4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Strandvakantie: de mooiste stranden van Cyprus

Ben je klaar om je te laten betoveren door de schoonheid van Cyprus, het juweel van de Middellandse Zee? Deze betoverende eilandnatie, doordrenkt van geschiedenis en mythen, is gezegend met enkele van de meest verbluffende stranden van Europa. Elk heeft zijn unieke charme en roept een gevoel van ontzag voor de natuur en verwondering over de mooie landschappen op. Bereid je voor om ondergedompeld te worden in de meest idyllische landschappen, waar gouden zand en azuurblauwe zee elkaar ontmoeten, en waar de zon altijd lijkt te schijnen. De 11 wonderbaarlijke stranden van Cyprus uit deze blog staan op het punt om jouw beeld van een perfecte strandvakantie opnieuw te definiëren. Maak je klaar om je voeten in het zand te zetten en het ware Cyprus te ontdekken.

🏖️ Van het verbluffende Turtle Beach, waar zeeschildpadden komen om hun eieren te leggen, tot de levendige sfeer van Nissi Beach; van de rustige wateren van Fig Tree Bay tot het betoverende landschap van Konnos Bay; van de archeologische wonderen nabij Makronissos Beach tot de mythologische betovering van Aphrodite Beach; van het ongerepte gouden zand van Golden Beach tot de natuurlijke sereniteit van Lara Beach; van de familievriendelijke Coral Bay tot het schilderachtige Pissouri Beach, en uiteindelijk, de adembenemende Blue Lagoon, elk strand heeft een uniek verhaal te vertellen. Lees ook onze tips voor een rondreis door Zuid-Cyprus.



Turtle Beach

Turtle Beach, op het schilderachtige schiereiland Karpas van Noord-Cyprus, is een betoverend stukje paradijs dat toeristen adembenemend natuurlijk schoon biedt. Het strand staat vooral bekend om zijn jaarlijkse zeeschildpadbroedseizoen, waar de bedreigde Karetschildpad en de groene schildpad hun eieren leggen (zie de foto hierboven) – een uniek schouwspel dat natuurliefhebbers trekt. Het rustige, gouden zand en het heldere, kalme water bieden de ideale omstandigheden voor ontspanning en zwemmen. Dichtbij ligt het traditionele dorpje Yeni Erenköy, waar je de lokale cultuur en gastronomie kunt verkennen. Avontuurlijke toeristen kunnen een uitstapje maken naar de Karpas wildernis voor een vleugje eco-toerisme. De nabijgelegen oude stad Famagusta, met zijn mix van gotische en Oost-Romeinse architectuur, is ook zeker een bezoek waard.


Nissi Beach

Nissi Beach, gelegen in de bruisende stad Ayia Napa, is een ware hotspot voor toeristen die op zoek zijn naar levendigheid en vermaak. Het is beroemd om zijn kristalheldere turquoise wateren en fijn, wit zand, wat het een uitstekende keuze maakt voor zonnebaden en zwemmen. Het meest unieke aan Nissi Beach is de kleine, betoverende eilandformatie op korte zwemafstand van de kust, een favoriete trekpleister voor avonturiers. Naast het strand, biedt Ayia Napa een levendig nachtleven met talrijke clubs en bars. Voor de geschiedenisliefhebbers is het Thalassa Museum, dat zich richt op de mariene geschiedenis van Cyprus, een aanrader. Dichtbij zijn ook de fascinerende Ayia Napa Sculpture Park en het historische Agia Napa klooster te ontdekken.

🛫 All inclusive hotels in deze omgeving:


Fig Tree Bay

Fig Tree Bay, genesteld in de levendige stad Protaras, is een topkeuze voor gezinnen en watersportliefhebbers. Deze blauwe vlag strand is beroemd om zijn fijne gouden zand en veilige, heldere wateren. Het dankt zijn naam aan de opvallende, oude vijgenboom die dichtbij de kustlijn groeit, een natuurlijk monument dat toeristen aantrekt. Offshore ligt een klein, pittoresk eiland dat eenvoudig te bereiken is voor zwemmers en snorkelaars, waardoor het een unieke attractie is. Het water rondom dit eiland biedt een kleurrijke onderwaterwereld vol zeeleven. Protaras zelf is rijk aan gezellige taverna’s en visrestaurants waar lokale delicatessen worden geserveerd. In de omgeving ligt het Cape Greco National Forest Park voor wandel- en natuurliefhebbers.

🛫 All inclusive hotels in deze omgeving:


Konnos Bay

Konnos Bay, gelegen tussen Protaras en Ayia Napa, biedt een serene en rustige atmosfeer, weg van de drukte. Dit strand is geliefd om zijn prachtige halvemaanvorm, schaduwrijke dennenbossen en glasheldere wateren, ideaal voor snorkelen en duiken. Met zijn rustige wateren is het strand perfect voor allerlei watersporten, van paddleboarding tot jetskiën. Op korte afstand bevindt zich het betoverende Cape Greco National Forest Park, met zijn wandel- en fietspaden die een adembenemend uitzicht bieden over de Middellandse Zee. Bezoek ook de mysterieuze ‘Liefdesbrug’, een natuurlijk rotsachtig boogwerk vlakbij. Voor een unieke eetervaring, bieden lokale tavernes op de kliffen een panoramisch uitzicht op de baai, terwijl je van verse zeevruchten geniet.

Tip: altijd al eens willen slapen met een eigen zwembad en terras voor de deur? Neem dan eens een kijkje bij deze blog met toffe swim-up kamers op Cyprus.


Makronissos Beach

Makronissos Beach, aan de westelijke rand van Ayia Napa, is een prachtige trio van baaien die samen een natuurlijk paradijs vormen. De stranden zijn bekend om hun ongerepte zand, rustige en heldere wateren, waardoor het een ideale plek is voor families en ontspanningszoekers. Het unieke aan Makronissos is de nabijheid van een oude begraafplaats uit de bronstijd, een must-see voor geschiedenisfanaten. De prachtige omgeving biedt ook gelegenheid voor wandeltochten of een dagje lekker de natuur in. Het nabijgelegen Ayia Napa Waterpark is ook leuk voor een dagje waterpret met de hele familie. Op deze pagina vind je nog veel meer leuke waterparken op Cyprus. Er zitten hier ook een aantal heerlijke restaurants zoals The Garden of Eden en The Agrotikon waar je echt de lokale keuken leert kennen. Een andere leuke activiteit is een boottocht langs de kustlijn. Vanaf de boot heb je een geweldig uitzicht op de zee en de kust. Als je geluk hebt kom je onderweg nog wat bijzondere vissen tegen.

🛫 All inclusive hotels in deze omgeving:


Aphrodite Beach

Aphrodite Beach, gelegen nabij het charmante dorpje Polis, is een vredig toevluchtsoord weg van de drukkere toeristische plekken. Het is genoemd naar de Griekse godin van de liefde en schoonheid, Aphrodite, die volgens de legende uit de golven van de zee hier werd geboren. Dit ongerepte strand heeft een adembenemend uitzicht op de Akamas Peninsula, en biedt een rustige atmosfeer met zijn zachte zand en heldere water. Een uniek kenmerk is de nabijheid van het bad van Aphrodite, een natuurlijke grot met een bron die volgens de legende verjongende eigenschappen heeft. Polis, met zijn traditionele Cypriotische charme, biedt een scala aan tavernes en restaurants. In de omgeving ligt ook het Akamas National Park, perfect voor wandelaars en natuurliefhebbers.

🛫 All inclusive hotels in deze omgeving:


Golden Beach

Golden Beach, gelegen op het afgelegen schiereiland Karpas in Noord-Cyprus, is een verborgen parel die echte sereniteit biedt. De naam komt van het gouden zand dat zich naadloos vermengt met de warme, kristalheldere wateren van de Middellandse Zee. Het strand staat bekend om zijn ongerepte schoonheid en de wilde ezels die vrij rondlopen in de omgeving, een uniek gezicht dat toeristen fascineert. Het pittoreske vissersdorpje Bogaz, in de buurt, is een bezoek waard voor zijn authentieke Cypriotische keuken. Ook is er de nabijgelegen Kerk van Apostolos Andreas, een belangrijk pelgrimsoord met een prachtig uitzicht op de zee. Karpas Peninsula zelf is rijk aan biodiversiteit, ideaal voor natuurwandelingen en vogelspotten.


Lara Beach

Lara Beach, verborgen in het westen van Cyprus binnen het Akamas schiereiland, is een ongerept juweel en een oase voor natuurliefhebbers. Beroemd als broedplaats voor bedreigde groene en karetschildpadden, biedt het strand een unieke kans voor bezoekers om deze fascinerende wezens in hun natuurlijke omgeving te observeren. Het strand zelf is wild en ongerept, met grof zand en helderblauwe wateren die de ideale setting voor snorkelen vormen. In de omgeving ligt het Avakas Gorge, een spectaculaire natuurlijke formatie ideaal voor wandelaars. Voor de fijnproevers bieden de nabijgelegen dorpen authentieke Cypriotische gerechten. Lara Beach is enkel bereikbaar met 4×4 voertuigen, wat bijdraagt aan het avontuur en de afgezonderde charme.


Coral Bay Beach

Coral Bay Beach, gelegen in Peyia nabij Paphos, is een van de meest geliefde stranden op Cyprus, erkend om zijn Blauwe Vlag status. Het halvemaanvormige strand is geliefd om zijn gouden zand, rustige, ondiepe wateren en uitstekende voorzieningen, waardoor het perfect is voor gezinnen. Watersporten zoals windsurfen en jetskiën zijn hier populair. Een uniek aspect van Coral Bay is zijn nabijheid tot de Maa-Palaeokastro, een archeologische site die de vestiging van de Mycenen op Cyprus markeert. Voor een hapje en een drankje biedt de levendige strip van Coral Bay een overvloed aan restaurants en bars. Maak een boottocht langs de kustlijn of bezoek de nabijgelegen Paphos Zoo voor een leuke gezinsdag uit.

🛫 All inclusive hotels in deze omgeving:


Pissouri Beach

Pissouri Beach, genesteld in de prachtige Pissouri Bay halverwege tussen Paphos en Limassol, biedt een schilderachtige en rustige ontsnapping. Dit strand wordt omringd door indrukwekkende kliffen en biedt een unieke, natuurlijke schoonheid met zijn kiezelzand en het helderblauwe water van de Middellandse Zee. Het strand is uitstekend voor watersporten, met opties variërend van windsurfen tot kajakken. Het charmante dorp Pissouri ligt op een heuveltop met panoramisch uitzicht en heeft een traditionele Cypriotische uitstraling, vol met gastvrije tavernes waar je de lokale keuken kunt proeven. In de omgeving ligt het imposante rotsformatie Petra tou Romiou, volgens de legende de geboorteplaats van Aphrodite. Bovendien zijn er meerdere gerenommeerde wijngaarden in de omgeving voor wijnliefhebbers.

🛫 All inclusive hotel in deze omgeving:


Blue Lagoon

De Blue Lagoon, gelegen in het afgelegen Akamas-schiereiland, is een verborgen parel die bekend staat om zijn verbluffende schoonheid en kristalheldere turquoise wateren. Het is alleen toegankelijk per boot of 4×4 voertuig, waardoor het een avontuurlijke bestemming blijft, onaangetast door massatoerisme. Het rustige, ondiepe water maakt het een paradijs voor snorkelaars, die een overvloed aan zeeleven kunnen ontdekken. In de omgeving vind je het charmante vissersdorpje Latchi, beroemd om zijn verse zeevruchten en gezellige taverna’s. Ook dichtbij is de baden van Aphrodite, een natuurlijke bron met mythische associaties. Bezoekers kunnen ook genieten van wandelingen in het Akamas National Park, een beschermd natuurgebied met een rijke biodiversiteit. De Blue Lagoon, met zijn idyllische omgeving en glinsterende wateren, biedt een onvergetelijk stukje paradijs dat de ongerepte schoonheid van Cyprus perfect weerspiegelt.

Plaats een reactie