4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-chili
Een veelzijdig land met stranden en bergen
Bezoek de hippe hoofdstad Santiago
Bezoek Nationaal Park Torres del Paine

All inclusive vakantie Chili

Bent u op zoek naar een land vol avontuur, natuur en cultuur? Dan is Chili de perfecte vakantiebestemming voor u! Gelegen in het uiterste zuiden van Zuid-Amerika biedt Chili een ongeëvenaard landschap, van de Andes-gebergte tot de beeldschone kustlijn. Bezoek de hoofdstad Santiago, wandel langs de prachtige Valle del Elqui en ontdek het spectaculaire Atacama woestijn. Maak kennis met de rijke cultuur en geniet van de uitstekende wijn en gastronomie. Dit alles maakt Chili een populaire en veelzijdige vakantiebestemming. Rondom Torres del Paine, Magallanes en Pucon vind je tal van heerlijke luxe all-inclusive resorts waar je kunt genieten van een onbezorgde tijd. Op deze pagina vind je meer informatie, aanbiedingen en praktische tips.

  • Chili is een land in het zuiden van Zuid-Amerika en grenst aan Argentinië, Bolivia en Peru. Het westelijke deel van het land grenst aan de Grote Oceaan
  • Chili staat bekend om haar verrukkelijke wijnen. Die zul je tijdens je vakantie dus ook zeker proeven
  • Andere beroemde plekken in het land zijn het mysterieuze Paaseiland, Patagonië en Vuurland
LandChili
Populaire all-in bestemmingenValparaiso, Viña del Mar, Cajon del Maipo, Santiago
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)16 – 17 uur
Prijsniveau all-in resorts€€
BetaalmiddelChileense peso (CLP)
TaalSpaans
Tijdsverschil4 uur vroeger
Bijgewerkt doorMichiel
Laatst bijgewerkt12 april 2024

Het weer in Chili

Meer informatie over het vakantieland chili

Ligging
Chili een land aan de westkust van Zuid-Amerika, tussen 19º en 56º Z.B. In het noorden grenzend aan Peru, in het oosten aan Bolivia en Argentinië, in het westen aan de Grote Oceaan en aan het zuiden met de Antartica. Chili heeft een oppervlakte van 756.626km2, ca 21 x Nederland. Het land is ruim 4300 km lang en heeft een gemiddelde breedte van 180km.

Klimaat & Seizoenen
Chili’s gevarieerde geografie biedt een verscheidenheid aan klimaten in het land. De noordelijke woestijn is het hele jaar door warm en droog, met een heldere, zonnige hemel. Midden Chili geniet gedurende het jaar een mediterraan klimaat. December, januari en februari zijn de warmste maanden, juli en augustus de koudste. In de Araucania en merengebied heerst een gematigd regenklimaat(vergelijkbaar met dat van Nederland) hier is de overgangszone van mediterraan naar gematigd klimaat. Patagonië en Vuurland liggen in de gematigde en koude klimaatzones.

Bevolking
De Chileense bevolking wordt geschat op 20 miljoen inwoners. Deze zijn voornamelijk van Spaans-Indiaanse afkomst, alsmede van Duitse, Italiaanse, Zwitserse, Franse en zelfs voormalige Joegoslavische afstamming. Ongeveer 5 miljoen inwoners wonen in en rondom Santiago.

Tijd
In Chili is het in de periode november – maart 4 uur en in de periode april – oktober 6 uur vroeger dan in Nederland.

Geld
De Chileense munteenheid is de “peso”. Ongeveer 220 peso’s is gelijk aan ƒ 1,=. De banken zijn geopend op maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 14 uur. Meest geaccepteerde credit cards: American Express, Visa, Master Card, Dinners en anderen. In elke niet al te kleine plaats treft u diverse geldautomaten aan (Redbank) waar u met een gewone bank- en giropas kunt pinnen.

Fooien
In Chili is in de restaurants een fooi van ca. 10% op het eindbedrag gebruikelijk. Fooien voor kamermeisjes, gidsen en kruiers worden op prijs gesteld. Taxichauffeurs verwachten geen fooi.

Winkelen
Chili biedt een ruime selectie aan unieke koperen, bronzen, le-deren en handwerkartikelen. Ook belangrijk zijn de Chileense juwelen gemaakt van de halfedelstenen Lapislazuli. Verscheidene koperwinkels en ateliers bieden alles van fijne koperen kookwaren tot moderne winkelwagens, gemaakt van lagen glimmend koper. Chileens handwerk: van walvisbottenbeeldhouwwerken (Paaseiland) tot dikke wollen poncho’s (Patagonië). Winkeltijden: maandag tot en met vrijdag van 10 tot 18 uur. Zaterdag van 10 tot 13 uur. Sommige winkelcentra en hand-werkwinkels zijn ook op zondag open.

Veiligheid
Chili is een veilig land om te reizen. In de grote steden dient men, zoals overal ter wereld, op te passen voor zakenrollers, vooral in de metro, bus en in drukke straten. Wij adviseren u gebruik te maken van een hotelkluisje om uw waardevolle spullen zoals cheques en reisbescheiden in op te bergen en te allen tijde op uw tas en bagage te letten. Wissel nooit geld op straat, indien nodig vraag informatie over wisselkantoren aan bij ons kantoor in Chili.

Reisdocumenten
Om Chili te kunnen bezoeken dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is. Bij aankomst in Chili ontvangt u (gratis) een toeristenkaart, die geldig is voor een verblijf van drie maanden. Indien u niet de Nederlandse nationaliteit heeft kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Vaccinaties
Voor Chili worden de volgende vaccinaties aanbevolen: vaccinatie tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht. Neem contact op met de GGD voor meer informatie. Zie ook: Zijn reisvaccinaties en inentingen voor vakantie noodzakelijk?

Eten & Drinken
Het Chileense zeebanket en de wijnen zijn wereldberoemd. Een grote variatie aan vis en schaaldieren, inclusief de wereldberoemde Juan Fernandez –kreeft (Robinson Crusoe-eiland) is in overvloed aanwezig in heel Chili. De grote steden bieden een scala aan restaurants met menu’s van voorname internationale specialiteiten. Chili’s grootste wijnen zijn ook in Nederland overal verkrijgbaar en niet duur.

Voltage
De netspanning in Chili is 220V / 50Hz.

Neem ook eens een kijkje bij het reisaanbod in Canada en Britse Maagdeneilanden.

Chili, Wijn met traditie

De wijnproductie in Chili begon in de zestiende eeuw, tijdens de Spaanse verovering. De wijnstokken pasten zich snel aan en bloeiden uitstekend. In het begin van de zeventiende eeuw was Chili, van alle Spaanse kolonies, de voornaamste wijnleverancier.

  • Medio de negentiende eeuw, begonnen lokale ondernemers de fijnste Europese wijnstokken te importeren: Cabernet Sauvingnon, Cot, Merlot, Pinot Noir, Riesling, Chardonnay en Gewurztraminer. Aangetrokken door een goede bodemkwaliteit en uitstekende omstandigheden, emigreerden sommige van de meest ervaren Franse wijnboeren naar Chili. Samen met lokale deskundigen begonnen zij de Chileense wijnproductie in vruchtbare nieuwe richtingen te drijven.
  • De wijnindustrie, gestimuleerd door de Chileense economische vooruitgang, heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in nieuwe apparatuur en technieken. Door de combinatie van traditie en deskundigheid van onze wijnproducenten heeft technologie de kwaliteit en het karakter van onze wijnen verbeterd, waardoor ze nu tot de beste wijnen van de wereld behoren. Als gevolg hiervan, heeft de wereldwijde vraag de export doen bloeien.
  • Dankzij een bijzondere bodem en klimaat, fijne druivenvariëteiten en wijnproducenten die zich toeleggen op een volledige modernisering, staat Chili’s wijnbouw, op de drempel van de 21e eeuw en gesteund door natuur, voor: Traditie en Innovatie.