4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all inclusive vakantie estland
Ontdek de prachtigen natuurparken
Meer dan 2.000 verschillende eilanden
Bezoek de middeleeuwste hoofdstad Tallinn

All inclusive vakantie Estland

Wil jij een unieke vakantie? Denk dan eens aan een luxe all-inclusive reis naar Estland. Dit land heeft onder andere een unieke taal, die in bepaalde aspecten wel wat weg heeft van de taal die men spreekt in Finland. Dat neemt niet weg dat men daarnaast sinds 1991 onafhankelijk is en dat u daarom de mogelijkheid heeft om een uniek land te bezoeken. Men heeft een eeuwenoude traditie en handelt daar nog altijd naar, waardoor u het echte Estland kunt leren kennen. De economie is er altijd erg belangrijk geweest, aangezien u er bijvoorbeeld een bezoek kunt brengen aan een van de Hanzesteden. Een leuke vakantie in Estland kunt u op diverse manieren vormgeven. Bovendien is een vakantie in Estland zowel in de zomer als in de winter hartstikke leuk. In de zomer heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een van de steden, te gaan zwemmen of te genieten van de watersport die er beschikbaar is. In de winter kunt u er aan de andere kant voor kiezen om de sneeuw in te duiken en van de bergen af te glijden. Met de juiste tips voor een leuke vakantie in Estland kunt u op die manier een land gaan ontdekken dat maar weinigen kennen.

 • Estland is een schitterend land dat bestaat uit meer dan 2000 eilandjes
 • Het is een relatief klein land wat het ook heel geschikt maar voor een rondreis
 • Kuressaare, Võsu, Mändjala, Narva-Jõesuu en het strand van Paralepa zijn geweldige plekken om op vakantie te gaan
LandEstland
Populaire all-in bestemmingenPärnu
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)2,5 uur
Prijsniveau all-in resorts€€
BetaalmiddelEstlandse Kroon (EEK)
TaalEstisch
Tijdsverschil1 uur later
Bijgewerkt doorHans
Laatst bijgewerkt12 april 2024

Het weer in Estland

Wat is er allemaal te zien en te doen in Estland?

Estland is een ontzettend veelzijdig land waar je kunt genieten van zowel cultuur, natuur als stranden. Hieronder vind je meer informatie over de belangrijkste bezienswaardigheden van het land.

Tallinn behoort uiteraard tot de tips voor een leuke vakantie in Estland, aangezien er in de hoofdstad van alles te ontdekken en te beleven valt. U heeft er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het oude stadscentrum, dat net als de stad Pärnu zeer de moeite waard is. Ook is het een goed idee om eens naar Kuremäe te gaan en dan vooral op zoek te gaan naar het Pühtitsa Klooster, aangezien dat werkelijk schitterend is. In alle oude stadscentra in de verschillende steden vindt u veel romantische straatjes. Niet al het moois van Tallinn wordt tot UNESCO-werelderfgoed gerekend, maar een aantal beschermde locaties staan er zeker op. Zo staat onder andere de oude binnenstad, Vanalinn, op de werelderfgoedlijst. Dit centrum doet beslist niet onder voor de stadskernen van andere Europese hoofdsteden. Op de Domberg vindt u de Domkerk, die vergeleken met de Dom van Utrecht misschien wat klein overkomt, maar een veel exotischer uiterlijk heeft. De Dikke Margareta is een toren met een titel die even lachwekkend als toepasselijk is. De binnenstad is bovendien ommuurd. De indrukwekkende stadsmuur is uitgerust met talloze torentjes die over de stad uitkijken. Vanzelfsprekend is niet alleen het oude stadscentrum van Tallinn een bezoekje waard. Er is veel meer te beleven in de hoofdstad van Estland. Andere populaire trekpleisters zijn het Oude Raadhuis aan het Raadhuisplein, de Sint-Olafkerk, de Heiligegeestkerk, het Toompeakasteel en de Sint-Nicolaaskerk. Er is ook een aantal populaire winkelstraten, zowel oud als nieuw.

Centraal Estland

Het aantal bezienswaardigheden in Centraal Estland is behoorlijk groot, waardoor u er de mogelijkheid heeft om te gaan genieten van de lokale cultuur, maar u aan de andere kant ook op zoek kunt gaan naar het klassieke antiek uit de oudheid.

 • Stadhuis van Tartu: Een van de bezienswaardigheden in Centraal Estland is het stadhuis van Tartu. U heeft er de mogelijkheid om op zoek te gaan naar een aantal gebouwen uit de 18e eeuw, die op een uitstekende manier intact zijn gehouden. Uiteraard is het stadshuis zelf een van de mooiste gebouwen, maar het is in de stad ook een uitstekend idee om een bezoek te brengen aan het Tartu Universiteit Geschiedenis Museum. Zo kunt u er een dag in de stad van maken, waarbij u verschillende gebouwen kunt gaan bekijken.
 • Assembly Hall: Daarnaast behoort de Assembly Hall tot de bezienswaardigheden in Centraal Estland. Het is een akoestische hal, die behoort tot de beste concerthallen van het land, die zeer de moeite waard is. Het zijn de wereldberoemde musici als Liszt en Schumann die er hebben opgetreden, waardoor u er bovendien kunt genieten van een uitgebreide historie. Door de Assembly Hall te combineren met een van de andere bezienswaardigheden kunt u er op een eenvoudige manier een heerlijke dag uit voor het hele gezin van maken.
 • Museum voor klassieke antiek: Ten derde behoort het Museum voor klassieke antiek tot de bezienswaardigheden in Centraal Estland. De naam dekt de lading echter niet helemaal, aangezien u er ook de mogelijkheid heeft om op zoek te gaan naar Egyptische Mummies of het werk dat tijdens de Griekse oudheid werd gemaakt. Het is een museum waar u terug in de tijd kunt duiken, om het klassieke antiek en de andere prachtige overblijfselen uit het verleden kunt gaan bekijken. U kunt meer leren over het land zelf, of genieten van de verschillende historische stukken die uit andere delen van Europa of zelfs de wereld afkomstig zijn, afhankelijk van uw voorkeur.

Nationaal Park Lahemaa

Het Estlands Nationaal Park Lahemaa behoort tot de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad, maar is daarnaast een plaats waar u de mogelijkheid heeft om uitgebreid tot rust te komen. Met welk doel u er ook naar toe gaat, het zal zeer de moeite waard zijn. U heeft de mogelijkheid om in het Estlands Nationaal Park Lahemaa te gaan genieten van de geschiedenis van het land, van de stad Tallinn en natuurlijk van het park zelf. Het is een goed idee om een lokale inwoner te proberen te spreken te krijgen, aangezien zij u vaak een hoop kunnen vertellen over al deze onderdelen. Uiteraard is het de magnifieke sprookjesstad Tallinn die op die manier al snel aan bod zal komen. De gemiddelde Est is behoorlijk trots op de stad en het land, dus houd daar rekening mee wanneer u iemand spreekt.

 • Futuristische wending van Estland: In het Estlands Nationaal Park Lahemaa is daarnaast te zien hoe Estland een aantal jaren geleden een futuristische wending heeft genomen. Een aantal elementen in het park laten heel duidelijk zien dat men grote stappen vooruit heeft weten te zetten, om uit te komen waar men nu is. Met name het contrast met de overige delen van het park dat er op die manier ontstaat is zeer interessant om te zien.
 • Reus Kalevipoeg: Ook is het een goed idee om in het Estlands Nationaal Park Lahemaa op zoek te gaan naar het verhaal van de reus Kalevipoeg. Het verhaal gaat dat hij er in het park eigenhandig voor zorgde dat de baaien werden gevuld met de zwerfkeien die er op dit moment liggen. Het is een verhaal dat uiteindelijk een mythe is geworden, waar de inwoners van Estland met een hoop trots over kunnen vertellen. In het park heeft u de mogelijkheid om uitgebreid uit te rusten, midden in de stad die verder juist op een zeer levendige manier in elkaar zit.

Tip: check ook deze toffe resorts in Engeland en Duitsland.

De kust van Estland

Het reizen aan de kust van Estland is op een aantal verschillende manieren zeer interessant. U doet er dan ook goed aan eens naar dit deel van Europa af te reizen en daar te genieten van de unieke cultuur die er te vinden is.

 • Vissersdorpjes en stranden: Het zijn allereerst de vissersdorpjes en de standen in Estland die ervoor zorgen dat het een werkelijk prachtig land is. De stranden zijn er ongerept en er zijn diverse kuuroorden te vinden waar u op een heerlijke manier tot rust kunt komen. Uiteraard heeft u daarnaast de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een van de grotere havens, of kunt u juist een van de vissersdorpjes intrekken om daar te gaan genieten van de lokale bevolking en de cultuur die er heerst. Het reizen aan de kust van Estland zal u tot geweldige nieuwe inzichten brengen.
 • Beginnen in het noorden bij Narva: Het is tijdens het reizen aan de kust van Estland een goed idee om te beginnen in het noorden, bijvoorbeeld bij Narva. Vanaf die stad heeft u dan de mogelijkheid om af te reizen naar Tallinn, om via de westkust van het land uiteindelijk uit te komen bij Pärnu. Dit is de zomerhoofdstad van Estland, waardoor het alleen al vanwege die reden een interessante stad is om een keer te verblijven. Laat u onderdompelen in de rituelen van Estland, of ga heel bewust op zoek naar de verschillen met onze eigen cultuur.
 • Bezoek de eilanden: Tijdens het reizen aan de kust van Estland zal u daarnaast merken dat het land beschikt over een zeer groot aantal eilanden. We staan er wellicht niet zo vaak bij stil, maar het land bestaat uit 1500 eilanden, waardoor er meer dan voldoende te bezoeken is. Uiteraard is een groot deel van de eilanden onbewoond, maar maakt dat het natuurlijk niet minder mooi of interessant om er tijdens uw reis een keer een bezoek aan te brengen.

Soorten accommodaties in Estland

De hotels in Estland zijn zeer gevarieerd, waardoor u de mogelijkheid heeft om heel voordelig te verblijven, maar u zich aan de andere kant ook in luxe kunt storten. Met name de hotels in Tallinn zitten op een uitstekende manier in elkaar, aangezien het de hoofdstad van het land is. De ontwikkeling van de stad heeft ervoor gezorgd dat u er op een West-Europees niveau kunt verblijven. Uiteraard liggen de prijzen er relatief hoog, maar valt het aan de andere kant erg mee bij de prijzen die er hier in Nederland voor een hotelkamer worden gerekend.

 • Voordelig hotels: Aan de andere kant heeft u ook de mogelijkheid om een heel voordelig hotel te boeken in Estland. In dat geval is het echter wel verstandig om er rekening mee te houden dat u niet teveel luxe dient te verwachten. Het is goed mogelijk om er in ieder geval voor te zorgen dat alles schoon is, maar het ontbijt valt vaak wat tegen en ook de mogelijkheden qua douchen of zelfs het nemen van een bad zijn niet altijd even goed aanwezig. Uiteraard heeft dat de maken met de prijs van het hotel, aangezien u al vanaf een paar tientjes kunt verblijven in het land.
 • Luxe all inclusive resorts: Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om in zoveel mogelijk luxe te verblijven en er op die manier voor te zorgen dat u niets tekort komt. Indien u op zoek bent naar een uitgebreide verzorging is het onder andere een goed idee om een bezoek te brengen aan een van de kuurorden. U kunt er met name langs de kust een hoop vinden, waardoor het een goed idee is daar te gaan zoeken. In de hotels die horen bij de kuuroorden, of er in ieder geval bij in de buurt staan, kunt u zich uitgebreid laten verwennen.

Reis door naar andere Baltische staten

De verschillende Baltische staten kennen we over het algemeen alleen maar van naam. Dat is hartstikke jammer, aangezien de kans groot is dat u een heerlijke tijd zal hebben in landen als Litouwen, Estland en Letland. De landen liggen onder Finland en tegen Rusland aan, net even boven Polen en Wit-Rusland. Het zijn landen die op een heel andere manier in elkaar zitten dan Nederland, waardoor ze zeer de moeite waard zijn.

 • Litouwen: Litouwen heeft lange tijd in een unie van Polen gezeten, waardoor het pas sinds kort een eigen land is. Dat is overigens iets waar alle drie de Baltische staten mee te maken hebben, waardoor het een goed idee is om er juist nu een keer naartoe af te reizen. Verder heeft men lang onder invloed gestaan van de Russen, waardoor de samenleving op een heel andere manier in elkaar zit dan hoe we dat hier in Nederland kiezen. Het is alleen daarom al een goed idee om een keer af te reizen naar Litouwen.
 • Letland: Kent u Letland van naam? Weet u welke van de drie het is wanneer u een kaart te zien krijgt? Letland is een prachtig land. Ook daar is de invloed van Rusland nog altijd erg groot, al staat men tegenwoordig volledig op eigen benen. U kunt er vooral genieten van de uitgebreide flora en fauna die er te vinden is. Het land is relatief klein, maar dat neemt niet weg dat er ontzettend veel natuur te ontdekken valt, waardoor u er een heerlijke tijd zal hebben.

Klimaat

Estland heeft een gematigd landklimaat, met warme, vochtige zomers en koude, droge winters. Het land ligt op een hoogte van 50-150 meter boven zeeniveau en heeft een geografie die varieert van laagland tot laaggebergte. In de zomer, die loopt van juni tot augustus, zijn de temperaturen gemiddeld tussen de 15°C en 20°C, met de warmste temperaturen in juli en augustus. Er zijn ook regelmatig korte regenbuien, maar over het algemeen is het weer tijdens de zomer aangenaam en zonnig. In de winter, die loopt van december tot februari, zijn de temperaturen gemiddeld tussen -5°C en -2°C, met soms strenge vorst. Er is ook regelmatig sneeuw, vooral in de bergachtige gebieden van het land. Het klimaat in Estland is vrij stabiel, met weinig extreme weersomstandigheden en voorspelbare seizoenspatronen. Omdat Estland een land aan de Baltische Zee is, is het ook vrij vochtig, wat kan betekenen dat er meer neerslag is dan in andere delen van Noord-Europa.