4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

5 keer de mooiste stranden op Curaçao

Curaçao staat natuurlijk bekend om haar prachtige stranden met hagelwit zand en felblauw water. In twee weken heb je meer dan genoeg tijd om het eiland te verkennen het eiland is niet veel groter dan Texel(!)) al is een auto daar wel echt een must bij. Het grote voordeel van een eigen huurauto is dat je de mooiste stranden van het eiland kunt verkennen. In deze blog vind je onze top-5 favoriete stranden die je zeker niet mag overslaan tijdens jouw vakantie (Tip: bekijk ook onze blog met een overzicht van de populairste badplaatsen op Curaçao).


1. Cas Abao

Cas Abao is wat ons betreft samen met de Grote Knip het mooiste strand van Curaçao. Het water is er zó ontzettend blauw, echt prachtig! Op het strand van Cas Abao (waarvoor je per auto een kleine entreefee betaalt) is een klein strandtentje voor drankjes en snacks en kan je bedjes huren. Vlakbij vind je ook heel toffe all-inclusive resorts op Curaçao waar je kunt verblijven.

2. Grote Knip

De Grote Knip is misschien wel het meest bekende strand van Curaçao. Het is al verschillende keren uitgeroepen tot het mooiste strand van de Carribean en dat is niet zonder reden: wat een mooie plek is dit! Op het strand tref je enkel wat parasols en bankjes en verder geen strandtent of iets. In de weekenden en vakanties kan het hier wel erg druk zijn met toeristen, maar ook locals die hier een zonnestraaltje meepikken.

3. Kleine Knip

De naam zegt het al, de Kleine Knip is het kleinere broertje van de Grote Knip. Het strand is een stuk kleiner en vooral ook rustiger, maar zeker niet minder mooi. Ook in deze baai schijn je goed te kunnen snorkelen. In de buurt vind je allerlei duikbedrijven die leuke excursies aanbieden.

4 Playa Santa Cruz

Het zand hier is weliswaar iets minder wit en het water iets minder blauw dan de voorgaande stranden maar Playa Santa Cruz hoort wat ons betreft toch thuis in dit lijstje. De baai is erg groot en op het brede strand vind je een volleybalveldje en verschillende bankjes met parasollen. Vanaf Playa Santa Cruz kan je bij Captain Goodlife een tour boeken of kano huren om naar de Blue Room te gaan. Het vette aan deze grot is dat je eerst twee meter onder water moet zwemmen voordat je er naar binnen kunt. Een bezoekje aan de Blue Room is ook absoluut een aanrader.

5. Piscadera baai

De Piscadera baai, ook wel Pirate bay beach genoemd (vroeger Hooks Hut beach) is het strand waar veel toeristen naartoe gaan. Er hangt een gezellige sfeer met veel verschillende strandtentjes. Pirate bay is een vrij grote strandtent waar ze prima eten serveren, variërend van verse vis tot pasta en salades. Eten doe je in de strandtent of ’s avonds op het strand. De naastgelegen pizzatent Tomatoes heeft naast pizza’s een cocktailbar direct aan het water.

Andere mooie stranden:

  • Mambo Beach: Mambo Beach, officieel bekend als Seaquarium Beach, is een van de meest populaire stranden op Curaçao. Je vindt hier een mix van ontspanning en entertainment. Geniet van de zachte, witte zandstranden en het kristalheldere water, perfect voor zwemmen en snorkelen. Er is een levendige boulevard met winkels, restaurants, en bars die een verscheidenheid aan lokale en internationale gerechten serveren. ‘s Avonds komt de plek tot leven met muziek en dans, waardoor het de perfecte bestemming is voor zowel overdag als ‘s nachts.
  • Jan Tiel Beach: Jan Thiel Beach is een luxe strandgebied op Curaçao dat toeristen een complete vakantiebeleving biedt. Geniet van het zandstrand, de kristalheldere zee en de ontspannen sfeer. Hier vind je een scala aan faciliteiten zoals restaurants, bars, winkels en een supermarkt. Voor de actievelingen zijn er watersportactiviteiten zoals duiken, snorkelen en zeilen. Met muziek en avondvermaak is Jan Thiel Beach ook een populaire bestemming voor het nachtleven. Het is de perfecte plek voor comfort en plezier tijdens je vakantie.

Wat zijn de meest toeristische stranden van Curacao?

De parelwitte zandstranden van Curaçao zijn een waar paradijs voor toeristen. Bezoek Mambo Beach voor levendige bars en restaurants, of zoek de rust op bij Cas Abao. Klein Knip is ideaal voor snorkelaars met zijn turquoise wateren vol koraal en tropische vissen. Jan Thiel Beach trekt mensen aan die op zoek zijn naar luxe en comfort.

Bij welke stranden kun je het beste snorkelen?

Voor een onvergetelijke snorkelervaring op Curaçao moet je Playa Grandi bezoeken waar je schildpadden kunt tegenkomen. Bij Tugboat Beach kun je een gezonken sleepboot ontdekken, omringd door kleurrijk zeeleven. Bij het afgelegen Playa Lagun krijg je de kans om tussen tropische vissen en koraalriffen te zwemmen. Playa Kalki, ook wel ‘Alice in Wonderland’ genoemd, is beroemd om zijn onderwaterwereld vol unieke mariene soorten. Elke locatie biedt je een unieke, adembenemende snorkelervaring.

Plaats een reactie