4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Overzicht met 10 wintersportgebieden in Oostenrijk

Oostenrijk, hét land bij uitstek voor de wintersport. Prachtige bergen, mooie pistes, gezellige en authentieke dorpjes. Maar waar in Oostenrijk vind je de beste skigebieden? De beste: tja dat is eigenlijk een heel subjectief begrip. Daarom hebben we voor de verschillende wensen het beste gebied geselecteerd zodat je straks de wintersport vakantie in Oostenrijk kan boeken die het beste past bij je specifieke wensen. Hieronder vind je een lijst met populaire wintersport gebieden. Vervolgens kun je een toelichting vinden op basis van reisgezelschap en/of ski-ervaring.

All inclusive wintersport in Oostenrijk

Een all inclusive wintersport vakantie in Oostenrijk is een geweldige manier om er even tussenuit te gaan. U kunt genieten van het uitgebreide aanbod aan winteractiviteiten zoals skiën, snowboarden, rodelen, wandelen of langlaufen. Oostenrijk staat ook bekend om zijn prachtige landschap met bergen, meren en typische alpine dorpen. U kunt genieten van heerlijke lokale lekkernijen zoals Kaiserschmarrn, Tafelspitz of Apfelstrudel. U kunt ook genieten van heerlijke warme chocolademelk met rum of een glas Glühwein. Ook zijn er veel wellness-mogelijkheden, zoals sauna’s, whirlpools of een massage. Kortom, een all inclusive wintersportvakantie in Oostenrijk is de perfecte manier om de winter te genieten. In deze blog bespreken we de 10 populairste gebieden.

Tip: lees ook onze blog met informatie over sneeuwzeker skigebieden in Europa.


Alpbach

Wanneer je nog een beginner bent heb je geen behoefte aan een groot en complex gebied, waar je – bij een per ongeluk verkeerd genomen afslag – opeens bij een buggle piste staat. Alpbach is een gemoedelijk dorpje met een overzichtelijk skigebied. Op het gemeentehuis hebben ze een speciale prijzenkast moeten inrichten want Alpbach heeft meerdere malen de prijs voor mooiste dorp van Oostenrijk gewonnen en dat is niet voor niets. Bovendien is Alpbach slechts 40 minuten rijden vanaf vliegveld Innsbruck. Een echte aanrader dus!

St. Anton am Arlberg

De berg afsuizen, tranen die door de snelheid over je wangen biggelen en een ultiem gevoel van vrijheid. Misschien ben je geen King of the World, maar je bent in ieder geval wel The King of this Mountain. Dat gevoel wil je ervaren wanneer je een gevorderde skiër of snowboarder bent. Nou, dan ben je in Sankt Anton am Arlberg aan het juiste adres. Het hart van het dorpje is eigenlijk een lange, autoluwe straat met mooie, oude hotels, sportwinkels, restaurants en barretjes. St Anton ligt op 1305 meter en de hoogste lift brengt je tot een hoogte van 2810 meter. Het is geen gebied voor angsthazen, de blauwe pistes die er zijn zullen in een ander gebied makkelijk voor rood door kunnen gaan. Het uitgebreide gebied beslaat 340 kilometer aan piste. Genoeg te ontdekken dus. Dat ontdekken kan je ’s avonds gewoon voortzetten want ook het nachtleven van St Anton is voor gevorderden.

Sölden

Op minder dan een uur rijden van Innsbruck ligt het hooggelegen Sölden. Oké, Sölden is niet het mooiste dorp van Oostenrijk. Het dorp is twee kilometer lang en bestaat voornamelijk uit hotels en winkels maar de skimogelijkheden zijn er geweldig. Dit komt vooral doordat de drie bergtoppen goed met elkaar zijn verbonden. De gondel (voor acht personen) brengt je tot 3050 meter. Dankzij de twee gletsjers die het gebied telt is het gebied heel sneeuwzeker. In mei sluiten ze het seizoen maar in juni gaat het wintersportseizoen alweer van start. Die paar weken zijn voornamelijk voor het onderhoud bedoeld.

Ischgl

Ischgl heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om de feestjes die het wintersportseizoen openen en afsluiten. Robbie Williams sloot bijvoorbeeld het seizoen af met een optreden voor 25.000 mensen bovenop een bergtop. Andere bekende namen die er optraden tijdens deze evenementen zijn onder andere James Blunt, Body Dylan, Tina Turner, Sting Bon Jovi, Kylie Minogue en zelfs Diana Ross. Het voormalig boerendorpje heeft zich ontwikkeld tot een high-end skiresort. Het gemiddelde publiek is daardoor eerder de dertiger dan de twintiger maar het weerhoud niemand ervan om ’s avonds op de bar te springen en helemaal los te gaan. Je zou het bijna vergeten maar Ischgl biedt naast het beroemde en beruchte nachtleven ook geweldige ski- en snowboardmogelijkheden die je zelfs over de Zwitserse grens brengen.

Serfaus

In het meest kindvriendelijke skigebied van de Oostenrijkse Alpen, Serfaus, vind je volop kinderskischolen, kinderopvang en kinderspeelweides. In het dorp zit zelfs een echt kinderrestaurant. Ook kun je in Serfaus leuke off piste activiteiten ondernemen met de kinderen zoals rodelen, wandelen of een bezoekje aan het skimuseum. Ook op de pistes en in de bergrestaurants is duidelijk te merken dat er gedacht is aan de kleinste wintersporters.

Kaprun

Kaprun is een populaire wintersportvakantie bestemming waar je gegarandeerd een sneeuwzekere gletsjer treft. Er zijn 2 skigebieden, Kitzsteinhorn en Maiskogel, het laatste is een lager gelegen familieskigebied. Zodoende kun je hier zeker met de hele familie lekker gaan skiën. U kunt vanuit uw verblijf in Kaprun met een lift naar de gletsjer die ongeveer 10 minuten verderop ligt. Op deze gletsjer liggen brede, blauwe, rode en buckelpistes. Zo is het voor de beginnende en gevorderde skiër een goede locatie. Wanneer u ook van après-ski houdt bieden verschillende bars u een uitstekend vermaak. Wanneer je een lekker hapje wilt eten, of gewoon even lekker op het terras wilt zitten ben je hier ook aan het juiste adres. Wintersport en rodelen gaan prima samen, ook hier in Kaprun kun je een ritje maken op de aanwezige rodelbaan. Als je eens lekker wilt ontspannen biedt het zwembad met sauna een uitkomst. Tevens zijn er een aantal winkels in het knusse centrum geopend.

Hinterglemm

Hinterglemm is een authentieke wintersportlocatie, gelegen in het altijd gezellige Oostenrijk. Deze plaats is aangesloten op een groot en modern skigebied, voor de beginners en gevorderde zijn er veel mogelijkheden om tochten te maken. Hinterglemm ligt op een hoogte van circa 700 meter. Het skidorp is gelegen in bij de plaats Saalbach, deze locatie is circa 3 kilometer verderop te vinden. Saalbach is tevens een aanrader om eens te bezoeken, het is wat luxer dan Hinterglemm. Via de pistes en de aanwezige skibus zijn deze dorpen onderling met elkaar verbonden. Onder de Nederlanders is deze vakantiebestemming zeer gewild, vele komen jaarlijks terug om hier te skiën en natuurlijk voor het feest. Après-ski behoort ook tot de vele mogelijkheden, het is hier dan ook altijd één groot feest! Dit begint rond 3 uur in de middag en gaat door tot in de late uurtjes. Tevens vindt u hier een zwembad om eens lekker te ontspannen en kunt u genieten van de aanwezige ijsbaan.

Saalbach

Saalbach is met een aantal aanliggende plaatsen plaatsen een groot geprepareerd skigebied. De omvang hiervan is circa 200 km. Een aantal jaar geleden werden hier de wereldkampioenschappen alpineskiën gehouden, dit was een prima succes! Het skigebied is sneeuw zeker van december tot april. De geoefende skiër kan gebruik maken van de zwarte noordafdalingen op de Zwölferkogel, op een hoogte van 1984 meter. De Schattberg Ost is gelegen op circa 2020 meter. Ook de beginner kan hier prima terecht, op de zonnige zuidhellingen zijn er ideale oefenomstandigheden. Wanneer u een van snowboarden houdt kunt u gebruik maken van de speciale snowboardpistes, halfpipes en de funparks. Saalbach is een legendarisch après-skigebied waar u zich prima kunt vermaken met après-ski. In tal van gezellige kroegen en restaurants kunt u zich prima vermaken!

Mayrhofen

Mayrhofen is de meest bekende plaats in het bekende Zillertal. Wanneer u echt van wintersport en apres-ski houdt is deze plaats zeker een aanrader. Wat betreft de apres-ski spant deze plaats de kroon, iedere dag is het hier een groot feest in de diverse cafe’s/ discotheken. Niet voor niets zijn er veel accomodaties te vinden in deze Oostenrijkse plaats. In het centrum zijn veel winkels te vinden waar je heerlijk kunt shoppen. Natuurlijk zijn er ook veel terrasjes en restaurants te vinden waar je heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. Omdat Mayrhofen een zeer populaire vakantiebestemming is, is het hier vaak redelijk druk en hangt er een gemoedelijke sfeer. Ook kun je hier tennissen, schaatsen, rodelen of naar de bioscoop, hierdoor is er voor ieder wat wils. Mayrhofen dat gelegen is in het Zillertal gebied heeft evenals de omliggende dorpen haar eigen typisch Oostenrijkse charme. Deze vakantiebestemmingen hebben een centrale liggen waardoor je snel in het skigebied Spieljoch of Hochzillertal-Hochfügen bent. Omdat Zillertal in het dal ligt zijn er skiliften beschikbaar die de reis naar boven een stuk gemoedelijker maakt.

Zell Am See

Gelegen op 758 meter hoogte vindt u de wintersport bestemming Zell Am See. Dit prachtig gelegen Oostenrijks stadje geeft u een prachtig uitzicht over de Zeller See. Deze vakantieplaats kun je authentiek en ook zeker sfeervol noemen. Het is een gevarieerd skigebied met een gletsjer. Er zijn goede skimogelijkheden, het skigebied heeft een vorm van een hoefijzer. Aan 1 kant liggen veel blauwe pistes, aan de andere zijde liggen 3 zwarte afdalingen. Ook snowboarders kunnen hier prima terecht. Op de berg Schmittenhöhe ligt namelijk een funpark met boardercross en een 110 meter lange halfpipe. Zell Am See staat bekend om haar gezelligheid, er zijn prima après-ski mogelijkheden. In de bars in discotheken ‘Crazy Daisy’ en de ‘ Pinzgauer Diele’ kunt u zich prima vermaken. Ook zijn er voldoende restaurants in het bruisende centrum te vinden, hier kunt u heerlijk genieten van een hapje en een drankje.

Alternatief: er zijn ook veel mogelijkheden om met het hele gezin de winterzon op te zoeken. Zo kun juist genieten van heerlijke temperaturen, stranden en lekker warm zeewater. Onze reisspecialisten hebben de mooiste bestemmingen voor je geselecteerd.

Plaats een reactie