4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

9 keer zien & doen op Langkawi (Maleisië)

Veel mensen sluiten de reis op Maleisië sloten af met een paar dagen chillen op Langkawi, een redelijk groot eiland aan de westkant van Pensinsular Maleisië, vlakbij de Thaise grens. Wat je daar allemaal kunt zien en doen, lees je hier!


1: Scooter huren

Deze tip geldt eigenlijk voor heel Maleisië, en misschien wel voor heel Azië: huur een scooter! Voor maar een paar euro per dag kan je de hele omgeving op eigen tempo bekijken. Scooteren op Langkawi is ontzettend goed te doen, iets wat bijvoorbeeld in George Town wat minder relaxed is. De wegen zijn er goed en breed en het verkeer is heel rustig. Er zijn maar een paar wegen over het eiland dus echt verdwalen zal ook niet gebeuren. Grootste voordeel? Je ziet dit soort plaatjes en kan overal stoppen waar je maar wilt!

2: Bezoek de Seven Wells waterval

Een van de coolste dingen die je met je scootertje kunt bezoeken, zijn de Seven Wells waterval, ook wel Telaga Tujuh genoemd. Het is even een stuk omhoog lopen vanaf het punt waar je je scooter (betaald) kunt parkeren, maar dan heb je ook wat! Prachtige watervallen waar je ook heel relaxed bij kunt zwemmen en waar je tussen de wilde apen zit.

3: Pantai Tanjung Rhu

Zonder twijfel het mooiste strand dat je op Langkawi zult zien is Pantai Tanjung Rhu. Je kunt hier heerlijk eten bij een van de vele lokale lunchtentjes. Daarna is het fijn om een ligbed en parasol te huren en gewoon te genieten van het rustige strand. Bij Pantai Tanjung Rhu zijn twee grote luxe resorts (waaronder het Four Seasons), waar de toeristen veelal bij in de buurt blijven. Voor de rest komen er af toen een paar bootjes voorbij en zo nu en dan wat mensen op scooters of met taxi’s, maar over het algemeen is het hier vrij rustig.

4: Red Tomato

Red Tomato is een restaurantje is een superleuk restaurantje op Langkawi waar je eigenlijk een keer moet eten. Het is niet duur, het eten is ontzettend lekker en de sfeer is leuk. Absoluut een aanrader! Bekijk hier vast het menu van Red Tomato.

5: Eten op het strand

Iets wat je uit andere Aziatische landen (zoals Thailand) misschien wel gewend bent maar wat je relatief weinig ziet op Langkawi is eten op het strand. Naar ons idee stukken gezelliger dan aan de grote hoofdweg in Pantai Cenang en Pantai Tengah, maar je moet even weten waar het zit en waar je het strand op kunt lopen. Het makkelijkst is om richting the Cliff te lopen en vanaf daar over het strand in noordelijke richting. Daar kom je vanzelf een aantal plekken tegen waar je op het strand kunt eten/drinken.

6: Island hopping tour

Ontzettend toeristisch natuurlijk, maar toch leuk om gedaan hebben was de island hopping tour naar een paar omliggende eilandjes van Langkawi. In onze tour wordt je eerst naar Pulau Dayang Bunting gebracht, een eiland dat met haar gigantische meer op de UNESCO World Heritage Geopark-lijst staat. Daarna wordt je via Pulau Singa Besar (waar je onder andere adelaars spot) naar Pulau Beras Basah gebracht, een prachtig mooi bounty strandje. Wellicht is deze tip geen absolute must see – zeker niet als je niet houdt van toeristische boottours, maar het is weer eens wat anders dan het strand van Pentai Cenang

7: Istanbul Restaurant

Nog een etenstip en wel die van een Turks restaurant. Istanbul Restaurant zit op de ‘grote’ kruising tussen Pantai Cenang en Pantai Tengah en je kunt er heerlijk Turks eten uit Istanbul. Van Döner tot Dürüm en vleesgerechten van de grill, alles was er even lekker! En het is niet duur! De mensen vinden het leuk als je een kleine fooi geeft.

8: Panorama Langkawi

Als je de tijd hebt is het ontzettend tof om deze hotspot mee te pakken. Een bezoek aan Panorama Langkawi, inclusief de Skybridge is geweldig. Vanaf het hoogste punt (bijna 710 meter) heb je een geweldig uitzicht over het eiland.

9: Italian pizza

Opzoek naar een lekkere pizza? Italian Pizza op de hoek bij het kleine winkelcentrumpje met Starbucks en MacDonalds in Pantai Cenang hebben ze de lekkerste pizza’s. Het is eigenlijk een afhaaltentje met maar een paar kleine zitjes buiten, en een biertje bij je pizza gaat niet omdat hier geen alcohol verkocht wordt, maar toch een topplek voor pizza op Langkawi.

Plaats een reactie