4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all inclusive vakantie china
Een ontzettend cultuurrijke wereldmacht
Bekijk de Chinese muur, Tibet en de Gobi-woestijn
Een strakdvakantie in Hainan, Wuzhizhou of Beihai

All inclusive vakantie China

China is een fascinerend land en een populaire bestemming voor reizigers van over de hele wereld. Met zijn rijke geschiedenis, diverse culturen en adembenemende landschappen biedt het land een unieke en onvergetelijke vakantie-ervaring. Een van de meest iconische bezienswaardigheden in China is de Grote Muur. Deze indrukwekkende constructie, die zich over duizenden kilometers uitstrekt, is een van de meest herkenbare symbolen van het land en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Naast de Chinese Muur biedt China nog veel meer historische bezienswaardigheden, waaronder de Verboden Stad in Beijing, de Terracottakrijgers in Xi’an en de Hangende Tempel in de provincie Shanxi. Deze plaatsen bieden bezoekers de mogelijkheid om de rijke geschiedenis van China te ontdekken en te leren over de culturele erfenis van het land.

 • China heeft prachtige natuurlijke bezienswaardigheden, zoals de Li-rivier in Guilin, de Yellow Mountains in Anhui en het prachtige Jiuzhaigou National Park in Sichuan. Deze plekken bieden een ongelooflijk uitzicht op de bergen, valleien en waterwegen van China en zijn een must-see voor natuurliefhebbers.
 • China biedt een uitstekende culinaire ervaring. Met zijn unieke smaken en specerijen is de Chinese keuken wereldwijd bekend en biedt deze een grote verscheidenheid aan gerechten om van te genieten. Van de beroemde Pekingeend tot de hete pot, er is voor elk wat wils.
 • De meest bekende badplaatsen in China zijn Sanya, Qingdao en Beihai. Populaire stranden zijn Hainan, Wuzhizhou Island en Beihai
LandChina
Populaire all-in bestemmingenSanya, Qingdao, Beihai
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)10 uur
Prijsniveau all-in resorts€€
BetaalmiddelChinese yuan (CNY)
TaalMandarijn (Chinees)
Tijdsverschil6 tot 7 uur later
Bijgewerkt doorMichiel
Laatst bijgewerkt22 juli 2024

Het weer in China

Tips voor jouw volledig verzorgde reis naar china

Een all-inclusive reis naar China kan voor veel reizigers een gemakkelijke en stressvrije optie zijn. Met een all-inclusive pakket hoeven reizigers zich geen zorgen te maken over het boeken van accommodaties, het plannen van maaltijden of het regelen van activiteiten. In plaats daarvan kunnen ze zich volledig richten op het genieten van hun vakantie-ervaring. Een ander voordeel van een all-inclusive reis naar China is dat het budget van tevoren kan worden vastgesteld. Dit kan reizigers helpen om beter te budgetteren en hun vakantie-uitgaven onder controle te houden. Maaltijden, drankjes en sommige activiteiten zijn inbegrepen in de prijs, waardoor vakantiegangers niet hoeven te betalen voor elk los product. Toch zijn all-inclusive reizen zijn voor iedereen altijd geschikt. Sommige reizigers geven er de voorkeur aan om hun eigen reis te plannen en te genieten van meer flexibiliteit en vrijheid. Anderen vinden het misschien leuker om lokale restaurants te ontdekken en de lokale cultuur te ervaren in plaats van alleen in het resort te blijven. Het is belangrijk om te bepalen welke reisstijl het beste bij je past voordat je een beslissing maakt over een all-inclusive reis naar China of elders. Je kunt namelijk ook een combinatie maken tussen all inclusive hotels en budget hostels / accommodaties als je op rondreis bent. Hieronder vind je een overzicht met 5 toeristische regio’s die je kunt bezoeken:

Yangshuo – Guilin

Het adembenemende landschap van Guilin: de spitse bergtoppen met de omringende vegetatie en kristalheldere wateren. Samen met prachtige grotten maakt dit van Guilin een attractie voor toeristen. Guilin wordt beschouwd als de parel van China’s bloeiende toeristische industrie, te danken aan de natuurlijke schoonheid en historische schatten. Met een oppervlakte van 27.800 vierkante kilometer is de stad vrij compact ten opzichte van andere vooraanstaande steden in het land. Trekpleisters zijn Elephant Trunk Hill, Li-rivier, Reed Flute grot en Seven-Star Park. Guilin is tevens een belangrijke culturele stad met een geschiedenis van meer dan 2.000 jaar. De stad is het politieke, economische en culturele centrum van Guangxi, dankzij de Song-dynastie (960-1127). De vele etnische minderheden zijn goed vertegenwoordigd in Guilin ; de Zhuang, Yao, Hui, Miao, Mulao, Maonan en Dong verrijken het culturele leven van Guilin. Elke minderheid heeft zijn eigen unieke festivals, meer, deze zijn zelfs meer overvloedig in Guilin dan op andere plaatsen in China. Guilin is een goed ontwikkeld toeristisch centrum met handige transport-mogelijkheden, communicatie en huisvesting. U kunt Guilin via de lucht, per trein of per bus bereiken. Van luxe hotels tot herbergen, en met prachtige restaurants, mag u er zeker van zijn dat aan al uw verwachtingen voldaan zal worden.

Shanghai

Shanghai staat gekend als de stad die nooit slaapt, en vertegenwoordigt eveneens de vooruitgang van China. Met de Oriental Pearl TV Tower in het centrum is de rest van de stad een extensie van dit toekomstsymbool. Shanghai is de dichtst bevolkte stad in China en tevens pionier om China de wereld in te leiden op het gebied van economie, industrie en toerisme. Om de vooruitgang van China te kunnen ervaren, is Shanghai de stad waar u moet zijn. Meer nog, Shanghai heeft een perfecte ligging om de omringende steden en plaatsen in het oosten van China te ontdekken. Tevens is Shanghai een belangrijke transport-hub voor andere grote steden in China : bussen, vluchten en treinen vertrekken vanuit Shanghai. Indien u weinig tijd voorhanden heeft om de andere kant van het land te bezoeken, kan men de omringende historische steden van Shanghai bezoeken. De trein is dan het transportmiddel bij uitstek. Omringende plaatsen zoals Hangzhou, Suzhou, Wuzhen en Xitang zijn de moeite waard om te bezoeken. Niettegenstaande Shanghai een commercieel centrum is en de plaats waar China zijn economische activiteiten organiseert, ken de stad een unieke cultuur. Shanghainese, of de mensen van Shanghai, zijn gekend als vriendelijke, aangename mensen ; hartelijkheid staat gekend bij de bezoekers aan Shanghai.

Peking

Als u op de hoogte bent van de Olympische Spelen, dan moet u zeker en vast gehoord hebben van Peking. In 2001 werd Peking aangewezen voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2008. Peking als hoofdstad van China, en tevens strategische baken voor China heeft heel wat bijgedragen tot de Chinese geschiedenis. Peking werd ongeveer 2000 jaar geleden opgericht en is gedurende de laatste 700 jaar de hoofdstad van China. De rol van deze metropool gaat van politiek, cultuur tot industrie van China. Pekíng is de tweede grootste stad van China, met Shanghai als grootste stad. Beijing of Peking, heeft vele naamsveranderingen ondergaan. Het woord Jing kwam steeds terug in de naam, wat zoveel betekent als koning in het chinees. De oudste resten van menselijke bewoning in de stad Peking zijn te vinden in de grotten van Dragon Bone Hill dichtbij het dorp van Zhoukoudian in Fangshan-district, waar de Peking-mens leefde. Homo erectus fossielen uit de grotten dateren van 230.000 tot 250.000 jaar geleden. Paleolithische homo sapiens leefden eveneens ongeveer 27.000 jaar geleden. Peking is gelegen op het noordelijke punt van de Noordelijke China Vlakte, die opent naar het zuiden en oosten van de stad. Bergen in het noorden, westen en noordwesten vormen het schild van de stad en tevens het noorden van China’s agrarische kernland van oprukkende steppen-woestijn. Een veelbesproken thema als het gaat over Peking is de luchtverontreiniging. De mate van luchtverontreiniging op een gemiddelde dag in Peking is bijna vijf keer boven de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie. China is zeer inefficiënt in het gebruik van kolen, wat zorgt voor de grootste vervuiling.

Tibet

Tibet (Lhasa), het Dak van de Wereld, bleef onbekend in de wereld tot het begin van de 20e eeuw. Het uitgebreide, besneeuwde land heeft een ontzagwekkende indruk gemaakt op reizigers en avonturiers. De majestueuze landschappen, mysterieuze en exotische religieuze cultuur en prachtige mensen, belonen elke toerist met een onvermoedelijk aandenken. Tibet (Autonome Regio Tibet, TAR afgekort) zijn inlandse grenzen zijn Xinjiang, Qinghai, Sichuan en Yunnan. Terwijl India, Birma, Bhutan, Sikkim, Nepal de buitengrenzen vormen. Tibet bedekt een massale 1.220.000 vierkante kilometer vertegenwoordigt ongeveer 12,8% van de totale landoppervlakte in China. Met een gemiddelde hoogte van 4.000 meter boven de zeespiegel, is Tibet gelegen op een van de hoogste bergen ter wereld. De Himalaya in het zuiden, de Karakoram in het westen, en de Kunlun in het noorden zijn de droom van alle avonturiers en bergbeklimmers. In Tibet zijn er vijf gebergtes die een hoogte bereiken van 8 km. Zuidwest Tibet is een populaire bestemming voor bergbeklimmers. Mt.Everest torent over de regio. Bovendien staan meer dan 40 pieken met eeuwige sneeuw ter beschikking voor liefhebbers van bergbeklimmen. Elk jaar komen duizenden avonturiers en bergbeklimmers naar Tibet om te klimmen. Zuid-Tibet biedt ook middeleeuwse bossen, stromend water, en een relatief mild klimaat. Yarlong Tsangpo Canyon, de grootste valei in de wereld, is de thuishaven van zeldzame planten en dieren. Het Tibetaanse volk is warm en gastvrij. Toeristen kunnen de plaatselijke families bezoeken en het dagelijkse leven van het Tibetaanse volk ervaren. Feestdagen en festivals zijn de belangrijkste dagen in Tibet.

Sichuan

Sichuan grenst aan het Tibetaanse Plateau in het westen, en aan de Three Gorges en de Yangtze Rivier in het oosten. Het oostelijke deel van het Sichuan bekken is afgebakend door hoge bergen en ervaart dusdanig een subtropisch en vochtig klimaat. Het westelijk deel wordt beschouwd als het hoogland gebied en ervaart frequente mist met intens zonlicht, maar toch wel lage temperaturen. De jaarlijkse neerslag in deze provincie is 1000 millimeter en de gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 16,5 C. Chengdu is de hoofdstad van Sichuan en is het culturele en industriële centrum voor de agrarische Chengdu. Chengdu was een van de eerste afdruk-centra in China en is beroemd om zijn luxe satins, brokaten en lak waren sinds de 13de eeuw. Sichuan is gekend als het ‘Land van Overvloed’ en heeft drie plaatsen op het World Cultural and Natural Heritage List: Jiuzhaigou Scenic Ruimte, Huang Long Vallei (Yellow Dragon Valley) en Emeishan Gebergte en de Grote Boedha. Bezoekers aan deze provincie kunnen een grote verscheidenheid aan prachtige landschappen met inbegrip van plateaus, bergen, ravijnen, bekkens, heuvels, vlaktes, rivieren, meren, geisers, watervallen en grotten kalksteen ervaren. Daarnaast kunnen toeristen de belangrijke historische kunststukken ontdekken en proeven van de heerlijke pittige Sichuan keuken.

Bekijk ook onze complete reisgids voor Cambodja en Bali.


Ontdek de Chinese keuken

Iedereen weet dat de chinezen met stokjes eten. Laat ons eerst een kijkje nemen naar de vier algemene keukens in China:

 • Guangdong: deze Chinese keuken is zeer fijn, verse ingrediënten, maar tevens insecten, rat en slang. De typische gerechten zijn: slang, kat, kip, etc.
 • Shandong: een chinese keuken die voornamelijk gebruikt maakt van verse zeevruchten. De beste gerechten zijn: kalamaris-eieren, krab, braadkip, etc.
 • Sichuan: gekend om zijn pikante gerechten. Typische gerechten: pikante vis en vleesgerechten, pikante kazen, etc.
 • Huaiyang: zachte smaken in de chinese keuken waarbij belang wordt gehecht aan vorm en kleur. Typische gerechten zijn: vis in zoetzuur, kip met bamboe, aardappelsalade, gestoomde vis, etc.

Typische ingredienten en gerechten

 • Tofu: Het begon allemaal met sojamelk. In 164 voor Christus, Werd Liu, de kleinzoon van Liu Bang, de eerste keizer van de Westelijke Dynastie Han, was op zoek naar een geneesmiddel. Hij besteedde heel wat geld om deskundigen in Chinese geneeskunde in te huren. Op een reis naar Noordelijke Berg, ging Liu proberen om een elixir te maken door glashelder water en sojabonen te combineren. De bonen werden gemalen met water en zo werd sojamelk uitgevonden. Hun poging om het goedje terug te brengen van de verre reis, maakte dat de sojamelk stremde. Niettegenstaande, de landbouwers vonden het heerlijk en zo noemden zij het Dou Fu of Tofu.
 • Rijst: is afkomstig van een moerasplant en heeft dus voldoende water nodig en een temperatuur van 25 tot 30 graden. Er zijn verschillende rijstsoorten: van volle tot halfvolle, witte, rode en bruine, lange en korte, zoete en wilde rijst.
 • Noedels: de chinese keuken bereidt tevens vele gerechten met noedels.
 • Dumplings of Jiaoze: bestaat meestal uit vlees en gesneden groenten omhuld door een stukje deeg. Vlees bestaat meestal uit varken, beef, kip, garnalen en zelfs vis. De meest populaire combinaties zijn: varken met Chinese kool, lam met ajuin, prei met eieren, etc. Dumplings worden meestal gekookt ofwel gestoomd. Dumplings zijn een traditioneel gerecht voor Chinees Nieuwjaar. Familie komt dan samen om gezellig dumplings te smullen. De dumplings worden in een saus gedompeld zoals vinaigrette of soja-sauce.

Wat voor klimaat heeft China?

China is een enorm land met verschillende klimaatzones vanwege de grootte en geografische diversiteit. Over het algemeen kan het klimaat in China worden omschreven als gematigd tot subtropisch, met enkele gebieden in het noorden met een koeler en droger klimaat en sommige delen in het zuiden met een warmer en vochtiger klimaat. In het noorden van China, inclusief Beijing, heeft het klimaat typisch koude winters met temperaturen die onder nul kunnen dalen, en hete zomers met temperaturen die op kunnen lopen tot boven 30°C. De lente en de herfst zijn over het algemeen kort, mild en aangenaam. In het zuiden van China, inclusief Hong Kong en Guangzhou, heeft het klimaat een subtropisch karakter met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid gedurende het grootste deel van het jaar. De winters zijn over het algemeen mild en aangenaam, met temperaturen die zelden onder de 10°C dalen. De zomers zijn warm en vochtig, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven 35°C. In het westen van China, waaronder Tibet, heerst een hooggebergteklimaat, met lage temperaturen en weinig neerslag, terwijl in het oosten van China, waaronder Shanghai, het klimaat typisch mild en vochtig is, met regelmatige regen gedurende het hele jaar.

Welk vliegveld raden jullie aan voor mijn reis naar China?

China heeft veel luchthavens die populair zijn bij toeristen van over de hele wereld. Beijing Capital International Airport is de drukste luchthaven en een van de drukste ter wereld. Het is de belangrijkste toegangspoort tot China en biedt rechtstreekse vluchten naar de meeste grote steden over de hele wereld. Shanghai Pudong International Airport is de op één na drukste luchthaven en ligt in de buurt van Shanghai, de grootste stad van China. Guangzhou Baiyun International Airport is gelegen in de zuidelijke provincie Guangdong. Het is een belangrijk knooppunt voor vluchten tussen China en andere delen van Azië. Chengdu Shuangliu International Airport is de belangrijkste luchthaven in de provincie Sichuan en is populair bij toeristen die de nabijgelegen Giant Panda Breeding Research Base en de historische stad Leshan willen bezoeken. Hong Kong International Airport is daarnaast ook een goed startpunt van je vakantie.