Alam. Deze stad ligt aan de Rode Zee en staat bekend om de prachtige stranden, koraalriffen en tropische vissen. Bezoekers kunnen hier een heleboel watersporten beoefenen, zoals duiken, snorkelen en kanoën. Ook de ruïnes van de tempel van Ramses II mogen niet worden gemist.
  • Sharm el Sheikh is de volgende bestemming die je zeker moet bezoeken. Deze stad ligt aan de Sinaï-peninsula en staat bekend om zijn vele resorts en luxe hotels. Hoogtepunt van Sharm el Sheikh is het Nationaal Park Ras Mohammed. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de oude stad Naama Bay, de haven van Sharm el Sheikh en de kerk van de Heilige Johannes.
  • Tot slot is Hurghada een populaire bestemming voor toeristen. Hurghada ligt aan de Rode Zee en is bekend om de prachtige koraalriffen en een heleboel watersportmogelijkheden. Bezoekers kunnen hier onder andere kitesurfen, windsurfen, duiken en snorkelen. Ook kun je hier genieten van heerlijke culinaire specialiteiten. Een kerstdiner onder de Egyptische zon, hoe klinkt dat?

5. Dubai (vliegtijd: 6,5 uur)

Reizen naar Dubai in de kerstvakantie? Dan ben je aan het juiste adres! December is namelijk een prima maand om een bezoek te brengen aan deze prachtige stad in het Midden-Oosten. Het klimaat in Dubai is in december meestal zonnig en warm, met temperaturen die overdag rond de 25 graden liggen. Ideaal om er lekker uit te rusten en de stad te verkennen!

  • Als je naar Dubai reist mer kerst, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Burj Khalifa. Deze imposante toren bevindt zich in het hart van Dubai en biedt een adembenemend uitzicht over de stad. Breng ook een bezoek aan de Palm Islands, een eilandengroep die bestaat uit drie kunstmatige eilanden. Hier vind je een keur aan luxe winkels, restaurants en hotels.
  • Voor shoppers is de Dubai Mall een absolute must. Hier vind je meer dan 1200 winkels, waaronder designer merken zoals Gucci, Prada en Louis Vuitton. Het is zeker een aanrader om hier een dagje te shoppen!
  • Ook Jumeirah Beach is een bezoek waard. Dit is een van de mooiste stranden van Dubai, met prachtige zandstranden en helderblauw water. Je kunt hier heerlijk relaxen en genieten van de ongeëvenaarde schoonheid van de Golf van Perzië.

Veelgestelde vragen over kerst vieren in de zon met een all-in arrangement

Wat zijn warme bestemmingen in Europa in de kerstvakantie?

Zoek je een all-inclusive vakantie in de zon, en wil je in Europa blijven? Dan vind je de hoogste temperaturen op de Canarische Eilanden Gran Canaria, Tenerife en Fuerteventura. Hier is het rond de kerstdagen rond de 20 graden. In Madeira en de Algarve (Portugal) is het met 17 graden iets frisser. In Zuid-Frankrijk en Zuid-Italië is het met kerst te koud om een strandvakantie in een all-in resort te vieren.

Wat maakt het leuk om kerst en oud en nieuwe in de zon te vieren?

Het is een unieke belevenis om met de kerstdagen met de hele familie op een bijzondere plek op de wereld te zijn. In plaats van dat je samen binnenzit aan het kerstdiner, geniet je nu overdag van een lekker zonnetje en heerlijk eten. Veel mensen die met de kerst weggaan vinden het een eenmalige bijzondere ervaring maar waarderen het ook heel erg om de volgende keer met kerst en oud en nieuwe wel weer gewoon in eigen land te zijn dichtbij familie en vrienden.

Wat zijn populaire warme bestemmingen buiten Europa met kerst?

De meest populaire warme all-inclusive bestemmingen met kerst buiten Europa zijn Kaapverdië, Gambia, Aruba, Miami, Egypte, Kaapstad in Zuid-Afrika, Thailand, Dubai, Curaçao, de Malediven, Sri Lanka, Zanzibar en Mauritius. Dit zijn stuk-voor-stuk bestemmingen met temperaturen rond de 28 – 32 graden, een aangenaam klimaat met een lekker briesje en de meest luxe resorts om te verblijven.

Welke kerst-arrangementen bieden hotels en resorts aan?

De luxe 5-sterren all-inclusive resorts laten de kerst en oud en nieuw zeker niet stilletjes voorbij gaan. Met kerst hebben ze meestal speciale thematische buffetten en diners. Ook is de aankleding van het resort dikwijls in kerstsferen. Dus kerstbomen en lichtjes, ook met een aangename temperatuur van 30 graden!