4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

15 keer de mooiste natuurplekjes op Curaçao

Curaçao is een veelzijdig eiland waar voor jong en oud meer dan genoeg te beleven is. Het is de ideale bestemming om lekker te ontspannen en op te laden (bekijk hier maar ons aanbod met all-in hotels) Zon, zee, strand, een heerlijk windje en luxe resorts zorgen voor een onvergetelijke tijd. Maar op Curaçao is ook heel veel te zien! In deze blog vind je daarom de mooiste natuurspots van het eiland die je niet mag missen!

Bekijk ook:

👉 5 keer de mooiste stranden op Curaçao
👉 mooiste badplaatsen van Curaçao

1: Christoffelpark en -berg

Het Christoffelpark is een nationaal park op Curaçao van circa 2300 hectare. Er zijn hier prachtige landschappen te vinden voor elke natuurliefhebber. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om deze groene omgeving zelfstandig te ontdekken of om de hulp van een guide in te schakelen. Deze tour guides kunnen je alles vertellen over de bijzondere geschiedenis van dit park. Ook zijn er prachtige vogels te spotten, wat dit nationale park ook een ideale stop maakt tijdens een vogelvakantie.

Daarnaast ligt de Christoffelberg in het Christoffelpark. Deze berg is met zijn piek van ongeveer 372 meter het hoogste punt van heel Curaçao, en daarmee ook een van de hoogste punten in het hele Nederlandse koninkrijk. Je kunt deze berg beklimmen voor het mooiste uitzicht op het hele eiland.

2: Kokomo Beach

Kokomo Beach is een prachtig wit strand met azuurblauwe zee. Dit strand ligt niet ver ten westen van Curaçao’s hoofdstad Willemstad en is vrij populair onder de meeste vakantiegangers. Je kunt hier heerlijk luilakken, een frisse duik nemen om af te koelen en genieten van een prachtige zonsondergang. Ook leuk: er staan hier schommels in het water met de tekst “Kokomo” erboven voor een leuke foto. De kans is groot dat je iemand wel eens op de foto hebt gezien bij deze schommels!

3: Playa Porto Marie

Playa Porto Marie Curaçao is een bijzonder strand aan de noordwestkust van het eiland. De strandpromenade is gemaakt van gerecycled materiaal en water wordt hergebruikt voor irrigatie. Een duurzaam stukje natuur dus. Maar dat is niet waarom mensen dit unieke strand bezoeken. Playa Portie Marie staat namelijk ook wel bekend als het varkens strand van Curaçao. Je kunt hier heerlijk relaxen met de varkentjes Willy en Woody.

4: De Zoutpannen van Jan Thiel

Jan Thiel ligt net onder Willemstad aan de zuidelijke kant van het eiland. Bijzonder is dat je hier zoutpannen kunt zien. Vroeger werden deze zoutpannen gemaakt om zout te winnen uit het water van de oceaan. Omdat het water verdampte, bleef alleen het zout achter. Ondanks dat ze niet meer gebruikt worden, kun je hun schoonheid nog steeds bewonderen.

5: De Flamingo’s van Curaçao

Als je op zoek bent naar bijzondere natuur op Curaçao, dan mogen de flamingo’s van Curaçao zeker niet ontbreken. Je kunt deze vogels spotten vanaf Sint Willibrordus en Jan Kok. Let er wel op dat dit echte ochtenddieren zijn: wees er dus vroeg bij als je een goede kans wil maken om de flamingo’s te zien.

6: Natuurpark Curaçao: Shete Boka

Het Christoffelpark is niet het enige nationale park op dit eiland. Shete Boka mag dan wel een stuk kleiner zijn (ongeveer 2 vierkante kilometer), maar dat betekent niet dat het geen prachtig natuurgebied op Curaçao is. Het gaat hier om een kuststrook van 10 kilometer met ruige natuur. Er zijn diverse inhammen te vinden, wilde dieren te spotten en unieke baaien te ontdekken. Dit park ligt naast het Christoffelpark.

7: Grote Knip / Kenepa Beach

Als je een strandliefhebber bent, mag een bezoekje aan de Grote Knip, of Kenepa Beach in het Engels, niet ontbreken. Dit is een van de bekendere stranden van dit eiland, en met goede reden. Het is moeilijk om ergens anders zulk mooi helderblauw water te vinden. Dit stukje natuur van Curaçao wordt op zo’n manier gepreserveerd dat er geen restaurantjes of barretjes op het strand zijn. Vergeet dus niet om een koelbox mee te nemen als je dit strand voor langere tijd wil bezoeken. Wil je vlakbij de Grote Knip verblijven? Kies dan een hotel in Westpunt (in het noorden) of in Lagun (in het zuiden).

8: Kleine Knip

Naast een Grote Knip bestaat er natuurlijk ook nog een Kleine Knip. Dit strand wordt nog wel eens over het hoofd gezien omdat mensen zich focussen op zijn grotere broer. De Kleine Knip ligt iets ten zuiden van de Grote Knip en is niet toeristisch ingericht, wat wil inhouden dat je hier echt van de natuur kunt genieten in zijn oorspronkelijke staat. Ook hier kun je prachtig snorkelen.

9: Curaçao Natuurpark: Marine Park

Marine Park (of Curaçao Underwater Park) is een prachtig natuurgebied op Curaçao van ruim 10 vierkante kilometer. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier niet zomaar om een natuurpark, maar om een heus onderwaterpark. Marine Park loopt ruwweg vanaf Willemstad tot het oostelijke punt van Curaçao: een hele afstand dus (20 km!). Dit is daarom ook de beste plaats op dit eiland om te gaan duiken of snorkelen. Je kunt een bonte onderwaterwereld spotten met unieke dieren zoals zeeschildpadden en barracuda’s. Daarnaast zijn er meer dan 65 vormen koraal te vinden, wat voor een prachtig kleurenspel onderwater zorgt. Zorg er echter wel voor dat je het koraal nooit aanraakt! Meer informatie vind je op

10: De Grotten van Hato

In het noorden van Curaçao vind je de Grotten van Hato. Dit prachtige stukje natuur werd vroeger gebruikt door gevluchte slaven zodat ze niet door slavenhandelaren werden gevonden. Tegenwoordig kun je hier tours volgen waarin je alles wordt verteld over de unieke geschiedenis van deze grotten.

11: Playa Lagun

Playa Lagun is een kleinschalig opgezet strandje in het noordwesten van Curaçao. Het heeft misschien niet de ruwe natuur van bijvoorbeeld de Kleine of Grote Knip, maar je kunt hier nog steeds genieten van het prachtige strand en de blauwe zee. Het is gelegen in een kleine baai en je kunt er prachtige foto’s maken. Ook kun je bij dit strand regelmatig wilde leguanen spotten.

12: Santa Pretu

Naast witte stranden kent Curaçao ook nog Santa Pretu: een zwart strand. Je kunt hier heerlijk zonnen en ontspannen, maar het water rondom dit zwarte strand is ook uitermate geschikt om te snorkelen of te duiken. Dit strand is wat minder bekend, waardoor je hier ook vaak de drukte kunt vermijden.

13: Playa Santa Cruz

Dit strand ligt net iets ten noorden van Santu Pretu. Je hebt ondertussen waarschijnlijk wel door dat Curaçao de perfecte bestemming is voor strandliefhebbers. Ook dit strand is wat minder druk dan veel stranden op dit eiland, waardoor je er vaak in rust kunt genieten. Ook kun je dit strand en een bezoekje aan Santa Pretu in 1 trip combineren.

14: Nationaal Park Den Dunki

Dit kleine en schattige nationale park ligt dicht bij de zoutpannen van Jan Thiel en dient ook wel eens als ingang naar de zoutpannen. Het is slechts een paar minuten verwijderd van het historische centrum van Willemstad. Gezien zijn omvang is het een leuk parkje om een keer tijdens een ochtend- of avondwandeling te ontdekken.

15: Struisvogelboerderij van Curaçao

We sluiten ons lijstje af met nog een bestemming voor vogelliefhebbers: de struisvogelboerderij van Curaçao. Deze boerderij bestaat al meer dan 40 jaar en je kunt hier interessante tours krijgen. Op de boerderij zijn verder ook nog schapen, krokodillen en zwijnen te vinden. Bij de farm zit ook een leuk restaurantje met een winkeltje. Bijzonder: want in het restaurant kan je ook struisvogel bestellen (!)!. Vooral voor kinderen is het een leuk uitstapje.

Plaats een reactie