4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-italie-finland
Noorderlicht bekijken of een huskytocht maken
Bezoek steden als Helsinki, Rauma en Turku
Geniet van lange warme dagen in de zomer

All inclusive vakantie Finland

Finland wordt ook wel het land van de duizend meren genoemd, maar in feite zijn het er iets meer dan duizend. In totaal zijn er namelijk 187.000 meren die groter zijn dan 500 m2. Rondom deze meren vind je grote gebieden ongerepte natuur. Hier zijn zelfs beren en wolven aanwezig. De bossen zijn reusachtig en indrukwekkend. Wist je dat de zomerdagen in Finland ontzettend lang zijn? Het wordt amper donker. In de zomer loop het kwik met gemak op tot 30 graden. Bij een bezoek aan dit land mag Lapland eigenlijk niet ontbreken. Dit is het land van de Sami. Hier is het letterlijk of je een sprookje binnenstapt. Het absolute hoogtepunt is het Noorderlicht. Je kunt hier ontzettend toffe overnachtingen boeken waar je vanuit je bed de schitterende hemel kunt bekijken. Op deze pagina vind je de beste Finland-deals en meer informatie over jouw reis.

  • Finland is een ontzettend veelzijdige bestemming met prachtige steden en veel natuur
  • De populairste bestemming is Lapland waar je o.a. het noorderlicht kunt bekijken en huskytochten kunt maken
  • In Finland vind je veel luxe wellness-resorts met soms ook all-inclusive mogelijkheden
LandFinland
Populaire all-in bestemmingenLapland, Helsinki, Turku
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)2 tot 3 uur
Prijsniveau all-in resorts€€€
BetaalmiddelEuro (EUR)
TaalFins
Tijdsverschil1 uur later
Bijgewerkt doorHans
Laatst bijgewerkt12 april 2024

Het weer in Finland

Wat is er allemaal te zien en te doen in finland?

Natuur

Het grootste en bekendste meer is het Saimaameer in het zuidoosten van Finland. Dit is tevens één van de grootste meren in heel Europa en kan gezien worden als het Walhalla voor watersportliefhebbers. Als je daar in de buurt bent dan is het een aanrader om ook een kijkje te nemen bij de watervallen van de rivier Vuoksi. In het noorden, vlakbij Sallanturi, vind je het Salla Reindeer Park. In dit park kun je optimaal genieten van alles wat de Finse natuur te bieden heeft. Je kunt hier bijvoorbeeld rendier- en hondensleetochten maken, maar ook ijsvissen in een wak. De echte waaghalzen onder ons kunnen een wak opzoeken om in te zwemmen of een tocht maken op een sneeuwscooter. Deze voorbeelden zijn slechts een kleine greep uit alles wat je kunt doen in het park. Het is ook een heerlijke omgeving om lekker met je eigen hond te wandelen.

Cultuur

In Finland is het heel gebruikelijk om een bezoekje te brengen aan de sauna. De Finnen gebruiken het stoomhokje zelfs voor zakelijke besprekingen en diners. De sauna heeft dus daadwerkelijk een sociale functie. Wel zijn mannelijk en vrouwelijke sauna’s gescheiden. Wanneer ze de sauna verlaten dan is het gebruikelijk om een duik te nemen in een ijskoude meer of rivier. Durf jij het aan? Voor meer Finse cultuur kun je terecht in één van de steden. De hoofdstad Helsinki is veruit de grootste stad. In deze stad vind je veel oude gebouwen die een historische rol hebben vervuld. Meer hierover leer je in de vele musea. Verder zijn er nog een aantal steden in het zuiden van Finland, zoals de voormalige hoofdstad Turku. In het noorden van het land vind je maar één grote stad, namelijk Oulo. Vandaar dat deze stad ook wel bekendstaat als de hoofdstand van het noorden.

Bekijk ook onze tips en aanbiedingen voor Estland en Engeland.

Bezienswaardigheden

Finland bezoek je niet voor specifieke bezienswaardigheden. Het is vooral een land waar je kunt genieten van de ongerepte natuur. Ook kun je het Noorderlicht aanschouwen in het noorden van het land. Dit wordt door velen beschouwd als het mooiste natuurverschijnsel ter wereld. In de zomer houden de Finnen het Midzomerfeest. Dit feest wordt gevierd in het weekend dat het dichtst bij 21 juni ligt. In deze periode gaat de zon niet tot nauwelijks onder. Tijdens dit feest worden er overal in het land vreugdevuren ontstoken. Zie ook onze tips voor een vakantie in de maand juni.