4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

De 25 mooiste bezienswaardigheden van het Midden-Oosten

Het Midden-Oosten is dan ook een hele fascinerende streek, met voor elk wat wils. Je vindt hier prachtige rijke oude steden zoals Jeruzalem of Luxor maar ook unieke opgravingen en religieuze gebouwen zoals kerken en moskeeën. Hoog tijd om eens wat verder in het Midden-Oosten te duiken. In deze blog vind je onze 25 favoriete highlights die je tijdens jouw vakantie zeker niet mag missen!


De 25 mooiste plekjes in het midden-oosten

 1. De Sjeik Zayed Moskee in Abu Dhabi is de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze moskee werd onder andere gebouwd om culturele verschillen te overbruggen.
 2. Petra in Jordanië is een historische karavaanstad die je kan bereiken via een hele mooie vallei. Het is een van de meeste bekende bezienswaardigheden van Jordanië, dus zal je ook niet schrikken als deze bij het Unesco Werelderfgoed hoort.
 3. De Tempel van Amon in Karnak, bij Luxor in Egypte, is een onderdeel van het Karnak Tempel Complex. De Tempel van Amon is de grootste tempel en ook nog eens de enige tempel die open is voor het publiek.
 4. In de stad Medina in Saoedi-Arabië kan je de Moskee van de Profeet vinden. Het is een van de belangrijkste plaatsen in de Islam omdat hier het graf van Mohammed ligt.
 5. De Burj Khalifa in Dubai is het hoogste gebouw in de wereld, en dus zeker de moeite waard om eens te bezoeken.
 6. De Klaagmuur in Jeruzalem. Deze wordt zo genoemd omdat mensen hun gebeden, klachten en of verzoeken opschrijven op een briefje, en deze dan in de voegen van de muur steken. Officieel heeft deze muur de naam De Westmuur, maar deze naam wordt zelden gebruikt.
 7. Tempel van Ramses II in Aboe Simbel in Egypte. Een archeologisch complex met de indrukwekkende Nubische monumenten. Deze is ook een Unesco Werelderfgoed.
 8. De Grote Moskee van Sultan Qaboes in Oman. Dit is de grootste moskee van het land. Hier springt het enorm grote handgeweven tapijt uit het oog waar vier jaar aan gewerkt is. Ook hangt er een grote kroonluchter boven het tapijt.
 9. Een van de best bewaarde tempel in Egypte, is de Tempel van Ramses III in Medinat Haboe.
 10. Het Plein van de Imam (Meidam Emam) in Isfahan, Iran. Dit plein heeft een oppervlakte van 560 op 160 meter en is eveneens Unesco Werelderfgoed. Rond het plein zijn er veel winkels een monumenten te vinden.
 11. Tempels van Baalbek in Libanon. De meest opvallende tempel is de Tempel van Bacchus, een van de best bewaard gebleven Romeinse tempel ter wereld.
 12. De Ka’aba in Mekka, een kubusvormig gebouw in de Grote Moskee van Mekka. Deze wordt gezien als het centrale Heiligdom van de Islam.
 13. De Piramiden van Chefren in Gizeh, Egypte. De enige piramide in Gizeh die het best bewaard gebleven is.
 14. Vallei der Koningen bij de stad Thebe, Egypte. Een indrukwekkende vallei en ook de begraafplaats van de farao’s uit het Nieuwe Rijk in de Egyptische Oudheid.
 15. De Ruines van Jerash in Jordanië. Van oorsprong is dit een Griekse stad. Hier zijn veel bezienswaardigheden te vinden in de goed intact gebleven stad. Als je hier rondloopt heb je even het gevoel dat je in een Grieks stadje bent, tot je de trots vlag van Jordanië ziet wapperen.
 16. De Piramide van Cheops in Gizeh, Egypte.
 17. Luxortempel, vanzelfsprekend in Luxor, Egypte.
 18. De Quba Moskee in Medina, Saoedi-Arabië staat bekend als een van de oudste Moskeeën ter wereld.
 19. De Graftuin in Jeruzalem, Israël. Hier vlakbij vind je de beroemde rots die ook wel Schedelplaats (het mogelijke Golgotha) genoemd wordt.
 20. De Olijfberg, eveneens in Jeruzalem te vinden. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de stad
 21. Persepolis ligt op ongeveer 70 kilometer van Shiraz in Iran en is de vroegere hoofdstad van het Perzische Rijk. De stad heeft een kenmerkende architectuur en is een heel belangrijk Werelderfgoed.
 22. Burj al Arab in Dubai: een uniek bijzonder hotel in Dubai met een eveneens bijzonder prijskaartje (€€€)
 23. Het Paleis van de Emiraten in Abu Dhabi.
 24. De vallei der Edelen op de Westelijke Jordaanoever in Thebe, Egypte. Dit is de meest bezochte begraafplaats in Thebe en een deel van het Deir el-Bahari Complex.
 25. De Tempel van Philae in Aswan in Egypte. Deze is gewijd aan Aset, de Godin van de vruchtbaarheid. Dit gebouw is ook een Unesco Werelderfgoed.

Plaats een reactie