4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-Cambodja
Bezoek het tempelcomplex Angkor Wat
Schitterende bounty eilanden en rustiger dan Thailand en Vietnam!
Ga de jungles en in spot de mooiste wilde dieren

All inclusive vakantie cambodja

Zoek jij echt een unieke vakantie? Cambodja is vooral bekend vanwege het eeuwenoude tempelcomplex ‘Angkor Wat’ en het schrikbewind dat Pol Pot en de Rode Khmer in de jaren 70 van de vorige eeuw voerden. De meeste toeristen die naar Cambodja reizen, komen dan ook niet verder dan een bezoek aan het tempelcomplex Angkor in Siem Reap en aan de Killing fields in Phnom Penh. Maar Cambodja biedt nog zoveel meer! Felgroene tot goudgele rijstvelden, bergen en rivieren, prachtige stranden en eilanden, een bijzonder vriendelijke en hartelijke bevolking, ongerepte natuur, rijke Cambodjaanse cultuur en natuurlijk heerlijk eten: teveel om op te noemen maar u kunt het allemaal zelf ervaren tijdens een Cambodja reis. Je kunt kiezen voor een geheel verzorgde rondreis of een all-inclusive resort waarvandaan je excursies gaat plannen.

 • Cambodja ligt in het Zuid-Oosten van Azië en grenst aan Thailand, Vietnam en Laos
 • Het is een echt authentiek en relatief onontdekt land met ontzettend gastvrije en lieve inwoners
 • De mooiste resorts vind je bij Lonely Beach, Long Set Beach, Koh Rong, Koh Tonsay
LandCambodja
Populaire all-in bestemmingenLonely Beach, Long Set Beach, Koh Rong, Koh Tonsay
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)12 uur
Prijsniveau all-in resorts
BetaalmiddelCambodjaanse riel (KHR)
TaalKhmer, Chinees, Vietnamees en Cham
Tijdsverschil5 tot 6 uur later
Bijgewerkt doorHans
Laatst bijgewerkt12 april 2024

Het weer in Cambodja

Alle informatie over jouw reis naar cambodja

Een all inclusive reis naar Cambodja is een geweldige manier om dit prachtige land te verkennen. Het land heeft een schat aan culturele highlights, waaronder de wereldberoemde Angkor Wat tempelcomplexen. Er zijn ook veel mooie stranden waar u kunt genieten van het prachtige strand en een korte boottocht naar de schitterende eilanden. All inclusive reizen naar Cambodja bieden ook een uitgebreide selectie aan hotels, restaurants en activiteiten, waaronder een avontuurlijke jungle toer, spa- en wellnessfaciliteiten, dierentuinen, riviercruises, buitensporten en meer. Je kunt ook genieten van exotische lokale gerechten en lokale cultuur, die van de reis een onvergetelijke ervaring maken. Tip: Met een fly-en-drive vakantie kan je vanuit het vliegtuig direct met de auto het land verkennen.

Bekijk ook onze tips en aanbiedingen voor Bali en Bahrein.

De 9 mooiste bezienswaardigheden Cambodja

Het koninkrijk van Cambodja is opgedeeld in 23 provincies. Met een rondreis door Cambodja (bekijk tips in deze blog) zul je de helft van deze provincies bezoeken (de meest toeristische gebieden). Een aantal enkel op doorreis, anderen voor een langer verblijf. Op doorreis en tijdens verblijf in steden zal er voldoende aandacht besteed worden aan het bezoeken en bezichtigen van velen historische, religieuze en culturele bezienswaardigheden. Van de chaotisch-dynamisch levensstijl in de grote steden, met de hoofdstad Phnom Penh in het bijzonder, tot het eenvoudige, maar ook harde, leven op het platteland. Hieronder vind je een overzicht met populaire excursies:

 1. Bokor hill station, Phnom Bokor: Bokor hill station, Phnom Bokor is een klein nationaal park in het zuiden van Cambodja, gelegen in het Bokor National Park. Hier kun je rustig wandelen door de prachtige jungle of klimmen naar de top van de berg om de prachtige uitzichten te bewonderen.
 2. Suong: Suong is een klein stadje in Cambodja gelegen op ongeveer 80 km ten noordoosten van Phnom Penh. Het is bekend om zijn meer dan 200 jaar oude tempels en het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar culturele interesse.
 3. Kampong Cham: Kampong Cham ligt aan de overkant van de Mekong rivier en is een populaire bestemming voor toeristen. Er zijn veel dingen te doen hier zoals de lokale markten en tempels te bezoeken, een boottocht over de rivier maken en de lokale geschiedenis en cultuur verkennen.
 4. Siem Reap: Siem Reap is een populaire bestemming voor toeristen in Cambodja. Het is bekend om zijn prachtige tempels, waaronder de wereldberoemde Angkor Wat. Er zijn ook veel andere interessante plekken om te bezoeken zoals de Tonle Sap meren en de lokale markten.
 5. The killing fields – Choeung Ek: The killing fields – Choeung Ek is een van de meest tragische herinneringen aan de Khmer Rouge tijd in Cambodja. Het is een begraafplaats voor meer dan 8000 slachtoffers en een bezoek hier is een emotionele ervaring.
 6. Battambang: Battambang is een stad in het noordwesten van Cambodja, op de grens met Thailand. De stad is een populair toeristenoord, met een aantal historische bezienswaardigheden zoals het 11e eeuwse Prasat Banan tempelcomplex en de ruïne van de oude stad Banan. Er zijn ook een aantal mooie watervallen en natuurparken in de omgeving.
 7. Kampot: Kampot is een stad in Zuid-Cambodja, gelegen aan de rivier de Kampot. Het is een rustige stad die bekend staat om haar lekkere peper, die hier op grote schaal wordt verbouwd. Bezoekers kunnen er genieten van de prachtige kustlijn, de modderbronnen bij Bokor National Park, de beroemde grotten en watervallen.
 8. Sihanoukville: Sihanoukville ligt in in Zuid-Cambodja, gelegen aan de Golf van Thailand. De stad wordt vaak beschouwd als het centrum van het toerisme in het land. Er zijn vele stranden en eilanden om te verkennen, een levendige nachtleven en tal van watersportmogelijkheden.
 9. Phnom Penh: Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja. Het is een drukke, drukke stad, met veel interessante bezienswaardigheden. Bezoekers kunnen er genieten van het Royal Palace, het National Museum, het Independence Monument, de Choeung Ek Killing Fields en vele andere interessante plekken.

13 bijzondere tempels van Angkor

Angkor is het tempelcomplex nabij Siem Reap. Angkor, wat sinds 1992 op de UNESCO wereld erfgoed lijst staat, is gedurende 400 jaar, de hoogtij van het Khmer-rijk, van 800 tot 1200 AD, gebouwd. Diversen god-koningen hebben letterlijk hun steentje bijgedragen aan de bouw van een enorm aanbod aan tempels in een gebied met een oppervlakte van 400km2. Het voormalige Khmer-rijk (802 tot 1432 AD) was meer dan 1000km2 groot en buiten Angkor zijn er ook andere lokaties waar tempel ruïnes uit het tijdperk te vinden zijn. Angkor telt meer dan 1000 tempels, variërend van ‘een hoop stenen in een rijstveld’ tot in, bijna, originele staat verkerende tempels. Tijdens Cambodja groepsreizen en fotoreizen zal je een selectie van de belangrijkste tempels bezoeken. In 2013 ontdekte archeologen de overblijfselen van een (hoofd)stad op Phnom Kulen, wat aangeeft dat Angkor nog lang niet al haar geheimen heeft prijsgegeven en het complex veel groter en uitgebreider is dan men tot heden veronderstelt.

 1. Ak Yum: Prasat Ak Yum is de oudste tempel in het archeologische park Angkor. Al in de 7de eeuw, nog voor het aanbreken van het Angkoriaanse tijdperk, bouwde men deze kleine tempel welke bestond uit niet meer dan een enkele kleine gebeds kamer met stenen muren.
 2. Prasat Phimean Akas: Prasat Phimean Akas, gebouwd in de 10de eeuw door koning Rajendravarman betekend ‘Hemelse tempel’ of ‘Sterren Tempel’ en was naast een tempel ook een observatorium. Later zou koning Suryavarman II de tempel herbouwen tot een 40 meter hoge, 3 verdiepingen tellende, piramide met bovenop een gallerij en toren.
 3. Angkor Thom: Angkor Thom is de voormalige hoofdstad van het Khmer rijk. In Angkor Thom tref je een groot aantal van de door koning Jayajavarman VII gebouwde tempels aan, waaronder Prasat Bayon en Ta Prom.
 4. Het olifanten platvorm: Het olifanten platvorm, of terrace of the elephants (Learn ochl Damrai), maakte deel uit van de voormailig ommuurde hoofdstad Angkor Thom. Het 350 meter lange platvorm werd door koning Jayavarman VII gebruikt om zijn, van overwinning terugkeerende leger te aanschouwen.
 5. Baray: De Oost en West Baray zijn enorme aangelegde kunstmatige meren met respectievelijk een omvang van 7.1 bij 1.7 km en 7.8 bij 2.1 km. De Oost Baray staat droog, maar de West Baray is het jaar rond gevuld met water, dat vandaag de dag gebruikt wordt voor irrigatie doeleinden in de droge tijd. Het zuiden van de West Baray bevindt zich een zandstrand waar de lokale bevolking recreatief gebruik van maakt.
 6. Preah Learn Sdech Kunlung: Preah Learn Sdech Kunlung, beter bekend als ‘Terrace of the Leper King’ (Platvorm van de lepra koning), is het in de eind 12de eeuw door Jayavarman VII gebouwde tempel welke gebruikt werd als koninklijk crematorium. Onlangs is deze U-vormige tempel uitgegraven en toegangkelijk gemaakt voor bezoekers.
 7. Neak Pean: Nabij Preah Khan, in de baray (kunstmatig meer en waterresevoir) van deze tempel bouwde Jayavarman VII op een kunstmatig eiland het ziekenhuis Neak Pean. De naam is afgeleid van de gebeeldhouwde naga’s (heilige slangen) die om de basis van het bouwwerk heen kronkelen.
 8. Banteay Srey: Zo’n 25 kilometer buiten het park ligt de relatief kleine tempel Banteay Srey (vrouwen citadel). Deze uit rood zandstaan gebouwde tempel kenmerkt zich door haar, in bijzonder goede staat verkeerende, hoog gedetaileerde reliëf sculpturen. Bijzonder is dat deze tempel niet door een regeerende koning is gebouwd, maar door raadgever van koning Rajendravarman II en kleinzoon van koning Harsavarman I, Yajnavaraha.
 9. Preah Khan: Preah Khan is gebouwd door Jayavarman VII op de plaats waar hij de invasie van de Cham, in 1191, had overwonnen. De Cham waren sinds oudher de aartsvijhand van het Khmer-rijk en door de geschiedenis heen zijn er menig veld- en zeeslag gevoerd. Na deze overwinning op de Cham door Jayavarman VII, leek het gedaan te zijn met de dreiging van de Cham. Preah Khan is gebouwd op de fundamenten van de koninklijke paleizen van een voorgaande Khmer-koning, Yasovarman II.
 10. Banteay Kdei & Baray Srah Srang: Prasat Banteay Kdei is de eerste tempel die god-koning Jayavarman VII in 1181 AD bouwde. In de opvolgende jaren zou Jayavarman VII er nog velen tempels bij bouwen in het gebied Angkor Thom. De layout van Banteay Kdei (Citadel van kamers) toont veel gelijkenis met dat van Angkor Wat – een slotgracht met eerste muur, het gepavlijde pad en het dubbel ommuurde hoofdgebouw.
 11. Ta Prohm: Ta Prohm is de beroemde door jungle overwoekerde ruïne welke gebouwd is in 1186 A.D. door de Khmer koning Jayavarman VII, welke ook verantwoordelijk is voor de bouw van onder andere Prasat Bayon. Nadat Koning Jayavarman VII Ta Prohm bouwde, droeg het bouwwerk de naam Rajavihara (klooster van de koning) en diende als klooster en universiteit.
 12. Prasat Bayon: Prasat Bayon (Bayon tempel) werd eind 12de begin 13e eeuw gebouwd door de god-koning Jayavarman VII in het midden van Jayavarman’s hoofdstad ‘Angkor Thom’ (grote hoofdstad). Het meest kenmerkende van deze beroemde tempel zijn de veelvoud aan torens met de gezichten die in de vier windrichtingen kijken.
 13. Angkor Wat: Angkor Wat (Tempel stad) is in omvang het grootste archeologisch, religieuze, monument ter wereld. Het voormalig Hindoe, en later Boeddhistische, complex is gebouwd in de eerste helft van de 12de eeuw door de toenmalig regeerende god-koning, Suryavarman II, in ‘Angkor’ – de voormalige hoofdstad van het ooit machtige Khmer-rijk.

Wat voor klimaat heeft Cambodja?

Het klimaat is tropisch, met een nat- en droogseizoen. De natte seizoenen lopen van mei tot oktober, gevolgd door de droge seizoenen van november tot april. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 28°C. De luchtvochtigheid is hoog, met een jaarlijks gemiddelde van 80%. De regenval varieert van 1.500 mm per jaar in het noorden tot 4.000 mm per jaar in het zuiden.

Gelden er verplichte vaccinaties voor Cambodja

Vaccinatie tegen gele koorts is alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je Cambodja binnenkomt in een gele koorts land bent geweest (ook bij alleen een overstap op het vliegveld van een gele koorts land). Op de reispoli van de GGD’s kunt u zich laten voorlichten over de meest actuele gezondheids- en hygiëne adviezen. Hier kunt u ook de noodzakelijke vaccinaties krijgen. Hou er rekening mee dat bepaalde vaccinaties enkele maanden voor u op reis gaat toegediend moeten worden.

Wat zijn populaire vliegvelden in Cambodja?

De Cambodjaanse luchthavens zijn een populair startpunt voor toeristen die het land willen verkennen. Phnom Penh International Airport (PNH) is de grootste luchthaven in Cambodja en is gelegen in de hoofdstad van het land. Het is een drukke luchthaven met veel nationale en internationale vluchten die naar veel bestemmingen in Azië, het Verre Oosten en Europa vliegen. Siem Reap International Airport (REP) is de tweede grootste luchthaven van Cambodja en is de meest populaire bestemming voor toeristen die Angkor Wat willen bezoeken, een wereldberoemde tempelcomplex. Andere populaire luchthavens in Cambodja zijn Battambang International Airport (BBM), Sihanoukville International Airport (KOS) en Stung Treng International Airport (TNX).

Uit welke accommodaties kan ik kiezen?

Cambodja biedt een breed scala aan accommodaties voor uw overnachtingen. U kunt kiezen uit een verscheidenheid aan luxe hotels, budgethotels, hostels, guesthouses en villa’s. Het land biedt ook een breed scala aan unieke ervaringen, zoals overnachten in een traditioneel Cambodjaans huis of een verblijf in een eco-lodge. Veel all-inclusive hotels in Cambodja hebben een tropische tuin en een buitenzwembad. U kunt ook resorts vinden met een wellness, spa, luxe restaurants, bars en andere exclusieve faciliteiten. Als je op zoek bent naar iets anders, zijn er ook een aantal unieke accommodaties in Cambodja, zoals luxe treehouses, floating huts en riviervillages.