4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Toeristische en mooiste badplaatsen van Curaçao

In dit artikel nemen we je mee in de sprankelende wereld van Curaçao, waar de zon altijd schijnt en de zee altijd lokt met zijn turkooizen tinten. Deze blog is je persoonlijke gids naar de negen mooiste badplaatsen van het eiland, elk uniek op zijn eigen manier. Je kunt vanuit je hotel met een huurauto het hele eiland eenvoudig verkennen.

🌴 Verken de levendige wereld van Willemstad, met zijn UNESCO Werelderfgoed status en kleurrijke koloniale architectuur. Zoek rust in het serene Piscadera en de ongerepte natuurlijke schoonheid van Sint Willibrordus. Ga van de gebaande paden af in het vredige Nieuwpoort en het afgelegen Lagun. Duik in de levendige onderwaterwereld van de Blauwbaai en voel de hartslag van het eiland in de bruisende Jan Thiel Baai. En tot slot, avontuur je naar het ruige landschap van Westpunt, waar de ongerepte natuur je roept. Elk van deze plekken biedt zijn eigen charme en ervaring, en samen vormen ze het prachtige palet dat Curaçao is. Dus, pak je zonnebril en laat je meevoeren naar de mooiste kustplaatsen van Curaçao.



Mambo Beach

Verwelkom de levendigheid van Mambo Beach, een hotspot van Curaçao vol leven en kleur. Hier vind je een bruisende promenade met trendy boetieks, bars en restaurants, ideaal voor de toerist die op zoek is naar een energieke ervaring. Het witte zandstrand strekt zich uit langs de turquoise wateren, perfect voor een dag zonnebaden of zwemmen. Wil je wat meer actie? Huur een jetski voor een adrenalinerit of probeer een paddleboard voor een rustigere bezigheid. Op een steenworp afstand vind je het Seaquarium, een must-see waar je dichtbij de fascinerende zeedieren van de Caribische Zee kunt komen. En als de zon ondergaat, komt Mambo Beach echt tot leven. Dans op het ritme van live muziek in een van de nachtclubs of geniet van een cocktail terwijl je geniet van het betoverende uitzicht op de ondergaande zon.

🏖️ All inclusive accommodatie in deze omgeving:


Jan Thiel

Ontdek de Jan Thiel Baai, een parel van Curacao waar luxe en natuurlijke schoonheid samenkomen. Stap uit op een van de mooiste stranden van het eiland, waar het azuurblauwe water je uitnodigt voor een duik. Als je houdt van actief bezig zijn, biedt deze baai volop mogelijkheden. Neem je snorkelset mee en bewonder de levendige onderwaterwereld, of huur een kajak voor een avontuur op het water. Ontspan na een actieve dag in een van de high-end resorts die Jan Thiel Baai rijk is. Met restaurants die de lokale Creoolse keuken serveren, geniet je van heerlijke gerechten terwijl je de zonsondergang bewondert. Maak je uitstapje compleet met een bezoek aan de nabijgelegen zoutpannen van Jan Thiel, een hotspot voor flamingo’s.

🏖️ All inclusive accommodatie in deze omgeving:


Piscadera

Betreed de rust van Piscadera, een serene kustplaats die een ideale mix van lokale cultuur en natuurlijke schoonheid biedt. Verwonder je over de elegante Nederlandse koloniale architectuur die de omgeving kenmerkt. Omringd door weelderige tropische flora, zorgt de kustlijn van Piscadera voor een idyllisch en rustgevend tafereel. Aan deze kant van het eiland kun je het Curaçao Aquarium bezoeken, waar je meer te weten kunt komen over het zeeleven in de regio. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, is Fort Nassau vlakbij, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de hele baai en het historische erfgoed van het eiland kunt ontdekken. Na een dag vol verkenningen, kun je genieten van de authentieke lokale keuken in een van de gezellige restaurants die Piscadera rijk is.

🏖️ All inclusive accommodaties in deze omgeving:


Willemstad

Duik in het kleurrijke hart van Curaçao, Willemstad. Deze levendige hoofdstad, erkend als UNESCO Werelderfgoed, is een feest voor het oog met haar beroemde pastelkleurige gebouwen en de iconische Handelskade. Het is een stad van contrasten, waar historische koloniale architectuur samensmelt met moderne invloeden. Verken de twee unieke districten, Punda en Otrobanda, verbonden door de karakteristieke ‘Swinging Old Lady’, de Koningin Emmabrug. Wandel door de levendige straten vol unieke winkels, galeries en markten. Ontdek de rijke historie in het Kura Hulanda Museum, of bewonder de prachtige drijvende markt, waar verkopers uit Venezuela hun verse producten aanbieden. Maak een boottocht door de St. Annabaai voor een ongeëvenaard uitzicht op de stad en de schepen. Als de avond valt, komt Willemstad tot leven met muziek en dans, en een reeks voortreffelijke restaurants om je smaakpapillen te prikkelen.

🏖️ All inclusive accommodaties in deze omgeving:


Nieuwpoort

Nieuwpoort is een rustige badplaats gelegen aan de serene zuidkant van Curaçao. Met zijn natuurlijke charme en rustige sfeer, biedt Nieuwpoort je een authentieke Curaçaose ervaring. Geniet van een ontspannen dag op het ongerepte strand en voel het witte zand onder je voeten. Proef de vers gevangen zeevruchten in een van de lokale restaurants, terwijl je de zachte zeebries en het rustgevende geluid van de golven ervaart. Voor de avontuurlijke reiziger, biedt Nieuwpoort ook een kans om te kitesurfen of te zeilen op de heldere blauwe wateren. In de buurt ligt het Curaçao Ostrich Farm, de grootste struisvogelfarm buiten Afrika, waar je de mogelijkheid hebt om deze majestueuze vogels van dichtbij te bekijken.

🏖️ All inclusive accommodaties in deze omgeving:


Sint Willibrordus

Ervaar de rust van Sint Willibrordus, een pittoresk dorp aan de westkust van Curaçao. Genesteld tussen de groene heuvels, kijkt dit charmante dorp uit over de azuurblauwe Caraïbische Zee. Begin je dag op het adembenemende strand van Daaibooi, bekend om zijn heldere water en kleurrijke onderwaterleven, perfect voor snorkelen. Bezoek de historische kerk van Sint Willibrordus, die sierlijk boven het landschap uittorent en een prachtig uitzicht op de omgeving biedt. Mis niet de kans om de nabijgelegen zoutpannen te bezoeken, een favoriete plek van flamingo’s en een geweldige kans voor vogelspotters. In de omgeving vind je ook het Curaçao Wildlife Park, een must-see voor natuurliefhebbers. Sluit de dag af met een diner in een van de lokale eetgelegenheden, waar je kunt genieten van verse zeevruchten en traditionele Curaçaose gerechten. Sint Willibrordus biedt een vredig toevluchtsoord vol natuurlijke wonderen en historische charme.


Westpunt

Betreed Westpunt, het meest westelijke punt van Curaçao en een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Hier ontvouwt het eiland zich in zijn meest ongerepte vorm. Van dramatische kliffen tot afgelegen stranden zoals Playa Kalki, dit gebied nodigt je uit om te verkennen. Neem je snorkel of duikuitrusting mee en ontdek een adembenemende onderwaterwereld vol koraalriffen en exotische vissen. Voor de echte avonturiers zijn er wandelroutes die leiden naar verbluffende uitzichtpunten. Mis niet de kans om Shete Boka National Park te bezoeken, waar je de indrukwekkende kracht van de zee tegen de kust kunt zien slaan. Proef de lokale keuken in een van de gezellige restaurants in de omgeving. Hier wordt vaak vers gevangen vis geserveerd, wat een waar genot is voor elke fijnproever.


Lagun

Ben je al bekend met Lagun? Dit is een verborgen parel aan de rustige westkust van Curaçao. Dit kleine vissersdorpje, genesteld tussen hoge kliffen, is thuisbasis van een van de meest beschutte en intieme stranden van het eiland. Het water is hier kalm en kristalhelder, wat het ideaal maakt voor snorkelen en duiken, waarbij je talloze tropische vissen en zeeschildpadden kunt spotten. Laat je onderdompelen in de lokale cultuur door te praten met de vriendelijke vissers en zelfs mee te doen aan een vissersboottocht. Mis niet de kans om de verbluffende onderwatergrotten in de buurt te verkennen, een waar wonder van de natuur. Geniet van een authentieke maaltijd in een lokaal visrestaurant, waar je verse zeevruchten kunt proeven die dezelfde dag nog gevangen zijn. In Lagun vind je een authentiek stukje Curaçao, weg van de drukte, waar je kunt genieten van de rust en de natuurlijke schoonheid van het eiland.

🏖️ All inclusive accommodaties in deze omgeving:


Blauwbaai

Blauwbaai, de plek waar rust en avontuur elkaar ontmoeten. Dit serene strand, omlijst door wuivende palmbomen, biedt een rustgevende sfeer waar je volledig kunt ontspannen. Maar laat je niet misleiden door de rust, want onder het oppervlak vind je een levendige onderwaterwereld. Blauwbaai is geliefd bij duikers en snorkelaars vanwege het kleurrijke koraalrif dat net onder het wateroppervlak begint. Met een golfbaan in de buurt en een verscheidenheid aan watersporten om uit te kiezen, zal verveling geen optie zijn. Maak een boottocht naar het nabijgelegen Klein Curaçao, een onbewoond eiland met een prachtig strand en een iconische vuurtoren. Als de dag ten einde loopt, nestel je je in een van de gezellige strandrestaurants en geniet je van een Caribische maaltijd terwijl je de zon onder ziet gaan.

🏖️ All inclusive accommodaties in deze omgeving:

Plaats een reactie