4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning

Tips voor een stedentrip naar Málaga

Wie naar de Costa del Sol in Spanje reist voor een zonvakantie, wordt vanaf het vliegveld van Málaga normaal gesproken direct naar de accommodatie aan de kust gebracht. Málaga zit bij een georganiseerde reis vaak niet in het reisprogramma en dat is eigenlijk vreemd, want Málaga is hot! Gelukkig kunt u vanuit uw vakantievilla op eigen gelegenheid deze prachtige stad bezoeken. Málaga onderging de afgelopen jaren een ware metamorfose: nieuwe promenades, fietspaden, autovrije zones in het centrum en een breed cultureel aanbod. Of u nu naar Flamenco voorstelling, rock optreden of een klassiek concert wilt, in Málaga is het te vinden.


Ontdek de historie van de stad

Het oude historische centrum van Málaga is heerlijk om doorheen te slenteren. De smalle straatjes brengen u van plein naar plein. U voelt zich ondergedompeld in een heerlijke en ontspannen mediterrane sfeer. Vanuit de stad staan op een hoogte van 130 meter de overgebleven torens en muren van het kasteel Gibralfaro, met het daaronder gelegen fort, het Alcazaba. Oude, Moorse tijden herleven rondom deze plekken. Aan de voet van het Alcazaba ligt het oudste relict uit de Romeinse tijd: het amfitheater, waar u in de zomerperiode ´s avonds geregeld kunt genieten van muziek- en theatervoorstellingen.

Musea bezoeken

Museumliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Málaga. In het prachtige Picasso museum bijvoorbeeld, waar veel van de werken van de in Málaga geboren Picasso kunnen worden bewonderd. Ook zijn oude woonhuis aan het Plaza Merced kan worden bezocht. Het Centro de Arte Contemporaneo (CAC), waar veel tentoonstellingen en exposities van moderne kunst uit de hele wereld worden gehouden, is zeker een bezoek waard. Recent hoogtepunt is het Centre Pompidou Malaga, een glazen kubus als nieuwe ´dependance´ van het bekende Centre Pompidou uit Parijs. Er komt een permanente tentoonstelling van zeventig werken uit de collectie van het Centre Pompidou uit Parijs en een tijdelijke expositie per jaar. De glazen kubus wordt ingericht voor vijf jaar in de hoek van Muello Uno bij de haven.

Muello uno

Muello Uno is een prachtige nieuw ontwikkelde pier, die eind 2011 werd geopend naast de haven van Málaga. Hier kunt u genieten van het uitgebreide aanbod hippe winkels en daarna neerstrijken bij een van de vele wereldrestaurants, waaronder het enige sterrenrestaurant in Málaga van Jose Carlos Garcia. Er worden op Muelle Uno veel culturele activiteiten georganiseerd: kunstmarkten, concerten, exposities, zomerfilmavonden. Aan het einde van de pier staat de vuurtoren, ‘la Farola’ uit 1817. De pier is verbonden met de promenade langs het water, ook wel de palmentuin van verrassingen – ‘Palmeral de las Sorpresas’ – genoemd. Deze prachtige promenade is ideaal voor families met kinderen: er zijn veel speeltuintjes aanwezig, maar ook voor stelletjes of bezoekers van de stad is het heerlijk om te genieten van het uitzicht op één van de mooie zitjes langs de gehele promenade. Vandaaruit is de haven goed te zien, met af en toe een cruiseschip als decor.

Gastronomie in deze Spaanse stad

In Málaga barst het van de gezellige tapasbarretjes en restaurants. Er zijn verschillende tapasroutes en u kunt ook met zogenaamde Foodsherpas (lokale gidsen) op zoek naar de kleine authentieke restaurantjes. Málaga staat bekend om zijn ‘espetos’, gegrilde sardientjes die vooral geserveerd worden aan zee, bereid in kleine bootjes op het strand. Pedregalejo en El Palo zijn de twee wijken bij uitstek om vis aan het strand te eten. Andere delicatessen zijn boquerone s en vinagre (anjovis in het zuur), gazpacho (koude tomatensoep), gebakken amandelen en natuurlijk Málaga Dulce, een zoete dessertwijn gemaakt van de Moscatel druif. Dit is dé volksdrank tijdens de feria de Málaga (jaarlijkse feest) in de zomer.

Plaats een reactie