4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Tips voor een stedentrip naar Sint-Petersburg

St. Petersburg is een prachtige stad in Rusland, die een mooie traditie kent en bekend staat om de komst van Peter de Grote. Het is zijn naam waar de stad naar vernoemd is, waardoor het een goed idee is u vooraf enigszins in te lezen. U zorgt er op die manier voor dat u er een heerlijke reis naartoe kunt maken. U kunt bovendien een deel van de wereld ontdekken dat net naast Europa ligt, maar op een heel andere manier in elkaar zit. Wanneer je bijvoorbeeld verblijft in 1 van de Baltische staten zoals Letland, Estland of Litouwen kun je prima doorrijzen naar Rusland.

Update: Het is in verband met de oorlog in Rusland en Oekraïne niet mogelijk naar deze bestemming af te reizen. Houd altijd de actuele reisadviezen in de gaten op de website van de rijksoverheid.


Meerdere eilanden

U vindt in St. Petersburg meerdere eilanden, waardoor u de mogelijkheid heeft op een unieke manier door de stad te reizen. Kies eens voor het water in de stad, om een totaal nieuw beeld te krijgen. U kunt zich uiteraard op een aantal verschillende manieren laten vervoeren, waardoor u de stad op een goede manier leert kennen. Probeer de taal vooraf wat te leren spreken, zodat de verschillende bestuurders en inwoners u zo nu en dan wat kunnen vertellen over St. Petersburg.

Tsaar Peter de Grote

Kent u Tsaar Peter de Grote? Hij was de man die er ongeveer 300 jaar geleden voor zorgde dat St. Petersburg deze naam kreeg. Hij is een belangrijke figuur binnen de historie, die met name in dat deel van Rusland uitstekend bekend is. In Nederland hebben we over het algemeen allemaal wel eens van hem gehoord, maar weet u wat hij precies deed? Het is een ontzettend leuk idee om naar St. Petersburg af te reizen en op die manier een stukje meer over deze man te weten te komen.

Kunstcollecties in Musea

St. Petersburg is daarnaast een stad waar ontzettend veel kunst en cultuur terug te vinden is. Dit is iets waar meer steden in dit deel van de wereld bekend om staan, waardoor u er bovendien voor kunt kiezen een rondreis te maken. Wilt u St. Petersburg bekijken en bent u op zoek naar de kunstcollecties? Kies dan bijvoorbeeld voor de werken van Rubens, maar ook voor die van Rembrandt en Da Vinci. Verder kunt u er op zoek gaan naar de werken van Picasso, waardoor u er kunt genieten van een heerlijke reis, die u niet zomaar meer zal vergeten.

De 10 mooiste bezienswaardigheden van Sint Petersburg

St. Petersburg is een prachtige stad in Rusland met vele bezienswaardigheden. Hieronder vind je een lijst met tien populaire bezienswaardigheden in St. Petersburg:

 1. Hermitage Museum: een van ‘s werelds grootste musea met een indrukwekkende collectie kunst en antiquiteiten.
 2. Peterhof Palace: een paleiscomplex met prachtige tuinen en fonteinen, dat ook wel bekend staat als het Versailles van Rusland.
 3. Kerk van de Verlosser op het Bloed: een prachtige kerk in de stijl van de Russische orthodoxie, met een indrukwekkende collectie mozaïeken.
 4. Kathedraal van St. Isaac: een van de grootste kathedralen ter wereld, met een adembenemend uitzicht over de stad vanaf het dak.
 5. Kazankathedraal: een van de bekendste en mooiste kathedralen van St. Petersburg, met een indrukwekkende koepel en klassieke architectuur.
 6. Russisch Museum: een museum dat zich helemaal richt op de Russische kunst, met werken van beroemde kunstenaars zoals Kandinsky en Malevich.
 7. Mariinsky Theater: een van de bekendste operahuizen ter wereld, waar opera’s en balletten worden opgevoerd van wereldklasse.
 8. Nevski Prospekt: de belangrijkste straat van St. Petersburg, met vele winkels, restaurants en historische gebouwen.
 9. Peter en Paul Vesting: een historische vesting uit de 18e eeuw, waar vele leden van de Romanov-familie begraven liggen.
 10. Fabergé Museum: een museum gewijd aan de beroemde Fabergé-eieren, met een indrukwekkende collectie van deze kunstwerken.

Luxe all-inclusive hotels

Er zijn verschillende mooie hotels in Sint-Petersburg die je kunnen voorzien van al het eten en drinken dat je nodig hebt. Ontbijt, lunch, diner en snacks: alles kan worden besteld en gebracht. Hieronder zijn enkele suggesties van prachtige exclusieve hotels.

 • Belmond Grand Hotel Europe: Dit historische hotel is gelegen in het hart van de stad, in de buurt van populaire bezienswaardigheden zoals de Hermitage en de Kazankathedraal. Het hotel heeft een prachtige inrichting en biedt verschillende luxe voorzieningen, waaronder een binnenzwembad, een spa en meerdere restaurants.
 • Four Seasons Hotel Lion Palace St. Petersburg: Dit 5-sterrenhotel is gehuisvest in een gerestaureerd paleis uit de 19e eeuw en biedt luxe accommodatie en uitzicht op de St. Isaac’s kathedraal. Het hotel beschikt over een binnenzwembad, een spa en een restaurant met uitzicht op de binnenplaats.
 • The State Hermitage Museum Official Hotel: Dit hotel is gevestigd in een historisch gebouw uit de 18e eeuw en is de officiële accommodatie van het beroemde Hermitage Museum. Het hotel biedt luxe kamers, een fitnesscentrum en een restaurant met uitzicht op de prachtige tuinen van het kasteel.
 • Kempinski Hotel Moika 22: Dit hotel is gelegen aan de Moika rivier, in de buurt van de Hermitage en de Nevsky Prospect. Het biedt luxe kamers en suites, een binnenzwembad, een spa en een restaurant met uitzicht op de rivier.
 • W St. Petersburg: Dit trendy hotel is gelegen in het hart van de stad en biedt kamers en suites met een eigentijds design en moderne voorzieningen. Het hotel beschikt over een fitnesscentrum, een spa en meerdere restaurants en bars.

Wat voor klimaat heeft Sint-Petersburg?

Sint-Petersburg heeft een vochtig continentaal klimaat met koude winters en milde tot warme zomers. De gemiddelde temperatuur in januari, de koudste maand, is ongeveer -7 graden Celsius, terwijl de gemiddelde temperatuur in de warmste maand juli ongeveer 18 graden Celsius is. De stad staat ook bekend om zijn neerslag, met een gemiddelde jaarlijkse neerslag van ongeveer 650 mm, waarvan een groot deel valt als sneeuw in de wintermaanden.

Is er een vliegveld in Sint-Petersburg?

Het belangrijkste vliegveld in Sint Petersburg, Rusland is de luchthaven Pulkovo (LED). Het is de vierde grootste luchthaven van Rusland en bedient jaarlijks miljoenen passagiers. Pulkovo Airport ligt ongeveer 23 km ten zuiden van het centrum van St. Petersburg en biedt vluchten naar vele binnenlandse en internationale bestemmingen. De luchthaven heeft twee terminals. De luchthaven biedt verschillende voorzieningen, waaronder restaurants, cafés, belastingvrije winkels en wisselkantoren. Er zijn verschillende opties om van de luchthaven naar het stadscentrum te reizen, waaronder taxi’s, bussen en de Aeroexpress-trein.

Plaats een reactie