4200+ hotels
Last-minute aanbiedingen
Populaire reisaanbieders
Veilig online boeken
Aanbiedingen
Goedkoop op reis
Luxe resorts
Exclusief genieten
Kindvriendelijk
Voor het hele gezin
Adults Only
Rust & ontspanning
all-inclusive-vakantie-colombia
Een relatief onontdekt en rustig vakantieland
Ongerepte natuur en bruisende steden
Relatief goedkoop land om te verblijven

All inclusive vakantie colombia

Colombia, gelegen in het hart van Zuid-Amerika, is een ware ontdekking voor avontuurlijke reizigers. Van de moderne hoofdstad Bogotá tot de historische stad Cartagena, en van de exotische eilanden langs de Caribische kust tot de betoverende natuur van het Amazone regenwoud. Colombia biedt iets voor iedereen. Maak kennis met de rijke cultuur en tradities, proef de heerlijke gastronomie en ontdek de unieke natuurlijke schoonheid. Dit alles maakt Colombia een populaire en veelzijdige vakantiebestemming. De populaire luxe all-inclusive resorts vind je o.a. vlakbij populaire stranden als San Andres, Cartagena, Palomino, Santa Marta, Capurganá.

 • Colombia ligt in Zuid-Amerika en grenst aan Brazilië, Peru, Venezuela, Ecuador en Panama.
 • Bekende steden zijn Bogota, Medellin, Cartagena en Jardin
 • Een nog relatief rustige vakantiebestemming met prachtige ongerepte natuur en schitterende natuurparken. Ook heel populair als goedkope winterzon bestemming
LandColombia
Populaire all-in bestemmingenCartagena, San Andres
Vliegtijd vanaf Amsterdam (gemiddeld)11 uur
Prijsniveau all-in resorts
BetaalmiddelColombiaanse peso (COP)
TaalSpaans
Tijdsverschil6 uur vroeger
Bijgewerkt doorHans
Laatst bijgewerkt12 april 2024

Het weer in Colombia

Meer informatie over vakantieland colombia

Colombia, fascinerende toegangspoort tot het zuidelijke deel van het Amerikaanse continent Het land van goud, bergen, regenwouden, sfeervolle steden en authentieke gemeenschappen ligt in het noordwestelijke deel van Zuid-Amerika en is het eerste land dat je reizend vanuit Midden-Amerika zult tegenkomen. Het land waar je vandaan zult komen is Panama, dat tot aan het begin van de 20ste eeuw nog deel uitmaakte van Colombia. Colombia mag zich gelukkig prijzen met een fantastische ligging aan zowel de Grote Oceaan, in het westen en zuidwesten, alsmede met het genot van stranden aan de Caribische Zee, in het noordwesten van het land. In het noorden en noordoosten ligt buurland Venezuela, ten (zuid)oosten ligt Brazilië en in het zuiden en zuidwesten liggen de buurlanden Peru en Ecuador.

Vier landschappen in een onontdekt vakantieland

Het landschap van Colombia kan in grofweg vier delen worden opgesplitst. Voorbij de kuststroken van de Grote Oceaan en de Caribische Zee bevindt zich landinwaarts het Andes gebergte. Na deze met sneeuw bedekte toppen volgen de vlaktes van de Orinoco rivier. De vlaktes worden ook wel “Los Llanos” (platte vlaktes) genoemd. De “Llanos” maken vervolgens plaats voor de uitgestrekte wouden van de Amazone in het oosten van Colombia.

Als vakantieland en reisbestemming is Colombia nog relatief ongerept. Dit komt met name door de (politieke) onrust in het land dat bekend staat om haar ontvoeringen, militante groeperingen, zoals de bekende FARC, en de levendige handel in drugs. Dit maakt dat Colombia momenteel een bestemming is die vooral door avontuurlijk ingestelde reizigers wordt aangedaan, die overigens veelal met louter positieve verhalen terugkomen. In Colombia gaat het meer om reizen en ontdekken dan om het houden van een eenvoudige strandvakantie.

Goud en koloniale erfenis in de “frisse” hoofdstad

De hoofdstad van Colombia is het op ruim 2.600 meter hoogte gelegen Bogota. De stad is gelegen op een bergplateau in het centraal-oostelijke deel van de Andes. Dankzij de hoge ligging profiteert Bogota van een gematigde temperatuur, ondanks de ligging nabij de evenaar. De beste periode om Bogota te bezoeken is tijdens onze zomermaanden juli en augustus en gedurende het droge seizoen (december-maart).

 • Bogota is een leuke stad om doorheen te wandelen. De koloniale bouwwerken zoals bijvoorbeeld de kerken en de eigentijdse sfeer in de stad bieden de toerist een ideale combinatie tussen heden en verleden. Breng een bezoek aan de diverse musea om je kennis over de cultuur en geschiedenis van Bogota en Colombia te vergroten. Het Goud Museum (Museo del Oro) laat fraaie voorwerpen uit de pre-Columbiaanse periode zien.
 • Voor een prachtig zicht over de stad neem je de kabelbaan naar Cerro de Monserrate. De Monserrate is één van de twee bergen die oprijzen vanuit het plateau. De andere berg is de Guadalupe. Het stadsdeel met de grootste historische waarde is ongetwijfeld La Candelaria. Een bezoek aan deze buurt met haar musea, residenties, koloniale architectuur en het presidentiële paleis mag dan ook niet worden vergeten.

Van zilverstad naar toeristisch centrum

De noordwestelijk gelegen havenstad Cartagena was ooit een belangrijke haven voor de Spaanse Zilvervloot die hier overwinterde. Tegenwoordig is het een belangrijke toeristische trekpleister die haar prachtige historie niet alleen in geschiedenis van de zilvervloot, maar ook in tal van piratenverhalen en koloniale bouwwerken terugziet.

 • Kijkend naar haar rijke historie, koloniale uitstraling, Caribische sfeer en heerlijke stranden is het niet verwonderlijk dat Cartagena is uitgeroepen door Unesco tot werelderfgoed. In de stad vind je onder meer de Castillo de San Felipe de Barajas, een groot verdedigingsbolwerk tegen de piraten. In de avonduren is het centrum van Cartagena de plek om het bruisende Colombiaanse nachtleven te ontdekken of gezellig de Salsa te dansen in een café.
 • Natuurschoon vind je niet alleen buiten stad maar ook middenin Cartagena. In het stadspark Parque del Centenario leven diverse dieren waaronder de bizar ogende luiaard. In de nabijheid van Cartagena kun je kennismaken met enkele van de prachtige natuurwonderen die Colombia te bieden heeft. Het nationaal park Islas de Rosario biedt mooie plekken om te snorkelen of te duiken. In de wateren leven tal van vissoorten en haaien.
 • Een andere bijzondere activiteit is het beklimmen van de Totumo vulkaan. Vanuit Cartagena kun je bijvoorbeeld met een georganiseerde excursie mee om deze niet al te hoge vulkaan te beklimmen. Het hoogtepunt ligt uiteraard op de top, maar de climax bestaat nu eens niet uit fraaie verzichten. De vulkaan is namelijk gevuld met modder waar je in blijft drijven. Lekker ronddobberen in deze bijzondere omgeving is absoluut een aparte ervaring.

Zie ook ons all-inclusive reisaanbod in Chili en Canada.

Popayán, witte stad aan de voet van de Puracé vulkaan

Deels in puin gelegd tijdens een aardbeving in 1983 is Popayán, gelegen in het zuidwesten van Colombia, nog altijd een plek waar de sfeervolle bouwwerken uit het koloniale verleden in volle glorie te bezichtigen zijn. De stad met de bijnaam “witte stad” ligt aan de voet van de Puracé vulkaan en werd gesticht in de eerste helft van de 16de eeuw door de Spanjaard Belalcázar. Deze avonturier was, zoals velen in die tijd, op zoek naar de rijkdom van het befaamde El Dorado.

 • Popayán telt diverse (na de aardbeving gerestaureerde) historische kerken, een kathedraal, koloniale huizen, musea en zelfs een piramide – El Morro de Tulcan – uit het tijdperk voor de Spaanse overheersing. Tevens is hier een standbeeld te vinden van de stichter van de stad: Don Sebastian de Belalcázar.
 • In de omgeving van Popayán zijn diverse mogelijkheden voor het maken van een excursie. De eerder genoemde vulkaan is te bezoeken in nationaal park Puracé. Buiten de vulkaan zijn er watervallen, meren en warmwaterbronnen. Nationaal park Puracé kan tot de mooiste natuurlijke plekjes van Colombia worden gerekend.
 • Het archeologische park San Augustín biedt de mogelijkheid tot het nemen van een kijkje in de keuken van een beschaving uit de tijd voor de Inca’s. Tot heden zijn er honderden standbeelden gevonden die begraafplaatsen markeren. Een leuke gelegenheid om traditioneel te winkelen wordt de reiziger geboden ten noordoosten van de stad bij het plaatsje Silvia. Op dinsdag wordt daar markt gehouden door de Guambianos, één van de meest authentieke gemeenschappen van het land.