4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-england
Heuvels, bergen, stranden en natuurparken
Bezoek beroemde steden als Londen, Newcastle en Liverpool
Reis per bood, vlucht of met de auto

All inclusive vakantie engeland

Wanneer je het kanaal oversteekt en voet zet op Engelse bodem, dan merk je gelijk dat je een compleet andere wereld bent ingestapt. Een wordt betaald met een andere munteenheid, er wordt een andere taal gesproken en auto’s rijden aan de linkerkant van de weg. Er heerst een hele andere cultuur en dat maakt Engeland een heerlijk vakantieland vol verrassingen. Het land heeft een schitterende kustlijn met als hoogtepunt de stranden van Cornwall. Wanneer je in Engeland bent moet je eigenlijk ook de rust en eenvoudig van het Engelse platteland ervaren. Daarnaast herbergt het land talloze prachtige heuvels en meren zoals in Lake District in het Noordwesten. Tenslotte heb je natuurlijk de vele beroemde steden zoals Londen, Liverpool, Manchester en Newcastle die ook populair zijn voor jongerenreizen

  • Een waanzinnig mooie natuur met heuvels, meren en een schitterende kustlijn
  • Engeland heeft tal van imposante en sfeervolle steden zoals Londen, Liverpool, Manchester, Newcastle
  • Je kunt reizen met de boot, de auto of het vliegtuig. De vlucht naar Londen duurt iets meer dan 1 uur
LandEngeland
Populaire all-in bestemmingenLonden, Lake District, Cornwall
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)1 uur (Londen)
Prijsniveau all-in resorts€€
BetaalmiddelBritse pond (GBP)
TaalEngels
Tijdsverschil1 uur vroeger
Bijgewerkt doorHans
Laatst bijgewerkt24 april 2024

Het weer in Engeland

Wat is er allemaal te zien en te doen in Engeland?

Natuur

Engeland is geen land waar je naartoe moet gaan als je wilt genieten van een zonvakantie. ’s Zomers liggen de temperaturen gemiddeld rond de 22 graden, dus om bruin te bakken kun je beter naar het zuiden van Europa trekken. De Engelse natuur is daarentegen wel iets om over naar huis te schrijven. Vaar je met de ferry van Calais naar Dover? Dan wordt je verwelkomt door indrukwekkende krijtrotsen. Deze kliffen strekken zich uit langs de kustlijn van de graafschap Kent. De totale kustlijn van Engeland is ruim 1.800 kilometer lang. Landinwaarts vind je ongerepte natuurgebieden in de vorm van bossen en heuvels. In het noorden van Engeland vind je hooggelegen heidevelden en zelfs bergen. Deze gebieden lenen zich perfect voor wandelingen en fietstochten. Het Lake District is zeker een aanrader voor natuurliefhebbers. In dit bergachtige gebied vind je maar liefst zestien fraaie meren. Je kunt hier vissen, roeien, watersporten of gewoon genieten van de natuur.

Cultuur

De Engelse cultuur is niet te vergelijken met dat wat wij Nederlanders gewend zijn. Engelsen zijn namelijk veel beleefder, rijden aan de andere kant van de weg en zo zijn er nog veel meer verschillen. Kenmerkend voor de Engelse cultuur is het uitgebreide ontbijt, beter bekend als English Breakfast. Het traditionele ontbijt – dat veelal bestaat uit eieren, bonen, worstjes en gebakken spek – moet je natuurlijk een keer geprobeerd hebben. Naast het ontbijt en het welbekende kopje thee kent Engeland nog veel meer nationale trots. Denk hierbij aan William Shakespeare, de Industriële revolutie, het Britse koningshuis en nog veel meer. Door het hele land vind je musea en andere culturele trekpleisters die hiermee te maken hebben.

Bekijk ook deze luxe hotels in Duitsland en Denemarken.

Bezienswaardigheden

In Engeland vind je talloze natuurgebieden en genoeg culturele bezienswaardigheden. Maar wanneer je het land bezoekt dan is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in één van de wereldsteden, zoals Birmingham, Liverpool, Manchester en natuurlijk de hoofdstad Londen. Vooral Londen is een stad die je eigenlijk niet kunt overslaan. Sterker nog, Londen is één van de best bezochte steden ter wereld. Deze stad barst van de imposante bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld; The Big Ben, The London Eye en Buckingham Palace. Kenmerkend aan de stad Londen zijn de Beefeaters en de eindeloze mogelijkheden om te shoppen. Verder zijn er overal in Engeland historische gebouwen te vinden, zoals kastelen en kathedralen. De bekendste kathedraal vind je in de middeleeuwse stad Canterbury. Dit imposante gebouw is onderdeel van de werelderfgoedlijst, net zoals ruim twintig andere Engelse gebouwen en steden. Stonehenge is het oudste Engelse monument op deze lijst. Dit prehistorische bouwwerk stamt namelijk af uit de Jonge Steentijd, oftewel ruim vijfduizend jaar geleden!